Máte tajný účet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
3.2.12 09:42

Já taky nemám ráda řešení na poslední chvíli. To mě stresuje. Tak radši než mít připraveno, že kdyby se zachoval jako hajzl, vezmu jeho věci a prodám je, ať vidí :cert: tak mám jasný a otevřený řešení jakýkoli situace. Snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
3.2.12 09:43
Wiolla píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Wiolla píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Wiolla, ale ja akosi nepostradam pocit slobody :nevim: Vlastne tvrdim ze co som sa vydala, tak sa citim slobodnejsia napriek tomu ze mame vsetko spolocne a beriem pri rozhodovani ohlad na manzela :nevim:Ja som holt asi divna, citim sa slobodne ked mam za zadkom niekoho na koho sa mozem spolahnut :mrgreen: :oops:

Ale to já taky. Mám tak tolerantního chlapa a tolik svobody, že se o tom jiným ani nezdá. :mrgreen: 8) Naše společné soužití nás osvobozuje právě proto, že se o starosti i radosti dělíme, je to snažší než být sám. ;)

Řeknu to tedy ještě jinak. Asi jde o celkový přístup k životu, obecně, ne jen v partnerství. Buď žiju tak, že mám vždy „záložní plán“ kdyby bylo zle, anebo nemám a hasím požár jak to jde až když k němu dojde. :jazyk:

A já jsem typ se záložními plány, mě to uklidňuje a dává mi to pocit vnitřního klidu. 8)
Tak to ja som asi stresoholik. Ale vyskusala som si na vlastnej kozi ze sa viem rychlo zmobilizovat a kazdu situaciu nakoniec uspokojivo vyriesit … Vdaka comu rada sklzavam do riesenia na poslednu chvilu, lebo sa mi to este nikdy nevypomstilo :think:
No vidíš! A jsme u toho. ;) Nesnáším překvápka, nesnáším, když musím řešit něco na poslední chvíli, když nemám čas si to v klidu promyslet. Zvládnu to, ale míní mě to zabít. :mrgreen: Nejraději mám všechno v klidu promyšlené… :jazyk:

Nejsi ty můj manžel? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
3.2.12 09:48

ja jsem to mozna na zacatku napsala hur pochopitelny :roll:

me treba v manzelstvi opravdu tajna obalka zachranila. kdyz uz jsem uznala ze to presahlo unosnou mez, odesel a ja mela zdroje kam sahnout abysme meli na jidlo. setrit jsem zacala az kdyz jsem videla ze to jde do haje.. ne od zacatku. a taky jsem si myslela ze jsme rozumny lide co spolu maji dite a VZDY se domluvi :roll:

ted mam netajny ucet :lol: . s pritelem nezijeme, ale vi ze jsem si ho zaridila. setrim si tam. zatim na skolu, protoze platim skolne, tak aby mi (pak nam) to nijak zavratne nezasahlo do rozpoctu. pak mam v planu az se sestehujeme muj byt pronajimat, tak se tam budou posilat korunky od podnajemniku a ja jednorazove budu posilat vetsi sumu na hypo.
zaroven tam budu setrit pro strycka prihodu. at uz treba ty zminena trojcata nebo kdyz prijdu o praci. ale co me dodava, je pocit ze si s tim muzu delat co chci. koupit si co chci, nemuset se dovolovat (i kdyz i jinak bych nemusela). takovy pocit svobody. a zaroven kdyz bude nejhur, tak prilepseni na zacatek co bych zas zustala sama. uz nejsem zavisla na chlapovi jako jsem byla. a uz to ani nechci dopustit :andel:

• Citovat
  • Upravit
SayaSt
3.2.12 09:49

a taky nemam rada reseni ze dne na den. rada mam vse promyslene, naplanovane 8)

• Citovat
  • Upravit
7240
3.2.12 10:22
omites píše:
rejžička píše:
omites píše:
strace, já ti plně rozumím.
Máme to podobně nastavené. Co se týká financí, tak je každý samostatný, ale máme přehledy o financích navzájem. Ty všechny hesla mám proto, že manželovi se to nechce sledovat. Ale když třeba stáhnu částku z jeho spořícího účtu, tak přijde na účet jemu. A on ji pak vloži na to stavebko. A já jenom hlásím - přijde ti na účet 20tis, pošli to na stavebko. I ví, kde ty hesla jsou, kdyby se se mnou něco stalo.
Máme sice dispoziční práva, ale použijeme je jenom v případě, že by se s tím druhým něco stalo. Nikdy by manžela nenapadlo vlést mi na účet a naopak. Stejně jaké si nelezem do mobilů a notebooků.
A přesně, v případě rozvodu, bych určitě s prázdnou neodešla. Prostě bychom se domluvili jako lidi.
Ale někteří lidé to prostě nedokážou :roll:
Promiň, že chytám za slovo, ale tohle je největší hloupost, co znám - „prostě bychdom se domluvili jako lidé“. Tohle si, dokud to klape, myslí většina lidí, a pak je při rozvodu průser. Samozřejmě věřím, že je spousta takových, co se domluví v pohodě, jsou na sebe hodní a záleží jim na druhém, i když už to neklape a chtějí se rozvést, ALE na druhou stranu je i spousta takových, co i potom háží klacky pod nohy a snaží se shrábnout, co se jenom dá. :pocitac:
Neznáš mě ani mého muže. Nežiješ s náma. Netušíš, jak máme vystavěný vztah, jaké debaty vedeme. Troufám si říct, že dosahujeme oba takových morálních kvalit, že bychom se na případném rozvodu domluvili, už k vůli dítěti. Zažila jsem manželův první rozvod, vím,co mohu čekat. A neboj, finanční zázemí mám i mimo manželství. Mám rodinu, která by mě v případě nouze vždycky podržela.

Pak je to jenom dobře. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
3.2.12 10:37

Máme každý svůj účet a každý svoje spoření(pojištění), všechno se ale platí z manželova účtu včetně mého spoření, věci denní potřeby atd.. Co vydělám já mám jen pro sebe a dávám na svůj účet. Není to ovšem nic tajného. Manžela nezajímá kolik peněz mám našetřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.12 21:18

nemám účet, ale ke svatbě jsem dostali zlatou plaketku, 20g investičního zlata. přiznám se, že exmanžel si na to samozřejmě u rozvodu ani nevzpomněl a já o něm věděla moc dobře. on se mnou nechal 4 roky živit, nedonesl ani korunu, z mých úspor a dědictví jsme platili opravy auta, které musel mít zrovna tohle (ne levnější ve slušnějším stavu, ale takový, se kterým se může chvástat) a tak mi zbyly na účtě jen dluhy. a když jsem mu ještě navíc musela auto nechat jako vyplacení nájemního práva v bytě, tak jsem se zařekla, že pokud si nevzpomene sám, připomínat mu to nebudu. na jednu stranu se stydím, ale na druhou… mám v šuplíku dobrých víc jak 20 tisíc, kdyby se fakt přihodilo. a s novým chlapem taky plánuju obálku…

snad pochopíte anonymní příspěvek, když se tu vlastně přiznávám k podvodu při rozvodu :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.12 11:23

A u které banky účet máte? kde není vedení drahé, který je dostupný a ještě občas i nějaký úrok??

• Citovat
  • Upravit
13141
9.2.12 13:07
Anonymní píše:
A u které banky účet máte? kde není vedení drahé, který je dostupný a ještě občas i nějaký úrok??

Já mám spořku, už bych byla dávno pryč, ale máme tam hypotéku. Vybrala bych si Fio banku.
Jinak mám spořící účet u ING. Ještě lepší je nějaké Červené konto. Ale já to mám vlastně prachy bokem, abych na ně nesahala na normálním účtu.
Jako perlička: na ING úrok 1,75, na účtu úrok díky hypotéce a nějakému přenastavení 2% :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.02.12 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
9.2.12 14:09
Anonymní píše:
A u které banky účet máte? kde není vedení drahé, který je dostupný a ještě občas i nějaký úrok??

hlavni ucet mam u sporitelny. mam tam hypo a vse se mi z nej strhava. svuj ne"tajny" ucet ala pro me sporici mam u fio banky

• Citovat
  • Upravit
50133
9.2.12 16:47

Já mám účet u ČS a chlap u jiné banky, kde pracuje. Jako zaměstnanec tam má vyšší úrok než klienti a vedení má zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.2.12 18:52
Anonymní píše:

Fio a Mbank jsou úplně zadarmo. :palec: U Mbank, pokud uděláš kartou nějaký obrat, tak máš výběry z libovolného bankáče zdarma. Tuším jsou k nim ještě nějaké spořáky, ale úrok nicmoc, takže já tam peníze na úročení nenechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
9.2.12 23:55

Taky mám tajný účet, jednu dobu jsem měla z toho hrozně špatné svědomí a chtěla mu to říct, nakonec jsem strašně ráda, že jsem mu to neřekla. Neumí totiž udržet peníze a jakmile ví, že je mám já, tak chce něco pořizovat a nechce mi na nic přispívat.
Takže pro případ, kdyby přišel o práci nebo by jsme se rozešli, na spořícím účtě u běžného účtu. Díky vyššímu zhodnocení mi tam alespoň neubívá kvůli inflaci. Zatím nebyla nikdy tak velká krize, že bych to vybrala a třeba na nový kabát si radši pomaličku našetřím z RP než abych si ukrajovala ze své jistoty a po 5 měsících zjistila, že už žádnou nemám.
Nejsem škrt, miluju ho a důvěřuju mu, opravdu věřím, že by se o nás postaral i kdyby vztah ztroskotal, ale vždy je nějaké ale. přivedli mě k tomu životní zkušenosti, už to nikdy nechci zažít, ani nevím jestli bych to znova a navíc s dítětem zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
10.2.12 00:14

Já si platím stavebko ze své výplaty..člověk nikdy neví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.12 00:39

omlouvám se za anonym, já díky své praxi u soudu na „civilu“ jsem byla svědkem mnoha rozvodů, a mohu říci, že po takové zkušenosti tajné fondy mám, pokud je nepoužiju v případě rozvodu, mohu je použít ve prospěch dětí, či přijít k manželovi a říci, tak tady máme na stará kolena nějakou korunu, šetřila jsem. To jestli se někdo domnívá, že partnera 100% zná, je hodně naivní. Já řešila rozvody párů po 20 či 25 letech, a nikdo by to do nich neřekl. Dnes dokonce není neobvyklé, kdy manžel v předtuše rozvodu vybere společné finance, kdy pak nějací jeho známí dokazují, že jim splatil dlouholetý dluh a podobně. takže já bych byla opatrná s výrokem mně se to stát nemůže, my se s manželem určitě domluvíme, už se stalo mnohokrát, že muž chytil druhou mízu a na stará kolena zblbnul a manželka i s dětmi šly stranou, bohužel tohle je tvrdá realita.A pokud tady někdo uvádí, že by nebylo fér vůči chlapovi, věc se má tak, že ve většině případů, pokud dojde k rozvodu, nejvíc je na tom bohužel bita žena. Ona je ta, která má na starosti děti, o které se musí postarat, je dětmi omezena v hledání vhodného zaměstnání atd., muž v této situaci omezen nijak není, pokud se nejedná o střídavou péči. Proto se domnívám, že nelze srovnávat situaci muže a ženy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová