Tatínkové a procházky

252
11.2.16 23:02

Tatínkové a procházky

Jak to máte u Vás? Co tatínkové a procházky? Vezmou si dítko sami od sebe a jdou ven nebo je musíte nutit? S naším 15m synem chodím ven věčně jen já, snažím se chodit aspoň 1× denně. Přítel s námi chodí o víkendu a to se mu taky někdy moc nechce. Když jsem ho minulý týden poprosila, aby ho vzal ven, tak se se mnou začal hádat, že nikam nepůjdou, že je venku hnusně (foukal vítr a občas trošku sněžilo). Dneska jsem ho tedy poprosila jestli by ho zase mohl vzít ven a na to mi řekl, že to teda neví jestli ven půjdou. Nakonec teda šli, nejdřív mě šli doprovodit na brigádu, ale v půlce cesty zafoukal silně vítr a přítel řekl, že jdou radši na kačeny. Do práce jsem přišla v 15:23 a po práci, když jsem přišla domů a koukla se do historie počítače, tak přítel už v 15:47 byl zase na netu. No a takhle je to u nás pokaždý, když jdou sami ven, jsou tam asi 10 minut a to jdou ještě asi tak 200m od baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7735
11.2.16 23:06

@Labuť19 muj chlap s kocarem taky nechodi. Mam stejne stare dite a sam byl s kocarem venku tak 4× :cert:. Jinak doma jako tatinek funguje dobre. Nechapu, proc nemuze jit ven s kocarem :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
11.2.16 23:06

V týdnu se vrací večer z práce ale o víkendu každé dopo i odpo pokud někam nejedeme. Já většinou nejdu, dělàm něco doma nebo taky nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.2.16 23:09

Chodi, ale se mnou spolecne. Pres tyden neni cas a vikendy travime spolecne, takze vylet, bazen, prochazky, herna - spolecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
11.2.16 23:14

@Labuť19 Tak casove manzel sam vychazky vtydnu nezvlada (chodi z prace moc pozde vecer domu), ale o vikendu zasadne min. jeden den travime rodina spolecne venku. Zaved alespon tohle, ujme se to urcite ;-)

Kdyz po nem chci, aby byl s malou sam a nekam ji vzal, tak okamzite bere roha k tchyni (coz ale neni to, co bych si predstavovala.. podle me by bylo fajn, aby byl tatinek se svym ditetem alespon 1 den v tydnu nejakou dobu uplne sam, utvori se lepsi vazba myslim). Chlapi si to zjednodusuji, jak muzou?! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
11.2.16 23:15

Ahoj. S hlubokým kočárkem nešel :cert: od zhruba roku a půl (kdy malá už dobře chodila po svých) chodil s dcerkou tak pětkrát týdně na necelou hodinu. Původně z donucení, teď už rád :-) Malé jsou skoro tři a jde vídět, že si to užívají a procházky prodlužují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
11.2.16 23:15

Přítel dělá v týdnu jen do 13:45, takže má vlastně času dost a víkendy má volný. Jemu se nechce pořádně ani o víkendu.. Dopoledne vařim uklízim, pak malý spí, pak jdu na 2 hoďky na brigádu, pak rychle domů bafnu malýho a jdeme nakoupit. K tomu mi ještě poslední dobou nechce do kočáru, takže jsem minule nesla malýho tašku nákupu a minerálky k tomu, no šli jsme domu asi hodinu. :roll: Ke všemu sem si nevzala klíče, protože je přítel stejně doma a nakonec jsme ještě večer stáli 20 minut venku, protože poslouchal písničky a já mohla zvonit jak umanutá. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
11.2.16 23:17

No můj manžel taky nechodí vyloženě na procházky.. Spolu chodíme to ano, ale když má jít s malou sám to radši jede k tchýni, nebo za někým.. Když je venku hezky chodí na hřiště, nebo něco dělat i bobovat, ale jen tak se procházet to néé.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
11.2.16 23:20

Můj chlap taky nikdy moc nechodil. Až teď se to zlepšuje - prostě už je s malým venku prča.
Já to chápu, taky nejsem courací typ a celkem se těm chlapům nedivím, že se jim nechce v dešti/sněhu/větru trajdat po sídlišti s kočárkem nebo se sotva chodícím batoletem…
A taky chápu jejich pohled, že zatímco oni jsou denně osm až dvanáct hodin v práci, tak my jsme na MD a jsme „placené“ za to, že se o dítě staráme a procházkujeme s ním :nevim:
Už to, že s vámi chodí o víkendech bych řekla, že je dostatečné. Šla bych cestou kompromisu, domluvit se třeba na jednom odpoledni za týden až dva, kdy se chlap o dítko postrará, aby sis mohla odfrknout, ale neurčovat mu, co v té době mají dělat (jestli půjdou na procházku, pojedou za tchýní na návštěvu nebo si s chlapama sednou na zahrádku na dvě pivka a nechají děti řádit v parku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
11.2.16 23:25

A není náhodou dítěti v kočárku úplně jedno, jestli je doma nebo venku? Chlapi všechno berou spíš logicky, tak by to tomu odpovídalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
11.2.16 23:28

Já ho radši ani moc neposílám. Dosud prakticky vždy, když je poslala ven, tak mi pak do dvou dnů děti lehly. Naposledy jsem to, blbec, zkoušela minulý týden, přišli nadšení, holky si to moc užily, starší vysmátá. Sdělila mi, jak je táta vozil na kolotoči, i tu mladší (13 měsíců). Podotýkám, že silně foukalo a před procházkou jsem ho prosila, ať malou nechá v kočárku kvůli větru, že jí rostou stoličky a snadno něco chytí. No. Starší už je celkem v pohodě, nejhorší rýma za náma, mladší stále odsávám.

A takto je to vždy. Já mám radost, že jsou spolu, že si užijí zábavu. Ale můj muž prostě nedokáže pochopit, že v zimě mají mít děti na hlavě čepici (co na tom, že v zápalu boje sklouzla z uší), že rozepnutá bunda není ve větru optimální a tak dále. Čili většinou se mi ta procházka skutečně nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.2.16 23:29

@Jar Jar tak v kocarku muze byt i dvouletak. Osobne mi nevadi, ze tatinek nechodi sam. Neumim si ho predstavit jak zevluje sam venku. To radci at si doma stavi bunkr a sermujou vareckama to jim jde a bavi je to oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.2.16 23:29

Chodí kdykoliv, s jakýmkoliv počtem dětí a v jakémkoliv počasí. I na celodenní výšlapy.
Dokonce sám jezdí se třema malýma klukama (2,4,6) přespat o víkendu na chatu a já s mimčem si doma děláme dámskou jízdu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
11.2.16 23:30

S kočárem chodil pravidelně o víkendu na procházku, někdy i 2× denně. Přes zimu není v týdnu čas, vrací se za tmy. V létě se většinou scházíme někde venku po práci a jdeme společně na procházku. Teď už 2× denně většinou nechodí, ale bere si ji pravidelně pořád. A je mi jedno jestli courat venku, ke tchýni nebo k babičce na oběd. Hlavně, že nejsou chvíli doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.2.16 23:34

Chodí a vždycky se někde zdrží na hřišti a tak, i když jdou třeba jen do Fortuny a mají být zpátky do hodiny, přijdou za tři.

Kolikrát ji bere úplně sám, když ještě spím. Přijde z noční, vezme vzbuzenou dceru, dá jí snídani, obleče a když vstanu já, jsou i se psem venku.

Často ji bere na nákup (absolutně nechápu, já nakupování s ní nesnáším :lol: ) a tak.

Dokud byla malinká, tak tolik nechodil. Ale ne, že vůbec, to říct nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová