Synek nechce svého sourozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
17.12.17 18:10

Asi se vše točilo kolem něj. Nedávno jsem byla u známých, měla jsem na ruce malého a oni se ptali svého děcka, jestli by chtělo taky brášku či sestřičku. To rozcapeně odpovědělo, že ne. Oni se smali, že nemohou mít další… Já o určitých věcech s dětmi prostě nediskutuju. To bych si to mohla jít hodit. Sedmileté dítě, pokud není retardované, po miminu kostky házet nebude. Takže buď je dementní nebo nevychovanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.12.17 18:12

@Netopirek V principu souhlas - city si vynucovat nelze, ale slušné chování ano. Jakkoli se nám to nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
17.12.17 18:18

@eva valoi a mluvis z vlastni zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
36556
17.12.17 18:20
@GregoryViolet píše:
K radosti mé i manžela jsem 1.12.-porodila zdravé miminko. Doteď bylo s mladším chapečkem (7, prvňák) vše v pořádku, těšil se i když si držel odstup, byl moc hodný i když trochu vyjukaný, ale teď najednou začíná dělat hrozný cirát. Kdykoliv se ho někdo zeptá co na maličké říká, řekne že ho nesnáší a že ho nechce. A je schopný to vykládat i úplně cizîm lidem. K malému je zlý, křičí po něm (opravdu ošklivě, třeba ať zdechne) háže mu na postýlku kostky když pláče nebo ho popadne hysterák a uteče ven. Snažíme se mu co nejvíc věnovat, povídat si s ním a vysvětlit mu že jsme ho nevyměnili a pořád ho máme rádi, ale on jako by to vůbec nevnímal, vůbec si nás s manželem nevšímá. Ve škole se vůbec nesnaží a má to na háku, každou chvíli tam brečí že ho všichni nenávidí, ale přitom je na všechny kolem hrozně zlý…u dětské psycholožky máme termín až v březnu (hodně žádaná, ale prý skvělá, vyplatí se počkat). Máte některá zkušenost s tak zlým dítětem..? Nemá ani chvíli kdy by byl milý, pořád na mě i manžela kouká jako na vrahy, o miminku ani nemluvě…pomozte prosím…jsem z toho špatná a bojím se ho s maličkým nechávat i když jdu jen na wc…

To se nijak řešit nedá, přestaň se se starším stýkat. Promiň, ale snad ti záleží na miminku, ne? To by mělo být na prvním místě. Dokud se kluk nenaučí slušnému chování, prostě domů nebude smět. :nevim:

Kruté? :cert: Jen jsem chtěla poukázat na to, že tohle se běžně radí, když začne žárlit dítě z chlapova prvního vztahu. Zakáže se mu přístup k miminu, často i otci, „ať se srovná samo“. Ale u vlastního to vypadá najednou neuvěřitelně krutě, že¨… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
17.12.17 18:31
@eva valoi píše:
Sedmileté dítě, pokud není retardované, po miminu kostky házet nebude. Takže buď je dementní nebo nevychovanec.

pravda :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.12.17 18:35
@Bábrdl píše:
To se nijak řešit nedá, přestaň se se starším stýkat. Promiň, ale snad ti záleží na miminku, ne? To by mělo být na prvním místě. Dokud se kluk nenaučí slušnému chování, prostě domů nebude smět. :nevim:Kruté? :cert: Jen jsem chtěla poukázat na to, že tohle se běžně radí, když začne žárlit dítě z chlapova prvního vztahu. Zakáže se mu přístup k miminu, často i otci, „ať se srovná samo“. Ale u vlastního to vypadá najednou neuvěřitelně krutě, že¨… :jazyk:

No, taková separace u babičky, nebo vězeňské dozorkyně by nemusela být marná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.12.17 18:40

@GregoryViolet a jak reagoval na sourozence v těhotenství? Co se všechno změnilo? Co ho mohlo tak rozhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
17.12.17 19:32

@GregoryViolet treba je problem i v tom, ze se mu najednou nadmerne venujete, najednou je v jeho zivote vse jinak. Ja si myslim, ze tady je nejlepsi lek cas, miminko ma 14 dni, to je strasne kratka doba, abyste se szili. Pro mnohe dospele je takove mimino mimozemstan, co teprve pro dite. Az se mrne zacne smat a reagovat na starsiho, bude lepe.

Ja jsem u dcery nechapala, jak moc zle to muze byt, ac jsem pocitala se žárlivosti. Casto jsem si i poplakala. Nebyla teda zla na miminko, ale delala naschvaly mne. Pomalovala stenu, kdyz jsem uspavala, chodila mi kricet do pokoje… Neprechazela jsem to rozhodne, ale na druhou stranu se najednou dny slily v samy krik a poucovani a to take nebylo dobre. Bylo to silene a chapu, jak se citis.

Presto tomu dej cas. Nic nefunguje hned. To, ze ted nereaguje na to, kdyz k nemu promlouvas, neznamena, ze je to neuspesne. Tohle je obrovsky zlom v zivote ditete a potrebuje to rozlezet. Neznamena to, ze je zly, ale mel by vedet, ze takto se k sobe nechovame. Negativni emoce jsou v poradku, ale takove projevy ne.

• Citovat
  • Upravit
6865
17.12.17 19:37

Myslím že malý jen hooodně žárlí, už není středobor světa a tím svým chováním na sebe poutá pozornost jak doma tak ve škole, bude průser aspoň si mě všimnou. Každopádně by to chtělo řešit co nejdříve at se to nevymkne úplně mimo, už je dost velký tak at fakt nic neudělá. A hlavně udělat si každý den čas jen a jen na něj, miminko dát otci a i když bude plakat tak říct že počká pokud to teda není akut pláč, dát mu znát že je stále stejě důlžitý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.12.17 19:58

@GregoryViolet sorry, ale v 7 letech není malé mimino, aby takhle reagoval.. asi bych ho zkrotila velmi rychle, pokud je agresivní. Mám mezi kluky 8 let, tohle neznám :think: @Adelka951 sedmileté dítě už je dost staré, aby takhle nevyvádělo.. a rozumělo tomu, že si nemůže dovolit být agresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.12.17 20:20

Domluvit do té doby jiného psychologa, napsala bych to sem do poradny pro psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 20:29

Jako, mne se narodila v 7 sestra. Moc jsem se na ni tesila a ani ve snu mne nenapadlo ji ublizovat a rvat na ni, at zdechne.

Kdyby moje starsi dite hazelo na miminko kostky a takto se projevovalo, zmydlim mu zadek do fialova. Miminko mit rad nemusi, ale agresivni nebude a hloupe reci si taky necha pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
17.12.17 22:00

Já teda mám mei děckama 2 a půl roku, ale agresivita byla to jediné, kde jsem dceři jasně dala stopku. Pokud vyváděla, dělala naschvály mě, tak jsem na ni šla po dobrém, domluvou, chápáním. Pokud o malém mluvila škaredě, tak jsem si s ní povídala stylem nevýchovy a „přijímala její pocity“. Jednou jedinkrát na malého byla zlá a to jsem ji srovnala hned (a poměrně drsně na to, že jinak dostává minimálně). Nikdy to už neopakovala. Po cca 3 měsích ho pomalu začala přijímat jako fakt, teď už ho má ráda, pomáhá mu, chová se k němu hezky…
U kluka v 7 letech bych asi za umyslně zlé ublížení byla nepříčetná a seřezala ho. Není mimino, není malej, ví, co dělá. Ať nadává, ať klidně křičí nebo říká, že ho nemá rád, ale házet po miminu kostku - to by udělal jednou.
Chápu, že je to změna, ale čekat do března na psycholožku a do té doby ho omlouvat, že prostě žárlí? Přece v 7 letech už chápe následky, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 22:42

Ja abych pravdu rekla, bych ani nemela pochopeni pro jeho pocity. Jake pocity? Narodil se bratricek, pocity ma mit pozitivni. A tohle bych mu takto i rekla. Co to je, ze nema bratricka rad, kde to jsme. A pokud uz teda ho mit rad nechce, tak at to alespon nerika nahlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.12.17 22:47
@warita píše:
Ja abych pravdu rekla, bych ani nemela pochopeni pro jeho pocity. Jake pocity? Narodil se bratricek, pocity ma mit pozitivni. A tohle bych mu takto i rekla. Co to je, ze nema bratricka rad, kde to jsme. A pokud uz teda ho mit rad nechce, tak at to alespon nerika nahlas.

Jo, to vždycky funguje, říct někomu, jaké má mít pocity. Od domluvených sňatků přes sourozenecké vztahy. :lol:

Doteď měl maminku, tatínka, babičku, dědu, pokojíček pro sebe, teď je tam mimino a on ho musí milovat.

Jednou jsem četla, že ty pocity jsou úplně stejné, jako kdyby si váš manžel přivedl novou ženu a zuřil, že ji nemilujete, vždyť si spolu užijete tolik legrace, budete si povídat, sdílet recepty no a kdyby se manželovi něco stalo, budete mít jedna druhou… tak takhle to slyší to starší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí