Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
barvik píše:
Karamelový latté je super. Momentálně se dá sehnat jen v elektro Okay. Jinde ho zatím nemaj, krom internetu
Karamelový Latté v Okay? Kurec, to musím říct manželovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já karamelovy Latte sehnala v Globusu za 99,–. Na můj vkus je teda dost sladký, ale dobry.
- Citovat
- Upravit
Holly85 píše:zazinka3333 píše:Samozřejmě že to je, u DG si napouštíš vodu sama, takže když chceš mít slabší kafe, dáš si více vody, v tom vůbec není problém. Právě to Tassimo se řídí podle nějakýho čárovýho kódu, takže samo si určí kolik napustí vody a ty to nijak neovlivníš, pokud si vodu nedopustíš ještě navíc třeba z varné konvice. Navíc i kapsle do DG mají buď silnější nebo slabší kafe, jsou i kapsle s kávou bez kofeinu.
Tak já taky uvažuju o koupi kávovaru Tassimo.
Loni jsme chtěla DG, ale odradilo mě, že nemůžu regulovat sílu kávy-nemám moc ráda silnou kávu a chtěla jsem, aby šlo přidat více vody, než si určít kávovar,ale bylo mi řečeno, že to nejde. Je tu někdo, kdo má DG a vyvrátí mi tento názor
No a teď mě teda uchvátil Tassimo…je nááádherný. Zkoušela jsem z něho jen cappuccino a fakt mi dost chutnalo a nepřišlo mi teda sladké. Jinak je fajn,že tu jde právě regulovat síla té kávy-buď přerušit pro silnější nebo přidat vodu pro slabší kávu. Taky se tu někdo ptal, jestli jde napustit jen ohřátou vodu,třeba kdybych si chtěla zalít jen obyč.čaj z pytlíku-tak to jde…součástí balení by měl být servisní T-disk,který slouží buť na čištění(kávovar se jen promývá čistou vodou) nebo právě jen na ohřátí vody.
Princip tlaku ti fakt neřeknu, asi jde o to jakým tlakem se voda prožene přes to rozemleté zrno aby espresso bylo fakt espresso. Ale opravdu profesionální presovače a to i náš obyč. od Rowenty má 15 barů a to je prostě pro espresso fakt nejoptimálnější. Jako 3,3 bary se opravdu můžou jít zahrabat
Jo…už jsem po tom pídila podrobněji…u toho obyč.DG to vlastně ani jinak nejde…množství vody si reguluju sama tou páčkou. Ten se mi ale moc nezamlouval(právě proto,že musím v podstatě napouštět vodu sama) takže jsem se rozhodla pro ten s displejem - DG creativa.
U toho Tassima si můžeš volit množství vody. Kávovar sice podle čárkového kodu určí optimální množství, které, pokud do toho nebudeš zasahovat, napustí…ale ty tím, že buď tenhle proces stopneš nebo prodloužíš můžeš množství vody a tím i sílu kávy regulovat. Takže nemusíš dolívat vodu z konvice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak mi dnes taky svara rikal ze karamelovy latte a tchai tea latte maji uz v okay…
al jak budu mti novy DG tak se zarefistruju a dostanu 2 hrnky zdarma pri nakupu tak se chystam na nakup na netu ten prvni vetsi…
koukala jsme ze tam maji ruzny druhy press, z toho nektery jen na netu nevite jaky je nejlepsi? nejaky silny kvalitne presso?
Potom jsem koukala ze tam maji i latte light bez tuku to samy kapuccino, ale to asi kupovat nebudu stejne je to spsi tahak na lidi a nejak nepocitam ze po latte zhubnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo i u tassima to tak je…
ale treba u segry delame (i aj to bduu delat az dostanu k vanocum DG) ze si napenime mliko vrtulkou z Ikey a pak do toho udelame presso…
ale kdyz si to clvoek spocita tak to zas nevyjde tak desne moc, musi se vychytat akce…
a stridani dvou kapsli ej rychlovka a me to spsi bavi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
segra ma DG pres rok a ani jendou ho necistila
ja mela normalni pressovac kam se kafe napechovalo a tryskou se udelalo mliko, to bylo brodelu po jendo kafi jsem uklizela 10 minut
to bylo sileny, tohle je rychlovka…udela se cvak cvak a je to…na latte se davaji dve treba na kafe lungo, to je kafe s mlikem staci jen jedna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť to kafe máš za chvilku hotové ,když si uvaříš turka taky musíš dát voda a kafe.Nevím co tady řešíš.Dám vodu dám kapsli mam kafe.Jednoduché a rychlé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to fakt strasne rychly a jak jsem psala me to fakt bavi ![]()
kdyz mela segra novy DG tak s kamoskou na kafi jsem se ,,praly" o to kdo kafe udela
nakonec si kazda udelal svoje ![]()
udelat kafe je tak otazkou minuty, je to rychlejsi nez turek nez se na nej uvari voda a das kafe do sklenicky tak mas 2 latte hotovy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kolik píše:
Zdravim. Chtel jsem se zeptat na neco ohledne kapsli. Rozmyslime se s manzelkou zda koupit ci nekoupit takovyto kavovar, ale ted jsem s hruzou zjistil, ze na pripravu latte je u DG potreba pouzit dve kapsle, coz mi prijde jako hloupy zert. U Tassima tuto informaci nemuzu nikde najit. Vite nekdo, jak to je? Opravdu je treba dat nejdrive patronu s mlekem a nasledne ji vymenit za patronu s kavou?
Je to tak, dělá se to stejně i u Cappuccina a Mokky. V tom balení je tudíž jenom 8 kafí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíte někdo náhodou, jestli existuje nějaký servis, pokud mi ten automat přestane fungovat? Pokud najdu fakturu, tak ho reklamuju. Mám ho asi rok a najednou mi přestala z něho téct voda a to jsem proštouchla jehlu i ho odvápnila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo tak to nevim, asi bych sla tam kde jsem ho kpupila…nebo koukni na jejich webovky www.dolce-gusto.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla píše:
jo tak to nevim, asi bych sla tam kde jsem ho kpupila…nebo koukni na jejich webovky www.dolce-gusto.cz
Tak to já právě už nevím, kde jsem ho koupila, bylo to přes nějaký inter.shop a ani nevím, kde mám fakturu, tak snad jí najdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha, to jsem si taky rikala ze je asi lespi ho koupit v obchode kdyby neco, ale na netu je i o pulku levnejsi tak ho mam taky z netu, zkus najit fakturu a kdyz ji anjdes bdues jim ho muset poslat a maj na vyruzeni asi mesic :-/
nekoukala jsem jestli je na tech www nejakej kontakt ale asi bych tam zavolala jeslt maji nejaky servisni msito nebo neco, nebo sek oukni na facebook na dolce gusto klub CZ/SK a kdyztak jim tam napsi na zed nebo zpravu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla píše:
aha, to jsem si taky rikala ze je asi lespi ho koupit v obchode kdyby neco, ale na netu je i o pulku levnejsi tak ho mam taky z netu, zkus najit fakturu a kdyz ji anjdes bdues jim ho muset poslat a maj na vyruzeni asi mesic :-/
nekoukala jsem jestli je na tech www nejakej kontakt ale asi bych tam zavolala jeslt maji nejaky servisni msito nebo neco, nebo sek oukni na facebook na dolce gusto klub CZ/SK a kdyztak jim tam napsi na zed nebo zpravu
Pokud jí nenajdu, tak zkusím zavolat přímo výrobci, at mi sdělí, kde mají nejbližší servis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit