Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pitaya1 píše:
A kdo píše o cestování do vedlejsi vesnice? Česká republika a Evropa jsou snad dostatečně velký, aby se to dalo procestovat s batoletem a vzdalen3jsi destinace si nechat na později
Tak se placej po Evropě ty, ale nevim proč ji do toho furt kecas. Naše deti taky nikdy nebrecely. Vychovavej si svoje decka.
@Anonymní píše:
1- Tchán řekl, že pro vás přijede, ale neuvědomil si, že je to tak daleko. Nechce se jim, tak bych to neohrotila. Vždyť o nic nejde, ne?2- Já bych teda po svých rodičích peníze zpátky nechtěla. Půjčka nepujcka. Jsou to moji rodiče
3- Sekanou bych dítěti nikdy nedala. Co jsi to za matku?
A že drží diteu a chce, aby ji všichni drželi taky? Tak to má každý
To neznáš? Když máma drží dietu, tak má hlad celá rodina
Myslím, že hledáš blbosti, aby sis mohla stěžovat… Taková samonasírací
Moje máma když si něco přečte, hned je to pravda. Takže si přečte, že mléko zabíjí a je schopna to vykládat cízím v obchodě.
a za týden je to zase třeba tapioka
Moje babička, která už nežije, dělala že všeho hrozné drama. Přijeli jsme o 10 minut pozdě a ona volala do Německa rodině, že jsme se jí dloooooouho neozvali
Moje druhá babička se nikdy nesmí dozvědět, že jsem vegan. Asi by mě zavřela do klece a krmila jak Jeníčka.
Každý má něcoberte to s úsměvem a nadhledem…
No ty jo, sekaná je totiž z krysích nozicek ![]()
@Pitaya1 píše:
A kdo píše o cestování do vedlejsi vesnice? Česká republika a Evropa jsou snad dostatečně velký, aby se to dalo procestovat s batoletem a vzdalen3jsi destinace si nechat na později
Kdyz jsme odletali s deckem do Milana, nahnali nas do letadla a pak rekli, ze je stavka. 4,5 hodiny jsme sedeli zavreni v boeingu. A vis, co delalo nase decko? Spalo, jedlo, hralo si, smalo se. Ted asi ocividne umre
.
@hospodki píše:
Tak se placej po Evropě ty, ale nevim proč ji do toho furt kecas. Naše deti taky nikdy nebrecely. Vychovavej si svoje decka.
Teď jsi mě pobavila
A moje dítě je slušně vychovane a všichni jsme přežili bez toho, abychom ho z rozmaru sebestredne matky tahali na dovolenou přes půl světa ![]()
@Pitaya1 píše:
Teď jsi mě pobavilaA moje dítě je slušně vychovane a všichni jsme přežili bez toho, abychom ho z rozmaru sebestredne matky tahali na dovolenou přes půl světa
Nevim čím jsem te pobavila. Ze mas potřebu neustále kecat dospělé zenske do jejich rozhodnutí? Jak psala Ontarka. Placni si jeden hadr na hlavu a druhej přes pusu ![]()
@hospodki píše:
Nevim čím jsem te pobavila. Ze mas potřebu neustále kecat dospělé zenske do jejich rozhodnutí? Jak psala Ontarka. Placni si jeden hadr na hlavu a druhej přes pusu
Pobavila jsi mě tou řadou o cestování po Evropě. Narozdil od zdejších hvězd už nemám batole. Ale v jeho batolecim věku jsem nebyla bezohledná „mamyna“ ![]()
Příspěvek upraven 12.02.23 v 14:12
@Pitaya1 píše:
Pobavila jsi mě tou řadou o cestování po Evropě. Narozdil od zdejších hvězd už nám batole. Ale v jeho batolecim věku jsem nebyla bezohledná „mamyna“
Proč bezohledna
když znám své dítě a vím jak reaguje? Je normální ze před delším letem se vyzkouší kratší at znám reakce… a jako taky jsem lina opravovat kolikrát t9 v telefonu, ale alespoň at je to srozumitelné ![]()
Jedine co bych resila je to dite a udajna tloustka… jasne strucne bez velkych emoci bych tchyni rekla, ze si ma resit sebe a ze uz si neprejes, aby se neco podobneho opakovalo!
Ostatni mi prijde, ze vic komplikujete vy nez tchyne, ale chapu, ze v realite to muze byt jine nez jak to pusobi, ldyz to popises…
Přijde mi fakt vtipné, jak tady někkeré bojují za to, aby se nechtěly po tchánovcích vracet dlužné peníze „protože přece rodiče!!
“
Být to naopak, že tchánovci chtějí vrátit prachy po zakladatelce, tak ji sežerou, jak se dluhy mají vracet.
@HloupýFlop píše:
Já asi nechápu ty penízeJakože proč bylo tak nutné jim dávat jiný důvod? Prostě dlužíte nám - vraťte to. Jak se to liší od dlužíte nám - dejte nám to na svatbu? I kdybyste za to koupili 50 párů papučí, tak vám to mají vrátit.Tu váhu proboha neřeš, když se ti nelíbí její dieta, tak jí malého prostě přes jídlo nedávej. Mimochodem, 11,5 má teď můj dvouletý a je kostlivec. Kamarádčina dcera v roce a půl měla 16 kg (to nemá ani moje čtyřletá), to byl teprve cvalda! Hubené břicho, když se naplní, se logicky zvětší, jako kam jinam by ta hmota zmizela? Prostě se zvětší žaludek, tohle přece musí mít i po hrnku vody
Víš jaký je v tom rozdíl? Že jim už nemusí dávat svatební dar, ale „jenom“ jim vrátí půjčku.
@PaníBovaryová píše:
Přijde mi fakt vtipné, jak tady někkeré bojují za to, aby se nechtěly po tchánovcích vracet dlužné peníze „protože přece rodiče!!“
Být to naopak, že tchánovci chtějí vrátit prachy po zakladatelce, tak ji sežerou, jak se dluhy mají vracet.
Mam stejny nazor…Rodicum by to melo byt trapne a vratit by penize meli sami, ne na svatbu, ale proste z podstaty… Ale v kazde rodine to funguje jinak… treba oprqvdu nemaji a syn to vi, ze nemaji z ceho… tak to proste pusobi problem…
Ale rozhodne by tohle dle me vzdy mel resit ten co si neco pujcil a nemel nechat dojit k tomu, aby byl upominan:).
@PaníBovaryová píše:
Přijde mi fakt vtipné, jak tady někkeré bojují za to, aby se nechtěly po tchánovcích vracet dlužné peníze „protože přece rodiče!!“
Tak ale asi by to měli řešit jako navrácení půjčky ne? Nemíchat to se svatbou dohromady stylem dejte nám na svatbu 20 tis, protože vám příťa kdysi dávno před lety půjčil
a asi by to měl řešit chlap a ne při nedělním obědu ![]()
Ale mě dneska blbnout příspěvky na emimi, tak úplně jsem neviděla nějaké příspěvky, že nemají chtít vrátit půjčku, spíš nemají žádat o placení svatby ![]()
@thalasan píše:
Tak ale asi by to měli řešit jako navrácení půjčky ne? Nemíchat to se svatbou dohromady stylem dejte nám na svatbu 20 tis, protože vám příťa kdysi dávno před lety půjčila asi by to měl řešit chlap a ne při nedělním obědu
Ale mě dneska blbnout příspěvky na emimi, tak úplně jsem neviděla nějaké příspěvky, že nemají chtít vrátit půjčku, spíš nemají žádat o placení svatby
jenomže oni jim chtěli vyjít vstříc, že už jim nemají dávat dar. A ještě jsou nejhorší.
@Aglája75 píše:
Mam stejny nazor…Rodicum by to melo byt trapne a vratit by penize meli sami, ne na svatbu, ale proste z podstaty… Ale v kazde rodine to funguje jinak… treba oprqvdu nemaji a syn to vi, ze nemaji z ceho… tak to proste pusobi problem…
Ale rozhodne by tohle dle me vzdy mel resit ten co si neco pujcil a nemel nechat dojit k tomu, aby byl upominan:).
V tomto s tebou naprosto souhlasim a moc nechapu ty vykriky, ze je sproste si o ten dluh rict. Zakl. je na rodicaku, planuji svatbu, rodice jsou stale aktivne pracujici, nemel by tedy byt problem to vratit, byt treba po castech. Kdyz to vezmeme kolem a kolem, za nejaky cas (az treba budou v duchodu) mohou pomoc mladych potrebovat a to i tu financni. Proto bych se minimalne snazila splatit dluhy, nejspis ty penize ted potrebuje vice syn s rodinou.
1- Tchán řekl, že pro vás přijede, ale neuvědomil si, že je to tak daleko. Nechce se jim, tak bych to neohrotila. Vždyť o nic nejde, ne?
2- Já bych teda po svých rodičích peníze zpátky nechtěla. Půjčka nepujcka. Jsou to moji rodiče
3- Sekanou bych dítěti nikdy nedala. Co jsi to za matku?
A že drží diteu a chce, aby ji všichni drželi taky? Tak to má každý
To neznáš? Když máma drží dietu, tak má hlad celá rodina 
Myslím, že hledáš blbosti, aby sis mohla stěžovat… Taková samonasírací
Moje máma když si něco přečte, hned je to pravda. Takže si přečte, že mléko zabíjí a je schopna to vykládat cízím v obchodě.
a za týden je to zase třeba tapioka 
Moje babička, která už nežije, dělala že všeho hrozné drama. Přijeli jsme o 10 minut pozdě a ona volala do Německa rodině, že jsme se jí dloooooouho neozvali
Moje druhá babička se nikdy nesmí dozvědět, že jsem vegan. Asi by mě zavřela do klece a krmila jak Jeníčka.
Každý má něco
berte to s úsměvem a nadhledem…