Tchyne, achjo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3681
12.2.23 08:34
@Anonymní píše:
Odlet Viden, prilet Mnichov.

Hele to vyzvednutí vám slibil tchan, ne tchýně, vubec se ji nedivím, že se ji nechce x hodin cestovat jen tak na otočku. Tak to prostě tchan přehodnotil. To jste si jako koupili letenky ( asi nejlevnejsi co) a vůbec neresili, jak se dostanete domů, když jsi až potom zjistila, že se odtud špatně dostává? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
12.2.23 08:35
@Anonymní píše:
A uz to nereste. Tuhle diskuzi uzaviram, nedozvedela jsem se nic, co bych potrebovala, jen narazky. Mejte hezkou nedeli :kytka:

Když ono je to těžké. Lidi nezměníš :nevim: jediné co můžeš je omezit styk a spoléhat se jen sama na sebe :nevim: bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.23 08:37
@Anonymní píše:
K letisti: neletime z Mnichova, odletame z jineho letiste, tudiz asi autem nepojedeme.

K dovolene: uz je cela zaplacena, tech 20 tisic urcite neni na ni. Prave proto, ze nemaji tolik penez, tak pritel rekl, ze po nich nechce zadne jine penize, jen tech 20 tisic, ze od nich nic neceka. Nechce ty penize hned, ale postupne. Oba maji platy kolem 30 tisic, jsou sami dva. Dat bokem mesicne 2 tisice neni tak hrozne. Moc dobre vime, jakou maji financni situaci, ale nepsala jsem do uvodniho prispevku vsechny detaily.

K svatbe: sve rodice nemam, proto mi nic platit nebudou. Trosku nemistna poznamka.

K diteti: opravdu vam prijde 11,5 kg a 81 cm hodne? Pro pana, vzdyt nase dite splnuje normy, dle doktorky je to zdrave dite a nema zadne bricho jako deti v Africe. Proste ma brisko, kdyz se naji - ale tady hraje roli i genetika, ja nikdy nemela ploche bricho. A babicky a vsichni rodinni prislusnici rikali, ze tchynine decka mely taky brisko.

Jinak jo, nektere mate pravdu, asi jsem uz na tchyni alergicka, ale ono to jinak vypada napsane a jinak prozite. Nelibi se mi, jak jste se tady hned do me jako zakladatelky pustily.

Neřeš břicho dítěte, prosím tě, máte jiné problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
12.2.23 08:37
@terien píše:
To sorry, ale objednat takové letenky, aniž byste si předem zjistli spoje, je normální hloupost. To se na tchány zlobite trochu neoprávněně.

ono často jsou různě odlety a přílety z jiných letišt, cena býva menší, tak po tom lidi skočí, a le už jim nedojde, že se tam musí nějak dopravit a že i ta doprava neco stojí, často to vyrovná rozdíl toho, kdyby vzali jiny dražší spoj a leteli a přileteli by ze stejneho místa… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.23 08:39
@astoret píše:
ono často jsou různě odlety a přílety z jiných letišt, cena býva menší, tak po tom lidi skočí, a le už jim nedojde, že se tam musí nějak dopravit a že i ta doprava neco stojí, často to vyrovná rozdíl toho, kdyby vzali jiny dražší spoj a leteli a přileteli by ze stejneho místa… :nevim:

A hlavně, jak může půl roku počítat dopředu s odvozem. Tchána trefí šlak, bude mít rozbité auto nebo bude konec světa. Ale on jim to slíbil! Musí! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
12.2.23 08:43
@Russet píše:
A hlavně, jak může půl roku počítat dopředu s odvozem. Tchána trefí šlak, bude mít rozbité auto nebo bude konec světa. Ale on jim to slíbil! Musí! :P
:mrgreen: včera jsme četla článek o nějakem influencerovi co má dost zvláštní nazory, tak třeba tento: „Jestli máš infarkt, tak se k*urva seber. Co s tebou sakra je. Do nemocnice jeď později. Dej si drink, cigaretu, kafe, a zpět do hry,“ radí například svým příznivcům.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
12.2.23 08:45
@Russet píše:
A hlavně, jak může půl roku počítat dopředu s odvozem. Tchána trefí šlak, bude mít rozbité auto nebo bude konec světa. Ale on jim to slíbil! Musí! :P

A navíc, tchýně jim nic neslibila, tak nevím, proč ji do toho Zakl. tahá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
12.2.23 08:47

@Gorlami protože tchán je jen obrazem tchýně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
12.2.23 08:51

