Tchyně a hovory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
922
5.7.20 14:00

Pustit nahlasito a uklízet při tom, umývat nádobí apod. Moje mamka dělá to samé, někdy vypěním a pošlu ji do háje, jindy jen tupě mručím v souhlasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
5.7.20 14:16

Já to mam podobně s babičkou, moc za ní nejezdíme, tak alespoň volám tak 1× měsíčně, většinou si naplánuju nějakou práci- žehlení, utírání prachu, mam to nahlas. Babi se vypovídá, stačí ji,,jojo nebo hm,, tak jednou za 3 minuty, hovor je tak na půl hodky a babi je spokojená. Tchýni nevolam, druhá snacha volá, ale já prostě nejsem na stejné vlně jako ona, neměla bych si o čem povídat. A další poslouchání monologu, to už bych nedala. Naštěstí to po mně manžel nechce, on taky nevolá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
5.7.20 15:06

Já mám tchyni v baráku, takže zlatý volání.. :lol: :lol: :mrgreen: a ještě s manželem (synem) moc dobře nevychází, takže jsem tu jako takovej prostředník a vrchní uklidňovač a už mi z toho hrabe :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106118
5.7.20 15:08
@Anonymní píše:
Hezké poledne, potřebuju se vykecat. Nebaví mě volat mý tchyni. Ale děsně. Protože bydlíme poměrně daleko a často za ní nejezdíme, tak mě chlap nutí jí volat. Sám totiž neví, co si s ní povídat, tak to přehazuje na mě. Kolikrát jsem ho s tím u poslala někam, ale vím, že má hrozně práce, takže vždycky vyměknu a volam jí. A jeho tím potěšim. Jenže naše hovory, to je vždycky její monolog, který se neustále opakuje… A mě už to nebaví. Přijde mi to jako plýtvání časem. Neustále mele o tom samém, stěžuje si na něco, všechno je hrozný, všichni jsou hrozný, všechno je problém atd…takže z těch hovorů jsem pak akorát znechucená a otrávená a chytam depku… Poslední měsíce ji volam už jen z donucení a lítosti, a začínám si připadat jako hroznej člověk, už jen když takhle uvažuju :( Ale koho to nemá s. r.át.? Vždycky když jí zavolam, tak se samozřejmě zeptám, jak se má, jak se jí vede, jestli něco nepotřebuje, ale její odpovědi typu „no jak bych se asi tak měla…“ mě už fakt nebavěj,… Já chápu, že se asi cítí sama, ale já za to nemužu, že nemá žádný kamarádky a známý…Já jí kamarádku prostě dělat nechci. A zajímá mě, jak to máte vy s tchyněma? Sorry za muj příspevěk, ale někomu se musim vykecat…

Vydržet… A měl by ji volat manžel, je to jeho matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
5.7.20 15:14

Pořiď si Bluetooth a volej zasadne při domacich pracích. Žehlení, úklid kuchyně apod. Pak to aspon nebude taková ztráta času. Muž je trapnej, že to hodil na tebe a neudělá si čas na vlastní mámu.

Příspěvek upraven 05.07.20 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
5.7.20 15:48
@Ufinka87 píše:
Já musím říct že jsem vydala super tchyni. Takže se klidně vidíme 1* do týdne. Dáme kafe zákusek… Má jen mého muže… Je zlatá… Do ničeho se nemontuje, nekeca.. Když potřebuji radu atd tak vždycky řekne názor a nenutí.. Není negativní atd. Mám ji ráda a ona je rada ze nejsem taková ta snacha co proti ní jde… A snaží se jí ukrást syna. Když něco potřebuje vždy se domluvíme a naopak… Takovou Vych přála každé… No co poradit zakladatelce… Říci laskavě manželovi ať si udělá čas na svoji maminku. Má jen jednu a jednou by mu to mohlo být líto… Určitě bych u donucení sama od sebe nevolala

Rekni mi, jak je mozne takoveho vztahu, jako mate vy dve, dosahnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
5.7.20 15:56

@janickaIII já nevím..ona mi sama řekla že její mamka ani tchýně se moc nepletla jí do života a ona to nehodlá dělat ani nám…Navím má jenom jedno dítě tedy mého muže…já jsem zase taková že jsem schopná spoustu věcí přejít..Jelikož moji rodiče..to je kapitola pro sebe a nestýkáme se…alkoholici co se nestarali a já nechci aby muž nebo vnoučata byla ochuzena o babičku..přeci jen maminka je jen jedna…a až jednou nebude…Byly by 100% výčitky svědomí. Přeci jen muže vychovala a mám k ní úctu a ona mě bere jako sobě rovnou.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
5.7.20 16:08
@Ufinka87 píše:
@janickaIII já nevím..ona mi sama řekla že její mamka ani tchýně se moc nepletla jí do života a ona to nehodlá dělat ani nám…Navím má jenom jedno dítě tedy mého muže…já jsem zase taková že jsem schopná spoustu věcí přejít..Jelikož moji rodiče..to je kapitola pro sebe a nestýkáme se…alkoholici co se nestarali a já nechci aby muž nebo vnoučata byla ochuzena o babičku..přeci jen maminka je jen jedna…a až jednou nebude…Byly by 100% výčitky svědomí. Přeci jen muže vychovala a mám k ní úctu a ona mě bere jako sobě rovnou.-)

Tak to je hezke je videt, ze je to o vzajemnem respektu vas obou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.7.20 19:40
@janickaIII píše:
Rekni mi, jak je mozne takoveho vztahu, jako mate vy dve, dosahnout?

Ja myslim, že hodně dobrej vztah s tchyni maj právě často ženy co uz maminku buď nemaj, nebo se právě nestykaj..
Myslim, ze casto je jakoby problém, že ženský jdou řešit všechno kolem deti atd. Spis ke svojí mamce.. A asi i ty rady přijmou spíš od svojí mamky, respektive svojí mamku asi líp dokážou jakoby srovnat :mrgreen: s tchyni jak s „cizí“ to bývá problém..
No a pak třeba moje ségra ma s tchýní taky fajn vztah, bydli blizko sebe a normálně se vidaj i bez manžela, volaj si atd. A tam zas byla výhoda, že její tchyne mela 9ti lety dítě když se ségře narodilo první a tchyne tim, ze mela ještě sama celkem malý dítě, tak asi úplně neměla chuť motat se ještě do výchovy, vnoučete, když měla dost svyho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6421
5.7.20 19:44
@Anonymní píše:
Hezké poledne, potřebuju se vykecat. Nebaví mě volat mý tchyni. Ale děsně. Protože bydlíme poměrně daleko a často za ní nejezdíme, tak mě chlap nutí jí volat. Sám totiž neví, co si s ní povídat, tak to přehazuje na mě. Kolikrát jsem ho s tím u poslala někam, ale vím, že má hrozně práce, takže vždycky vyměknu a volam jí. A jeho tím potěšim. Jenže naše hovory, to je vždycky její monolog, který se neustále opakuje… A mě už to nebaví. Přijde mi to jako plýtvání časem. Neustále mele o tom samém, stěžuje si na něco, všechno je hrozný, všichni jsou hrozný, všechno je problém atd…takže z těch hovorů jsem pak akorát znechucená a otrávená a chytam depku… Poslední měsíce ji volam už jen z donucení a lítosti, a začínám si připadat jako hroznej člověk, už jen když takhle uvažuju :( Ale koho to nemá s. r.át.? Vždycky když jí zavolam, tak se samozřejmě zeptám, jak se má, jak se jí vede, jestli něco nepotřebuje, ale její odpovědi typu „no jak bych se asi tak měla…“ mě už fakt nebavěj,… Já chápu, že se asi cítí sama, ale já za to nemužu, že nemá žádný kamarádky a známý…Já jí kamarádku prostě dělat nechci. A zajímá mě, jak to máte vy s tchyněma? Sorry za muj příspevěk, ale někomu se musim vykecat…

Chápu, tihle lidé ani nepotřebují kamarádku, jen si chtějí stěžovat, nic se jim nelíbí, nikdo nezavděčí, jsou pořád negativní, strašně to vysává z ostatních energii. Mě tohle dělá máma, chodím tam minimálně jednou týdně, nakoupím, dojdu do lékárny, uklidím a když jí zavolám a zeptám se co dělá, tak přesně řekne : Co bych asi dělala, sedím u televize, pořád jen sama, je mi tu smutno. Přitom sama nezavolá, nezeptá se. A ještě sousedkám vykládá, že je tam pořád sama, všichni na ní kašlou. Být tebou tak bych řekla manželovi, ať jí občas zavolá, ať se aspoň vystřídáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106118
5.7.20 19:48
@a12 píše:
Ja myslim, že hodně dobrej vztah s tchyni maj právě často ženy co uz maminku buď nemaj, nebo se právě nestykaj..
Myslim, ze casto je jakoby problém, že ženský jdou řešit všechno kolem deti atd. Spis ke svojí mamce.. A asi i ty rady přijmou spíš od svojí mamky, respektive svojí mamku asi líp dokážou jakoby srovnat :mrgreen: s tchyni jak s „cizí“ to bývá problém..
No a pak třeba moje ségra ma s tchýní taky fajn vztah, bydli blizko sebe a normálně se vidaj i bez manžela, volaj si atd. A tam zas byla výhoda, že její tchyne mela 9ti lety dítě když se ségře narodilo první a tchyne tim, ze mela ještě sama celkem malý dítě, tak asi úplně neměla chuť motat se ještě do výchovy, vnoučete, když měla dost svyho :lol:

myslim, že záleží, aby obě byly na stejné vlně, podobný styl života a tím si i mají co říct. Já mám s aktuální.. snachou.. a…nevlastní.. dcerou vztah v pohodě.
Pokud jí s příchodem dítka pak nějak nepřeskočí, nevidím důvod, proč by to tak nemělo být i v budoucnoti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
5.7.20 19:53
@a12 píše:
No a pak třeba moje ségra ma s tchýní taky fajn vztah, bydli blizko sebe a normálně se vidaj i bez manžela, volaj si atd. A tam zas byla výhoda, že její tchyne mela 9ti lety dítě když se ségře narodilo první a tchyne tim, ze mela ještě sama celkem malý dítě, tak asi úplně neměla chuť motat se ještě do výchovy, vnoučete, když měla dost svyho :lol:

Myslím, že spíš záleží na povaze obou. Sourozenec má s tchyni vztah výborný, i ji oslovuje mami (ale teda ne v češtině). Já mám s tchyni vztah nějaký, protože jsme každá jiná a navíc tchyně dlouhou dobu chtěla (a nejen tchyně ale i ostatní členové mužovi rodiny), aby manžel za ni řešil problémy a pomáhal ji finančně (a to i v době, kdy měli větší příjmy jak my, já byla v té době na VŠ a muž teprve začínal v práci). Toto se na vztazích dost podepisuje. :nevim: Mně když se narodilo první dítě, tak tchynino mělo 10 let (podobně staré bylo i dítě tchana, jsou rozvedení a každý si ještě pořídil děti s jiným partnerem), a nezblížilo nás to vůbec. :nevim:
EDIT: Ale do výchovy se nám nějak extra nemotá, stejně ví, že si to s mužem uděláme po svém. Akorát nám tedy radí, ať v žádném případě neočkuje a dáváme jen homeopatika (mluvila i o homeopatickým očkování, asi aby naše dítě bylo odolné vůči cukru :think: ). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.7.20 20:03

@Venetia @Wani to je jasný, že si musí sedět i povahově, názorově atd.
Ale myslim, že to je jednodušší v tom mnou popsaným případě, nebo aspoň když má tchyne i dceru..
Ja sama mám teda syny :mrgreen:
Tak tak trochu počítám, že mně se na názor a radu nikdo ptát nebude :mrgreen:
Přijde mi, že třeba s těhotenstvím a pocitama se prostě ženská spíš svěří svojí mámě, no.. A kluci taky nejsou tak sdilny.
Já teda s tchyni extra vztah nemám.. U prvního me hrozně rozcilovalo když všechno co měl na sobě bylo špatně atd. :oops:
No u druhyho už to neřeším a je ji teda lip :mrgreen:
Takže rada, minimálně u prvního privri oci a neřeš když se ti neco nebude zdát :mrgreen:
@Venetia
Tchyne pak i psala chlapovi maily, jakože mu ta čepice lezla z ousek a ta mikina, ze nebyla pres krk kterej mimina nemaj :mrgreen: ze by v měsíci potřeboval kšiltovku protože když si ho venku vynda z kočáru tak mu svítí do očí a tak :mrgreen:
Naštěstí se ke me většina stížnosti a nápadů nedostala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
5.7.20 20:09

@a12 U mě trochu i ta averze je z toho důvodu, že je podle mě nepříliš dobrá a sobecká matka (to si myslí i manžel). Pořídila si 4 děti, o které se pořádně nestará (kromě období mimin, ona je ten typ matky, co se zajímá hlavně o děti a později už to moc neřeší). Muži se vždycky ozve jen, když něco potřebuje. Když nic nepotřebuje, tak se třeba nezajímá několik měsíců. :nevim: Ona není zlá, jen prostě zahleděná do sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
5.7.20 20:31
@Wani píše:
@a12 U mě trochu i ta averze je z toho důvodu, že je podle mě nepříliš dobrá a sobecká matka (to si myslí i manžel). Pořídila si 4 děti, o které se pořádně nestará (kromě období mimin, ona je ten typ matky, co se zajímá hlavně o děti a později už to moc neřeší). Muži se vždycky ozve jen, když něco potřebuje. Když nic nepotřebuje, tak se třeba nezajímá několik měsíců. :nevim: Ona není zlá, jen prostě zahleděná do sebe.

u nas je zas problem, ze tchyne je taky sama, ale jaksi vlastni vinou.. se rozhadala s celou rodinou takze ma taky jen nas, takze my ji to musime vsechno vynahradit, ze jo.. jako jak pises, taky neni zla.. naopak ona by se pro deti rozkrajela, i pro nas..
ale prijde mi, ze to je trosku abysme ji jako museli byt vdecny :oops: jakoze podivejte co vsechno vam dam a vy byste ani neprijeli? Nebo, ze ji v lete ani nevezmeme nikam na vylet a tak no.. coz je ted i slozitejsi protoze uz kvuli jednomu cloveku musime brat dve auta..
nebo taky casto pise, ze je furt sama, ze se ji styska.. ale my uz jaksi vic udelat nemuzem.. deti maj taky druhou babicku a dedu a taky mame svuj zivot.. tak vic nez kazdej druhej vikend to fakt nedame a uz tak je to pro me dost hrozny a mam toho plny zuby.. nastesti deti uz rostou a nemusim tam jezdit pokazdy s nimi :mrgreen: ikdyz nejmensi jeste trpi bez mamy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová