Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vokishka píše:
oni si nejprve objednali letenky a až potom jim tchán řekl, že by je odvezl. Takže problém je na straně zakladatelky, neobjednám si let, když nevím, jak se tam dostanu
Tak vzhledem k tomu jak zakladatelka davkuje informace, reagovala jsem na první příspěvek. Já si vše zajišťuju tak, abych nebyla na nikoho vázána. Takže s letenkama objednavam i letištní Parking. A rozhodne ne žádný parkování na louce a čekání na svoz atp 20 minut jen kvůli usetrenym 200,– za svobodna jsme lítali z Prahy kde bydlíme. Usetreny 3 tisice na letence mi nevynahradi čas někam do haje a zpět, vybirat si navíc dovolenou a zrovna v tomhle případě, cestovat s malým deckem zbytecne 7 hodin tam a zpět
![]()
@Anonymní píše:
Oficialni zasnuby si vymyslela tchyne. Dokud pry nemam prstynek o zasnoubeni, nepujde o plnohodnotnou svatbu.
Na tchyni už se víš co!! ![]()
@ontarova.stara píše:Řekla bych, že to tchán plácnul a pak teprve zjistil, jak je Mnichov daleko……
Navic sedm hodin tam, sedm zpatky. To by chtelo jet den predem, udelat si ten vylet, prespat a pak se vratit. Ale tady smrdi korunou nejspis obe rodiny.
@Giovanna1 píše:
Ze všech těch situací vychází, že na tchany není spoleh. Příště bych se podle toho zařídila. Na jejich sliby bych nedala. Jsou to slibotechny, co jen tak něco placnou (oba) a pak to nechtějí dodržet nebo se cukají. Řešení? Neposlouchat, nespoléhat.
Nejde si zařídit v Německu nocleh? Nebo jim prispejte na benzín.
Už jim žádné peníze nepůjčujte.
S penězmi na svatbu nepočítejte. Budou se cukat nebo pak budou vykládat po rodině, že vám zaplatili celou svatbu. Stojí vám to za to? Těch dvacet tisíc si našetřete sami, nebo slevte ze svých nároků a udělejte svatbu méně nákladnou.
Oni dva se chovají špatně, ale vy dva jste si doteď z toho žádné poučení nevzali, a ještě se s nimi budete za rok handrkovat o dvacet tisíc.
No já půjdu asi proti proudu, ale extrémně mi vadí lidi, který něco slíbí, člověk s tím počítá, a oni z toho pak vycouvou. Tam je podstatný bod, že tchán se sám nabídl. Jestli mu to pak zatrhla tchyně, to už je jejich věc, on vám to neměl nabízet. Ano, nemoc, nebo rozbité auto bych pochopil, a je dobré mít plán B, ale když něco zasádního slíbím, tak nedodržením můžu dotyčnému zkomplikovat život, protože s tím ten dotyčný počítá. Pokud si nechci komplikovat život, neměl bych nabízet pomoc.
Prachy - i v rodině by se měly vracet rychle, pokud vám je ještě nevrátili, cítil bych se na místě tchánovců dost trapně. Pokud tazatelka není trollka, mají to zajímavé. Tchán má nabízet pomoc pouze tam, kde nepotřebuje dobrozdání manželky.
@Ploskutáček píše:
No já půjdu asi proti proudu, ale extrémně mi vadí lidi, který něco slíbí, člověk s tím počítá, a oni z toho pak vycouvou. Tam je podstatný bod, že tchán se sám nabídl. Jestli mu to pak zatrhla tchyně, to už je jejich věc, on vám to neměl nabízet. Ano, nemoc, nebo rozbité auto bych pochopil, a je dobré mít plán B, ale když něco zasádního slíbím, tak nedodržením můžu dotyčnému zkomplikovat život, protože s tím ten dotyčný počítá. Pokud si nechci komplikovat život, neměl bych nabízet pomoc.Prachy - i v rodině by se měly vracet rychle, pokud vám je ještě nevrátili, cítil bych se na místě tchánovců dost trapně. Pokud tazatelka není trollka, mají to zajímavé. Tchán má nabízet pomoc pouze tam, kde nepotřebuje dobrozdání manželky.
Ale tchán jim to nabídnul až poté, co objednali letenky, takže i kdyby to neslíbil, byli by na tom stejně.
@Ploskutáček píše:
No já půjdu asi proti proudu, ale extrémně mi vadí lidi, který něco slíbí, člověk s tím počítá, a oni z toho pak vycouvou. Tam je podstatný bod, že tchán se sám nabídl. Jestli mu to pak zatrhla tchyně, to už je jejich věc, on vám to neměl nabízet. Ano, nemoc, nebo rozbité auto bych pochopil, a je dobré mít plán B, ale když něco zasádního slíbím, tak nedodržením můžu dotyčnému zkomplikovat život, protože s tím ten dotyčný počítá. Pokud si nechci komplikovat život, neměl bych nabízet pomoc.Prachy - i v rodině by se měly vracet rychle, pokud vám je ještě nevrátili, cítil bych se na místě tchánovců dost trapně. Pokud tazatelka není trollka, mají to zajímavé. Tchán má nabízet pomoc pouze tam, kde nepotřebuje dobrozdání manželky.
ale on to nabídl až po koupení, takže zakladatelka při objednávání musela mít plán, jak se tam dostanou. Takže se k němu prostě musí vrátit
@Janli píše: Řekla bych, že to tchán plácnul a pak teprve zjistil, jak je Mnichov daleko……
Přesně, taky mi to tak připadá.
@Janli píše: Řekla bych, že to tchán plácnul a pak teprve zjistil, jak je Mnichov daleko……
Asi uz bude dlouho ze skoly a Alzheimer se hlasi o slovo
. Stejne si ale rikam, jak moc bude pohodlna sedmihodinova cesta, kdyz budou po letu vzadu namackani ve trech, predpokladam, ze tech sedm hodin by i tak tchan nechtel jet sam.
@Janli píše:
Ale tchán jim to nabídnul až poté, co objednali letenky, takže i kdyby to neslíbil, byli by na tom stejně.
Aha, já se přiznám, že jsem úvodní příspěvek jen prolítl, ale spíš jsem to myslel tak, že člověk by měl nabízen jen to, co bezpečně zná. Ono něco nabídnout a pak zjistit, že jsem si tím vlastně zkomplikoval život, je stejně dětinské, jako když tazatelka nemá plán Bé, kdyby bouchl tchán, který nakonec bouchnul stejně ![]()
@ontarova.stara píše:
Asi uz bude dlouho ze skoly a Alzheimer se hlasi o slovo. Stejne si ale rikam, jak moc bude pohodlna sedmihodinova cesta, kdyz budou po letu vzadu namackani ve trech, predpokladam, ze tech sedm hodin by i tak tchan nechtel jet sam.
No hlavně jak bezpečné ude, když tchán bídě řídit během jednoho dne cca 14 hodin ![]()
@Ploskutáček píše:
Aha, já se přiznám, že jsem úvodní příspěvek jen prolítl, ale spíš jsem to myslel tak, že člověk by měl nabízen jen to, co bezpečně zná. Ono něco nabídnout a pak zjistit, že jsem si tím vlastně zkomplikoval život, je stejně dětinské, jako když tazatelka nemá plán Bé, kdyby bouchl tchán, který nakonec bouchnul stejně
Tak třeba tchan pocitl s tím, že jim zakladatelka uhradí náklady má cestu - tzn. Benzín a vzhledem ke vzdálenosti i ubytování
@ontarova.stara píše:
Navic sedm hodin tam, sedm zpatky. To by chtelo jet den predem, udelat si ten vylet, prespat a pak se vratit. Ale tady smrdi korunou nejspis obe rodiny.
Mne by zajimalo kolik usetrili tim, ze leti takhle. Vzdyt benzin, ten cas toho kdo je poveze. Nekdo do Mnichova, nekdo do Vidne. Ubytko.
7 hodin aute tam a sedm zpet. Vzdyt za tu dobu jsi autem u more.
@Tarena píše:
Mne by zajimalo kolik usetrili tim, ze leti takhle. Vzdyt benzin, ten cas toho kdo je poveze. Nekdo do Mnichova, nekdo do Vidne. Ubytko.7 hodin aute tam a sedm zpet. Vzdyt za tu dobu jsi autem u more.
to jo. Jestli jsou někde se severu Moravy, je lepší jet na letiště do Polska
Přečetla jsem si úvodní příspěvek, který nestojí snad ani za odpověď, protože mi to celé připadá jako když někdo generuje problémy z nudy, neví co se sebou atd. Problémy, které žádnými problémy ve skutečnosti nejsou a naprosto zbytečná žabomyší válka.