Tchibo Cafissimo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klaudiao
15.3.12 23:31

Kapsle

Tchibo duo máme doma od vánoc a spokojenost. Jen nechápu, proč se nesmí užívat modré kapsle. Omylem jsme koupili i ty a funguje to úplně normálně. Pěna kávy je nádherná, ale upřímně už skoro nepijeme kávu Tchibo. Manžel se zbláznil a nakoupil asi 30 druhů kapslí všeho druhu. Naštestí i 4 druhy horké čokolády. :)

Úplně nejvíc mě překvapil černý čaj ecaffe. Nechápu, jak je možné vylouhovat černý čaj za 10 vteřin, navíc tak je neuvěřitelně silný. Jedna kapsle lze užít minimálně 3× za sebou a stále je to silný čaj.

Trysku nemáme, každopádně konvička na mléko ikea a mixér na mléko ikea v ceně 100 Kč a vše vyřešeno. Na snídani mám nádherné vanilkové kapučino.

• Citovat
  • Upravit
84dan
16.3.12 06:34

Plnění kapslí

Osobně už kapsle moc nekupuji, plním si je doma sám. Já plním černé kapsle na preso a zapínám kávovar na žluté kapsle. Zkuste to ;)

• Citovat
  • Upravit
Alena Karochova
17.3.12 21:44

To existuje tolik druhu? V tchibu jsem videla jen 8 druhu! Existuje nejaka stranka, kde si clovek muze vybrat?

• Citovat
  • Upravit
Alena Karochova
17.3.12 21:45

Jak to plnis? Nerozumim tomu s hnedymi a zlutymi kapsulemi. :(

• Citovat
  • Upravit
84dan
18.3.12 21:24

Krok 1 – Starou kapsli rozebrat a umýt

Použitou kapsli otevřeme a umyjeme. Jak je vidět na obrázku Tchibo kapsle se skládá s dvou plastikových sítek, které lze vyndat a omýt. To je velký rozdíl oproti Dolce Gustu, kde tyto sítka je nutné vyříznout a tedy celá kapsle nemůže fungovat jako originál. Pozn. na obrázek lze kliknout a vidět jeho větší verzi.
Krok 2 – Připravíme si vše

Připravte si čistou kapsli, dvě plastiková sítka, kousek alobalu na novou fólii a hlavně mletou kávu, kakao, čaj nebo sušené mléko.

Krok 3 – Plníme kapsli

Jednoduše použijeme 3 recyklované kousky plastu (musí být suché), naplníme novou kávovou směsí. Snažte se naplnit kapsli úplně, užijte klidně lžičku, aby byla směs pěkně natlačená až po horní linii. Zakryjte druhým sítkem a překryjte alobalem. Důležité je pořádně zahnout okraje fólie tak, aby okraje nebyly příliš tlusté a alobal nepřekážel při vkládání.

No a já použiji preso kapsli na plnění a na kávovaru si kafe dělám ne čudlik na preso, ale oranžové na crema.

• Citovat
  • Upravit
84dan
18.3.12 21:27

Kapsle

• Citovat
  • Upravit
nemamnick
23.3.12 00:09

link

Ten navod je prepsan odsud, ne? Tady je link, jsou tam i obrazky.

Koukam, ze sem nejdou postovat linky, takze takto:
 http://short.yw.sk/68

A paradni odkaz na kapsule je tady, je tam uplne vsechno co snad existuje. Jen skoda, ze to neni i shop. Enjoy!
 http://www.caffita.info/

PS: tchibo nasadilo dalsi limitovanou serii, takze asi pujdu vyzkouset.

• Citovat
  • Upravit
84dan
25.3.12 18:13

jj od tama to je.

• Citovat
  • Upravit
Blanz05
31.3.12 14:00

KLAUDIAO - Ahoj, prosím tě můžeš napsat, kde jste ty druhy kávy a čokoládu nakoupili?? Nebo odkaz na nettu? DJá našla jen tento odkaz, je to ono? - http://shop.chicco-doro.cz/?… - Díky moc… ;)

• Citovat
  • Upravit
1613
11.4.12 16:17

mám prosbu, mohl byste mi někdo změřit průměr a výšku kapsle caffissimo? kvůli stojanu na kapsle, díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
11.4.12 23:06

@michamicha Orientační měření. Horní průměr kapsle je 45mm, dolní 32mm a výška kapsle 27mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
11.4.12 23:34
@chaala píše:
@michamicha Orientační měření. Horní průměr kapsle je 45mm, dolní 32mm a výška kapsle 27mm.

díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
uuuuuu
22.6.12 09:27

Nastavení množství vody u každého tlačítka kávy se dá nastavit podle návodu. Je to tam.. a jeden krok je že držíš tlačítko a teče ti voda(kafe) a až se ti bude zdát že máš dost vody, tak to pustíš a uloží se to pro ten konkrétní druh kávy..

• Citovat
  • Upravit
1
3.9.12 11:36

ODVÁPNĚNÍ ???

Ähojte, já osobně mám nejradši klasické presso z mleté kávy :)
Ale babička má tento kapslový presovač a nemůže najít návod. A teď přišla doba, kdy jej postrádá. potřebuje totiž odvápnit tento přístroj a neví jak na to. Nemohl by jste prosím, prosím někdo napsat jak se to dělá? Na email ***@seznam.cz MOC PROSÍM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepaciz
7.9.12 14:12

nastavení síly kávy

@kacenka78 píše:
Pitbullenka: No nevím, já tlačítko nedržím :-) Zmáčkneš a jede voda. Potom můžeš přidat jakoby další kafe, prostě zmáčkneš znovu. Když chceš třeba 1,5, což si u espressa dělám, zmáčkneš jednou (1.kafe, podruhý (začne 2.kafe) a po chvíli zmáčkneš potřetí, vypneš ho v půlce. Jinak nevím, co prodavačky naučili, ale to, že si můžeš z jedný kapsle udělat dvě espressa je blbost. První je moc silný, druhý je voda. Takže nevěřte všemu, co Vám nakukají. Prostě jedna kapsle = jedno kafe, lze přidat více vody, ale dvě stejný kafe z toho neuděláte - jedině tak, že budete po vteřinách zastavovat vodu a hrnečky vyměňovat… :roll: :lol:

dobrý den jen na okraj bych chtěl reagovat na držení tlačítka. je to skutečně tak. při krátkém stlačení pracuje kávovar tak jak je nastavený od výrobce. při dlouhém teče voda stále a můžete si tak nastavit sílu podle chuti nebo velikosti vašeho šálku. tohle množství už zůstane v paměti což je výhoda. každý typ kávy teda tlačítka má svoji paměť. je to i v návodu a jednoduše se dá i vymazat paměť a vrátit do nastavení od výrobce. :idea:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max