Tchýně a její přehnaný zájem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3441
1.9.14 10:20

Když se hlásí předem, tak bych jí na tu sms odpověděla, že BOHUŽEL zrovna nejsme doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.9.14 10:21

Některe tchyne jsou proste otravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
1.9.14 10:22

@Natálka26 my chodíme ven denně, ale dnes tu fouká a šíleně prší, tak v takovém počasí nechodím.. ale to je mimo téma přece ;-) jo, to je pravda, že když přijde v době, kdy starší dítě jí, tak už dál nechce - to mě dokáže fakt naštvat…

Příspěvek upraven 01.09.14 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
1.9.14 10:24

@prcekniky mají klíče, tak by se dostali dovnitř… napíše - nebudu reagovat, nechám klíče v hlavních dveřích. mají ještě klíče od garáže a tam taky popř. nechávají to, co nám chtějí dát. tak to tam dají a jedou. už jsem pevně rozhodnutí, že tento týden to prostě bude opravdu dle mého a v sobotu jí řeknu o těch návštěvách ;-) snad to klapne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.9.14 10:24

Ja tedy taky za každeho počasi nechodim ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
1.9.14 10:26

@evulkanov Držím palce, velice dobře vím, jak to s tchyní a tchánem může být složité :pocitac: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
1.9.14 10:26

@evulkanov ahojky, já jsem to vyřešila tak, že jí prostě jedno dítko dám - ona si ho jako abi potřebuje užít. taky by mi to stačilo 1× týdně, ale holt je to jinak. takže využít babi na hlídání, předem domluvené a jinak pořád dokola opakovat, máme svůj program, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.9.14 10:28

@evulkanov

Já jsem se jenom zajímala proč nechodíš ven, nic jinýho. Samozřejmě takový počasí chápu. Já jsem chodila, ale to je moje věc. Já bych jasně řekla, že takhle ne, že jí jsem vděčná, ale pokud mi chce něco dávat/kupovat tak může ale ať mi to dá všechno najednou a ne každý den. Víš, že jí hrozně děkuješ, ale potřebuješ být sama s dětma, srovnat režim pro obě děti, sama se trochu prospat a k tomu ti nepomůže pokud u tebe bude každý den na hoďku.

@bobesci
Vždyť tě nikdo nenutí, já chodila a jsem za to ráda, ale nikde nepíšu že tak je to jedině správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
1.9.14 10:54
@belik píše:
@evulkanov prosímtě nepřeháněj mě chodila tchýně těsně po porodu, já nemohla ani chodit protože jsem byla císaři a místo toho, abych si třeba tu chvílku lehla co malej usnul jsem s ní prohodila řeč, a to ještě vím, že mě v lásce nikdy extra neměla, ale co vy si tady některé dovolujete mi vážně hlava nebere, taky mi nepomáhala s úklidem ani ničím jiným, a když malýmu něco koupila bylo to auto bez kol, takže si dovoluji tebe kritizovat, za to, že ti vadí, že ti tchýně zavolá půl hodiny dopředu, něco ti doveze a ty máš ještě nataženej rypák :zed:

A co si tu dovoluješ ty, zase hlava nebere mě 8o to, že ty si doma neumíš udělat pořádek, je čistě tvůj problém. Já mám ráda svý soukromí a i naši se ohlašují minimálně půl dne předem, oni jsou totiž určitý zásady slušnýho chování a jezdit opakovaně na návštěvu neohlášeně (a že mi někdo půl hodiny předem oznámí, že přijede, rozhodně nepovažuju za ohlášenou návštěvu!) je třeba naprosto nevhodný :nevim: jednou je to domácnost zakladatelky a jejího manžela, tak by měli respektovat, že si to prostě nepřeje! A je úplně jedno, jestli jde o matku, tchýni, švagrovou, nebo třeba sestru, toto bych nesnesla od nikoho :nevim:

Zakladatelko, to že mají klíče, je chyba, naši mají taky klíče-co kdyby něco…-ale v životě si nedovolili je použít, použijí je až po domluvě s náma. Kvůli tomu, co tady popisuješ, manželova matka klíče nemá, i když si o ně řekla. Takže radím klíče sebrat a trvat na dodržování pravidel… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.9.14 10:56
@Verunecka289 píše:
A co si tu dovoluješ ty, zase hlava nebere mě 8o to, že ty si doma neumíš udělat pořádek, je čistě tvůj problém. Já mám ráda svý soukromí a i naši se ohlašují minimálně půl dne předem, oni jsou totiž určitý zásady slušnýho chování a jezdit opakovaně na návštěvu neohlášeně (a že mi někdo půl hodiny předem oznámí, že přijede, rozhodně nepovažuju za ohlášenou návštěvu!) je třeba naprosto nevhodný :nevim: jednou je to domácnost zakladatelky a jejího manžela, tak by měli respektovat, že si to prostě nepřeje! A je úplně jedno, jestli jde o matku, tchýni, švagrovou, nebo třeba sestru, toto bych nesnesla od nikoho :nevim:Zakladatelko, to že mají klíče, je chyba, naši mají taky klíče-co kdyby něco…-ale v životě si nedovolili je použít, použijí je až po domluvě s náma. Kvůli tomu, co tady popisuješ, manželova matka klíče nemá, i když si o ně řekla. Takže radím klíče sebrat a trvat na dodržování pravidel… ;)

vata pravda :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
1.9.14 11:02

@Verunecka289 souhlasím a děkuji za podporu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
1.9.14 11:02
@Verunecka289 píše:
A co si tu dovoluješ ty, zase hlava nebere mě 8o to, že ty si doma neumíš udělat pořádek, je čistě tvůj problém. Já mám ráda svý soukromí a i naši se ohlašují minimálně půl dne předem, oni jsou totiž určitý zásady slušnýho chování a jezdit opakovaně na návštěvu neohlášeně (a že mi někdo půl hodiny předem oznámí, že přijede, rozhodně nepovažuju za ohlášenou návštěvu!) je třeba naprosto nevhodný :nevim: jednou je to domácnost zakladatelky a jejího manžela, tak by měli respektovat, že si to prostě nepřeje! A je úplně jedno, jestli jde o matku, tchýni, švagrovou, nebo třeba sestru, toto bych nesnesla od nikoho :nevim:Zakladatelko, to že mají klíče, je chyba, naši mají taky klíče-co kdyby něco…-ale v životě si nedovolili je použít, použijí je až po domluvě s náma. Kvůli tomu, co tady popisuješ, manželova matka klíče nemá, i když si o ně řekla. Takže radím klíče sebrat a trvat na dodržování pravidel… ;)

Přesně! Tchýnina svoboda končí tam, kde začíná zakladatelčina!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
1.9.14 11:03

@Verunecka289 No to není o pořádku, ale o tom co kdo považuje za normální a jestli tobě a ostatním připadá taková tragedie návštěva tchýně, tak nevím co si počneš s opravdovými problémy, je to fakt, jste strašné chudiny zneužívané tchýněmi, musím se zastydět a omlouvám se vám, protože to máte v životě opravdu velice těžké :lol: Jinak se před tím zakladatelka nebavila o tom, že tchýně vlastní klýče, to už by mi třeba vadilo, jenže já si právě pořádek udělat umím, navíc, když jde o rodinu, takže ani v tom problém nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
1.9.14 11:57

@belik umíš číst? Tady nejde o návštěvu tchýně, ale o několik neohlášených návštěv týdně! A to je sakra velkej rozdíl! Pokud by to bylo jednou měsíčně, nikdo to řešit nebude, na to je expert moje tchýně se švagrovou, jednou za čas takhle dojedou, ale neřeším to, trochu si pro sebe „zaprskám“ jestli nemají telefon a víc to neřeším :nevim: miluju když někomu dojdou argumenty, tak si to překroutí, aby se to hodilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
1.9.14 12:30

@Verunecka289 Dobrý no, už to neřeším, nějak nevím co jsem překroutila, ale už se v tom pitvat nebudu, mě šlo o to, že pokud by mi tchýně 2-3X do týdne něco přivezla a podívala se na děti a šla tak v tom problém nevidím, já samozřejmě nevím jestli se tam ta tchýně zdrží až do večera, každý to prostě vidí jinak, já na to nepotřebuji nějaké pádné argumenty, aby mi přišlo normální, že se tchýně zkrátka staví, jak sem řekla ty klýče to je něco jiného, ale už sem nebudu vpadat atˇz rozčílení předčasně neporodím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová