Taky se na dítě vztekáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
351
22.3.22 07:51
@Sunlight515 píše:
Hrát si s dítětem 2h v noci, tak zatímco to dítko pak možná usne, já už nikoliv a výsledek bude pro mě ještě víc kontraproduktivní : ještě více nevyspalá, nevrlá a ve finále i nemocná.Dítě se nemůže zapojit do všeho, obzvláště takto malé dítě. Pokud to jinak nejde, tak bych spíš po tu dobu, kdy se dítěti opravdu nemohu věnovat, jej zavřela do vysoké ohrádky, postýlky atd., aby nemělo možnost přelézt, prostě někde, kde si neublíží, obklopit hračkami.. i matka je jen člověk a nemůže se rozkrájet a dělat x věcí najednou či 24/7 se jen věnovat dítěti.
A to kousání, nezlob se, ale tohle je zapotřebí přerušit zavčasu, pak se to s dětmi často táhne ještě ve školce. Záhlavek byl plácnutí v afektu, chápu, ale tvrdě zvednout hlas, být přísná v tu chvíli a dítě za trest odložit a chvíli si jej nevšímat na závadu není.

Ohladom uspavania, ja mam to stastie, ze zaberiem minutu po dietati. Vzdy. Chapem, ze nie vsetci to maju tak isto. Ale nechapem ten rozdiel. Zakladatelku dieta v noci zobudi a dve hodiny nenecha spat. Co som pochopila, tak ju sklbe za vlasy a neda sa uspat.
Ja nevravim, ze dieta v noci zabreci a utekam s nim do svetla a vytahujem vsetky mozne zabavky, co mame. Ale ak sa mam v noci vztekat nad dietatom, co nechce spat a ublizuje mi, hrozi, ze spadne z postele, tak mne sa proste osvedcilo nechat to dieta chvilku vyhrat. ;) a kazda matka nech si to robi ako chce, ponukam len alternativny napad pre zufale :kytka:

Zapojit dieta do cinnosti - zase, nie je pre kazdeho. Uklizime, luxujeme spolecne. Ale varit s detmi neviem, nejde mi to, stresuje ma to. Varim, ked su zabrane do vlastnej cinnosti alebo ked spia. Ale partner je v tomto skvely, navari s prckom, az je radost sa na nich pozerat. A praktikuje to asi od maleho 10 mesiacov. Tuto to nie je o dietati ale o rodicovi.

A k tomu kusaniu, nikde nepisem, jo nechaj sa obhryzat ako nejake kusatko. Ano, treba to zarazit, dokonca si predstav, ze pouzivam aj prisne Nie. Ale… Bottom line ku vsetkemu:

Dieta svojim spravanim komunikuje nieco, nejaku potrebu. A je prinosne, ak rodic pochopi a dokaze dietatu jeho potrebu naplnit pre rodica akceptovatelnym sposobom.

Mozno to tak z mojich prispevkov posobi, lebo vyznavam respektujucu vychovu, ale nie, nenecham svoje deti robit cokolvek, neskacu mi po hlave, hranice nastavene maju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
22.3.22 09:25

@jaia00 Ohledně toho nočního nespaní jsem se možná nevyjádřila přesně. On se probudí, leží, většinou se zavřenýma očima a asi by i spal, jen mu to nejde. Tak se všemožně vrtí. A zdá se mi, že ho uklidňuje, když si hraje s mými vlasy, to by mi nevadilo, bohužel to hraní během chvilky přejde v tahání a následně ve škubání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
22.3.22 09:47

@Ajrad1981 a co vymyslet nějakou spánkovou asociaci? Něco, co by ti moc nevadilo. Můj chlap takhle naučil naše mrně zaspat na něm. Tak se mu to spojilo, že když se právě takhle budí, stačí ho na chvilku dát na sebe a on úplně přepne a dost rychle pak vytuhne. Nebo mu pořídit muchláčka a naučit spánkovou asociaci na něj? Klidně bych spala chvíli v čepici, ať si najde jiný způsob uklidňivání.

• Citovat
  • Upravit
65
22.3.22 10:17

@Capelucia Muchláčka má. Čepici jsem nezkoušela, ale měla jsem kapuci - fungovala asi týden, než přišel na to, jak se pod ni dostat. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí