Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj syn začíná chodit a pořád nosí před sebou polštářek. takže na něj často upadne a pak se po něm válí. Dělaly to i vaše dětí?
Náš prcek /16m/chodí s dudu a plínou bavlněnou. Má ji na spinkání,na tahání-říkáme ji plínka milenka. Má prostě potřebu se mazlit. Naštěstí mám rozdělené barevně,která je na spinkání a která při přebalování na utírání prciny
,kterou mi občas ukořistí
ten můj zas musí při chození pořád něco držet v ručičce a nebo se chytnout sám sebe když nic není po ruce
asi mu to dodává pocit jistoty ![]()
marieondatra píše:
Ahoj syn začíná chodit a pořád nosí před sebou polštářek. takže na něj často upadne a pak se po něm válí. Dělaly to i vaše dětí?
To máš supr,aspon malý padá do měkého
Můj prcek má zase takovou krysu z ikei,má ji při sobě snad 24 h denně,neusne bez ní,na procházky,k mudr,do obchodu,všude ji bere.
no jo a co když ho bude chtít i ven? kamarádky holčička ve dvou chodila s polštářkem a dudlíkem i do obchodáku. zkusím ho naučit na něco jínýho třeba tu plínku.
Ale je fakt že padne do měka.
jo a držení sama sebe je dobré
![]()
my máme skoro 8měsíců,nechodíme ale plínku máme taky pořád u sebe
hlavně na spinkání mazlí si s ní obličej když usíná.ale to má asi po mně protože já mám od mala polštářek a tomu žmoulám růžky když usínám.. ![]()
Tak když se ho pokusíš přeučit, tak spíš na plyšáka a bude kompromis. Venku to nebude vypadat blbě a stejně padne do měkýho ![]()
Mrňous zase chodí se lžičkou
Co bych dala za polštářek nebo plyšáka.
marieondatra píše:
Naše malá má od narození plyšového psa a bez toho nedáme ani ránu.. Žužlá mu nos, ocásek… Když ho musím vyprat, tak je to hotové neštěstíííííí ![]()
radusa píše:marieondatra píše:
Ahoj syn začíná chodit a pořád nosí před sebou polštářek. takže na něj často upadne a pak se po něm válí. Dělaly to i vaše dětí?![]()
Šikulka
![]()
Má se rád
tak to je přesný
od malička je na sebe velmi opatrný a nikam se nehrne po hlavě. za což jsem fakt ráda.
luciemal píše:
Naše malá má od narození plyšového psa a bez toho nedáme ani ránu.. Žužlá mu nos, ocásek… Když ho musím vyprat, tak je to hotové neštěstíííííí
tak to měla kamrádka, musela pejska prát jen v noci když už malá spala a pak to i fenovat aby byl suchý a ona si ho mohla vzít do školičky. pejskovi už je pět let a taky podle toho vypadá. má ho pořád a nováho nechce teda jo ale i s tím starým. ![]()
nahodou,je to roztomile:-)
adamek ma sveho oslicka usinacka
marieondatra píše:luciemal píše:tak to měla kamrádka, musela pejska prát jen v noci když už malá spala a pak to i fenovat aby byl suchý a ona si ho mohla vzít do školičky. pejskovi už je pět let a taky podle toho vypadá. má ho pořád a nováho nechce teda jo ale i s tím starým.
Naše malá má od narození plyšového psa a bez toho nedáme ani ránu.. Žužlá mu nos, ocásek… Když ho musím vyprat, tak je to hotové neštěstíííííí
No tak já v noci nemůžu, ona s ním spí a běda jak jí ho vezmu. Normálně to cítí a hned je vzhůru a začne ho hledat
Peru ho když jdeme ven na procházku - tam ho naštěstí netahá ![]()