Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No jo já jen nechápu teda tu jednoduchost inzerovanou třeba v reklamě na to tassimo, dávat dvě kapsle. To mi příjde jednodušší koupit si klasický pákový kávovar s tryskou za 2000-4000Kč , to mlíko si našlehat čerstvý, zase až taková maturita to není.
Další věc třeba zase u toho Tassima co mi příjde jako totální tahák na hloupost lidí je ta jednoduché ovládání, že kávovar čte čárové kódy z kapsle. Můj brácha má kávovar Tchibo a běžně si z pressových kapslí dělá velký kafe s mlíkem. To u Tassima nehrozí, každá kapsle jiný kafe. On má rád tu chuť kapslí na presso. V překladu to znamená že si prostě musíte koupit víc druhů kapslí.
A to Tchibo mi teda příjde minimálně stejně jednoduché jako u toho Tassima-dám kapsli, zvolím velikost šálku a je to. Já nevím, ale fakt mi to příjde jako když z nedostatku dělají přednost a ještě se na to snaží nachytat zákazníky.
Nevím no, když se to někomu líbí tak prosim, já bych to nekoupila. Kafe piju jen bez kofeinu, manžel je kafař a má ten vestavěný kávovar kam se sype zrnková káva a lije mlíko. Já si v tom jen občas dělám frapé, jinak se o to moc nestarám, ale vím že to kafe do něj nevyjde rozhodně tak draho jako ty kapsle a v tom případě se ta investice asi vyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak porovnávat kafe, kde máš tu trysku na mléko s DG nebo Tassimem, to jsou nebe a dudy. Samozřejmě, že je lepší, když ti tam teče čerstvé mléko a našlehá ti to latté do pěny, to třeba u DG není reálné.
Tassimo bych nechtěla, má tlak jenom 3 bary a DG má 15 barů. Nedávno jsem někde četla, že na kvalitní espresso prý musí mít přístroj aspon 13 - 15 barů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MUFICE píše:
Tak porovnávat kafe, kde máš tu trysku na mléko s DG nebo Tassimem, to jsou nebe a dudy. Samozřejmě, že je lepší, když ti tam teče čerstvé mléko a našlehá ti to latté do pěny, to třeba u DG není reálné.Tassimo bych nechtěla, má tlak jenom 3 bary a DG má 15 barů. Nedávno jsem někde četla, že na kvalitní espresso prý musí mít přístroj aspon 13 - 15 barů.
ježíš tak v tom tlaku ohledně kávy se už vůbec nevyznám, ale mám dojem že jsem někde v obchodě viděla k tomu Nesspresu i ten přístroj na šlehání mléka. Jako že si to můžeš dokoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesspreso je vyšší třída oproti DG. Ted na něj běží v TV reklama s G. Cloonym.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MUFICE píše:
Nesspreso je vyšší třída oproti DG. Ted na něj běží v TV reklama s G. Cloonym.
jó ta je suprová. Jo ještě by mne zajímalo kolik příjde to jedno kafe? Můj muž pije hodně kafe, no pravda že už to začal omezovat i po tom co jsem mu do práce místo normální kávy začala dávat moji bezkofeinovou tajně
Ale dejme tomu že vypije 3-5 káv, navíc míváme návštěvy(rodinu) to jsou taky kafaři, tak to bychom se asi nedoplatili. Já jsem holka šetrná i když většinou na nesprávném místě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty kafe prodávají za 127 Kč/10 ks, našla jsem si to ted na webu.
Tak jestli jich tolik vypije, tak se vám vyplatí nějaký kvalitní přístroj, kam jenom nasypeš kafe a ono ti to připraví kafe nebo latté atd. Já si dělám 2 kafe denně. Chlap přes týden pije kafe jenom v práci, kde ho mají zdarma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanka1 píše:
Jo jeste holky dotaz - koupila jsem tu novinku Chai Tea Latte a vyhodila krabicku, vim jen ze tam byl cajovy salek. Do pruhledne sklenicky, kdyz ho udelam, tak se spoji uz pri delani…Segre chutnalo a vycetla, ze to je latte na cajovem zaklade, je ovonene skorici a moc dobre a prave tim, ze ta kavova slozka obsahuje caj, tak se spoji s mlekem a ma se delat do cajoveho sirokeho hrnku jako na kapučíno (nejsem schopna spravne napsat cappucino)…taky po udelani vypada jak caj s mlekem, krabicka je svetle fialova…
ma ho nekdo?
Ještě ne, ale jakmile ho objednám tak budu mít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak kamoska ma tchibo a to ma i trisku na mliko a zaroven je na kapsle, ale ja z DG nepozna moc velkej rozdil an ekdy jsem si to mliko delala i samotny ![]()
ale budu mit nejspis i takovy slehac na mliko tak to jetaky moznsot jak ot mit z mlika…
ja teda jako jednodussi vidim system DG, protoze jsem mela pakovy presovac s tryskou a to trvalo vecnost udelat kafek kort pro navstevy, nemlve o otm bodelu
Dnes mi prislo karamelovy latte takze ho vemu k segre at ochutname do vanoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
papavlinka33 píše:Další věc třeba zase u toho Tassima co mi příjde jako totální tahák na hloupost lidí je ta jednoduché ovládání, že kávovar čte čárové kódy z kapsle. Můj brácha má kávovar Tchibo a běžně si z pressových kapslí dělá velký kafe s mlíkem. To u Tassima nehrozí, každá kapsle jiný kafe. On má rád tu chuť kapslí na presso. V překladu to znamená že si prostě musíte koupit víc druhů kapslí.
A to Tchibo mi teda příjde minimálně stejně jednoduché jako u toho Tassima-dám kapsli, zvolím velikost šálku a je to. Já nevím, ale fakt mi to příjde jako když z nedostatku dělají přednost a ještě se na to snaží nachytat zákazníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pavlinka33
Já tomu dost dobře nerozumím…jak to celé myslíte??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zazinka3333 píše:
pavlinka33
Já tomu dost dobře nerozumím…jak to celé myslíte???
Tchibo má tři tlačítka - překapávaná káva, caffé crema a presso (pro každou kávu je třeba jiný tlak a je nastavené jiné množství vody, které si můžeš ale nastavit podle svého), a tedy i tři druhy kapslí. Ale z kapsle na presso si můžeš udělat třeba caffé crema tím, že zmáčkneš jiné tlačítko, než kterému odpovídá barva kapsle, a tak ti kapsle pressa projede pod menším tlakem a s větším množstvím vody. Tasssimo ti z kapsle pressa udělá jenom presso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda nez Tassimo, tak bych radeji brala to Tchibo, i kdyz ho maji sousedi a mne Tchibo kafe proste nechutna - i prekapavany, instatni, proste to ma takovou pro mne pachut…ale aspon ten pristroj je trochu profi…Tassimo je plastovy tahak na lidi za 3bary tlaku nemuze udelat poradny preso, ale čurifindu.. ![]()
to uz bych sla teda do Nespressa - krasny design, trysku na mleko zvlast, kapsle taky dostupne a ten Cloony je v reklame uzasny a to ho normalne jako herce nijak nemusim… ![]()
- Citovat
- Upravit
Tassimo nebo Dolce Gusto?
Ahoj,nevím který ze spotřebičů si vybrat jestli Tassimo nebo Dolce(Circolo)…nemám skušenosti,tak bych chtěla dít na vaše a hlavně bych potřebovala poradit tip,myslím takové to číslo co to má jsou rozděleny podle stáří a ty starší tassima se i vážně nelíbí…prosím poraďte mi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Tchibu jsem vcera videla napis, ze od 14/12 bude na Cafissima akce od 999,–Kc. Vloni pred Vanoci dokonce meli akci 1+1 zdarma, ale to letos asi nebude.
Na Tassimu mi vadi, ze je to jen na ten Jacobs, ten moc nekupuju, Tchibo mi chutna, to kupuju bezne.
Reklama s Cloonym je presne trefena
- ten je TAK K SEZRANI, ze si snad koupim to Nespresso, i kdyz v planu mam uz dlouho Cafissimo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit