Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SlečnaDahlia píše:
Vyloučeni z darování krve jsou MUŽI, kteří měli v uplynulém roce pohlavní styk s mužem. To nezohledňuje domnělou promiskuitu, ale rizikovost análního sexu mezi muži, riziko přenosu třeba viru HIV skrz anální styk je objektivně vyšší. Já taky patřím mezi homosexuály (byť ženy) a darovat chodím.Ano, já mluvím obecně. Vyjádření partnerských poradců a sexuologů, jejichž klienty jsou i homosexuální páry, se v tomto se mnou shodují. Ty mluvíš na základě toho, že se ti něco hnusí.
A homo 2 muži by pode vás nemohli být lepšími rodiči než homo 2 ženy?
@Sheena30 píše:áááá, paní má zjevně doktorát z psychologie, co?
No ještě, že jste mě tak dobře diagnostikovala, hluboce se nad sebou zamyslím a nechám se naočkovat proti heterofobii a lidské omezenosti, snad se mi pak tyto viry vyhnou
no na University of Columbia, proti tomu nelze očkovat, ale zamyslet se můžeš. Je zbytečné řešit, jestli se holce budou posmívat ve školce, když má rok.
@Pinkie píše:
Já homo beru jako úchylku (tak to prostě je, hovoří o tom mnoho sexuologů). Je to určitá evoluční „chyba v matrixu“, kdy by tito lidé za normálních okolností prostě spolu děti neměli, což je z přírodního hlediska hlavním účelem. A nejmenujte prosím tučňáky.![]()
Navzdory tomu a možná právě proto je třeba to (stejně jako jiné úchylky) tolerovat. A tohle o to víc, že za normálních okolností toto není úchylka nebezpečná pro okolí. A je třeba tu toleranci ukázat i dětem. Říci si, jak to je.Mám trochu problém i s tím říci, že být homo je normální. No, to, že to existuje, přece neznamená, že to je normální. Pedofilie taky je (existuje) a je normální? Homosexuální chování jen za normálních okolností nikomu neubližuje. Je třeba dětem vysvětlit, že někteří lidé to mají jinak. Nebudu mít problém to dětem jednou vysvětlit a budu je vést k tomu, aby byly tolerantní.
Až na to, že homosexualita je podle sexuologů odchylka, ne úchylka. Mezi těmi dvěma pojmy je rozdíl, každý má nějaká kritéria, kritéria úchylky homosexualita nesplňuje.
Když zmiňuješ „evoluční chybu v Matrixu“, tak zrovna evoluční teoretikové vesměs smysl homosexuality vidí.
@SlečnaDahlia píše:
Až na to, že homosexualita je podle sexuologů odchylka, ne úchylka. Mezi těmi dvěma pojmy je rozdíl, každý má nějaká kritéria, kritéria úchylky homosexualita nesplňuje.Když zmiňuješ „evoluční chybu v Matrixu“, tak zrovna evoluční teoretikové vesměs smysl homosexuality vidí.
Dobře, budeme slovíčkařit, někdo říká odchylka, já od sexuologů slyšela úchylka, ale budiž.
Co se týče té evoluce, tak to chyba v Matrixu je, účelem je přežít a plodit další generace. Ale chápu a nepřekvapilo by mě, když se pak nějaká lesba chytne „náhodou“ toho, jak někdo tvrdí opak.
Není třeba to obhajovat, tak to prostě je. Někdo má rodiče alkoholiky, někdo má dvě mámy. Takové děti to budou mít prostě obtížnější. Důležité je, aby na ten případný střet, ke kterému mimochodem vůbec nemusí dojít, byly připravené. Já doufám, že se to zakladatelce podaří.
@Pinkie píše:
A homo 2 muži by pode vás nemohli být lepšími rodiči než homo 2 ženy?
A tos vyvodila z čeho, co jsem kde napsala?
Diskuse je o dvou ženách, proto celou dobu hovořím o dvou ženách. Tys narazila na „klišé o promiskuitě“ a pokusila ses ho obhájit tím, že homosexuálové nemohou darovat krev, tak jsem ti vysvětlila, že uvažuješ ve špatných souvislostech. Kvalitu rodiče udávají jiné věci, než je jeho pohlaví a sexuální orientace.
A jdu makat, jinak těžký život mých dětí začne tím, že nebude na pleny ![]()
@SlečnaDahlia píše:
A tos vyvodila z čeho, co jsem kde napsala?Diskuse je o dvou ženách, proto celou dobu hovořím o dvou ženách. Tys narazila na „klišé o promiskuitě“ a pokusila ses ho obhájit tím, že homosexuálové nemohou darovat krev, tak jsem ti vysvětlila, že uvažuješ ve špatných souvislostech. Kvalitu rodiče udávají jiné věci, než je jeho pohlaví a sexuální orientace.A jdu makat, jinak těžký život mých dětí začne tím, že nebude na pleny
Nene, já to beru obecně. Nepreferuju ani lesby, ani gaye. Zažila jsem dvě děvčata po rozchodu po létech vztahu, to přetahování o dítě, nekonečnou bitvu právníků o dítě „nikoho a obou“, kdo je vlastně máma, jako fakt chuťovka… Teď má malou jen jedna a druhá ji neviděla už 3 roky. A taková láska to byla. Rozchod může nastat i u hetero, ale tady bylo blbý to právní podhoubí, kdy to dítě na to doplatilo nejvíc. Kdyby to bylo u homo párů právně lépe dořešeno, asi by bylo mnoho věcí jednodušších. ![]()
@Pinkie píše:
Dobře, budeme slovíčkařit, někdo říká odchylka, já od sexuologů slyšela úchylka, ale budiž.
Co se týče té evoluce, tak to chyba v Matrixu je, účelem je přežít a plodit další generace. Ale chápu a nepřekvapilo by mě, když se pak nějaká lesba chytne „náhodou“ toho, jak někdo tvrdí opak.Není třeba to obhajovat, tak to prostě je. Někdo má rodiče alkoholiky, někdo má dvě mámy. Takové děti to budou mít prostě obtížnější. Důležité je, aby na ten případný střet, ke kterému mimochodem vůbec nemusí dojít, byly připravené. Já doufám, že se to zakladatelce podaří.
„Náhodou chytla nějaká lesba“ - náhodou se toho chytá celá akademická obec a považuje to za jednu z možných teorií, ale to bys musela vidět dále než na špičku vlastního nosu. Mimochodem, sexuální orientace nesouvisí se schopností reprodukce, i jinak homosexuálně se chovající zástupci živočišné říše potomstvo zplodí, takže účel „plodit další generace a přežít“ homosexuálové splnit dokážou.
A už fakt jdu.
@SlečnaDahlia píše:
„Náhodou chytla nějaká lesba“ - náhodou se toho chytá celá akademická obec a považuje to za jednu z možných teorií, ale to bys musela vidět dále než na špičku vlastního nosu. Mimochodem, sexuální orientace nesouvisí se schopností reprodukce, i jinak homosexuálně se chovající zástupci živočišné říše potomstvo zplodí, takže účel „plodit další generace a přežít“ homosexuálové splnit dokážou.A už fakt jdu.
To je hrozně debilní argument. Jednu z možných teorií…
![]()
Netvrdím, že homo nedokáží splodit potomky, ale stříkačka nebo nechat se ojet kamarádem, v případě horším někde někoho přeblafnout na diskotéce, snad nemůžeme srovnávat s tím, když dítě vznikne z hetero početí dvou milujících se lidí (a jejich vlastních buněk!). Fungující vzorec máma+táta je (a třeba se poserte) bez diskuze lepší než vzorec táta+táta nebo máma+máma. O disfunkčních rodičích nemluvím, tam to stojí za prd vždycky. A dál do toho nechci víc zacházet, páč to začíná smrdět slovíčkařením a nerada bych se dostávala až k tématu asistované reprodukce, případně nevlastních rodičů lepších než jsou ti bio. Nechci najet na vlnu šroubování argumentace do absurdna, což přesně začínáte dělat.
Holky s holkama, kluci s klukama, mně je to fuk, ale „normální“ sexuální chování vedoucí k zachování lidstva to prostě není. Ještě jsem neslyšela o tom, že by 2 slečny nebo 2 pánové měli spolu dítě na základě toho, že si strčili do pipky (nebo zadku) robertka. To je asi tak vše, co bych k tomu řekla. Víc to komentovat z výše uvedených důvodů nemá smysl. Mějte se hezky. ![]()
@Pinkie co dělají dva lidé spolu v posteli ti může být ukradené, posuzovat nebo hodnotit dle toho jací jsou rodiče ti nepřísluší, možná bys taky mohla trochu zvolnit a neřešit co si kdo kam strká…
Život v Parze by byl asi jednodušší, ale na druhou stranu malotřídky na vesnicích, tam je o dost lepší kolektivech než v maloměstech (zkušenost učitelská)… Jinak hodně mluvit, říkat jí, že většinou žije maminka s tatínkem a že ona má maminku a tetu (asi bych to spíš takto členila, protože máma je přeci jen jedna a té druhé buď říkat teto nebo křestním) no a jinak doufat, že budou mít pochopení rodiče ostatních dětí, to je stěžejní - samo dítě - malé - nepřijde na to, že je to strašně, že žijete jinak, vše vychází z postojů rodičů… za mě rozhodě lepší takto než rodiny rozvedené…