Tchýně a její přehnaný zájem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1907
11.7.11 08:37
Eneer píše:
Pak ještě napsala, že zrovna sbírala meruňky, tak byla tak stručná, že kdybych potřebovala, tak přijede, že hlídání je radost
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
11.7.11 09:00

Tak super, máš štěstí, že je aspoň takhle chápavá! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
11.7.11 10:19
amazonegirl píše:
Ahoj Enner,
trochu ti závidím. Já vím, ty máš zase opačný extrém - přehnaný zájem, ale věř, že trochu tchýňku skrotit bude snazší než bys ji nutila, aby se o malého zajímala. Já mám 5 měsíční dítko a v podstatě jsem s ním celý den jen já. Manžel jezdí až večer a když chci jít třeba cvičit nebo udělat časově náročnější práci, tak musí dojet dřív. Moje tchýně Xkrát slibovala, že přijede, vezme si kočárek, abych si mohla doma udělat co potřebuju a nikdy to nesplnila :nevim:. Za celo dobu byla s kočárem 2× a 3× hlídala na požádání, když jsem s manželem šli ne večeři. A je to k nám cca 10 min. autem, jenže ona je neřidič, tak by musela budem. A to se jí asi nechce. Mrzí mě to moc, ale já se k nim nebudu 3× týdně drncat s kočárem autobusem, aby si malej zvykal na jiný lidi.V klidu s ní promluv, řekni jí, jestli nemůže jezdit třeba obden nebo jen 3 týdně. Zase jestli jezdí na chvíli…časem to uvítáš uvidíš. Až malej začne lézt a neuděláš s ním vůbec nic, ještě ho s radostí vypakuješ s babi ven. :wink:

Díky, to jsi napsala hezky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
11.7.11 12:08

Eneer, ono to půjde, neboj - pro ni je to taky nová role a víš jak jsou starší lidé zpomalení (co se týče změn), ona se chytne a půjde to!
Teď to bude trochu nadsázka, ale - největší umění je poslat někoho do prd- s vřelým úsměvem na rtech a srdečným hlasem - až se bude na tu cestu dotyčný i těšit. To si pamatuj do budoucna, do všech situací.
Naučíš se časem říkat jemně ale důrazně svůj názor a nikoho přitom neurazit, uvidíš.
A ještě jedna poznámka - když je hoodně aktivní tchýně, chce to aspoň 4 děti - nebude se pak už soustředovat jen na to jedno, musí se víc rozdělit a z její hyperaktivity bude normál. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
11.7.11 12:24

Davdan, to jsi mě pobavila, no to mě napadlo s těma dětma :lol:

Nejhorší je, že to na mě někdy padne a mám zatměno a vše vidím černě, dnes už to vidím zase jinak, děkuji za povzbuzení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
11.7.11 19:24

Eneer, tak taková babička je poklad - pokud teda dodrží, to co napsala a nezačne např. jezdit nečekaně i přes Tvůj „nesouhlas“..
Držím pěsti :kytka: Je fajn, že to nevidíš černě, taky potřebuješ s miminkem čas a prostor pro sebe a taky pro jiné věci, jiné lidi(např. přátelé)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
11.7.11 21:29
Eneer píše:
Davdan, to jsi mě pobavila, no to mě napadlo s těma dětma :lol:Nejhorší je, že to na mě někdy padne a mám zatměno a vše vidím černě, dnes už to vidím zase jinak, děkuji za povzbuzení :-)

Eneer, jako bych viděla kdysi sebe… Džím pěsti!!!  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3945
3.8.11 15:11

holky,nevim,jestli jeste nekdo ctete,ale moji tchyni se to stalo,pri rozvodu ji dceru „ukradla“ jeji tchyne. Ja se toho bojim taky, po porodu jsem kvuli tomu casto brecela. Ted uz jsem si vice jista,ale tchyne me nekdy hodne stve,nejvic me desi,kdyz chce maly ke me.capne ho a utika s nim po dvore,furt rika „chce k maminkovi“ ,ale tahne ho ode mne. Taky po nem furt chtela,aby rikal jen tata,nastesti me ma rad a tak rika i mama :-) myslim ale,ze to bude jen a jen horsi. Doufam.ze se ji nepovede,co tenkrat zazila sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.8.11 18:46

Míšo, nebála bych se toho. Babičky to jen někdy přehánějí s tím užíváním si vnoučátka, ale pokud je normální, tak by nikdy nechtěla, aby se vztah mezi tebou a tvým dítětem pokazil (zvlášť když to sama zažila). Máš nějaké konkrétní indicie, nebo jen to co jsi psala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3945
3.8.11 19:29

No, nevim, zakázala jsem si to sledovat, po porodu jsem byla fakt hotová a na nervy, furt ho chtěla, furt mu říkala, že je jen její a takový plky. Prostě jsem se naučila to ignorovat, jinak bych se zbláznila. Bydlíme sn ima v horním patře rodinného domu a už nám taky šibe, ale finanční situace nám nedovolí se te´d odstěhovat.
Dokud člověk chodí do práce, je to o něčem jiném, ale jak přijde dítě :roll: Taky chci o sobě a svojí rodině rozhodovat sama, což tady nejde.

Jinak její dcera ji ani nepozdraví, teď už se nebaví ani s otcem, jsou celá rodina nějaký mimo, ani s náma se po dost hnusný zkušenosti s ní a hlavně švagrem nebaví.. Mají to moc složitý.

No a tchýně teď, když byl Tomík na víkend u „dědy“ (bývalý manžel), tak dělala jak blázen, že má spát ve svý posteli a že u nich není zvyklej. Přitom už tam byl. Přece nebudu dělat hysterku a nedám jim ho, chci, aby měl rodinu. Nikdo neví, co se před nimi před lety stalo, je to jejich věci, naši jsou taky rozvedení a mamka mi v životě o tátovi neřekla nic špatnýho, ale tchýně muže proti tomu jeho vždy vedla, prostě se spolu nebavili, dcera zůstala s „bábou“ a tátou, manžel zůstal s tchýní. Až teď se zase manžel začal stýkat se svým otcem, Tomíkovo dědou..

Je to na romány, omlouvám se…

Ale chystáme se vypadnout, jen to prostě není tak jednoduchý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.8.11 20:17

Soužití generací není nikdy sranda. Co se týče rozhodování o své rodině, to je jasný, je potřeba, aby byl manžel na tvojí straně a abyste babičce vymezili (slušně ale důsledně) co ano a co ne.
Možná tím, že s dcerou není v kontaktu, tak bere tvého muže a tvého syna, jako jedinou rodinu, kterou má a proto se angažuje až moc.
Co kdybys jí malýho jednou týdne vrazila a sama si odpočinula, uklidila nebo něco zařídila. Babička by se vyřádila a ty bys neposlouchala, že mu říká, že je jen její. Je to její vnuk - předpokládám, že jediný - tak možná vyšiluje víc, než je zdrávo, ale nemyslím si, že by v tom byl zlý úmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
3.8.11 20:22

Mě by nevadilo že si pořídila tyhle věci ale denní návštěva.Pokud je chápavá tak bych jí řekla jak si to představuju a snažila bych se to vést tak aby mi její návštěvy nevadili.Třeba ob den.2krát týdně…Jinak bych byla ráda že má prcka ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
3.8.11 20:27

Já už to mám naštěstí vyřešené, domluvila jsem se s tchýní, jestli by mohla jezdit obden, takže jsem teď mnohem spokojenější…

misajelen, jak to myslíš ukradla?? To byla ještě malá a byla svěřena do péče otce (tchýně)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3945
3.8.11 21:20

No holky, ta moje tak rozumná zase není.. spíš nechápavejší :roll:
Manžel je na mojí straně, ale já si nic nedovolím..
Vnuk je jediný a jsem ráda, že ho miluje, ale stejně tak všichni ostatní dědové i babičky.. Nikdy mu nebudu nikoho z rodiny zakazovat…

a dcery se „musela“ zříct, nevím podrobnosti, ani se o ně nezajímám, jsou to jejich problémy, které se staly už dávno.. Já jen vím, že takové nechci nikdy zažít.
Prej bába mámu (jako tchýni) pomlouvala a vedla dceru proti ní od počátku, tak to tak prej vyústilo..
Je to zlý, ale je to tak… proto se bojim o svýho miláčka.. ale jak říkám, sám jí ukázal, že JÁ jsem mamina :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
4.8.11 10:30

Mám úplně husí kůži,když to čtu,podle mě taková přehnaná horlivost ze strany babiček teda normální není,to jsou ty až moc mateřský typy,ten kdo to nezažil,nezná ten pocit,a obzvlášť hned po porodu,to by vás měly nechat na pokoji,já to mám teda spíš s mojí mámou,ale to je úplně něco jinýho než tchýně,tý řeknu co si myslím,s tchýní by to tak jednoduchý nebylo,musí se jim to dát najevo,když nemaj ten odstup daný,každý má právo na soukromí,jasný,kdo nemá babičku a postrádá ji,idealizuje si to,ale v reálu je to někdy na prášky :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová