Tchyne, achjo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
12.2.23 09:28

Chudáci tchánovci tvl, ti to s tebou vyhráli na plný gule 🥹

• Citovat
  • Upravit
6445
12.2.23 09:34
@ontarova.stara píše:
Take mi prijde celkem normalni jet pro nekoho na letiste, jen je rozdil jet dve hodiny do Vidne/Prahy (dobra, tam i tri) a sedm do Mnichova a dalsich sedm zpet. To uz chce trochu vice premyslet, zajistit ubytko atd.

To jiste. Dlouha cesta po mizernych silnicich, tedy u nas. Mnichov jsme zvolili jednou, primy let odjinud nebyl a cenove i casove nam to vyhovovalo. Vickrat bych do toho nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
12.2.23 09:36

Tak ja cetla uvodni prispevek a par prispevku tady a asi zakladatelku chapu. Zkusim to vzit z jeji strany (jak jsem to pochopila ja).

To, ze si koupili letenky s odletem a priletem z jineho letiste, to neni vas problem, ale jejich. Zakladatelka nikde nepsala, ze se nemaji jak dostat z Mnichova, jen psala, ze je to slozitejsi, ze nic NORMALNIHO nejede, a ze kvuli syna (dle prispevku rok a pul) je lepsi jet autem. Nechapu, proc, kdyz cas bude stejny, jako treba Flixbusem, ale chapu, ze auto je asi pohodlnejsi. Nikdo se nepozastavil nad tim, ze tchyne vykrikuje, jak maji na dovolenou, ale nemaji na cestu zpet? Jestli jim opravdu pujcili 20 tisic, tchyne je ta posledni, ktera by jim tohle mela rikat. Zakladatelka by si ale mela uvedomit, ze se plany mohou zmenit a mit tak v zaloze variantu B.

O svatbe bych jim nic nerikala, i kdyz chapu, ze to partner myslel dobre vuci rodicum - ocividne nemaji penize, tak jim chtel situaci zlehcit, ze od nich nechteji zpet 20 tisic, ale daji jim je na svatbu. Docela logicky krok a rekli jim to v predstihu - teda, pokud je maji darovat az za rok a pul, a ne ted. To jsem z toho vseho uplne nevycetla. Dokazu ale pochopit, ze zakladatelku mrzi i situace o tom, ze tchyne rika, jak si prijeli pro penize. Kdovi, jak to tam bude. Ja bych si od vlastniho ditete nikdy nepujcila - a 20 tisic je schopny nasetrit kazdy. Na co to vubec byla pujcka? Na neco duleziteho, bez ceho nemohli zit? Jak je to stara zalezitost? Tohle si musite vyrikat sami a pritel mel ty penize po nich chtit uz davno. I kdyby to meli splacet postupne.

K poznamkach o diteti se nevyjadruji. Vy musite nejlip vedet, jestli je vsechno u nej okay. Pokud ano a stale ma tchyne poznamky, tak byste meli zakrocit trosku razneji.

Kdyz to shrnu, tak chyba je na obou stranach. Neumite spolu komunikovat, hazete spinu jeden na druheho. Nastavte tchyni mantinely, kdyz vam neco vadi, tak ji to hned rict, klidne i durazneji, a pristupovat k nim tak, ze to jsou nezodpovedni lide a slibotechny. Spolehejte jen sami na sebe a bude vam lip. O tom je dospely zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
12.2.23 09:36

@Ijen Ale počítám z toho letiště určitě jezdí nějaká doprava do centra. Anebo přinejhorším taxi, na nádraží. A odtud jsou za čtyři hodiny v Praze, vlakem, v pohodlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
12.2.23 09:42
@Sunlight515 píše:
Děti jsou různé. Některá mají břicha, jiná ne. Hodně dělá genetika. Váha na rok a půl staré dítě je zcela v normě.
Osobně by mi ta třetí věc vadila nejvíc, dát dítěti samotné brambory je dost přes čáru.
Co se dovolené týče, měli jste mít záložní plán, protože ten odvoz může kdykoliv neklapnout (nemoc, klekne auto, klepne tchyni/tchana atd.). To, že vás neodvezou, bych jako tragédii neviděla, ale prostě bych se podívala po dalších alternativách.
Poslední věc je těch 20t, co syn průběžně napůjčoval rodičům a teď to chce hned zpět, ačkoliv je svatba až za rok.Spíš mi přijde, že to potřebujete na tu dovolenou. Napadlo vás, že v dnešní době, kdy všechno tak těžce vyletělo nahoru, je možná 20t nad jejich síly a že se budou třebas muset i zadlužit, pokud to vůbec bude možné?Evidentně neměli moc peněz už předtím, když občas sami potřebovali výpomoc.
Možná je tam těch věcí víc, které jsi neřekla a tudíž to nyní vidíme dost zkresleně, ale tak, jak jsi to podala v úvodním příspěvku, to prostě vyzní stylem, že máš na tchyni alergii, i když až na občasné excesy je to normální ženská.

Na co to zakl. s chlapem potřebují je snad úplně vedlejší.
Chápu to dle popisu tak, že od začátku bylo jasně řečeno, že se jedná o půjčku a ne o dar. Takže tchánovci pokud jsou normální museli počítat s tím, že to budou jednoho krásnýho dne muset vrátit.
Oni jsou ovšem evidentně dotčení, že jim to syn nehodlá nechat a ještě mají tu drzost vyřvávat po příbuzných, jak si mladí přijeli jenom popovídat o penězích.
Neskutečná drzost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
12.2.23 09:51
@Ou píše:
1. pokud nechceš aby ti tchyně něco říala - nevyužívej jejich čas a peníze pro svoje pohodlí. To že někdo nejdřív něco nabídne a pak zjistí, že přestřelil není útok na tvůj majestát, zejména pokud chtěl jet i se ženou a ta mu řekla že fakt nepojede.Stejně tak opravdu nejsou rodiče povinní vám platit svatbu,jen proto že ty máš představu, že to bude dražší, než si můžete dovolit.2. nepopisuješ nic strašného - spíš bych si tipla že si tvůj manžel vybral ženu podobnou své matce, tak jako spousta mužů a to čím jste si podobné vás vzájemně štve a rozhodně si to nechcete přiznat.

Jsi poněkud zmatená.
Nepadlo tady jediné slovo o placení svatby ze strany tchánovců. Pouze o tom, aby vrátili dluh. Což je naprosto regulérní požadavek, tím spíše, že se jedná o 20 000,– kč a vrátit to mají až za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 09:57

Samozrejme z naseho pohledu nezavislych to vypada jako malichernosti, ale dokazu se do toho vzit, ze te to s.ere. ja treba tchyni zboznuju, ale taky je tam ale… strasne protezuje svagra pred mym pritelem. Budiz, to je jejich boj, do toho se uplne motat nemuzu, i kdyz ke to kolikrat strasne mrzi. Nicmene se svagrem se protezuje naprosto vsechno. Neumi si najit normalni pritelkyni. Vidi to cela rodina, jen tchyne ne. Budiz, svagr i tchyne si s ni natuty zase namlatej cumak. Jejich vec. Ale po tom, co svagrova pritelkyne se chovala vuci nasemu diteti nebezpecne, k tomu mi vice mene rekla, ze bezpeci naseho ditete ji nezajima a nasledne tchyne mi sahodlouze vypravela, jak je svagrice uzasna, mila a okouzlujici, jsem uz po tchyni slovne vylitla, at uz prede mnou o ni mlci. Tchyne totiz ten nas spor tenkrat videla, takze vedela, ze ja svagrovou nemuzu ani cejtit. Takze ja jsem takova, ze proste reknu i tchyni, co se mi nelibi. Bud si to s tchanovcema vyrikejte a nebo je ignorujte. Hotovo dvacet.

• Citovat
  • Upravit
6445
12.2.23 10:04
@inkakřivák píše:
@Ijen Ale počítám z toho letiště určitě jezdí nějaká doprava do centra. Anebo přinejhorším taxi, na nádraží. A odtud jsou za čtyři hodiny v Praze, vlakem, v pohodlí.

Urcite je to moznost. Priznam se, ze s malym ditetem a po x hodinach letu bych si to takhle nezorganizovala a hledala bych jine reseni. A hlavne bych si nekoupila letenky, kdyz bych nemela vymysleny transfer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.2.23 10:13

Prosimvás splašil se mi telefon, nebo tu zase mizí stránky? Ani časově mi ty příspěvky nesedí…. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
12.2.23 10:14
@HloupýFlop píše:
Prosimvás splašil se mi telefon, nebo tu zase mizí stránky? Ani časově mi ty příspěvky nesedí…. 8o

Neboj, nesplasil, opet mizi stranky a komentare.

• Citovat
  • Upravit
5593
12.2.23 10:14

@Russet proč pořád rýpeš do věcí, do kterých Ti vůbec nic není a ani přímo nesouvisí s tématem?
Co je Ti jako např. do toho proč nebude svatba letos a jestli na ni mají 8o?
Taková malinko přidrzlá a vlezlá „stará Blažková“ viď :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
12.2.23 10:15

Zakladatelko, vzhledem.k.zomu, že máš potřebu tahat kojence na takový let, tak už zvládnete i tech 7 hodin ve vlaku s přestupem. Kdybys nebyla bezohledná pipina, tak bys před nákupem letenky víc přemýšlela. Ale ty jsi taková ta hvězda, co potřebuje stihnout za každou cenu exotiku, dokud se neplatí letenka za dítě, aby se mohla chlubit fotkama na netu. Dost o tom svědčí u ta svatba, která. musi být nákladná, aby dobře vypadala na Instagramu, co.

• Citovat
  • Upravit
6445
12.2.23 10:19
@HloupýFlop píše:
Prosimvás splašil se mi telefon, nebo tu zase mizí stránky? Ani časově mi ty příspěvky nesedí…. 8o

Mne taky mizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
12.2.23 10:22
@Anonymní píše:
Nase dite neni obezni. Pokud ti prijde 11,5 kg hodne na 18 mesicu, tak na to nemam co rict :).

Nezminovala jsem tvé dite, ale obezitu všeobecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.2.23 10:23
@Alušáček píše:
Zamluvte si parkování na letisti a tchány vůbec nemusíte zatěžovat. Co se půjčených peněz týká, vrátit by to samozřejmě meli, třeba postupně splácet. Jediné co by mi vadilo, jsou řeči kolem vahy dítěte..

To nemůžou, ty hvězdy odlítají z Rakouska a vrací se do Německa….. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová