Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer.
Dnes jsme se s partnerem dostali na téma „tantrická masáž“. Oba jsme si již dávněji o ní mnohé přečetli. Partner došel k názoru, že by on sám tam nešel. Měl by pocit částečné nevěry, kdy se mu cizí žena dotýká pohlavních orgánů a on by z toho měl špatné svědomí (a to i kdybych o tom věděla). Upřímně jsem se nad tím zamyslela a já bych to nezkusila pouze kvůli jeho názoru, jaký si na to udělal. Samozřejmě by nesouhlasil, abych něco takového absolvovala.
Přesto mě však zajímají vaše názory. Co si o tom myslíte? Hodí se něco takového v partnerství?
Nebo máte někdo přímou zkušenost? Je to opravdu až tak intimní a erotická záležitost nehodící se do vztahu? Věnují se čistě pohlavním orgánům (ptám se s odkazem na tento článek, kde jsou k nahlédnutí i fotografie masáží, které se tam prý provádí - masáž lingami, joni).
Děkuji všem za odpovědi - klidně i anonymní, pokud budou k tématu.
První jsem chtěla anonymně, ale na druhou stranu… proč, že.. ![]()
Ahoj, podle me to patri mezi eroticke sluzby. Je to spojeno s vyvrcholenim a nazev „tantricka masaz“ tomu jen dela nobl jmeno, aby to mohlo byt provozovano mezi sluzbami. Proste jen jina forma bordelu pro ty, kteri si sami pred sebou hraji, ze chodi na masaze. Do partnerstvi to podle mne nepatri ale to uz o tom, jak to kdo ma nastavene.
To je nevědomost. Mnoho žen blokuje vnitřní problémy z různých období života… z nevyváženého dětství, z traumat ve vztazích ( někdy i banálních ) atd. ve svých intimních partiích. To se posléze projevuje jako nechuť k sexu, neschopnost sex prožívat… Tantra naučí, jak odblokovat tyto potíže a partneři potom sami čistě v soukromí zkouší praktiky, které jim byly doporučeny. Nikdy veřejně, nikdy mezi ostatními… Je to jako manželská poradna. Psycholog vám něco poradí a zkusit to už musíte sami.
Samozřejmě to vyžaduje flexibilní myšlení nikoliv rigidni. Takže vám přeji hodně hodně štěstí. Dělejte to, co cítíte a nenechte s odradit většinovým neflexibilním přístupem. Je to zkušenost a sami, až zjistíte, k čemu vám to je, se můžete rozhodnout. Jde o t, spíše vybrat empatické profesionály, kteří nezaměňují Tantru se sexuálními službami. Profesionálové zpravidla nikoliv. Držím palce
@TSMoruga kdysi jsme s mužem četli článek, že to není nic prastarého, tradičního jak se mnozí mylně domnívají.. Celé to vymyslel jakýsi párek Američanů a slušně se na tom napakoval..
Takže jako proč ne, pokud někdo chce zkusit něco nového, ale nepřisuzovat tomu nic víc, než že jde o sex a z toho pak vycházet při přemýšlení zda by mi nevadilo kdyby partner a tak..
Já sama bych to zkusila, nevidim na to nic tak hrozného, pokud jsou spolu partneři dýl tak si tímhle mohou perfektně okořenit sexuální život, ale kdyby tak bych na to musela jít i s přítelem, protože by mi to přišlo divné kdybych šla jen já a on ne.. Ale já bych šla, sex mám ráda a tohle je tomu dost příbuzné tak proč ne.
Takhle bych to neviděla… Doporučila bych o tom více nastudovat. Když si vezmete, že se každé druhé manželství rozvádí z důvodu ztracené harmonie v intimních prožitcích a neschopnosti sdílet svoje potřeby… každý svého strůjcem. Aktivní přístup pro vylepšení intimního života s partnerem považuji za osvícený. Muž lépe pochopí ženu a žena muže. Je jedno, odkud to pochází… J sbně vlastním i několik knih tantry, sahajících do indických kruhů, kde je to pojato v návaznosti na indická božstva… součaně i knihu, která je neskutečně moudrá a muž ji velice ocenil…a moje kamarádka je koučem, který přivádí páry skrze tantru zpět k harmonii v intimním životě, blízkosti a utužení pouta mezi partnery a rozhodně ne laciným, sexuálním sprostým způsobem ![]()
Pardon…to měla být reakce na jiný příspěvek… no, to nevadí:-)
Tak se teda přiznám, že po shlédnutí videa si o tom celém nemyslím nic jiného, než že je to jen kvalitnější onanování bez orgasmu.
Myslím si, že toto zvládne doma naprosto každý, kdo si tuto techniku osvojí.
A taky zcela upřímně napíšu, že by už mi to vadilo, kdyby tam můj partner šel. Představa, že na něj takto sahá cizí žena a v podstatě mu to dělá rukou, jen ne do konce, mi přijde srovnatelné, jako když mu toto udělá kdejaká zadarmo. Absolutně teď neřeším nějaké údajné propojení, energie atd, ale jen to hodnotím ohledně toho videa.
Neberu nikomu opačný názor. Nějak žárlivá nebývám, ale toto je si myslím za hranicemi. S partnerem jsme 6 let, možná za dalších pár let to budu vidět zase jinak (třeba pro okořenění vztahu bych to uvítala). Ale momentálně je to jen onanování bez orgasmu s mírnou předehrou, kdy se promasíruje tělo. Takovou techniku při dobré šikovnosti zvládne každá žena i doma.
Je rozdíl, když by tam šli partneři spolu a dotyčná jim ukazovala „jak na to“ a ti to prožívali výhradně spolu bez fyzického kontaktu třetí stranou, to bych ještě možná brala, že to k něčemu je.
Předně myslím, že si nevěříte jako žena. Nemáte sebevědomí a potřebujete muže vlastnit. Každý odborník Vám řekne, že pokud to takto povedete dál, o svého muže příjdete. A co se týká sdělení stran práce s jinou ženou… Vy jste to stále nepochopila… Praktiky se týkají pouze páru. Žena jako prává Dáma, musí být sebevědomá, pěstovat úctu ke svému tělu a věřit sama v sebe. To je první předpoklad úspěšného vztahu s mužem. Pokud ho chcete kontrolovat a mít pro sebe, vyjadřujete nesmírnou nedůvěru sama v sebe. Muži to vycítí a půjdou za tou sebevědomou Dámou. Probuďte se…muž s Vámi má kráčet, ale nikoho nemůže vlastnit.
Nomprávě…tu onu šikovnost… většina Dam to nevládá, proto je tolik nevěry:-) a 60% rozvodů:-)
@chamuel1 Můj partner má na to stejný názor jako já. On sám by se cítil blbě, kdyby mu nějaká cizí žena máchala penis a ještě hůř, kdyby mě takto obšťastnil jiný muž. Sebevědomí mám v pořádku a rozhodně partnera nepotřebuji vlastnit. Každé partnerství má hranice nastavené jinak a já jsem ráda, že to s tím mým partnerem vidíme stejně. Jsme takto spokojení. Pokud někdo tu potřebu má a sáhne po těchto službách, je to jeho věc. Nevěřím, že naprosto každý pár toto potřebuje. ![]()
To, že ho automaticky netlačím k tomu, ať mu ho jde (bez orgasmu) pomasturbovat cizí žena a naopak on neposílá mě za jiným mužem ještě neznamená, že máme nízké sebevědomí a chceme se vlastnit, kontrolovat. Zkrátka to u nás ve vztahu neuznáváme a tím to hasne, máme to takto nastavené a jsme opravdu šťastní, nic nám nechybí.
Takže sebevědomí mi nechybí, víra v sebe a úcta ke svému tělu taky ne (nemám komplexy, mám ráda sebe samou a jsem na sebe hrdá - hlavně i proto, kam jsem to stihla dotáhnout). Jak znám svého partnera, vidí to u sebe takto stejně. Kupodivu ale nepotřebujeme takové služby a intimní stránku máme kvalitnější než na začátku.
Partner se nechal po shlédnutí videa slyšet, že je to jen „lepší“ bordel a že to mu opravdu potencionální krizi ve vztahu nevyřeší, že mu ho pomasturbuje jiná žena. On to asi zřejmě taky nepochopil… ![]()
To je v pořádku. Tantra je pro jedince, kteří mají naturel pro tyto věci. Pokud to tak necítíte, je to přirozené. Ne každý musí jít toutou cestou. Jsou i jiné a čistě osobní. Gratuluji Vám k takové osobní cestě. To je dar. Tak ho pěstujte.-)
@chamuel1 Děkujeme. Na druhou stranu - pro někoho je náš vztah ještě v plenkách. Já rozhodně netvrdím, že za pár let se to nemůže celé změnit a kdo ví, třeba i na takovéto praktiky přistoupíme.
Člověk míní, život mění…