@Russet Navíc píše - tchán t řekl. Fajn. Můj muž je stejný. Něco plácne, v prvotním nadšení. Pak to tedy chceme naplánovat a ejhle - ono se to kryje třeba s plánovaným nástupem řemeslníků. Anebo zákrokem v nemocnici. Třeba. Anebo jednoduše já odmítnu s tím, že triskat se někam deset hodin autem pro mladé na letiště je nesmysl. Když vybírám takovou dovolenou, tak hledám hlavně tu dopravu. A z Mnichova do ČR určitě něco jede.
Celkově je to celé blbě. I těch dvacet litrů, co chtějí nutné teď na svatbu, která bude v roce 2025. Zásnuby, které chce tchýně a proto musí být. A co je zajímavé, tak ten přehled o jejich příjmech. Já tedy jsem ani netušila, kolik měla maminka důchod, a to žila u nás. Příjmy děti neznám.
Edit - podle IDOSu je přímý spoj do Prahy co dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
12.2.23 08:59
@e008 píše:
Toto uz snad neplati, ne? To snad platilo v dobe, kdy se brali lidi v 18 letech…

No jasne, dneska si plati svatbu par sam. Ale ona se rozciluje ze jeho rodice nechteji platit, proto s nadsazkou rikam, ze tradicne plati rodina nevesty, ne zenicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.23 08:59
@Gorlami píše:
A navíc, tchýně jim nic neslibila, tak nevím, proč ji do toho Zakl. tahá…

Tchyně je asi hlava rodiny. Co řekne, to bude ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
12.2.23 09:00

Zakladatelko, nechme stranou tech dvacet tisic, dluhy se maji vracet a casu na to maji dost. K te dovolene bych ovsem poznamku mela, pusobi to na me tak, ze jste v prvotni euforii z lacinych letenek naprosto ignorovali to, jak se tam dopravite, zakoupili a pak uz jen doufali, ze vas nejaky nadsenec dopravi. Chybu jste udelali vy, kdyz jste si tohle nezajistili predem a misto abyste byli nastvani na sebe navzajem, hazete to na tchanovce. Oni vam to prece neslibili dopredu, abyste pak meli volnou ruku pri vyberu odletu/priletu. Priste nebudte tak hrr, evidentne nemate penez nazbyt a vic premyslejte. Pul roku je dlouha doba a stat se muze cokoliv, je treba mit vzdy zalozni plan. Stejne jako na svatbe, kdy musite pocitat s mokrou i suchou variantou ;).

• Citovat
  • Upravit
3681
12.2.23 09:00

Imho zpracovali tchána, protože chtěli ušetřit na letenkach (hlavně, že to není o penězích, haha). Jako já být tchýní, tak nikam teda nejedu. A ješte se nechat vydírat, že jsme něco slíbili a že jim chudackum odtud nic nejede :zed:. Tak jste si měli připlatit a letět z čech a nebo aspoň z jednoho letiště odlet i přílet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.2.23 09:03
@inkakřivák píše:
@Russet Navíc píše - tchán t řekl. Fajn. Můj muž je stejný. Něco plácne, v prvotním nadšení. Pak to tedy chceme naplánovat a ejhle - ono se to kryje třeba s plánovaným nástupem řemeslníků. Anebo zákrokem v nemocnici. Třeba. Anebo jednoduše já odmítnu s tím, že triskat se někam deset hodin autem pro mladé na letiště je nesmysl. Když vybírám takovou dovolenou, tak hledám hlavně tu dopravu. A z Mnichova do ČR určitě něco jede.
Celkově je to celé blbě. I těch dvacet litrů, co chtějí nutné teď na svatbu, která bude v roce 2025. Zásnuby, které chce tchýně a proto musí být. A co je zajímavé, tak ten přehled o jejich příjmech. Já tedy jsem ani netušila, kolik měla maminka důchod, a to žila u nás. Příjmy děti neznám.
Edit - podle IDOSu je přímý spoj do Prahy co dvě hodiny.

Náš táta nás taky chtěl vozit. Jenom z Prahy. Ale řekli jsme, my si to zařídíme. Když se objednavá dovolená, člověk netuší, co pak bude. Musí mít záložní plán.
Netuším, kolik má tchyně důchod a ani mě to nezajímá. Zvládne se o sebe postarat, dražši věc bychom jí zaplatili a vrátit to nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
12.2.23 09:03
@Russet píše:
Tchyně je asi hlava rodiny. Co řekne, to bude ;-)

Spíš bych řekla, že nebude tak splachovaci jako tchán. A nenechá si namluvit takovou blbost, jako že jet x hodin na otocku pro někoho na letiště bude super vylet :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová