Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na obhajobu tchyně, ono bývá většinou na obou stranách něco, kdoví, co by řekla o tobě. A ze hubne je fajn, obezita je škodlivá.
@a12 píše:
A jak jste měli vymyslenou dopravu domů, kdyz jste ten zájezd objednávali?
My jsme to objednali cca pul roku dopredu, takze jsme uplne v ten moment neuvazovali - vzdycky je moznost. Tchan se sam nabidl dva dny po koupeni letenek, coz nas potesilo, protoze jak jsem se pak divala, tak dostat se z Mnichova k nam je trosku slozitejsi (chteli jsme i kvuli syna, aby prijeli, po x hodinovem letu bude taky unaveny a cesta z Nemecka trva dalsich 7 hodin vcetne prestupu). Tady jde spis o ten princip, ze neco slibi a pak delaji, ze o tom nevi. Nehlede na to, ze (tady padl takovy dotaz taky), jsme jim rekli, ze jim bud zaplatime ubytko nebo benzin, at si vyberou.
@Anonymní píše:
Oficialni zasnuby si vymyslela tchyne. Dokud pry nemam prstynek o zasnoubeni, nepujde o plnohodnotnou svatbu.
A vdávat se bude tchyně nebo ty? Nějak nechápu, co si to tak vzájemně předvádíte. Na mě to dělá dojem, že je nechcete poslat naplno do háje, protože čekáte, co z nich ještě kápne.
@terien píše:
Můžu vědět, na co by měly probíhat oficiální zásnuby u páru, který spolu x let žije a mají spolu dítě? Oficiální oznámení termínu pochopím, ale na co zásnuby? Máte termín, místo, všichni o tom víJinak mi připadáte jedna za 18 a druhá bez dvou za 20.
Takové menší hérečka. Jedna jako druhá. A obě musí být dost mladé, když mají ještě prarodiče, ke kterým jezdí tchyně žalovat ![]()
@Sunlight515 píše:
Děti jsou různé. Některá mají břicha, jiná ne. Hodně dělá genetika. Váha na rok a půl staré dítě je zcela v normě.
Osobně by mi ta třetí věc vadila nejvíc, dát dítěti samotné brambory je dost přes čáru.
Co se dovolené týče, měli jste mít záložní plán, protože ten odvoz může kdykoliv neklapnout (nemoc, klekne auto, klepne tchyni/tchana atd.). To, že vás neodvezou, bych jako tragédii neviděla, ale prostě bych se podívala po dalších alternativách.
Poslední věc je těch 20t, co syn průběžně napůjčoval rodičům a teď to chce hned zpět, ačkoliv je svatba až za rok. Spíš mi přijde, že to potřebujete na tu dovolenou. Napadlo vás, že v dnešní době, kdy všechno tak těžce vyletělo nahoru, je možná 20t nad jejich síly a že se budou třebas muset i zadlužit, pokud to vůbec bude možné? Evidentně neměli moc peněz už předtím, když občas sami potřebovali výpomoc.
Možná je tam těch věcí víc, které jsi neřekla a tudíž to nyní vidíme dost zkresleně, ale tak, jak jsi to podala v úvodním příspěvku, to prostě vyzní stylem, že máš na tchyni alergii, i když až na občasné excesy je to normální ženská.
Jednou za čas že dítě jedlo jen brambory se snad nic takového nestane, nee?? To měla spíš zakladatelka vzít třeba skleničku když není s tchyni domluvena i na jídlo pro dítě a kořeněnou sekanou mu nedávají. Já bych tak tedy nedala.
@Anonymní píše:
Oficialni zasnuby si vymyslela tchyne. Dokud pry nemam prstynek o zasnoubeni, nepujde o plnohodnotnou svatbu.
a vy se podle toho hodla ridit? Proc?
Z mnichova jezdi vlak na prahu kazdou hodinu
@freeport píše:
Na obhajobu tchyně, ono bývá většinou na obou stranách něco, kdoví, co by řekla o tobě. A ze hubne je fajn, obezita je škodlivá.
Nase dite neni obezni. Pokud ti prijde 11,5 kg hodne na 18 mesicu, tak na to nemam co rict
.
@Anonymní píše:
My jsme to objednali cca pul roku dopredu, takze jsme uplne v ten moment neuvazovali - vzdycky je moznost. Tchan se sam nabidl dva dny po koupeni letenek, coz nas potesilo, protoze jak jsem se pak divala, tak dostat se z Mnichova k nam je trosku slozitejsi (chteli jsme i kvuli syna, aby prijeli, po x hodinovem letu bude taky unaveny a cesta z Nemecka trva dalsich 7 hodin vcetne prestupu). Tady jde spis o ten princip, ze neco slibi a pak delaji, ze o tom nevi. Nehlede na to, ze (tady padl takovy dotaz taky), jsme jim rekli, ze jim bud zaplatime ubytko nebo benzin, at si vyberou.
Jsi dobrá střelkyně. Nemůžete vědět, co bude za půl roku s tchánem a napevno už počítáte, že vás odveze. Proč se nemůžete vzít už letos? Na co zásnuby?
@matkabagristy píše:
a vy se podle toho hodla ridit? Proc?
Z mnichova jezdi vlak na prahu kazdou hodinu
No.. ale my nejsme z Prahy. Psala jsem vys, ze nam trva cesta pres 7 hodin.
@Anonymní píše:
Tak ale to je v první řadě vaše chyba, to mají tchánovci pravdu. Co kdyby tchán onemocněl?
@Russet píše:
Jsi dobrá střelkyně. Nemůžete vědět, co bude za půl roku s tchánem a napevno už počítáte, že vás odveze. Proč se nemůžete vzít už letos? Na co zásnuby?
Protoze chceme az pristi rok, at muzeme nasetrit. Mame vyssi rozpocet - a tech 20 tisic nas opravdu nesezere. Spis to je vsechno, co od nich chlap chce. A na co zasnuby? To se zeptej tchyne, ne me.
@Anonymní píše:
No.. ale my nejsme z Prahy. Psala jsem vys, ze nam trva cesta pres 7 hodin.
Tak jedte autem a nechte ho na letišti, v čem je problém?
@Anonymní píše:
A ty ji samozřejmě musíš poslechnout
Máte vůbec na to peníze?
A odkud teda poletite a proc nepojedete autem? V uvodnim prispevku pises, " ze v Mnichove jeste nebyli", proto se toho kazda chytila. Parkovat se da vsude podle me.
Nemyslim, ze se do tebe nekdo moc navazel, a kdo tvrdi ze vaha tveho ditete je moc? Vetsina se shodla, ze vaha je OK a kecat do vyzivy ditete by si nenechala.
Situaci kolem penez hodnotit nebudu, jen mi to pripada divne, ze pracujici prarodice potrebuji k zivotu vasich 20 tisic, stejne jako to, ze vy je potrebujete nutne na svatbu, ktera bude za rok a pul.
Příspěvek upraven 12.02.23 v 08:12