Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
potřebuji poradit, zda je dále zmíněné chování časté, potažmo normální. Téma pro ty co mají přítele, ale nebydlí s ním. Není mi sice už náct, jsem ve středním věku, ale bohužel nemám v této oblasti s čím moc porovnávat, tedy nemám zkušennosti. Jedná se o to, že mám přítele, taky rozvedeného s kterým si ladím tak říkajíc ve všem, v sexu se přitahujem i zájmy, chování inteligence. Z různých důvodů spolu nemůžeme bydlet, to není předmětem diskuze a takto vztah nastavený, vyhovuje to znamená vídat se 1 až 2× týdně a většinou společné víkendy. Teď k věci. Přítel je na pozici obchodáka ve velké firmě a s tím je spojené, že tak 3× - 4 za rok jezdí na vícedenní firemní akce někdy až na 10 dní, typu teambuldinky, semináře apod. Přítel tyto kolektivní akce má moc rad, je to teamový hráč milující party apod. Já je nesnáším hlavně z důvodu, že se těchto akcí účastní slečna, kolegyně z jiného města s kterou přede mnou chodil. Co mě ale štve maximálně, je způsob jak se o těchto akcích dozvídám.. Když se vidíme, tak mi přítel vůbec nic neřekně, vše ok, fajn milování, pak mi zavolá další den 2 hod před akcí že za hodinu vyjíždí na pár dní na seminář a že přesměrovává tel.pak mi za pár dní napíše, že se ozve za týden, že je tam na na nějakých předvád. akcích, teambuidl…Takto to není o tom, že bych mu nevěřila, že je tam pracovně, tyto akce tam probíhají, o tom to není, ale, že mi to neřekne předem, když se vidíme. Vím, že bych byla naštvaná, zahrnula ho výčitkama ( přítel tyto reakce zná)), ale přece můžu mít možnost volby jednání. přítel ví, jak ty akce nesnáším a proč. Přiznávám, že taky takto občas jednám třeba s mámou, že ji nepříjemné, smutné věci říkám na poslední chvíli, nechci aby si dělala starosti a řešila to každý den, ale vztah je přece něco jiného. Vím, že jezdit asi musí, i když si myslím, že by jel i kdyby to nebylo povinné, ale je to přece nějaká slušnost to říci předem a pojmout i následné reakce ne? Připadám si pak psychicky blbě, že se mnou nejedná fér. Máte to některá také tak, že vám přítel nepříjemné věci sděluje na poslední chvíli?
To mělo být..také vám to přítel dělá?
Treba jen eliminuje dobu, kdy bude ve vasem vztahu dusno, kdyby ti to rekl ctrnact dni dopredu, tak budes nestastna mesic v kuse. Ale jinak bych spis brala ze by mohl kazdej den napsat zpravu, ze je vse ok a ze na tebe mysli…
Jakože jede na teambuildingovou akci a celou tu dobu co je tam se ti neozve??? Prostě přesměruje telefon a tvrdí, že na tebe třeba týden nemá čas??? To by mě trápilo asi víc než to, že to řekně na poslední chvíli… Zavání to totiž nějakou levotou…
I muž po desítkách let manželství je schopný se ženě ze služební cesty několikrát denně ozvat… Takže se nedivím, že jej podezířáš či, že se ti tento styl komunikace nelíbí…
A bere on Vas vztah jako vazny?
Z tveho popisu to vypada, ze se vidite dvakrat tydne, pokud neni tedy pryc, a zbytek tydne s tebou neni zvykly komunikovat.
Ze se ti neozve klidne celou dobu co je pryc, je trosku zvláštní. To ho treba celych deset dni nezajima co delas, neda vedet, jak se ma on apod?
Očividně ví moc dobře, proč ti to neříká napřímo a dopředu. Pokud ty sama víš, že bys jednala velice podrážděně, tak proč se tomu divíš? Jak bys jednala ty, pokud by to bylo naopak? Kdyby tě pokaždé zahrnul výčitkami, spustil monolog, jak takové akce nesnáší apod. Určitě by jsi taky přistoupila k tomu „řeknu na poslední chvíli, ona se mezitím uklidní“. Zkus si s ním sednout a promluvit, že ti vadí, že se dozvídáš takové věci na poslední chvíli a že víš, proč ti to nechce říkat dopředu. Ale ráda by jsi zkusila reagovat přiměřeně náhradou za to, že se o cestách dozvíš třeba týden dopředu.
@kdochcekam píše:
Vy si ve všem perfektně rozumíte, ale ty nesnášíš, co on miluje. Hezky pěkně.![]()
![]()
Tak nikdy si s někým nemohu ladit 100%, toto je asi jediný podstatný rozdíl a kdyby tam tam slečně nejezdila, tak mi to nejspíše neřeším..
Pokud bys mu kolem toho dělala dusno, tak to chápu. Správné to není, pochopitelné ano. Ostatně ty sama to děláš mámě, tak se nediv. Přestaň kolem toho dělat opičky a výčitky a začne ti to říkat s předstihem.
@PandaVanda píše:
A bere on Vas vztah jako vazny?Z tveho popisu to vypada, ze se vidite dvakrat tydne, pokud neni tedy pryc, a zbytek tydne s tebou neni zvykly komunikovat.
Ze se ti neozve klidne celou dobu co je pryc, je trosku zvláštní. To ho treba celych deset dni nezajima co delas, neda vedet, jak se ma on apod?
Nee Vando píše mi téměř každý den na té akci, ale jde mi o to, že mi to neoznámí když se vidíme, ale řekně to na poslední chvíli.
@Anonymní píše:
Tak nikdy si s někým nemohu ladit 100%, toto je asi jediný podstatný rozdíl a kdyby tam tam slečně nejezdila, tak mi to nejspíše neřeším..
Hele, on tam musí, ona taky, to nevyřešíš. Buď mu věříš, nebo ne.
@jannette píše:
Jakože jede na teambuildingovou akci a celou tu dobu co je tam se ti neozve??? Prostě přesměruje telefon a tvrdí, že na tebe třeba týden nemá čas??? To by mě trápilo asi víc než to, že to řekně na poslední chvíli… Zavání to totiž nějakou levotou…I muž po desítkách let manželství je schopný se ženě ze služební cesty několikrát denně ozvat… Takže se nedivím, že jej podezířáš či, že se ti tento styl komunikace nelíbí…
Nee, jenom abych nevolala, ale píše mi, jde mi o princip, já také na rovinu vše říkám…
@Anonymní píše:
Nee Vando píše mi téměř každý den na té akci, ale jde mi o to, že mi to neoznámí když se vidíme, ale řekně to na poslední chvíli.
Sama to tam pises. Neoznami ti to, protoze vi, ze bys byla neprijemna a zahrnula ho vycitkama. Takze bud se naucis jeho pracovni akce respektovat a nedelat dusno, nebo si holt zvykni, ze ti to radeji oznamuje 2 hodiny pred akci po telefonu
Jine možnosti nemas, pokud s nim chces byt ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
potřebuji poradit, zda je dále zmíněné chování časté, potažmo normální. Téma pro ty co mají přítele, ale nebydlí s ním. Není mi sice už náct, jsem ve středním věku, ale bohužel nemám v této oblasti s čím moc porovnávat, tedy nemám zkušennosti. Jedná se o to, že mám přítele, taky rozvedeného s kterým si ladím tak říkajíc ve všem, v sexu se přitahujem i zájmy, chování inteligence. Z různých důvodů spolu nemůžeme bydlet, to není předmětem diskuze a takto vztah nastavený, vyhovuje to znamená vídat se 1 až 2× týdně a většinou společné víkendy. Teď k věci. Přítel je na pozici obchodáka ve velké firmě a s tím je spojené, že tak 3× - 4 za rok jezdí na vícedenní firemní akce někdy až na 10 dní, typu teambuldinky, semináře apod. Přítel tyto kolektivní akce má moc rad, je to teamový hráč milující party apod. Já je nesnáším hlavně z důvodu, že se těchto akcí účastní slečna, kolegyně z jiného města s kterou přede mnou chodil. Co mě ale štve maximálně, je způsob jak se o těchto akcích dozvídám.. Když se vidíme, tak mi přítel vůbec nic neřekně, vše ok, fajn milování, pak mi zavolá další den 2 hod před akcí že za hodinu vyjíždí na pár dní na seminář a že přesměrovává tel.pak mi za pár dní napíše, že se ozve za týden, že je tam na na nějakých předvád. akcích, teambuidl…Takto to není o tom, že bych mu nevěřila, že je tam pracovně, tyto akce tam probíhají, o tom to není, ale, že mi to neřekne předem, když se vidíme.Vím, že bych byla naštvaná, zahrnula ho výčitkama ( přítel tyto reakce zná)), ale přece můžu mít možnost volby jednání. přítel ví, jak ty akce nesnáším a proč. Přiznávám, že taky takto občas jednám třeba s mámou, že ji nepříjemné, smutné věci říkám na poslední chvíli, nechci aby si dělala starosti a řešila to každý den, ale vztah je přece něco jiného. Vím, že jezdit asi musí, i když si myslím, že by jel i kdyby to nebylo povinné, ale je to přece nějaká slušnost to říci předem a pojmout i následné reakce ne?Připadám si pak psychicky blbě, že se mnou nejedná fér. Máte to některá také tak, že vám přítel nepříjemné věci sděluje na poslední chvíli?
ehm… ve vytučněném máš odpověď proč…
a měla bys to chápat o to víc, že sama toto děláš mamce.. ty důvody jsou totiž zcela stejné…
ty chceš mít právo (?
) na to dělat dusno - ehm mít možnost volby jednání jak píšeš - a přítel ho nemá? Nemá právo si vybrat jak dlouho bude dusno které vyrobíš snášet? ![]()
@Anonymní píše:
Nee, jenom abych nevolala, ale píše mi, jde mi o princip, já také na rovinu vše říkám…
Třeba se časem také naučíš, že některé věci je lepší říkat jinak/později/vůbec… Vždyť to sama píšeš, co je tím důvodem. „Ví, že bych byla naštvaná, zahrnula ho výčitkama ( přítel tyto reakce zná)“. Tak buď změň chování, nebo se s tím smiř. Jednoduché. ![]()
Ahoj holky,
potřebuji poradit, zda je dále zmíněné chování časté, potažmo normální. Téma pro ty co mají přítele, ale nebydlí s ním. Není mi sice už náct, jsem ve středním věku, ale bohužel nemám v této oblasti s čím moc porovnávat, tedy nemám zkušennosti. Jedná se o to, že mám přítele, taky rozvedeného s kterým si ladím tak říkajíc ve všem, v sexu se přitahujem i zájmy, chování inteligence. Z různých důvodů spolu nemůžeme bydlet, to není předmětem diskuze a takto vztah nastavený, vyhovuje to znamená vídat se 1 až 2× týdně a většinou společné víkendy. Teď k věci. Přítel je na pozici obchodáka ve velké firmě a s tím je spojené, že tak 3× - 4 za rok jezdí na vícedenní firemní akce někdy až na 10 dní, typu teambuldinky, semináře apod. Přítel tyto kolektivní akce má moc rad, je to teamový hráč milující party apod. Já je nesnáším hlavně z důvodu, že se těchto akcí účastní slečna, kolegyně z jiného města s kterou přede mnou chodil. Co mě ale štve maximálně, je způsob jak se o těchto akcích dozvídám.. Když se vidíme, tak mi přítel vůbec nic neřekně, vše ok, fajn milování, pak mi zavolá další den 2 hod před akcí že za hodinu vyjíždí na pár dní na seminář a že přesměrovává tel.pak mi za pár dní napíše, že se ozve za týden, že je tam na na nějakých předvád. akcích, teambuidl…Takto to není o tom, že bych mu nevěřila, že je tam pracovně, tyto akce tam probíhají, o tom to není, ale, že mi to neřekne předem, když se vidíme. Vím, že bych byla naštvaná, zahrnula ho výčitkama ( přítel tyto reakce zná)), ale přece můžu mít možnost volby jednání. přítel ví, jak ty akce nesnáším a proč. Přiznávám, že taky takto občas jednám třeba s mámou, že ji nepříjemné, smutné věci říkám na poslední chvíli, nechci aby si dělala starosti a řešila to každý den, ale vztah je přece něco jiného. Vím, že jezdit asi musí, i když si myslím, že by jel i kdyby to nebylo povinné, ale je to přece nějaká slušnost to říci předem a pojmout i následné reakce ne? Připadám si pak psychicky blbě, že se mnou nejedná fér. Máte to některá také tak, že vám přítel nepříjemné věci sděluje na poslední chvíli?