Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já asi nechápu ty peníze
Jakože proč bylo tak nutné jim dávat jiný důvod? Prostě dlužíte nám - vraťte to. Jak se to liší od dlužíte nám - dejte nám to na svatbu? I kdybyste za to koupili 50 párů papučí, tak vám to mají vrátit.
Tu váhu proboha neřeš, když se ti nelíbí její dieta, tak jí malého prostě přes jídlo nedávej. Mimochodem, 11,5 má teď můj dvouletý a je kostlivec. Kamarádčina dcera v roce a půl měla 16 kg (to nemá ani moje čtyřletá), to byl teprve cvalda! Hubené břicho, když se naplní, se logicky zvětší, jako kam jinam by ta hmota zmizela? Prostě se zvětší žaludek, tohle přece musí mít i po hrnku vody ![]()
@Gorlami píše:
Imho zpracovali tchána, protože chtěli ušetřit na letenkach (hlavně, že to není o penězích, haha). Jako já být tchýní, tak nikam teda nejedu. A ješte se nechat vydírat, že jsme něco slíbili a že jim chudackum odtud nic nejede. Tak jste si měli připlatit a letět z čech a nebo aspoň z jednoho letiště odlet i přílet…
On se nabídl až pak. Takový dobroser. Ale panímáma mu to zatrhla. Protože musí být všude s ním a tam se jí nechce.
@Russet No přiznám se, že nás na letiště do Prahy vozí syn. A my zas jezdíme pro ně. Ale je to dvacet minut cca. Vlakem by to šlo taky, ale proč? A většinou odlétáme v noci, a ve tři ráno se blbě shání i taxi na letiště.
@HloupýFlop píše:
Já asi nechápu ty penízeJakože proč bylo tak nutné jim dávat jiný důvod? Prostě dlužíte nám - vraťte to. Jak se to liší od dlužíte nám - dejte nám to na svatbu? I kdybyste za to koupili 50 párů papučí, tak vám to mají vrátit.Tu váhu proboha neřeš, když se ti nelíbí její dieta, tak jí malého prostě přes jídlo nedávej. Mimochodem, 11,5 má teď můj dvouletý a je kostlivec. Kamarádčina dcera v roce a půl měla 16 kg (to nemá ani moje čtyřletá), to byl teprve cvalda! Hubené břicho, když se naplní, se logicky zvětší, jako kam jinam by ta hmota zmizela? Prostě se zvětší žaludek, tohle přece musí mít i po hrnku vody
Mladá paní má asi problém se svým tělem. Proto jí tak vadí, že někdo řekne o jejím dítěti, že má břicho. No tak má břicho. Co jako? Tchyně bude šlank, když nežere. Pak zas nabere. Bude ji někdo odsuzovat? Nebude.
@inkakřivák píše:
@Russet No přiznám se, že nás na letiště do Prahy vozí syn. A my zas jezdíme pro ně. Ale je to dvacet minut cca. Vlakem by to šlo taky, ale proč? A většinou odlétáme v noci, a ve tři ráno se blbě shání i taxi na letiště.
My to máme dál. Kdybych to už někomu půl roku dopředu slíbila, musela bych si být jistá, že to klapne. My jsme letěli přes den, dopravili jsme se sami kombinací dopravních prostředků. Letos jistě nikam nepoletíme, takže máme o starost míň.
@Anonymní píše:
No.. ale my nejsme z Prahy. Psala jsem vys, ze nam trva cesta pres 7 hodin.
Tím spis jeďte autem, zaparkovat se snad dá u každého letiště. Nechapu proč by vás mel někdo takovou dálku vozit 2× tam a zpět? Vždyť to už vyjde levněji to parkování. Když cestuju s malým dítětem tak snad promyslim všechno od a do z, ještě před tím než koupím letenky.
@terien píše:
Můžu vědět, na co by měly probíhat oficiální zásnuby u páru, který spolu x let žije a mají spolu dítě? Oficiální oznámení termínu pochopím, ale na co zásnuby? Máte termín, místo, všichni o tom víJinak mi připadáte jedna za 18 a druhá bez dvou za 20.
A prsten v hodnotě tří manželových platů ![]()
Já absolutně nechápu, jak jste to měli naplánované, když jste tu dovolenou objednávali. Taková neorganizace, když letím s dítětem to nechápu. Letíte z jednoho letiště a přiletíte na jiné. Jak byste to řešili, kdyby se tchán nenabídl? Jaký byl váš plán? Tady nejde o princip, že on vám něco navrhl, tady jde o to, že vy jste to měli mít promyšlené, protože on se nabídl až o dva dny později. Tak prostě jeďte autem nechte ho na letišti a objednejte ještě přestupní let na letiště ze kterého jste odlétali. To jako promiň, ale to je váš problém, že si to takhle nelogicky objednáte, to se na mě nezlob.
Ad peníze, nechápu opět. Dluží mu peníze, tak jim řeknu ať je vrátí do tehdy a tehdy a nespojuju to se svatbou. Že se chcete brát je váš problém, mě by hanba fackovala vůbec chtít po rodičích peníze na svatbu. Když dají sami ok, ale rozhodně bych to neočekávala. Leč dluhy se mají platit, ale to neznamená, že to musí být spojeno s konkrétní událostí.
Ad dítě, to bych tchyni hned usekla na místě. Je to moje dítě a moje starost. Ona hubne jen chvíli tak taky nějak vypadala, tak má držet kostku.
Jinak celkové je třeba trošku logicky uvažovat. Mají nějakou povahu a jsou nějací. Vy to víte a máte s tím počítat, ne zbytečně rýpat, aby se to ještě více vyhrotilo.
Příspěvek upraven 12.02.23 v 09:16
@Alušáček píše:
Tím spis jeďte autem, zaparkovat se snad dá u každého letiště. Nechapu proč by vás mel někdo takovou dálku vozit 2× tam a zpět? Vždyť to už vyjde levněji to parkování. Když cestuju s malým dítětem tak snad promyslim všechno od a do z, ještě před tím než koupím letenky.
To bude vypráskaná dovolená. Odlet z Nýdně (jak by řekl Kája Mařík) a přílet do Mnichova. Proto je to asi „bestseller“.
@Alušáček píše:
Letí z Vídně přilétá do Mnichova ![]()
@Russet píše:
To bude vypráskaná dovolená. Odlet z Nýdně (jak by řekl Kája Mařík) a přílet do Mnichova. Proto je to asi „bestseller“.
Proto navrhuji vratit se k puvodnimu planu dopravy z/na letiste, ktery zajiste meli
, kdyz letenky platili.
@inkakřivák píše:
Proc ne. Kdyz letim sama s klukama, vozi nas manzel a jinak nas casto vozil svagr nebo kamarad. Manzel zas na oplatku jezdil pro ne. Je rozdil platit parkovani na tyden nebo na mesic a po dlouhych letech pres x casovych pasem jsme tak urvani, ze cestu domu prospime. Kazdopadne volim vzdycky odlet a prilet na stejne letiste a domlouvam se se spolehlivymi lidmi.
@Ijen píše:
Proc ne. Kdyz letim sama s klukama, vozi nas manzel a jinak nas casto vozil svagr nebo kamarad. Manzel zas na oplatku jezdil pro ne. Je rozdil platit parkovani na tyden nebo na mesic a po dlouhych letech pres x casovych pasem jsme tak urvani, ze cestu domu prospime. Kazdopadne volim vzdycky odlet a prilet na stejne letiste a domlouvam se se spolehlivymi lidmi.
Take mi prijde celkem normalni jet pro nekoho na letiste, jen je rozdil jet dve hodiny do Vidne/Prahy (dobra, tam i tri) a sedm do Mnichova a dalsich sedm zpet. To uz chce trochu vice premyslet, zajistit ubytko atd.
Tomu se říká výhodná koupě.
Zaplatit dovolenou s jiným místem odletu a příletu a být naštvaný, že mě tam tchán nechce x hodin vézt.
Ad penize - ať to vyřídí manžel, ale vraceni ne přispění jakoby na svatbu.
K zásnubám-to je jen vaše věc.
Ono to zřejmě bude tak, že tchyně s tchanem vam mluví do všeho a vy si to rádi necháte líbit ale čas od času vystrcis růžky.
Tak si svůj život žijte, plánujte a hlavně plaťte sami.
@hospodki píše:
Já to naštvaní chápu. Třeba byste brali jiné letenky kvůli dopravě nebo letěli odjinud kvůli dítěti.Je to trapne a jejich vizitka. Zajistíte si buď ubytování nebo parkování na letišti. Taky v Praze parkujeme na jaře za litr na týden u terminálu. MHD se ráno se skolkacem a miminem odmítám trmacet a jeden směr taxíkem me vyjde na stejno jako týden parkingu a to nemluvím o comfortu. Svatba a peníze - jestli vas zivot a vztahy stojí na 20 tisících a jezdíte na dovolené tak je to finanční negramotnost. Pokud to byla půjčka, měli by to rodiče sami vrátit dle domluvy případně na výzvu v rozumném termínu. Ale ne stylem, vy nás neodvezete tak vysolte těch 20 litru a hned. Tchyně je krapet herečka, to zas jo… jedine co bych fakt utla jsou kecy na dítě. Na ten vek má váhu i výšku normální. Nepředpokládám, ze má velikansky špek, ale proste dětské bříško. Kdyby ho měl i ve 4 letech, kdy už se děti vytáhnou tak bych to víc řešila nebo alespoň zvazila naše stravování a jestli to nemůžu nějak ovlivnit. Kamoska má macate ditko, ale tam zas vidím, ze stravu řeší, dává hodně zeleniny, když sladke tak vyjimecne a zdrave. Na nich je krásne vidět, ze někdy geny neokecas, ale dává dítěti dobrý základ stravovani
oni si nejprve objednali letenky a až potom jim tchán řekl, že by je odvezl. Takže problém je na straně zakladatelky, neobjednám si let, když nevím, jak se tam dostanu