Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kolik píše:
No jo, ale kdyz si kupujes takovouhle masinu, tak cekas, ze das kapsli, zmacknes a je to. Asi si od soucasne technologie slibuji moc. Ale to si to radsi odpustim. Je to drahe, ale kdyby to bylo alespon zmacknu a piju, tak bych do toho sel, nicmene jak jsem psal, abych daval kapsli mleko, kapsli kafe, za chvili jeste kapsli voda a kapsli cukr… to si radsi dam doma turka
OMG
no proti gustu žádný dišputát, že. Ale opravdu tu řešíš cypoviny. Je logický, že pokud chceš kafé latté, tak nemůžeš mít kapsli ve které je dohromady mlíko a kafe, to už ti z toho latté nevznikne. Ani žádný jiný automat na kafe to nemá dohromady. A pokud chceš nějaký fakt stroj, který se bude i sám čistit, tak si připrav aspoň těch, no 20 - 30 tis. No a chceš li funkci zmáčknout a pít, no tak si pořiď třeba i to Tassimo. A nebo jednodušší verze zajdi si do kavárny, kde to kafe tě vyjde dráž než od DG ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holly85 píše:kolik píše:OMG
No jo, ale kdyz si kupujes takovouhle masinu, tak cekas, ze das kapsli, zmacknes a je to. Asi si od soucasne technologie slibuji moc. Ale to si to radsi odpustim. Je to drahe, ale kdyby to bylo alespon zmacknu a piju, tak bych do toho sel, nicmene jak jsem psal, abych daval kapsli mleko, kapsli kafe, za chvili jeste kapsli voda a kapsli cukr… to si radsi dam doma turkano proti gustu žádný dišputát, že. Ale opravdu tu řešíš cypoviny. Je logický, že pokud chceš kafé latté, tak nemůžeš mít kapsli ve které je dohromady mlíko a kafe, to už ti z toho latté nevznikne. Ani žádný jiný automat na kafe to nemá dohromady. A pokud chceš nějaký fakt stroj, který se bude i sám čistit, tak si připrav aspoň těch, no 20 - 30 tis. No a chceš li funkci zmáčknout a pít, no tak si pořiď třeba i to Tassimo. A nebo jednodušší verze zajdi si do kavárny, kde to kafe tě vyjde dráž než od DG
Souhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jen k tomu tlaku 3,3 bary- je to fakt málo- tzn, že tassimo bude z rozpustné kávy
Bary v kafematu jsou na spaření kávy, aby jste měli presso s výtečnou chutí a pěnu jako bonus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ka-tka píše:
já jen k tomu tlaku 3,3 bary- je to fakt málo- tzn, že tassimo bude z rozpustné kávyBary v kafematu jsou na spaření kávy, aby jste měli presso s výtečnou chutí a pěnu jako bonus.
z rozpustné kávy to určitě nebude, kapsle po použití je plný mleté kávy, stejně jako u zásobník u klasického pákového presa.
Ochutnal jsem u známých na DG Latte Macchi caramel, který si dělám doma na tassimu, a musím říct že tassimo mi chutná víc. nevím jak presso, nejsem kafař, dělám si jenom tyhle mléčné nápoje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak 6 Kč denně mě fakt nevytrhne
V kavárně bych za presso dala aspon dvacku a za latté 40 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ja myslim ze kvlaitnejsi kafe je z 15 bar a 3,3 to mi prijde spis ze je to jak prekapavac a ne pressovac…ikdyz kafe jsem z nej nepila takze nevim, kadopadne jsem ho dnes zas omrkla v makru a DG je stejne hezci tak jsem nakonec rada…karamelovy latte si objednam hned v prvni zasilce tak jsem zvedava ale to vanilkovy jsem fakt nepoznala od normalniho…
dalimil: jak je to u tassima? Tak sjem dela karamelovy latte taky ze 2 kapsli? nekdo mi tvrdi ze ze 3 ze se tam dava nakonec ta kapsle ve ktery je ten karamel nebo ten monin do toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MUFICE píše:Ajla píše:Tak to já právě už nevím, kde jsem ho koupila, bylo to přes nějaký inter.shop a ani nevím, kde mám fakturu, tak snad jí najdu
jo tak to nevim, asi bych sla tam kde jsem ho kpupila…nebo koukni na jejich webovky www.dolce-gusto.cz
Stačí, když si najdeš nejbližší servis Krups v okolí http://www.najdiservis.cz/ a tam Ti DG vezmou k opravě. A zkus najít tu fakturu, ať to máš jako záruční servis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kolik píše:MUFICE píše:No a jestli vy chcete platit takovy penize za to, abyste si delali doma kafe jak merkur, tak je to jen a jen vase vec. Ja jsem k tomu pouze rekl vlastni nazor. Potreboval jsem zjistit, jestli to stoji za to ci nikoliv, pro me za techto podminek nestoji, takze si holt obcas zajdu do kavarny a doma si udelam kafe samHolly85 píše:kolik píše:OMG
No jo, ale kdyz si kupujes takovouhle masinu, tak cekas, ze das kapsli, zmacknes a je to. Asi si od soucasne technologie slibuji moc. Ale to si to radsi odpustim. Je to drahe, ale kdyby to bylo alespon zmacknu a piju, tak bych do toho sel, nicmene jak jsem psal, abych daval kapsli mleko, kapsli kafe, za chvili jeste kapsli voda a kapsli cukr… to si radsi dam doma turkano proti gustu žádný dišputát, že. Ale opravdu tu řešíš cypoviny. Je logický, že pokud chceš kafé latté, tak nemůžeš mít kapsli ve které je dohromady mlíko a kafe, to už ti z toho latté nevznikne. Ani žádný jiný automat na kafe to nemá dohromady. A pokud chceš nějaký fakt stroj, který se bude i sám čistit, tak si připrav aspoň těch, no 20 - 30 tis. No a chceš li funkci zmáčknout a pít, no tak si pořiď třeba i to Tassimo. A nebo jednodušší verze zajdi si do kavárny, kde to kafe tě vyjde dráž než od DG
Souhlasím
Diky za nazory!
Co k tomu dodat, rob ako vieš ![]()
Příspěvek upraven 30.11.11 v 06:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JJ dívala jsem se schválně na ty kapsle do Tassima, a ty na espresso jsou z rozemleté kávy. Ačkoli na ty s Latté nebo capuchino jsem se nedívala, ale i tak. Což o to, kdyby to byla rozpustná tak 3,3 bar neřeším, ale když je to mletá káva, no toš jako 3,3 barů je opravdu ale opravdu hodně málo
. Dyť to pak musí chutnat jak turek nebo překapávaná káva a ne jak espresso. Podle mě každý kavárník vám řekne, že na presso je ideálních 15 barů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla píše:
no ja myslim ze kvlaitnejsi kafe je z 15 bar a 3,3 to mi prijde spis ze je to jak prekapavac a ne pressovac…ikdyz kafe jsem z nej nepila takze nevim, kadopadne jsem ho dnes zas omrkla v makru a DG je stejne hezci tak jsem nakonec rada…karamelovy latte si objednam hned v prvni zasilce tak jsem zvedava ale to vanilkovy jsem fakt nepoznala od normalniho…dalimil: jak je to u tassima? Tak sjem dela karamelovy latte taky ze 2 kapsli? nekdo mi tvrdi ze ze 3 ze se tam dava nakonec ta kapsle ve ktery je ten karamel nebo ten monin do toho
všechny tyhle mléčné nápoje se dělají ze dvou, v jednom je káva a v druhé je kondenzované mléko. S tím tlakem bych to moc neřešil, pokud by to bylo nezbytně nutné, tak by to tam Bosch dal taky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dalimil píše:Ajla píše:všechny tyhle mléčné nápoje se dělají ze dvou, v jednom je káva a v druhé je kondenzované mléko. S tím tlakem bych to moc neřešil, pokud by to bylo nezbytně nutné, tak by to tam Bosch dal taky.
no ja myslim ze kvlaitnejsi kafe je z 15 bar a 3,3 to mi prijde spis ze je to jak prekapavac a ne pressovac…ikdyz kafe jsem z nej nepila takze nevim, kadopadne jsem ho dnes zas omrkla v makru a DG je stejne hezci tak jsem nakonec rada…karamelovy latte si objednam hned v prvni zasilce tak jsem zvedava ale to vanilkovy jsem fakt nepoznala od normalniho…dalimil: jak je to u tassima? Tak sjem dela karamelovy latte taky ze 2 kapsli? nekdo mi tvrdi ze ze 3 ze se tam dava nakonec ta kapsle ve ktery je ten karamel nebo ten monin do toho
No právěže, co jsem se dívala na presovače od Bosch, tak tam právě dávají těch 15 barů, tak proč teda do toho Tassima, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu třebas dávám lehké zamyšlení jednoho týpka nad Tassimem, je tam i vysvětlení proč je 3,3 barů málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petta píše:MUFICE píše:Stačí, když si najdeš nejbližší servis Krups v okolí http://www.najdiservis.cz/ a tam Ti DG vezmou k opravě. A zkus najít tu fakturu, ať to máš jako záruční servisAjla píše:Tak to já právě už nevím, kde jsem ho koupila, bylo to přes nějaký inter.shop a ani nevím, kde mám fakturu, tak snad jí najdu
jo tak to nevim, asi bych sla tam kde jsem ho kpupila…nebo koukni na jejich webovky www.dolce-gusto.cz
Díky mrknu na to
Před rokem jsme se stěhovali, takže se mi možná ta fa ztratila při tom stěhování
ale zkusím jí ještě najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holly85 píše:
Tu třebas dávám lehké zamyšlení jednoho týpka nad Tassimem, je tam i vysvětlení proč je 3,3 barů málo.http://www.kava-online.cz/…ovar-tasimo/
To mě moc zamyšlení nepřijde, to mi přijde jako že to ani neochutnal… ![]()
nějaké ohlasy jsou na Heuréce
http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…013/recenze/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dalimil píše:Holly85 píše:
Tu třebas dávám lehké zamyšlení jednoho týpka nad Tassimem, je tam i vysvětlení proč je 3,3 barů málo.http://www.kava-online.cz/…ovar-tasimo/To mě moc zamyšlení nepřijde, to mi přijde jako že to ani neochutnal…
nějaké ohlasy jsou na Heuréce
http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…013/recenze/
A tak je to zas jeho názor, no ale docela tam vysvětluje proč je lepší tlak min. 9 barů. Chěla jsem tu hodit ještě jeden odkaz, ale házelo mi to error, tam právě psali o tom, proč těch min. 9 barů. Stránky jsou kavovary.cz. Takže mě osobně Tassimo prostě s 3,3 bary nepřesvědčí. I doma máme obyč. presovač s 15 bary a to kafe je prostě fakt dobré. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit