Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to u nás teda neplatí, jak řeknu jídlo, tak manžel přiběhne jak pejsek
![]()
U nás taky neplatí, manžel je tak rád když je náhodou nějaký jídlo, že by si nedovolil se vzdálit ![]()
Hehe, to říkávala babička, že dědek trpí selektivní hluchotou, že „vynes odpadky“ neslyší, ale cinkání příborů ano, tudíž na oběd se děda fakt nezpožďoval. ![]()
A u nás se spíš opožďuju já, když chlap vaří
no je nasranej a prej žer si to studený
ale já fakt dělám samé důležité činnosti v době oběda
.
u nás to taky neplatí a děti ty sedají ke stolu už když mi na plotně začne něco bublat a volají mami už se kouří už budem papat ![]()
Nápodobně
Zrovna k nedělnímu obědu, kdy si nutně musel odskočit na jedno točené, což dělá vážně sporadicky. Dá se říct, že přesně 20min před obědem a přišel 20 minut po obědě. ![]()
tak u nás né že by zmizel, ale nepřijde nikdy včas
a to hlásím dostatečně dopředu, ale vždycky se ozve joooo musim to dodělat
a pak chce, aby děti poslouchaly nejpozději IHNED
![]()
Jo, to u nás platí a rozčiluje mě to i po letech k nepříčetnosti (občas) - řeknu, že za 10 min. bude oběd, čekala bych tedy, že se manžel do těch 10 min. objeví v kuchyni a ono ne: musím ho pak shánět po celém bytě
.
Ne teda vždycky, ale hodně na to, aby mě to vytáčelo taky téměř až k nepříčetnosti!!!! Tohle fakt asi nepochopím, ale dělaj to i jeho bráchové! Vždycky zuřím…
No u nás je to občas ještě lepší. Ohlásím jídlo, on zmizí a nakonec se ještě nají někde po cestě. Vždycky potom má oběd k večeři a já nadávam, že příště nevařim. Ted mě ale napadá, jestli bych si to neměla začít brát osobně…:-D
Lishaa píše:
No u nás je to občas ještě lepší. Ohlásím jídlo, on zmizí a nakonec se ještě nají někde po cestě. Vždycky potom má oběd k večeři a já nadávam, že příště nevařim. Ted mě ale napadá, jestli bych si to neměla začít brát osobně…:-D
To bych ho přechroustala. Mně většinou zmizí na zahradu, ale je problém ho donutit přijít zpátky. Už jsem kolikrát jedla bez něj a to se zase občas čílí, že bychom měli jíst spolu ![]()
Ahoj,
poslední dobou často vzpomínám na moudrá slova jedné učitelky, která tvrdila, že chlapi trpí syndromem 20 minut, to znamená, že když se ohlásí, že za 20 minut je jídlo, tak zmizí za nějakou „důležitou“ činností a nejsou k nalezení a to i v bytě 1+kk, co má 12m2
U nás to teda sedí (na manžela, otce i tchána) a je jedno, s jakým předstihem jídlo hlásím, stejně jako je jedno, že jíme vždy ve stejnou dobu. Mám pocit, že má nějaký radar, kterým vycítí, že bude jídlo a zmizí za „neodkladnou“ prácí.
Jak jsou na tom vaši partneři (manželé)? Jak s tím bojujete?