Tatínek na dvouleťáka stále šišlá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
20.4.23 11:20

Já zakladatelce rozumím, prostě otec se synovi nevěnuje adekvátně věku a ono je to smutné, když vlastně nedává svou pozornost tomu dítěti, ale nějkakému imaginárnímu nebo jak to říct.
Jsou doma všichni spolu, jestli to dobře chápu…

Připomnělo mi to situaci v restauraci, kde nějaká maminka objednávala u číšníka: polívečku, masíčko s brambůrkem a nějaké pitíčko, asi džusík. Dítě bylo asi 5leté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
20.4.23 11:21
@Anonymní píše:
Ano maminka píde, místo příde se také objevuje… Ale jak píšu, babičku vidí tak málo, že to prostě přejdu a neřeším… Dala jsem to jen jako „rodinnou anamnezu“ zřejmě. :mrgreen:
Já řeším tatínka, který je se synem denně… :think:

A proč říkáš “příde” a ne “přijde”? “Příde” je skoro to samy jako “píde”, taky je to patvar přeci :lol: :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 11:24
@unuděná píše:
Jinak kdyby mi tohle dělal manžel, tak si z něj asi budu dělat legraci ve stylu:
„Honzíku, půjdeme dělat čí?“
„Honzíku, táta se ptá, jestli potřebuješ čůrat“
„Honzíku, kde je brm brm?“
„Honzíku, tatínek myslí to červené autíčko, co leží támhle pod stolem“ :mrgreen: Ale nevím, normálnímu chlapovi by to došlo, ale ten tvůj pařez evidentně nezareagoval ani na několik měsíců tvých přímých výzev. Co na to říct no, výběr otce svých dětí je stěžejní :mrgreen: :mrgreen:

Já ho upozorňovala, legraci si z něho dělat nechci, tím bych asi nezískala nic, co by věci pomohlo :(
A k výběru otce, manžel byl vždy hrozně obětavy, pozorný, naprostá jednička, nikdy bych nechtěla jiného. Až s narozením syna se nám ten náš vztah trošku vymyká kontrole. A mám pocit, že se kvůli výchově oddalujeme jeden druhému. Proto vše prehlizim a snažím se nedělat problémy, kde je vidím jen já. 8) Proto píšu sem a manžela nechávám ať si se synem tráví čas po svém. Jen mě zajímal názor jiných maminek. Nicméně jsem zde z převážné většiny komentářů zjistila, že ta „špatná a přehnaná“ jsem já. Tak hold nechám vše, jako bylo do teď, budu dělat, že nevidím a neslyším. :andel: :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
20.4.23 11:27
@Anonymní píše:
Já ho upozorňovala, legraci si z něho dělat nechci, tím bych asi nezískala nic, co by věci pomohlo :(
A k výběru otce, manžel byl vždy hrozně obětavy, pozorný, naprostá jednička, nikdy bych nechtěla jiného. Až s narozením syna se nám ten náš vztah trošku vymyká kontrole. A mám pocit, že se kvůli výchově oddalujeme jeden druhému. Proto vše prehlizim a snažím se nedělat problémy, kde je vidím jen já. 8) Proto píšu sem a manžela nechávám ať si se synem tráví čas po svém. Jen mě zajímal názor jiných maminek. Nicméně jsem zde z převážné většiny komentářů zjistila, že ta „špatná a přehnaná“ jsem já. Tak hold nechám vše, jako bylo do teď, budu dělat, že nevidím a neslyším. :andel: :think:

A upozorňováním a nyní mlčením něco získáváš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Semtex píše:
A proč říkáš “příde” a ne “přijde”? “Příde” je skoro to samy jako “píde”, taky je to patvar přeci :lol: :P :P :P

To říká babička, ne já… :mrgreen:
Já nesislam, nepatvaruji nic

• Citovat
  • Upravit
14727
@dedrichov píše:
Já zakladatelce rozumím, prostě otec se synovi nevěnuje adekvátně věku a ono je to smutné, když vlastně nedává svou pozornost tomu dítěti, ale nějkakému imaginárnímu nebo jak to říct.
Jsou doma všichni spolu, jestli to dobře chápu…Připomnělo mi to situaci v restauraci, kde nějaká maminka objednávala u číšníka: polívečku, masíčko s brambůrkem a nějaké pitíčko, asi džusík. Dítě bylo asi 5leté.

No a? Nechapu, proč tolika lidem ty zdrobneliny tolik trhají uši :lol:

Jedine kdy mi to vadilo, bylo, když jsem poslouchala nějaký rozhovor s Matušem a on tam vykládal, že měli doma hodně zvířátek a že dával mysickam masicko :lol: ale to spíše proto, ze tak mluvil s moderátorkou a hlavně proto, ze v kombinaci s tím jeho medovym hláskem to znělo vyloženě úchylně :lol: asi jako “holcicko, das si bonbonek?”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 11:29
@unuděná píše:
A upozorňováním a nyní mlčením něco získáváš? :nevim:

Když nic jiného, tak klid ve vztahu. A budu doufat, že ho to časem přejde a začne na syna mluvit normální mluvou…

• Citovat
  • Upravit
53190
20.4.23 11:30

@Semtex Zdrobněliny mi taky nijak zvlášť nevadí, dětem klidně ještě teď (11 a 8 ) říkám třeba „kolik chceš masíčka?“ nebo „chceš udělat culíček nebo copánek?“ :nevim: Zase jako mluvit na dvouleté dítě striktně spisovně bez zdrobnělin, to je trochu opačný extrém. A takovéto „umyj si penis a anální otvor“, co se teď prosazuje v rámci sebepřijetí, z toho jdu do vývrtky úplně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.4.23 11:31
@Anonymní píše:
Když nic jiného, tak klid ve vztahu. A budu doufat, že ho to časem přejde a začne na syna mluvit normální mluvou…

Mnooo, jestli tiše nesouhlasíš, ale radši už nic neříkáš, aby byl klid ve vztahu, tak jste na nejlepší cestě k totálnímu průšvihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
@Anonymní píše:
Kdybyste četla, co píšu, tak cca 3 měsíce neřeším nic, neupozornuji, nekomentuji, vše prehlizim, dělám, že neslyším. Nevím tedy, kdo má s kým větší trpělivost. :think: Ja znám naopak holčičku, z manželovi rodiny, která nastoupila do 1. třídy v 8 letech, teď je ve 3. Díky covidu nepropadla,(protože ji nikdy učitelka neslyšela…), ale mluvit neumí do dnes. Neříká brrr autu, ale jako 2, možná 3 létě dítě mluví do dnes. Jediný, kdo ji rozumí je její matka. Někdy otec. Cizí člověk, ani slovo… Její věta: Ve škole se mi líbí Filípek. By zněla asi jako: Ve oe še embí iíbek… Což je na 10ti lete dítě asi dost divné… 8) Maminka trávila celou MD a RD u PC a hrála hry, div, že ta holka umí chodit. :,( Má sestřenice měla těžký porod, malá málem zemřela a následky si také nesla dlouho.. Mimo jiné vadou řeči… Nechtěli ji vzít do 1. třídy, protože ji nebylo rozumět, co říká. Poslední rok školky trávila po logopediich… 8) Takže mám nejspíš právo se trochu bát, ikdyz v jeho věku je to možná prehnane…

Vážně pomlouváš jiné rodiče, co jsou na md/rd, zatímco žiješ s chlapem, kterého bys nenechala vychovávat jeho vlastní dítě? 8o ty se mi snad jenom zdáš :roll:
Edit: sebere se a jdi na brigádu.

Příspěvek upraven 20.04.23 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033

Myslím, že ti manžel leze na nervy, protože jste oba doma. Ponorka. Znám to. U první dcery jsme to měli stejně, manžel byl z jistých důvodů doma. Pak šel manžel konečně do práce a celkem tam chodil i v covidu a můj život se zalil sluncem😁 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
20.4.23 11:43

Taky si myslím, že už ti jde na nervy prostě proto, že tam je. Jako věta „Maminka jde dělat ččč a já jdu na internet“ by mě zabila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.4.23 11:49
@Semtex píše:
No a? Nechapu, proč tolika lidem ty zdrobneliny tolik trhají uši :lol:Jedine kdy mi to vadilo, bylo, když jsem poslouchala nějaký rozhovor s Matušem a on tam vykládal, že měli doma hodně zvířátek a že dával mysickam masicko :lol: ale to spíše proto, ze tak mluvil s moderátorkou a hlavně proto, ze v kombinaci s tím jeho medovym hláskem to znělo vyloženě úchylně :lol: asi jako “holcicko, das si bonbonek?”

Asi bude infantilní, na mě působí přesně tak jak píšeš - slizký úchyl.
Vždyť si skoro v 50 vybral za partnerku dívku ani ne 20letou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
20.4.23 11:53
@unuděná píše:
@Semtex Zdrobněliny mi taky nijak zvlášť nevadí, dětem klidně ještě teď (11 a 8 ) říkám třeba „kolik chceš masíčka?“ nebo „chceš udělat culíček nebo copánek?“ :nevim: Zase jako mluvit na dvouleté dítě striktně spisovně bez zdrobnělin, to je trochu opačný extrém. A takovéto „umyj si penis a anální otvor“, co se teď prosazuje v rámci sebepřijetí, z toho jdu do vývrtky úplně :P

Jojo, to je divne. A hlavně nejdříve vulvu a až pak řiť :lol: no nevím teda :lol: ale tak třeba to za třicet let už bude úplně běžné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.4.23 11:56

Ještě bych k tomuto tématu přihodila z minulého víkendu: babička dceři důležitě vysvětluje, že včeličky mají na nožičkách košíčky, do kterých sbírají med.
Ano.
Dceři je 9 let. I takhle to pak vypadá, když je pro dospělého dítě vlastně jen takový stín okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí