Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dost dobře nechápu termín „on nás živí“ nebo názory typu jsem závislá na manželovi. Rozumím tomu, když ženská řekne, jo, chybí mi výplata, ale panebože vždyt díky ženské, která je doma s děckem, může chlap chodit do práce, pro něj se v podstatě nic narozením dítěte nezmění, protože někdo o to dítě musí pečovat, nehledě na to, že je to práce na 24 hodin, plus nákupy, úklid, vaření, kdyby mi můj manžel řekl, že mě živí, tak bych mu spočítala, kolik by ho stála chůva, pomocnice do domácnosti, to by se asi sakra hodně chlapů divilo.
@romype píše:
Dost dobře nechápu termín „on nás živí“ nebo názory typu jsem závislá na manželovi. Rozumím tomu, když ženská řekne, jo, chybí mi výplata, ale panebože vždyt díky ženské, která je doma s děckem, může chlap chodit do práce, pro něj se v podstatě nic narozením dítěte nezmění, protože někdo o to dítě musí pečovat, nehledě na to, že je to práce na 24 hodin, plus nákupy, úklid, vaření, kdyby mi můj manžel řekl, že mě živí, tak bych mu spočítala, kolik by ho stála chůva, pomocnice do domácnosti, to by se asi sakra hodně chlapů divilo.
Taky to nechápu
![]()
My jsme s manželem měli vždycky jeden účet, zaplatilo se co se muselo, když zbylo, vždycky jsme se dohodli, jednou si koupil manžel, z druhé výplaty já, nikdy jsme se nehádali. Je teda fakt, že když jsou teď děti, tak už stejně zbývá kulový, ale rozhodně si nemáme co vyčítat…
@romype píše:
Tak pod tohle se podepíšu
Taky to tak cítím a i jsem to chlapovi tuhle řekla, když mě naštval, ať si laskavě spočítá, kolik mu ušetřím za chůvu, hospodyni a kuchařku
@mahdalka píše:
Tak pod tohle se podepíšuTaky to tak cítím a i jsem to chlapovi tuhle řekla, když mě naštval, ať si laskavě spočítá, kolik mu ušetřím za chůvu, hospodyni a kuchařku
Ahojky, tak u nás to bude asi obráceně, bo můj dá veškerou výplatu na úvěr a placení kolem baráku a na mě bude to „živení“ takže samo plánuju rodičák jen na 2roky a při nástupu na rodičák tak 2dny v týdnu v práci, abysme to všechno zvládli
Když se chce, všechno jde ![]()
@romype píše:
Taky to moc nechápu. My považujeme všechny peníze za společné, přesouváme si je mezi svými účty podle aktuální potřeby a o větších výdajích se radíme. I když jsem chodila do práce, měl můj muž dvakrát větší příjem než já a nikdy jsem to nebrala tak, že „mě živí“. Oba společně podle svých sil živíme svou rodinu. Tohle rozdělování na moje-tvoje v partnerství moc nechápu a nelíbilo by se mi to.
Pokud mi něco na rodičáku vadí, tak to, že nám klesl celkový příjem. Proto jsem si taky zvolila maximální možnou částku a plánuju brzký návrat do práce na částečný úvazek.
@Anonymní píše:
Co jsem na rodičáku timhle úplně trpím. Syna si moc užívám, jsem ráda za každé jeho pokroky, ale ty finance.Neřikám, že jsme na tom zase úplně nejhůř, ale když jsem chodila do práce měla jsme svoje peníze. Tedko mě a syna živý přítel. To, že můj příjem je rodičák 7200 je tak hrozný. Nejsem na to zvyklá. Věčně si řikám o peníze příteli a to mi vadí. Jsou tu matky, které s tímhle subjektivním pocitem taky bojují? Sorry za anonym, mám tu známé
Zadny blby pocit nemam. Penize jsou spolecne, nekdo se smradaty byt doma musi, ale to neznamena, ze si chlap bude myslet, ze me zivi, kdyz dostavam jen rodicak. Tohle uvazovani jde mimo me, nechapu ho.
Taky napíšu svůj názor, tohle mi nedá nenapsat. Manžel vydělává okolo 35-40 tis. měsíčně, já mám 7600 rodičák. Když jsem chodila do práce, měla jsem 9 tisíc. Bydlím totiž na malém městě, práce tady není, tak jsem byla vděčná i za tohle. Jinak my máme jedno konto, peníze jdou dohromady a to víte, že manža má občas řeči, že on nás živí, vydělává, ale máme 2 děti a vzhledem k jeho práci od rána do večera a babičky tady nemáme, tak se jim někdo věnovat musí i za cenu málo peněz.