Tchibo Cafissimo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34
23.11.10 16:01

Cafissimo

Dobrý den,
právě se chystám koupit kávovar Tchibo Cafissimo. Zrovna mají akci 1+1zdarma. Z této diskuze jsem pochopila, že lze připravit jen espresso, což je omyl. Zde jsem našla návod a recepty na přípravu latte, atd…
http://www.tchibo.com/…ciality.html
Takže do toho s manželem jdeme a uvidíme, jak nám bude chutnat. Zvažovala jsem normální „presovač“ Zelmer 13Z012, ale kapsle budou asi méně náročné na přípravu a nebude z toho kolem tolik bordelu :-) Tak uvidíme.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aja12
1.12.10 15:03

kapsle v akci

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jak zjistim, kde maji akci na kapsle, nekdy se pry da koupit baleni v akci 1+1 zdarma. Byvaji tyto akce casto? diky

• Citovat
  • Upravit
Lucika.P
4.12.10 11:02

Tchibo Cafissimo

Dobrý den, koupila jsem si kávovat Caffisimo, chtěla bych se zeptat zda je normální že když napěňuji mléko párou tak kávovar vydává takové jakoby rány. a Také když dělám latte tak musím oddělat ten sběrník na vodu aby se mi vešla sklenička a to mi pak zespod teče voda. Děkuji za odpověď Lucka

• Citovat
  • Upravit
kafex
4.12.10 14:12

Zvuky kvovaru a připrava mléka

Při vytváření tlaku páry je slyšet mírné klapání. Doporučují porovnat zvuky při napěnění mléka např. v prodejně Tchibo nebo pokud máte známé kteří kávovar vlastní.

Sklenici při tvoření pěny nepokládejte na podložku sběrníku, ale držte kolmo v ruce a sběrník rozhodně neodstraňujte, není to vůbec potřeba. Určitě to zvládnete, jde jen si to nacvičit. Pŕesný popis je v návodu.

• Citovat
  • Upravit
Lucika.P
4.12.10 15:11

takže je v pořádku že mi do sběrníku teče voda ?? zkusila jsem držet laté kolmo, ale nevytvoří to to hezké barevné schéma jaké latte ma smícha se mi kavá s mlékem dohromady místo toho aby to bylo oddělené.

• Citovat
  • Upravit
kafex
4.12.10 16:14

Když do sběrníku teče minimum vody (po vyndání sběrníku se dají nahmátnout malé otvory - tam kde doléhá guma od sběrníku při zasunutí do kávovaru) je vše v normě. Pokud budete připravovat např. překapávanou kávu (modré tlačítko) bude přebytečné vody odtékat minimálně, na espresso je potřeba tlak 15 bar a tak bude vody ve sběrníku více. Může se vám podařit také že bude kapsle vadná (sítka budou uvnitř kapsle málo perforovaná) a vody také vyteče více než obvykle. Nám se to už stalo, ale je to třeba kapsle ze sta nebo i více.

• Citovat
  • Upravit
kafex
4.12.10 16:27

Latte

Mléko na Latte musíte prǐpravit zvlášť ve vysoké nádobě s trochou mléka a to potom přelít do šálku nebo sklenice na už hotovou kávu nebo ve ve sklenici kde napěníte mléko pak připravit kávu, mléčná pěna nude nahoře a káva zůstane dole. Pro přípravu Latte nebo kapučina je dobré použit mléko polotučné. Přiliš málo tuku nebo hodně tuku zhoršuje vytvoření pěny. Základy připravy kávových specialit jsou popsány v návodu kávovaru. Názorná videa připravy mléka jsou na internetu viz YouTube apod.

• Citovat
  • Upravit
7
13.12.10 21:52

dobrý večer tak jsme koupili cafissimo jako vánoční dárek, jelikož měli někteří problém s zpuštěním hned jsme vyskoušeli a super fungoval jak hodinky dokonce se nám povedlo napěnit polotučné mléko už se těším na vánoce mohu doporučit hezký večer :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina Nagyova
20.12.10 12:04

Nejde spustit

Dobrý den,
prosím o radu.
Delám vše podle návodu,ale voda se ani do kávovaru nanapustí.
Nic nevyteče,pak vsechno zacne blikat, kontolka pary blika cervene.Zkousela jsem vse, ale nejde to.
Dekuji predem za odpoved.

• Citovat
  • Upravit
kafex
20.12.10 14:15

Dobrý den,
popisujete kontrolku páry, ale jedině kontrolka stavu vody může svítit červeně. Proveťe kontrolu, zda máte zavřený přívod vody (páry), viz. otočý ovladač na pravé straně kávovaru. Pokud se voda nenapouští, proveďte kontrolu tak, že vyzvedněte zásobník vody a prsty stisknete pojistku (dole uprostřed zásobníku) směrem dovnitř, zjistíte zda není vada zde, měla by vám vytékat voda. Poslední možností je dle návodu nastavit defaultní nastavení kávovaru (tovární nastavení).

• Citovat
  • Upravit
Martina Nagyova
20.12.10 14:34

Dekuji za odpoved, ale nic z toho nepomohlo. Zda se, ze problemem je, ze pristroj vubec nenacerpa vodu z nadrze.
Uz jsem zoufala, nevim co s tim.

• Citovat
  • Upravit
7182
27.12.10 13:38
kafex píše:
Dobrý den,
popisujete kontrolku páry, ale jedině kontrolka stavu vody může svítit červeně. Proveťe kontrolu, zda máte zavřený přívod vody (páry), viz. otočý ovladač na pravé straně kávovaru. Pokud se voda nenapouští, proveďte kontrolu tak, že vyzvedněte zásobník vody a prsty stisknete pojistku (dole uprostřed zásobníku) směrem dovnitř, zjistíte zda není vada zde, měla by vám vytékat voda. Poslední možností je dle návodu nastavit defaultní nastavení kávovaru (tovární nastavení).

I kontrolka na páru svítí červeně, to když je přístroj připraven k tvorbě páry. A to pak svítí i tlačítko zapnutí a případně i kontrolka vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
27.12.10 13:38
kafex píše:
Dobrý den,

I kontrolka na páru svítí červeně, to když je přístroj připraven k tvorbě páry. A to pak svítí i tlačítko zapnutí a případně i kontrolka vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
27.12.10 13:40
Martina Nagyova píše:
Dobrý den,
prosím o radu.
Delám vše podle návodu,ale voda se ani do kávovaru nanapustí.
Nic nevyteče,pak vsechno zacne blikat, kontolka pary blika cervene.Zkousela jsem vse, ale nejde to.
Dekuji predem za odpoved.

Pokud blikají všechny kontrolky a z toho kontrolka páry červeně, tak se jedná o závadu přístroje, koukám do návodu. :) Pokud nepomůže přístroj vypnout a zapnout, ani znovu odvzdušnit, tak pak už asi zbývá jen reklamace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kafex
27.12.10 20:01

Kontrolky kávovaru

Dobrý den,
bohužel nemáte pravdu. Není sice podstatou věci řešit barvu kontrolek, ale hledat příčinu proč kávovar není funkční. Kávovar Cafissimo má celkem 5 podsvětlených tláčítek a 1 podsvětlenou kontrolku (ikonu nádobky), která se červeně podsvítí v případě poklesu vody pod minimum v zásobníku vody nebo při vyjmutí zásobníku. Všechny tlačítka jsou multifunkční. Tlačítko pro vytvoření páry se při aktivování přerušovaně svítí a při dosažení tlaku zůstane svítit trvale, ale červená to není… Podrobný popis multifunkčnosti a signalizací je v manuálu kávovaru. Na obrázku vidíte stav kdy je kávovar připraven k použití pro napěnění mléka. Pokud vlastníte kávovar můžete si vše ověřit. Jedině by byla možnost, že máte kávovar po tuningu. Doufám, že nejsou na trhu padělané kávovary například „Made in China“.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max