Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8384
26.11.11 18:00

no ja taky byla 100% rozhodnuta dalsi den jsem si pro nej chtela ject, ale pak jsem se nastesti rozhodla jinak…

i kvuli tomu ze je tam vic druhi kav a je to osvedcena kvalita, ale nejvic me presvecil ten tlak…
3,3 je fakt slaby az mi rpislo divny ze ma jen tak malo…
vysokej tlak je potreba na pordny presso, ale presnej duvod snad napise nekdo jinej, ale kafe je lepsi, proste proadny jak ma byt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
26.11.11 19:18

Ty hrnečky jsem dostala jako dárek je to hezký od nich objednala jsem si k tomu ještě skleničky na latéé,ale ještě 2 by se mi hodili. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.11.11 19:22

no mne by se libily sklenicky na late a hrnecky na lungo :-) jenze je to fakt moc za 2 hrnky 300 :-)…tak aspon ty 2 je to od nich fakt pekny, objednam si tam par krabic kafe a bude :-)
koukala jsem na karamelovy latte ze je u nich na strankach to jsem od DG jeste nemela ani nevidela…nedavno jsem emal poprve tu novinku cahi tea latee a moc mi to chutnalo tkaovy vanocni piti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
26.11.11 19:23

Loni bylo vanilkové latté a moc mi chutnalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.11.11 19:29

jj to jsem mela u segry ale moc jsem v otm rozdil nepoznala :- tak jsem zvedava na karamelovy…

ale treba nevim jakej je rozdil mezi kapucinem a latte prijdou mi na chut stejny :nevim: z DG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
26.11.11 19:32

Tak jsem teď hledala na netu a celkem mě zaujal ten DG s displejem. Je sice dražší než ten obyčejný, ale zase jsem počítala s tím tassimem a oproti němu rodíl není tak velký.
Nemáte někdo? Jestli jo, jak jste spokojení? http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/krups-kp2600/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.11.11 19:36

hezky, ale to jsem nevidela jeste takze nevim…nevim k cemu je to dobry ani co ten displej ukazuje :-) taky by me to zajimalo…jinak ja sehnala DG fontana za 1990

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
26.11.11 19:38

Karamelový latté je super. Momentálně se dá sehnat jen v elektro Okay. Jinde ho zatím nemaj, krom internetu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
26.11.11 19:44
Ajla píše:
jj to jsem mela u segry ale moc jsem v otm rozdil nepoznala :- tak jsem zvedava na karamelovy…ale treba nevim jakej je rozdil mezi kapucinem a latte prijdou mi na chut stejny :nevim: z DG

Tak to mně teda taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
26.11.11 19:48
Ajla píše:
hezky, ale to jsem nevidela jeste takze nevim…nevim k cemu je to dobry ani co ten displej ukazuje :-) taky by me to zajimalo…jinak ja sehnala DG fontana za píše: Více

No je tam celkem dost funkcí.Nemusíš hlídat šálek při přípravě kávičky,nastavuje se to automaticky…nebo je tam manuální režim (to je něco jako na tom páčkovém)a pak ještě jeden, kde si sama navolíš množství vody-prostě síla kávy,která ti vyhovuje s můžeš si to uložit do paměti, takže příště jen zvolíš co sis nastavila a nemusíš se o nic starat. No a pak jsou tam takové blbůstky jako časovač…nastavíš,že v 8 ráno chceš mít uvařenou kávu…a ještě asi další věci, ale to už jsem nepídila.
Jinak ta fontána je za nesrovnatelně lepší cenu, ale tak nevím no.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
26.11.11 20:20

Já mam piccolo tučňáka a v kombinaci stříbrno-černá fakt super vypadá a koupila jsem ho za 1555,– tady posílám odkaz http://www.hoopla.cz/…i-43380.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
26.11.11 20:22
sexyfraga píše:
Já mam piccolo tučňáka a v kombinaci stříbrno-černá fakt super vypadá a koupila jsem ho za 1555,– tady posílám odkaz http://www.hoopla.cz/…i-43380.html

Ta barva je pěkná :palec: My máme DG Krups: http://www.eva.cz/…o-2x-kapsle/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.11.11 20:52
zazinka3333 píše:
Ajla píše:
hezky, ale to jsem nevidela jeste takze nevim…nevim k cemu je to dobry ani co ten displej ukazuje :-) taky by me to zajimalo…jinak ja sehnala DG fontana za píše: Více
No je tam celkem dost funkcí.Nemusíš hlídat šálek při přípravě kávičky,nastavuje se to automaticky…nebo je tam manuální režim (to je něco jako na tom páčkovém)a pak ještě jeden, kde si sama navolíš množství vody-prostě síla kávy,která ti vyhovuje s můžeš si to uložit do paměti, takže příště jen zvolíš co sis nastavila a nemusíš se o nic starat. No a pak jsou tam takové blbůstky jako časovač…nastavíš,že v 8 ráno chceš mít uvařenou kávu…a ještě asi další věci, ale to už jsem nepídila.
Jinak ta fontána je za nesrovnatelně lepší cenu, ale tak nevím no.. :nevim:

jj da se sehnat za lepsi cenu, ale pokud ma ten dispej a jak psies ty funkce tak je ot super taky za 3000 jak jsi davala odkaz, potom bych se nerozmyslela protoze Dg hje lespi nez Tassimo a s tim displejem ma i vic funkci jako to hlidani mnozsti vody a tak, ja osobne bych nevyuzila ty funkce udelat si kafe zabere minutu tak to casovani na 8 hodin by mi bylo k nicemu ikdyz treba nekdo kdo vstava do prace a chce mit v presnou dobu kafe udelany aby stihlo vychladnut tak to je super…

jinak kdyby jsi se rozhodla pro tassimo maji ho v makru za 1900 bez DPH necelych 2400 s DPH a musis mit k tomu bodiky nasborany, ale to se staci i optat znamych atd…

ale ja bych byla pro DG, sama jsem fakt rada ze jsem se tak rozhodla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.11.11 20:54

ja chtela i fntanu protoze segra ma circolo a nevejdou se ji tam siroky hrnky (ikdyz to je jen detail) a minule jsem ho videla v gobusu a desne me ten design zaujal, skoda ze je jen ve 3 barvach…
 http://www.appliancist.com/…o-krups.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
28.11.11 06:56
zazinka3333 píše:
Tak já taky uvažuju o koupi kávovaru Tassimo.
Loni jsme chtěla DG, ale odradilo mě, že nemůžu regulovat sílu kávy-nemám moc ráda silnou kávu a chtěla jsem, aby šlo přidat více vody, než si určít kávovar,ale bylo mi řečeno, že to nejde. Je tu někdo, kdo má DG a vyvrátí mi tento názor :nevim:
No a teď mě teda uchvátil Tassimo…je nááádherný. Zkoušela jsem z něho jen cappuccino a fakt mi dost chutnalo a nepřišlo mi teda sladké. Jinak je fajn,že tu jde právě regulovat síla té kávy-buď přerušit pro silnější nebo přidat vodu pro slabší kávu. Taky se tu někdo ptal, jestli jde napustit jen ohřátou vodu,třeba kdybych si chtěla zalít jen obyč.čaj z pytlíku-tak to jde…součástí balení by měl být servisní T-disk,který slouží buť na čištění(kávovar se jen promývá čistou vodou) nebo právě jen na ohřátí vody.

Samozřejmě že to je, u DG si napouštíš vodu sama, takže když chceš mít slabší kafe, dáš si více vody, v tom vůbec není problém. Právě to Tassimo se řídí podle nějakýho čárovýho kódu, takže samo si určí kolik napustí vody a ty to nijak neovlivníš, pokud si vodu nedopustíš ještě navíc třeba z varné konvice. Navíc i kapsle do DG mají buď silnější nebo slabší kafe, jsou i kapsle s kávou bez kofeinu.
Princip tlaku ti fakt neřeknu, asi jde o to jakým tlakem se voda prožene přes to rozemleté zrno aby espresso bylo fakt espresso. Ale opravdu profesionální presovače a to i náš obyč. od Rowenty má 15 barů a to je prostě pro espresso fakt nejoptimálnější. Jako 3,3 bary se opravdu můžou jít zahrabat :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí