Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No synkovi se nedivím…chápu, že pes neublíží, ale stačí, že ho povalí apod…tak ať mu udělají nějaký plůtek nebo zábranu na zahradě, aby nemohl všude, když je tam tvůj syn…až kluk trochu povyroste, už ho pes neporazí…s paní se určitě nějak domluvíš, vypadá, že je vstřícná a chápe to…
Když jsem jako malá chodila k známým na zahradu, kde měli velkýho psa. Tak ho uvazovali - klidně na nějaký fakt dlouhý vodítko, aby si mohl normálně poběhovat, ale aby se mnou nemohl interagovat. Pes dítě povalovat prostě nesmí. Nemusí být uvázanej nonstop, jen když bude váš malej s ním venku. ![]()
@Anonymní píše:
Prosim anonym
S ex jsme uz nejakou dobu od sebe, mame spolu temer petileteho syna. Vzdy jsme si vysli vstric, at finance, hlidani. Ja delam na urade takze po skolce 13-14ho vzdy vyzvedava ex a bere k sobe na rozestaveny dum. Ale posledni tyden mame mezi sebou klin… pritel si nasel novou pritelkyni, je to fajn starsi pani, syn ji ma rad, kdyz se chlap potrebuje dospat po ranni tak ho vezme do cukrarny, hriste…ale problem nastal, ze se ted k nemu na stavbu nastehovala i se svym psem. On je to starej psi dobrak, velikej mastif, ale syn je drobnej a pes ho bere jako hracku.. neublizil by mu, ale dam priklad syn si hraje na pisku, pribehne pes a svali ho, zboura mu hrad, syn si jezdi na kolobezce pes se rozebehne a srazi ho…vcera jsem jela pro syna na barak a brecel mi, ze uz k tatinkovi nechce, ze proste pes. Ze pes je hodnej, mazel, ale ze ho porad podrazi, bere hracky a olizuje..Mluvila jsem i s pani a ze proste pes uvnitr byt nemuze, ze muze s nim jit ven kdyz si bude chtit syn hrat na zahradce, coz beru jako krasne gesto
, ale zase uplne nechci zneuzivat pritelovu vstricnost, ze mu poslu pritelkyni po dobu pritomnosti syna ven. Ja bych se teda na jejim miste urazila.Pani sama navrhla, ze psovi se postavi ohrada, ale ze urcite ne ted na zimu a ze on je uz stary a v noci spi uvnitr, akorat pres den je zvykly byt venku. Ex to nejak nechce resit, ze to je teprve tyden a ze si to sedne. Ale pochybuji ze takoveho psa se da jeste neco naucit. Prosim jak by jste resili? Pritel mi vycita, ze tam syn nechce, zda to neni nejaka moje poza jak zamezit styk.
Coz ja vubec nechci a jsem vdcena, ze mam hlidani a ze ma o syna vubec zajem
Asi si sedím na vedení, ale nějak to nechápu ![]()
Kdo s kým, kdy by měl jít ven? Pes, paní a syn? To se teď děje ne…a pes syna otravuje…
@prokr píše:
Asi si sedím na vedení, ale nějak to nechápu
Kdo s kým, kdy by měl jít ven? Pes, paní a syn? To se teď děje ne…a pes syna otravuje…
Pardon…už jsem si poposedla
a chápu ![]()
Aj, pes to nemyslí zle, bere ho jako hračku- štěně
, Jenže na sebe nejsou zvyklí a je to o velký úraz, může se stát bohužel cokoliv ![]()
To je dost nebezpečná situace, nedávno tu bylo téma o soužití se psem s novou partnerkou a je tam dost názorů k věci, zkus pohledat..
pohledy se budou dost lišit od pejskařů a nepejskařů, ale ZDRAVÍ A BEZPEČÍ DÍTĚTE je samozřejmě na prvním místě!
Pejsek holt při hrách musí být pod dozorem nebo jinde, než tvé dítě
jelikož je to jen jedno dítě a jeden pes, tak to není tak těžké docílit, takže jde „Jen“ o organizaci.. sami bez dozoru prostě spolu být nesmí. Zatím.
Holt v tech zacatcich tam musi byt pani s nim a „jistit ho“. To zas prece neda takovou praci.
Idealni je, kdyz jde zahrada plutkem rozdelit na dve pulky a pokud pes nekde zavazi, proste se zavre na tu druhou cast (takhle to mame my).
Uvaz by to taky poresil.
Mastif je pes jako hovado, to se nedivím, ze se syn boji, vždyť je ten pes několikrát těžší, než on, a když to na něho skočí…
složil by tak i dospělého. Asi není zvyklý na děti, paní by mela byt extra důsledná a učit ho, že ten kluk je taky člověk jako ona sama a ne hračka.
Tak takovej pes, musí být zvládnutelný a musí poslechnout, kór když je v přítomnosti cizí dítě, kde nejsou na sebe navzájem zvyklí. Pokud to tak není, pes neposlechne a nedá se tomuhle chování zamezit, nejde jinak, než dítě a psa od sebe oddělit, protože je jasný, že chlapeček, který není zvyklý na psy z toho může mít dost šok. Máme v takovéhle velikosti psa doma a tohle bychom teda nedovolili, dítě nemůže být u otce ve strachu a to psy miluju. Ty pro to můžeš udělat to, že prostě budeš důrazně říkat, ať to nějak řeší, nejsi špatná, že se ti to nelíbí. Tohle nejde a musí se to řešit.
Chlapci se vůbec nedivím, že se bojí velkého obtěžujícího psa a k tátovi kvůli tomu nechce.
Divím se ale zakladatelko tak trochu Tobě…Mně osobně by vadilo, už i to, že dítě tráví čas s cizí paní zatímco tatínek vyspává, ale budiž.
Jinak Tvůj ex evidentně doufá, že si prostě synek na psí otravování zvykne a on nebude muset nic řešit
No já bych mu to vysvětlila tak, že by zítra začal stavět kotec a ne že bych meditovala nad tím, jestli chlap nedej Bože nebude dotčen, že nextka chodí se psem pryč v době synovy návštěvy ![]()
Tak trochu mi připadá, že jsi ráda, že máš hlídání a nemusíš vyzvedávání syna řešit jinak a jsi ochotná kvůli tomu přehlížet i věci, které bys přehlížet možná neměla ![]()
Což je ale samozřejmě Tvoje věc ![]()
@prokr přesně. Vzhledem k dospělému je to jako by na nej skočil hodnej pritulnej medvěd. Z toho by ex asi taky hádám nebyl úplně odvarenej
![]()
Vůbec bych se nezamýšlela nad tím, jak se dospělí urazí. Dávno bych udělala rošambo, když ti dva jsou tak bezohlední a tupí, že nechají takový tele, aby obtěžovalo dítě. A ty jsi taky divná. Máš stát za klukem a bránit ho, ne tomu přihlížet. Nedivím se mu, že k tátovi nechce.
Jo, zvyklí na sebe nejsou, paní musí víc hlídat. Jen bacha na rady typu psa přivázat. Mohlo by se totiž snadno stát, že když za ním malej pak půjde pes může vystartovat. Ten pes to pak bere jako svoje území. Přivázaný pes i jinak sebepřátelštější dokáže být pěkně nevyzpytatelný na ty které nebere jako autoritu. A vystartování mastifa…
Jasne, že čokla uvázat
ty 2 hodiny to vydrží úplne vklidu. A ne že bude cizi čokl v hierarchii vejš než dite, to muze taky dopadnout pekne blbe
nelze nechavat psa a dite, kteri se neznaji a nejsou zvykli, bez dozoru
@FlorenceF Jenkins píše:
Jasne, že čokla uvázatty 2 hodiny to vydrží úplne vklidu. A ne že bude cizi čokl v hierarchii vejš než dite, to muze taky dopadnout pekne blbe
nelze nechavat psa a dite, kteri se neznaji a nejsou zvykli, bez dozoru
Jo, ale pak by k němu to dítě nemělo samo chodit. Ostatně, samo by s ním nemělo být nikdy
Prosim anonym
ale problem nastal, ze se ted k nemu na stavbu nastehovala i se svym psem. On je to starej psi dobrak, velikej mastif, ale syn je drobnej a pes ho bere jako hracku.. neublizil by mu, ale dam priklad syn si hraje na pisku, pribehne pes a svali ho, zboura mu hrad, syn si jezdi na kolobezce pes se rozebehne a srazi ho…vcera jsem jela pro syna na barak a brecel mi, ze uz k tatinkovi nechce, ze proste pes. Ze pes je hodnej, mazel, ale ze ho porad podrazi, bere hracky a olizuje..Mluvila jsem i s pani a ze proste pes uvnitr byt nemuze, ze muze s nim jit ven kdyz si bude chtit syn hrat na zahradce, coz beru jako krasne gesto
, ale zase uplne nechci zneuzivat pritelovu vstricnost, ze mu poslu pritelkyni po dobu pritomnosti syna ven. Ja bych se teda na jejim miste urazila. Pani sama navrhla, ze psovi se postavi ohrada, ale ze urcite ne ted na zimu a ze on je uz stary a v noci spi uvnitr, akorat pres den je zvykly byt venku. Ex to nejak nechce resit, ze to je teprve tyden a ze si to sedne. Ale pochybuji ze takoveho psa se da jeste neco naucit. Prosim jak by jste resili? Pritel mi vycita, ze tam syn nechce, zda to neni nejaka moje poza jak zamezit styk.
Coz ja vubec nechci a jsem vdcena, ze mam hlidani a ze ma o syna vubec zajem 
S ex jsme uz nejakou dobu od sebe, mame spolu temer petileteho syna. Vzdy jsme si vysli vstric, at finance, hlidani. Ja delam na urade takze po skolce 13-14ho vzdy vyzvedava ex a bere k sobe na rozestaveny dum. Ale posledni tyden mame mezi sebou klin… pritel si nasel novou pritelkyni, je to fajn starsi pani, syn ji ma rad, kdyz se chlap potrebuje dospat po ranni tak ho vezme do cukrarny, hriste…