Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@thalasan píše:
Tak ale asi by to měli řešit jako navrácení půjčky ne? Nemíchat to se svatbou dohromady stylem dejte nám na svatbu 20 tis, protože vám příťa kdysi dávno před lety půjčila asi by to měl řešit chlap a ne při nedělním obědu
Ale mě dneska blbnout příspěvky na emimi, tak úplně jsem neviděla nějaké příspěvky, že nemají chtít vrátit půjčku, spíš nemají žádat o placení svatby
První příspěvek ti ale nezmizel, ne?
rodičům to rekl syn sám, takže Žádny, dejte prachy, protože vám prita kdysi půjčil.. On jim dal návrh, že se budou brát a peníze se jim budou hodit, tak ať mu vrátí těch 20 tis a se svatebním darem si nedelaj starosti. U oběda to vytáhl tchán.
@PaníBovaryová píše:
jenomže oni jim chtěli vyjít vstříc, že už jim nemají dávat dar. A ještě jsou nejhorší.
Já ti nevím, takhle si jen říkají kolik jim mají dát na svatbu. jakože dali jim 20 tis na svatbu, ale svatební dar to není
Za mě je tohle spojení nešťastné, zvlášť když ten dluh hromadu let neřešili a ani nezminili. Kdyby vyřešili splátky dluhu 2 t měsíčně a na svatbu jim dali pozvánku s tím, že nic nechtějí, neočekávají nebo ať si rodiče sami rozhodnou, bude to za mě lepší. Ale tady bude ale pěkně velký problém v tajemné komunikaci.
@a12 píše:
První příspěvek ti ale nezmizel, ne?rodičům to rekl syn sám, takže Žádny, dejte prachy, protože vám prita kdysi půjčil.. On jim dal návrh, že se budou brát a peníze se jim budou hodit, tak ať mu vrátí těch 20 tis a se svatebním darem si nedelaj starosti. U oběda to vytáhl tchán.
Ne ale nejspíš mi asi zmizel ten zástup příspěvků, které píší, že teď dluh se musí rodičům odpustit a nemají to po nich chtít
ne nenapsala, že chce vrátit dluh, řekl že místo splacení dluhu chtějí peníze na svatbu. Nikde, že si nemají dělat starosti s darem. Takhle to spíš zní půjčku vám odpouštím, ale dejte nám svatební dar 20 tis
Za mě prostě problém v komunikaci na obě strany.
@thalasan píše:
Já ti nevím, takhle si jen říkají kolik jim mají dát na svatbu. jakože dali jim 20 tis na svatbu, ale svatební dar to neníZa mě je tohle spojení nešťastné, zvlášť když ten dluh hromadu let neřešili a ani nezminili. Kdyby vyřešili splátky dluhu 2 t měsíčně a na svatbu jim dali pozvánku s tím, že nic nechtějí, neočekávají nebo ať si rodiče sami rozhodnou, bude to za mě lepší. Ale tady bude ale pěkně velký problém v tajemné komunikaci.
tak jim to asi řekli proto, že se jim ty peníze na svatbu budou hodit. Nevím, proč by to mělo být nešťastné, nebo v čem je lepší jim o vrácení dluhu říkat bez udání důvodu, jestli by je to jako mělo víc uklidňovat, že to nebude na svatbu.
@thalasan píše:
Ne ale nejspíš mi asi zmizel ten zástup příspěvků, které píší, že teď dluh se musí rodičům odpustit a nemají to po nich chtítne nenapsala, že chce vrátit dluh, řekl že místo splacení dluhu chtějí peníze na svatbu. Nikde, že si nemají dělat starosti s darem. Takhle to spíš zní půjčku vám odpouštím, ale dejte nám svatební dar 20 tis
Tak jako mohli si říct o splacení dluhu a pak shrábnout i dar. Tak by to bylo správně vykomunikované? ![]()
@Anonymní píše:
Oficialni zasnuby si vymyslela tchyne. Dokud pry nemam prstynek o zasnoubeni, nepujde o plnohodnotnou svatbu.
Tak to je ale jej problém
je to vaša svadba, platíte si ju vy, zariaďte si ju ako vy chcete a I pozvite si vy koho chcete. Čo si ona myslí, alebo chce, je jej vec, nie vaša.
@thalasan píše:
Já ti nevím, takhle si jen říkají kolik jim mají dát na svatbu. jakože dali jim 20 tis na svatbu, ale svatební dar to neníZa mě je tohle spojení nešťastné, zvlášť když ten dluh hromadu let neřešili a ani nezminili. Kdyby vyřešili splátky dluhu 2 t měsíčně a na svatbu jim dali pozvánku s tím, že nic nechtějí, neočekávají nebo ať si rodiče sami rozhodnou, bude to za mě lepší. Ale tady bude ale pěkně velký problém v tajemné komunikaci.
Tak asi chlap ví, že na tom nejsou finančně tak dobře, zároveň ví, že budou mít výdaje a ty peníze se mu budou hodit, tak na tom nevidím nic špatného, na splaceni maj rok a pul
Mě by nejvíc naštvalo to, že vykládá o vašem synovi, že je tlustý a k obědu mu dá suché brambory. Bych bábě řekla, ať se stará o svůj pupek. Jinak ale nenaděláš nic. Holt do Německa jeďte autem a nechejte na parkovišti a do svatby času dost. ![]()
@thalasan píše:
Ne ale nejspíš mi asi zmizel ten zástup příspěvků, které píší, že teď dluh se musí rodičům odpustit a nemají to po nich chtítne nenapsala, že chce vrátit dluh, řekl že místo splacení dluhu chtějí peníze na svatbu. Nikde, že si nemají dělat starosti s darem. Takhle to spíš zní půjčku vám odpouštím, ale dejte nám svatební dar 20 tis
Tak to teda nevim, kde si tohle vycetla
rodiče dluží 20tis. Chtěj teda vrátit 20tis
rodiče by si mohli dělat starosti, kde vezmou na dar, a takhle nemusej ![]()
@a12 píše:
Tak asi chlap ví, že na tom nejsou finančně tak dobře, zároveň ví, že budou mít výdaje a ty peníze se mu budou hodit, tak na tom nevidím nic špatného, na splaceni maj rok a pul
Psala, že 20 tis je nevytrhne, jedou do exotiky na jaře, pak na vánoce, ale nejsou na tom finančně dobře
já na splacení dluhu taky nevidím nic špatného. ani netvrdím, že je tchýně nějaká chuděra nebo v pravu. Prostě mi přijde špatná jejich formulace a jen jim to zavaří.
Rekl tak rodicum, ze misto splaceni dluhu nam maji ty penize dat na svatbu.
Takže teď, když o tom kdykoliv budou mluvit, už to nebude dluh, když to tchanovci kdekoliv vytáhnou už to nebude splácíme dluh, ale snacha a syn si diktují 20 tis na svatbu. Třeba by si vůbec nelamali hlavu s darem a nechtěli nic dávat
![]()
@thalasan píše:
Psala, že 20 tis je nevytrhne, jedou do exotiky na jaře, pak na vánoce, ale nejsou na tom finančně dobřejá na splacení dluhu taky nevidím nic špatného. ani netvrdím, že je tchýně nějaká chuděra nebo v pravu. Prostě mi přijde špatná jejich formulace a jen jim to zavaří.
Rekl tak rodicum, ze misto splaceni dluhu nam maji ty penize dat na svatbu.
Takže teď, když o tom kdykoliv budou mluvit, už to nebude dluh, když to tchanovci kdekoliv vytáhnou už to nebude splácíme dluh, ale snacha a syn si diktují 20 tis na svatbu. Třeba by si vůbec nelamali hlavu s darem a nechtěli nic dávat![]()
Myslela jsem to tak, že rodiče na tom nejsou finančně tak dobře..
No a oni zas muzou říkat, že jim odpustili dluh a co jako? ![]()
@PaníBovaryová píše:
Přijde mi fakt vtipné, jak tady někkeré bojují za to, aby se nechtěly po tchánovcích vracet dlužné peníze „protože přece rodiče!!“
Být to naopak, že tchánovci chtějí vrátit prachy po zakladatelce, tak ji sežerou, jak se dluhy mají vracet.
A hlavne keď tie peniaze nepotrebovali na niečo súrne, majú ich bo fondoch a poistkách či v čom. Tak nech si do fondov dávajú svoje a nie cudzie peniaze ![]()
@thalasan píše:
Tak ale asi by to měli řešit jako navrácení půjčky ne? Nemíchat to se svatbou dohromady stylem dejte nám na svatbu 20 tis, protože vám příťa kdysi dávno před lety půjčila asi by to měl řešit chlap a ne při nedělním obědu
Ale mě dneska blbnout příspěvky na emimi, tak úplně jsem neviděla nějaké příspěvky, že nemají chtít vrátit půjčku, spíš nemají žádat o placení svatby
Mám pocit, že když se cituji dlouhé příspěvky, tak to začne blbnout. Jako když Kornela vloží svou tapetu a začnou stránky lítat nahoru dolů.
@PaníBovaryová no ale nevíš, jak to podali. Jestli si ti tchanovcu nemyslí, že k té půjčce teď chtějí ještě přidat dvacku na svatbu.
@inkakřivák píše:
Mám pocit, že když se cituji dlouhé příspěvky, tak to začne blbnout. Jako když Kornela vloží svou tapetu a začnou stránky lítat nahoru dolů.
@PaníBovaryová no ale nevíš, jak to podali. Jestli si ti tchanovcu nemyslí, že k té půjčce teď chtějí ještě přidat dvacku na svatbu.
Mylsím že se podpisy dají vypnout (jejich zobrazení)
https://www.emimino.cz/nastaveni/
někde by to tam mělo být.. třeba to pomůže
@inkakřivák píše:
Podali to naprosto jasně.
„Rekl tak rodicum, ze misto splaceni dluhu nam maji ty penize dat na svatbu. “