Tak trochu jiná rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5199
13.6.16 10:44
@SlečnaDahlia píše:
Pokud to budou mít děti homosexuálních párů kvůli tomu někdy těžké, tak pouze vinou lidí, jako jsi ty.
Á, čekala jsem, že mě bude chtít někdo omlátit o hlavu můj názor. Já za to ale, milá drahá, prostě nemůžu. Já to tak cítím a za svůj názor se, jak doufám, omlouvat nemusím. Jak jsem psala, nikomu ho nevnucuji.

Mám mezi homosexuálními páry obou pohlaví docela dost přátel (u nás i v zahraničí). A nemyslím tím jako že znám někoho z ulice, ale takových přátel, se kterými jsem běžně v kontaktu. A myslím, že vzhledem k okruhu lidí, ve kterém se pohybuji (a dál to rozvádět nechci) dokonce mnohem víc, než kdokoli z vás. A právě proto, že jich tolik znám, znám jejich intimní problémy, jejich partnerské strasti a osobní život za zdmi jejich domů, si OBECNĚ myslím, že by neměli vychovávat děti.

Nechci do toho plést nefungující hetero páry a děcáky. Všude se najde nějaká výjimka, stejně jako mezi homo páry. Prostě to je můj názor. Není homofobní. Proč hned házet vidlemi na někoho, kdo má jiný názor? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
13.6.16 10:51
@Gosi píše:
tak mámu má jednu, říkat druhý „matce“ jménem mi přijde jako nejschúdnější varianta… jinak zakladatelko figuruje u malý i nějáký tatínek, nebo jste si ji pořídily spolu a „dárce“ o tom třeba ani neví, nebo nemá zájem o malou? já teda jsem z prahy a upřímně jsem věděla občas něco málo o rodičích mých kamarádu a teda, že v průběhu základky se z jedněch spolužáků stali sourozenci, ale něják víc se to neřešilo :nevim: pokud si jste moc nejisté gkusila bych konzultaci s psychologem, jak to vysvětlit malý a yb to chápala a případně uměla podat dál pokud by měli spolužáčci zájem…

Ale i ta z dvojice žen, která není biologickou matkou dítěte, vystupuje v roli jeho rodiče. Sice se nepodílela na jeho zplození svým genetickým materiálem, ale to dítě vzniklo i z její vůle a jejího rozhodnutí, stejně jako bylo její rozhodnutí přijmout na sebe veškerá práva i povinnosti vůči němu. Dokonce i podle zákona má k němu vyživovací povinnost, pakliže to dítě vzniklo za vztahu s jeho biologickou matkou (proč není její právní vztah k dítěti upraven i jinak, to je na jinou debatu). Není biologickou matkou, ale je matkou sociální. Navíc, pokud plánují více dětí, kde by biologickou matkou byla zase ta současná nebiologická, byl by to větší zmatek než „máma a mamka“.

Ale pro pobavení: byla jsem na semináři o homosexuálním rodičovství, kde promlouval lesbický pár s jedním už dospělým a druhým trochu mladším synem. A když padla otázka, jak to řešily s oslovováním, zněla odpověď: "Do puberty nám říkal ´mámo´ a ´mamčo´. V pubertě ´vole´. " :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
13.6.16 10:52
@Miriam24 píše:
@Pinkie Líto by vám mělo být dětí co jsou týrané(ať už fyzicky či psychicky)a že jich je…nebo třeba zneužíváné.Myslím si, že mnohem líp jsou na tom děti z homo rodin, kde je láska, radost, smích…děti mají prostě vše co potřebují. Mnohdy tyto rodiny dětem dají větší lásku, lepší výchovu atd než ty tolerované rodiny (hetero) protože si dítěte váží a berou ho jako dar. Ono už se tak nepíše (nemluví) o tom jak jsou na tom děti z hetero rodin kde je chlast, fet, hádky, bitky atd atd…no hlavně, že dítě má hetero rodinu… :pankac: Tím samozřejmě nechci říct, že jen homo rodiny jsou nejlepší…

Kdo říká, že mi jich líto není? Pane bože :roll: Otázka snad stála jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
13.6.16 10:54

Každý má něco, některé dítě dostává na zadek, některé dítě má biomatku a nezná bonbony, některé dítě nemá tátu, některé dítě je zrzek, některé dítě bydlí týden u mámy a týden u táty, některé dítě kulhá, některé dítě je strašpytel a některé dítě má dvě matky, pak se to sleje a děti zkoumají různorodost ostatních a pokud vy už teď se třepete, co bude a tvrdíte, že lidi vychovávají malé homofoby, tak je to špatně, prostě, je to, jak to je, někdo je takový někdo makový, nemáte to v sobě vyřešené a házíte to na ostatní, děcko s tím nebude mít problém, pokud ho nebudete mít vy, když někdo začne s posmíváním (nechápu proč by to kdo dělal), prostě vyplázne jazyk a řekne dvě mámy lepší, jak žádná, konec, doma se pak svěří a zasmějete se, hotovo, ale vy to nemáte vyřešené a budete nadávat na homofobní společnost, společnost nebyla nikdy v dějinách přátelštější než je teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
13.6.16 10:56
@Pinkie píše: Á, čekala jsem, že mě bude chtít někdo omlátit o hlavu můj názor. Já za to ale, milá drahá, prostě nemůžu. Já to tak cítím a za svůj názor se, jak doufám, omlouvat nemusím. Jak jsem psala, nikomu ho nevnucuji.

Mám mezi homosexuálními páry obou pohlaví docela dost přátel (u nás i v zahraničí). A nemyslím tím jako že znám někoho z ulice, ale takových přátel, se kterými jsem běžně v kontaktu. A myslím, že vzhledem k okruhu lidí, ve kterém se pohybuji (a dál to rozvádět nechci) dokonce mnohem víc, než kdokoli z vás. A právě proto, že jich tolik znám, znám jejich intimní problémy, jejich partnerské strasti a osobní život za zdmi jejich domů, si OBECNĚ myslím, že by neměli vychovávat děti.

Nechci do toho plést nefungující hetero páry a děcáky. Všude se najde nějaká výjimka, stejně jako mezi homo páry. Prostě to je můj názor. Není homofobní. Proč hned házet vidlemi na někoho, kdo má jiný názor? :roll:

To je zajímavé, v čem se ty problémy, strasti, osobní život liší od problémů, strastí a osobního života heterosexuálních párů? To není rýpání, opravdu mě to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.6.16 10:58

@Gosi
V životě naší dcerky její bio otec nefiguruje, neboť její bio matku (tedy mou partnerku) opustil ještě před narozením malé a dosud zájem o to, zda se mu potomek narodil a je zdráv atd., nejeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.6.16 11:01

@Pinkie Smím znát Váš názor, proč si myslíte, že homopáry by děti vychovávat neměly? Dozajista jsou z mého pohledu mezi homosexuály jedinci, kteří mají předpoklady být dobrými rodiči. Vy si to nemyslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.16 11:05

Tezko takhke radit..Budete muset brat veci tak jak prichozi a resit problemy az se objevi..Pokud jste z maleho mesta lidi si hold budou muset zvyknout! Hlavne se nijak neschovavat nebo neco tajit! Holcicka ma proste dve maminky a dal neni co k reseni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
13.6.16 11:07
@Pruzickova7 píše:
Tezko takhke radit..Budete muset brat veci tak jak prichozi a resit problemy az se objevi..Pokud jste z maleho mesta lidi si hold budou muset zvyknout! Hlavne se nijak neschovavat nebo neco tajit! Holcicka ma proste dve maminky a dal neni co k reseni..
:palec: souhlasím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.6.16 11:13

@suricata Z čeho usuzujete, že „to“ v sobě nemám, potažmo nemáme vyřešené? Já ve svém příspěvku neobviňuji plošně celou společnost z homofobie, pouze mě zajímají názory, případně rady těch, co se někdy s něčím negativním setkali.
Naopak musím uznat, že jsem se díkybohu zatím s ničím zvlášť negativním vůči své osobě nebo vůči našemu soužití, nesetkala. Ale to neznamená, že to tak mají všichni, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
13.6.16 11:18

@Sheena30 no protože se ptáš kdo se s čím negativním setkal, potkat tě může milion věcí ty se ptáš na tohle, může tu být denně diskuze, kdo se setkal s padajícím meteoritem, kdo se setkal se zneužíváním, koho ve školce učitelka bila, koho smetlo auto, apod. ty ses nikdy s ničím negativním nesetkala, ale už dopředu vymýšlíš, že tvoju holku může někdo šikanovat :roll: a víš co, dostalo mě, že píšeš, že rodiče vychovávají z dětí homofoby, to si jako doma po nedělním obědě sednou a tatínek řekne, tak děti, už jste dost staré a dáme si lekci z homofobie, opakujte: lesby jsou fuj, gayové jsou fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
13.6.16 11:21
@Pinkie píše: Á, čekala jsem, že mě bude chtít někdo omlátit o hlavu můj názor. Já za to ale, milá drahá, prostě nemůžu. Já to tak cítím a za svůj názor se, jak doufám, omlouvat nemusím. Jak jsem psala, nikomu ho nevnucuji.

Nechci do toho plést nefungující hetero páry a děcáky. Všude se najde nějaká výjimka, stejně jako mezi homo páry. Prostě to je můj názor. Není homofobní. Proč hned házet vidlemi na někoho, kdo má jiný názor? :roll:

Kdo na tebe bere vidle za jiný názor? Jen jsem si dovolila reagovat na tvůj názor názorem svým. Ohledně toho, že znáš mnoho více homosexuálních párů než kdokoliv z nás, si jako lesba zase dovolím pochybovat. Nejsou žádné intimní a partnerské problémy typické pro hmsx komunitu, které by ovlivňovaly jejich schopnost vychovat dítě. Taky řešíme problémy s nevěrnými partnery, příliš žárlivými či despotickými partnery, partnery gamblery či alkoholiky, taky se jsme schopni ve vztahu chovat jako sobci nebo hyeny, taky se rozcházíme a scházíme, taky ale máme mnozí dlouhodobé, šťastné a monogamní vztahy, do kterých plánujeme přivést děti.

A abych doplnila, mně nešlo vůbec o to napadat, že se tobě něco hnusí. Mně je taky až fyzicky nepříjemných spousta věcí a nic s tím neudělám, je to jen reakce mé mysli a těla. Třeba když vidím někoho s tetováním, tak se oklepu, možná proto, že nemám ráda jehly a hned si představím, jak mě někdo tetuje… br. Nevyvodím z toho ale, že když někdo dělá něco, co se mně osobně hnusí, tak by proto on nemohl mít děti. Ale když ty už dopředu vytvoříš bubáka, KVŮLI VÁM bude mít dítě těžký život, připravte ho na nejhorší atd., tak se prostě řadíš k lidem, kvůli kterým ty obtíže potom obvykle nastávají. Tohle zrovna je jedna z věcí, které když se berou v klidu, tak jsou v klidu. Jak jsem psala výše, podle tohoto měřítka by u nás neměla mít děti spousta lidí - třeba černošský hetero pár (barva pleti je na rozdíl od pohlaví rodičů zřejmá na dítěti na první pohled) nebo moje těžce sluchově postižená maminka, „kvůli které“ jsme to jako děti měli „těžké“, protože pro ostatní děti byla postižená a „mentál“ (huhňá, typicky pro lidi s jejím handicapem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
13.6.16 11:23
@Padme93 píše:
Naopak, jen ať oběma dcerka říká „maminko“. Vždyť by to bylo blbý, jedný říkat mami a druhý teto. nebo jménem.je hrozná škoda, že je dnešní společnost tak málo liberální v tomhle směru.

ziju s partnerkou 20 let, vychovavame spolu meho syna, ktery by ji v zivote nerekl mami-prijde mi to naprosto logicke a v poradku…odmala slychaval jak ji oslovuji a volam jejim jmenem, tudiz ji zacal rikat sam od sebe jejim jmenem-a to dokonce driv nez rekl slovo mama…rikat obema mami je u nas nemyslitelne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
13.6.16 11:23

@Sheena30 Ano, myslím si, že mezi homosexuálními páry se 100% najdou i tací, kteří by byli skvělými rodiči, v mnoha případech dokonce lepšími, než mnozí homo rodiče. Možná jste jedním z nich právě vy. Však jsem psala, že to myslím obecně a navíc jsem to slovo psala kapitálkami. Důvody rozvádět nechci, ačkoliv jich mám více, nechci, aby mě někdo chytal za slovo nebo vytrhával něco z kontextu, jak je tu skoro pravidlem. Chtěla jsem tím jen říct, že moje přesvědčení vzniklo na základě faktů a věcí, které jsem na vlastní oči mohla pozorovat mezi homo páry v průběhu několika let. Nevím, jestli vám to takto stačí. Fakt to nechci rozebírat, nechci se tu prát o slovíčka.

Jde tu především o děti, snažte se pro ně udělat maximum, aby to pak nedostaly jednou sežrat. Já s dětmi pracuji a vím, jak moc umí být kruté a taková věc přímo vybízí se do někoho strefovat a snažit se mu udělat peklíčko. Musíte své děti připravit tak, aby každého potencionálního prudiče dokázaly odrazit s vtipem a grácií, aby to měly v hlavě srovnané a netrápilo je to, že nejsou jako většina dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
13.6.16 11:27
@SlečnaDahlia píše:
Kdo na tebe bere vidle za jiný názor? Jen jsem si dovolila reagovat na tvůj názor názorem svým. Ohledně toho, že znáš mnoho více homosexuálních párů než kdokoliv z nás, si jako lesba zase dovolím pochybovat. Nejsou žádné intimní a partnerské problémy typické pro hmsx komunitu, které by ovlivňovaly jejich schopnost vychovat dítě. Taky řešíme problémy s nevěrnými partnery, příliš žárlivými či despotickými partnery, partnery gamblery či alkoholiky, taky se jsme schopni ve vztahu chovat jako sobci nebo hyeny, taky se rozcházíme a scházíme, taky ale máme mnozí dlouhodobé, šťastné a monogamní vztahy, do kterých plánujeme přivést děti.A abych doplnila, mně nešlo vůbec o to napadat, že se tobě něco hnusí. Mně je taky až fyzicky nepříjemných spousta věcí a nic s tím neudělám, je to jen reakce mé mysli a těla. Třeba když vidím někoho s tetováním, tak se oklepu, možná proto, že nemám ráda jehly a hned si představím, jak mě někdo tetuje… br. Nevyvodím z toho ale, že když někdo dělá něco, co se mně osobně hnusí, tak by proto on nemohl mít děti. Ale když ty už dopředu vytvoříš bubáka, KVŮLI VÁM bude mít dítě těžký život, připravte ho na nejhorší atd., tak se prostě řadíš k lidem, kvůli kterým ty obtíže potom obvykle nastávají. Tohle zrovna je jedna z věcí, které když se berou v klidu, tak jsou v klidu. Jak jsem psala výše, podle tohoto měřítka by u nás neměla mít děti spousta lidí - třeba černošský hetero pár (barva pleti je na rozdíl od pohlaví rodičů zřejmá na dítěti na první pohled) nebo moje těžce sluchově postižená maminka, „kvůli které“ jsme to jako děti měli „těžké“, protože pro ostatní děti byla postižená a „mentál“ (huhňá, typicky pro lidi s jejím handicapem).
:potlesk: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect