Syn se urazí a odejde

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
23.11.14 10:43
@Krrysa píše:
dobrý rada nad zlato, a le řekla bych, že zakladatelka se ptá právě, jak toho má docílt :mrgreen: :mrgreen:

Tak snad umí použít ruku a dítě chytit ne? Na to nepotřebuje diskuze. Spíš mám pocit, že je to matka používající moderní styl výchovy, kdy dítě může vše a začíná se jí to vymykat.

• Citovat
  • Upravit
49159
23.11.14 10:44
@fibingerka píše:
Taky mohla být nepřihlášená ne?
??? jak nepřihlášená? nepřihlášená nemůžeš přispívat..zkus si to ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
23.11.14 10:46

@lucenka hele, a když seš třeba u pokladny, nakládáš věci do tašek a košíku a potřebuješ zaplatit.. kolik volných rukou ti zbývá? kdyby zakl. nechala - jak ty píšeš- klidně odejít na ulici- tak je u toho asi v klidu a neřeší to tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.11.14 10:49
@Krrysa píše:
@lucenka hele, a když seš třeba u pokladny, nakládáš věci do tašek a košíku a potřebuješ zaplatit.. kolik volných rukou ti zbývá? kdyby zakl. nechala - jak ty píšeš- klidně odejít na ulici- tak je u toho asi v klidu a neřeší to tady…

Měla jsem kluka mezi košíkem a sebou, nebo mezi sebou a tím prostorem pro nákup. Prostě když se chce, tak se odchodu dá zabránit. Ale někdo radši v klidu platí a nechá dítě jít samotné samotné na ulici. Holt každý má jiné priority.

• Citovat
  • Upravit
10351
23.11.14 10:49

Dala bych mu na výběr, že buď může trucovat např. u vedlejší pokladny nebo bude stát vedle tebe. Když se bude snažit zdrhnout, u mě by dostal po zadku a držela bych ho při placení za ruku (a jde to, vyzkoušeno :mrgreen: ). Příště by dostal opět na výběr- trucování na nedalekém místě nebo se od tebe nehne. Tohle ve 2,5letech pochopí, aspoň moje mladší to chápala. Ta zas měla tendenci pobíhat si bezprizorně po krámě, občas s sebou strhla i starší. Tak dostaly kočičky na výběr, že buď mají volnost kolem mě v cca 3m okruhu, ale hlídají si mě a následují, nebo obě za ruku a přes to nejede vlak. Zlepšení s držkováním přišlo asi třetí nákup a bez problému to je asi od pátého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fibingerka
23.11.14 10:55

@jdukolem Aha - mi nedocvaklo :jazyk:. Já si pamatuju, že kdysi jsem právě napsala příspěvek a poslalo to jako anonym a vím, že jsem to rozhodně nezaškrtávala.

• Citovat
  • Upravit
31672
23.11.14 11:05
@Krrysa píše:
@lucenka hele, a když seš třeba u pokladny, nakládáš věci do tašek a košíku a potřebuješ zaplatit.. kolik volných rukou ti zbývá? kdyby zakl. nechala - jak ty píšeš- klidně odejít na ulici- tak je u toho asi v klidu a neřeší to tady…

právě z tohohle důvodu mladší už sedí po dobu nákupu výhradně ve vozíku, a prostě ho nepustím, takže v tom krámě mi to ještě přije v pohodě, nejlepší to je, když mám břicho, 3 tašky nákupu, a mladej se šprajcne :zed: v pátek mě „potěšila“ jedna bábina, malej jel z kopečka na motorce, když si všiml že před ní je, tak začal brzdil, a ubrzdil o, o pár cm, nenajel na ní, ale jak slyšela ten rachot, tak se otočila, a zhurta na něj, jeslti nemůže dávat pozor, tak se samozřejm nafoukl, a já tam pak 15 minut stála s těžkejma taškama, než jsem ho přesvědčila, že půjdeme domů, a ne opačným směrem :zed: fakt pitomá, on se jí nedotkl, a já bych s to s ním vysvětlila, že musí jezdit opatrně, má řict něco mě, a ne ječet na něj, byla jsem asi 10 metrů za ním :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.11.14 11:07
@fibingerka píše:
@jdukolem Aha - mi nedocvaklo :jazyk:. Já si pamatuju, že kdysi jsem právě napsala příspěvek a poslalo to jako anonym a vím, že jsem to rozhodně nezaškrtávala.

to ani nevím že kdysi šlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
23.11.14 13:34

@slavuska1 já mám děti 4 :D nejlepší je situace, když už je košík narvanej k prsknutí a těžkej jao kráva, neuříditelnej jednou rukou a na něm vajco s miminem. a k tomu se pan dvouleťák vztekne. většinou teda nezdrhá, ale zlomí se na zemi, řve a kope.. a teď babo raď, co s ním.. není fyzicky možný vláčet jeho i vozejk :mrgreen: :mrgreen:
každopádně jste asi nadlici, já prostě neumím jednou rukou vyndat všechno z košíku na pás, z pásu do tašek a zase do košíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.11.14 13:42
@Krrysa píše:
@slavuska1 já mám děti 4 :D nejlepší je situace, když už je košík narvanej k prsknutí a těžkej jao kráva, neuříditelnej jednou rukou a na něm vajco s miminem. a k tomu se pan dvouleťák vztekne. většinou teda nezdrhá, ale zlomí se na zemi, řve a kope.. a teď babo raď, co s ním.. není fyzicky možný vláčet jeho i vozejk :mrgreen: :mrgreen:
každopádně jste asi nadlici,já prostě neumím jednou rukou vyndat všechno z košíku na pás, z pásu do tašek a zase do košíku…

To děláš ty? Chybááá :lol: Však máš na to tolik lidí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.11.14 13:43

@Krrysa nemusíme být nadlidi, ale stačí si stoupnout tak, že tomu dítěti bráníš svým tělem v možném útěku a můžeš se v klidu věnovat nákupu.

• Citovat
  • Upravit
14110
23.11.14 13:47

@lucenka já pořád nechápu, jak to mám udělat.. z jedný strany pokladna, a le z druhý strany všude volný prostor, to bych musela košík zapřít o nějaký pevný bod a svým tělem ho připácnout na sílu k tomu košíku, až by měl na obličeji vytlačený ty kovový čtvrečeky, nebo nevím :mrgreen: :mrgreen:
@zuzouš jsou ještě malí, když vetmu košík třeba v tescu, tak tam nedošáhnou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.11.14 13:49

@Krrysa dítě postavíš mezi sebe a pás… vozík máš vedle boku. Sice se ty věci vyndavají o něco hůř, ale šlověk má jistotu, že mu dítko nezdrhne.

• Citovat
  • Upravit
14110
23.11.14 13:53

@lucenka jistotu? stačí, aby se trochu skrčilo a je v tahu :mrgreen: tohle je situace, ketrá se, podlůe mě, fyzickou silou prostě řešit nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.11.14 14:12

@Krrysa dost záleží jaký mu dáš prostor. A prostě když se pokusí zdrhnout, tak holt mu dát jednu přes zadek, aby vědělo, že se to nesmí. Ne používat moderní bezdotykové metody. Pak to totiž zavání dost velkým průserem. Tenhle týden jsem byla svědkem, kdy dítě (odhadem ani ne 2 letý) mamince vběhlo do silnice. Na hodně rušným místě (kde se mě za ruku pořád musí držet i 4 leťák) ho nechala pobíhat, dítě se rozběhlo do silnice a maminka ho tak nechala. Řidič měl co dělat, aby ho nesrazil. A maminka dělala, jakoby se nic nestalo. Holt asi by její dítě mělo trauma, kdyby nějak zakročila a zabránila mu vběhnout do silnice. A stejný je to podle mě s bráněnín dítě v opuštění obchodu. Když rodič opravdu chce, tak tomu zabrání, byť třeba fyzickou silou a následným dětským vztekáním nebo dá dítěti volnost a pak se nemůže divit, když se stane nějaký průser.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML