Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1472
29.11.11 06:43
kolik píše:
No jo, ale kdyz si kupujes takovouhle masinu, tak cekas, ze das kapsli, zmacknes a je to. Asi si od soucasne technologie slibuji moc. Ale to si to radsi odpustim. Je to drahe, ale kdyby to bylo alespon zmacknu a piju, tak bych do toho sel, nicmene jak jsem psal, abych daval kapsli mleko, kapsli kafe, za chvili jeste kapsli voda a kapsli cukr… to si radsi dam doma turka :D

OMG :roll: no proti gustu žádný dišputát, že. Ale opravdu tu řešíš cypoviny. Je logický, že pokud chceš kafé latté, tak nemůžeš mít kapsli ve které je dohromady mlíko a kafe, to už ti z toho latté nevznikne. Ani žádný jiný automat na kafe to nemá dohromady. A pokud chceš nějaký fakt stroj, který se bude i sám čistit, tak si připrav aspoň těch, no 20 - 30 tis. No a chceš li funkci zmáčknout a pít, no tak si pořiď třeba i to Tassimo. A nebo jednodušší verze zajdi si do kavárny, kde to kafe tě vyjde dráž než od DG 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50163
29.11.11 09:45
Holly85 píše:
kolik píše:
No jo, ale kdyz si kupujes takovouhle masinu, tak cekas, ze das kapsli, zmacknes a je to. Asi si od soucasne technologie slibuji moc. Ale to si to radsi odpustim. Je to drahe, ale kdyby to bylo alespon zmacknu a piju, tak bych do toho sel, nicmene jak jsem psal, abych daval kapsli mleko, kapsli kafe, za chvili jeste kapsli voda a kapsli cukr… to si radsi dam doma turka :D
OMG :roll: no proti gustu žádný dišputát, že. Ale opravdu tu řešíš cypoviny. Je logický, že pokud chceš kafé latté, tak nemůžeš mít kapsli ve které je dohromady mlíko a kafe, to už ti z toho latté nevznikne. Ani žádný jiný automat na kafe to nemá dohromady. A pokud chceš nějaký fakt stroj, který se bude i sám čistit, tak si připrav aspoň těch, no 20 - 30 tis. No a chceš li funkci zmáčknout a pít, no tak si pořiď třeba i to Tassimo. A nebo jednodušší verze zajdi si do kavárny, kde to kafe tě vyjde dráž než od DG 8)

:mrgreen: Souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
29.11.11 13:31

já jen k tomu tlaku 3,3 bary- je to fakt málo- tzn, že tassimo bude z rozpustné kávy

Bary v kafematu jsou na spaření kávy, aby jste měli presso s výtečnou chutí a pěnu jako bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
29.11.11 15:12
ka-tka píše:
já jen k tomu tlaku 3,3 bary- je to fakt málo- tzn, že tassimo bude z rozpustné kávyBary v kafematu jsou na spaření kávy, aby jste měli presso s výtečnou chutí a pěnu jako bonus.

z rozpustné kávy to určitě nebude, kapsle po použití je plný mleté kávy, stejně jako u zásobník u klasického pákového presa.

Ochutnal jsem u známých na DG Latte Macchi caramel, který si dělám doma na tassimu, a musím říct že tassimo mi chutná víc. nevím jak presso, nejsem kafař, dělám si jenom tyhle mléčné nápoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50163
29.11.11 17:18

Tak 6 Kč denně mě fakt nevytrhne :) V kavárně bych za presso dala aspon dvacku a za latté 40 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
29.11.11 22:07

no ja myslim ze kvlaitnejsi kafe je z 15 bar a 3,3 to mi prijde spis ze je to jak prekapavac a ne pressovac…ikdyz kafe jsem z nej nepila takze nevim, kadopadne jsem ho dnes zas omrkla v makru a DG je stejne hezci tak jsem nakonec rada…karamelovy latte si objednam hned v prvni zasilce tak jsem zvedava ale to vanilkovy jsem fakt nepoznala od normalniho…

dalimil: jak je to u tassima? Tak sjem dela karamelovy latte taky ze 2 kapsli? nekdo mi tvrdi ze ze 3 ze se tam dava nakonec ta kapsle ve ktery je ten karamel nebo ten monin do toho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
30.11.11 00:33
MUFICE píše:
Ajla píše:
jo tak to nevim, asi bych sla tam kde jsem ho kpupila…nebo koukni na jejich webovky www.dolce-gusto.cz
Tak to já právě už nevím, kde jsem ho koupila, bylo to přes nějaký inter.shop a ani nevím, kde mám fakturu, tak snad jí najdu :roll:

Stačí, když si najdeš nejbližší servis Krups v okolí http://www.najdiservis.cz/ a tam Ti DG vezmou k opravě. A zkus najít tu fakturu, ať to máš jako záruční servis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
30.11.11 06:20
kolik píše:
MUFICE píše:
Holly85 píše:
kolik píše:
OMG :roll: no proti gustu žádný dišputát, že. Ale opravdu tu řešíš cypoviny. Je logický, že pokud chceš kafé latté, tak nemůžeš mít kapsli ve které je dohromady mlíko a kafe, to už ti z toho latté nevznikne. Ani žádný jiný automat na kafe to nemá dohromady. A pokud chceš nějaký fakt stroj, který se bude i sám čistit, tak si připrav aspoň těch, no 20 - 30 tis. No a chceš li funkci zmáčknout a pít, no tak si pořiď třeba i to Tassimo. A nebo jednodušší verze zajdi si do kavárny, kde to kafe tě vyjde dráž než od DG 8)
:mrgreen: Souhlasím :palec:
No a jestli vy chcete platit takovy penize za to, abyste si delali doma kafe jak merkur, tak je to jen a jen vase vec. Ja jsem k tomu pouze rekl vlastni nazor. Potreboval jsem zjistit, jestli to stoji za to ci nikoliv, pro me za techto podminek nestoji, takze si holt obcas zajdu do kavarny a doma si udelam kafe sam :)
Diky za nazory! :kytka:

Co k tomu dodat, rob ako vieš 8)

Příspěvek upraven 30.11.11 v 06:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
30.11.11 06:28

JJ dívala jsem se schválně na ty kapsle do Tassima, a ty na espresso jsou z rozemleté kávy. Ačkoli na ty s Latté nebo capuchino jsem se nedívala, ale i tak. Což o to, kdyby to byla rozpustná tak 3,3 bar neřeším, ale když je to mletá káva, no toš jako 3,3 barů je opravdu ale opravdu hodně málo :zed: . Dyť to pak musí chutnat jak turek nebo překapávaná káva a ne jak espresso. Podle mě každý kavárník vám řekne, že na presso je ideálních 15 barů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
30.11.11 07:41
Ajla píše:
no ja myslim ze kvlaitnejsi kafe je z 15 bar a 3,3 to mi prijde spis ze je to jak prekapavac a ne pressovac…ikdyz kafe jsem z nej nepila takze nevim, kadopadne jsem ho dnes zas omrkla v makru a DG je stejne hezci tak jsem nakonec rada…karamelovy latte si objednam hned v prvni zasilce tak jsem zvedava ale to vanilkovy jsem fakt nepoznala od normalniho…dalimil: jak je to u tassima? Tak sjem dela karamelovy latte taky ze 2 kapsli? nekdo mi tvrdi ze ze 3 ze se tam dava nakonec ta kapsle ve ktery je ten karamel nebo ten monin do toho :nevim:

všechny tyhle mléčné nápoje se dělají ze dvou, v jednom je káva a v druhé je kondenzované mléko. S tím tlakem bych to moc neřešil, pokud by to bylo nezbytně nutné, tak by to tam Bosch dal taky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
30.11.11 08:36
dalimil píše:
Ajla píše:
no ja myslim ze kvlaitnejsi kafe je z 15 bar a 3,3 to mi prijde spis ze je to jak prekapavac a ne pressovac…ikdyz kafe jsem z nej nepila takze nevim, kadopadne jsem ho dnes zas omrkla v makru a DG je stejne hezci tak jsem nakonec rada…karamelovy latte si objednam hned v prvni zasilce tak jsem zvedava ale to vanilkovy jsem fakt nepoznala od normalniho…dalimil: jak je to u tassima? Tak sjem dela karamelovy latte taky ze 2 kapsli? nekdo mi tvrdi ze ze 3 ze se tam dava nakonec ta kapsle ve ktery je ten karamel nebo ten monin do toho :nevim:
všechny tyhle mléčné nápoje se dělají ze dvou, v jednom je káva a v druhé je kondenzované mléko. S tím tlakem bych to moc neřešil, pokud by to bylo nezbytně nutné, tak by to tam Bosch dal taky. :D

No právěže, co jsem se dívala na presovače od Bosch, tak tam právě dávají těch 15 barů, tak proč teda do toho Tassima, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
30.11.11 08:48

Tu třebas dávám lehké zamyšlení jednoho týpka nad Tassimem, je tam i vysvětlení proč je 3,3 barů málo.

http://www.kava-online.cz/…ovar-tasimo/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50163
30.11.11 10:03
Petta píše:
MUFICE píše:
Ajla píše:
jo tak to nevim, asi bych sla tam kde jsem ho kpupila…nebo koukni na jejich webovky www.dolce-gusto.cz
Tak to já právě už nevím, kde jsem ho koupila, bylo to přes nějaký inter.shop a ani nevím, kde mám fakturu, tak snad jí najdu :roll:
Stačí, když si najdeš nejbližší servis Krups v okolí http://www.najdiservis.cz/ a tam Ti DG vezmou k opravě. A zkus najít tu fakturu, ať to máš jako záruční servis ;)

Díky mrknu na to :) Před rokem jsme se stěhovali, takže se mi možná ta fa ztratila při tom stěhování :nevim: ale zkusím jí ještě najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
30.11.11 11:02
Holly85 píše:
Tu třebas dávám lehké zamyšlení jednoho týpka nad Tassimem, je tam i vysvětlení proč je 3,3 barů málo.http://www.kava-online.cz/…ovar-tasimo/

To mě moc zamyšlení nepřijde, to mi přijde jako že to ani neochutnal… :D

nějaké ohlasy jsou na Heuréce
http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…013/recenze/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
30.11.11 11:36
dalimil píše:
Holly85 píše:
Tu třebas dávám lehké zamyšlení jednoho týpka nad Tassimem, je tam i vysvětlení proč je 3,3 barů málo.http://www.kava-online.cz/…ovar-tasimo/

To mě moc zamyšlení nepřijde, to mi přijde jako že to ani neochutnal… :D

nějaké ohlasy jsou na Heuréce
http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…013/recenze/

A tak je to zas jeho názor, no ale docela tam vysvětluje proč je lepší tlak min. 9 barů. Chěla jsem tu hodit ještě jeden odkaz, ale házelo mi to error, tam právě psali o tom, proč těch min. 9 barů. Stránky jsou kavovary.cz. Takže mě osobně Tassimo prostě s 3,3 bary nepřesvědčí. I doma máme obyč. presovač s 15 bary a to kafe je prostě fakt dobré. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí