Tchýně chce diktovat jak vídat malou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.11.15 22:38

Já se snažila zachovat dobré vztahy, hlavně kvůli manželovi, mají je v rodině moc hezké, ale tchýně se takto „zjančila“ po narození no..Manžel o tom zas tolik neví, občas si ulvím a řeknu, dne zase přišla neohlášeně a naštvala se, že někam jdu nebo už zase tu byla celý den a já nic nestihla, chci po ní jen domluvu a on na to, ježiš ženský se domluvte..občas jí řekne, mámo volej, at pak nejsi naštavná, že jdeš zbytečně a je s tím hotov, nevidí v tom problém, asi i proto že to před ním trochu „tajím“ jak říkám, snažila sjem se být korektní a chtěla jsme udržert dobré vztahy, ale poslední dobou mě to vyčerpává a prostě když jsems ní o tom mluvila posledně vybalila tohle, to jsme jen koukala, to jsme už manželovi řekla, jenže on má pocit, že to myslela ve srandě, ale nemyslela..před ním se chová jinak..a já nechci být za donašečku co ho staví proti jeho mámě, ale jako asi se bude muset víc za mě postavit a vyříkat si to sní, když mne nerespektuje, jinak bouchnu a pošlu ji někam a celé vztahy fuč.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1281
6.11.15 22:39

Jinak zde je ta dikce pravni upravy:

http://www.spolcest.cz/…adna/6/3905/

Vpodstate je to pro pripad, ze rodice uplne brani styku s prarodici napr. ze msty po osklivem rozvodu, zatimco dite ma treba k prarodicum vrely vztah a chtelo by je vidat, jak rikam, znam 2 pripady, kdy se to fakt uplatnilo v praxi. A byly to velice slozite pripady ze socialniho i spolecenskeho hlediska, protoze vetsina normalnich snach i normalnich tchyni se domluvi.

Za tehle situace, co popisjes, je to uplne smesne ze strany tchyne necim takovym vyhrozovat. Naopak by se mohla divit, jak s ni soud vykejve a da ji 2×. mesicne 2 hodky, pokud vubec uzna za vhodne, ze styk s takovou babou je pro rozvoj ditete vhodny. Ja bych mela pochybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.11.15 22:40
@Anonymní píše:
Upřímně, kdyby nechtěla hlídat, nemám nic proti, zaplatím si chůvu, o tom to není, já hlídání nepotřebuji, ale neupírám ji ho pokud ona chche, jen prostě nemůžu ji vyhovět pokaždý, když chce. Já jen nechci podřizovat svůk život tomu co a jak se hodí ji, musím být k dispozici kdykoliv si umane, že se zrovna ted chce stavit? zrušit plány co mám na odpoledne? A když ji řeknu, zítra jedu za bratrem (bydlí mimo město) ale co ten další den, na tom je něco špatného??

Když přijde k nám za malou, beru to že jde za malou, tak ale at me neruší, chci si v dohledné době dělat mezinárodní zkoušku z angličtiny a frániny, čili když mám chvilku učím se, ale když je tu ona a malá spí, tak ona se zaměří na mě a je jedno co dělám, zda se učím, či potřebuji poklidit, nebomám dva blízké kamrády v cizině a když je chvilka scypujeme si, ale ona jde za malou a já musím všeho nechat a celý dn tu sedět a být tu pro ni, když se nudí, když malá usne? to opravbdu ne, nechápu, že to nechápe..

Stejně tak to, že když přijde neohlášeně a já ji pustím dál s tím, ale že za hodku musím někde být a malou beru s sebou, tak jí říkám, že měla zavolat a ona uraženě, že nebude volat, když jde za vnučkou, tak pak at se ale nediví.. :nevim:

Tak by te mel podporit partner. A dat jasna pravidla. Na me to pusobi tak, ze nema do ceho dloubnout a chce si poklabosit s tebou a z vnucky je poprdena. Mimochodem v jedne s diskuzi jsem cetla, ze ten styk soud umozni max 1-2× do mesice. Takze by si stejne nepomohla navic neverim, ze by to opravdu udelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.11.15 22:44

@umea jj to byli extremni pripady. Uz se tady o tom diskutovalo a ten styk nebyl stanoven nejak casto. Pochybuju, ze by si timhle chtela tchyne znepratelit syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.15 22:45
@Šarlota4 píše:
Tak by te mel podporit partner. A dat jasna pravidla. Na me to pusobi tak, ze nema do ceho dloubnout a chce si poklabosit s tebou a z vnucky je poprdena. Mimochodem v jedne s diskuzi jsem cetla, ze ten styk soud umozni max 1-2× do mesice. Takze by si stejne nepomohla navic neverim, ze by to opravdu udelala.

takže by si vlastně uškodila :D

no já to proberu s manželem, jen jsme chntěla vědět, zda je to fakt možné, přišlo mi to na hlavu..

• Citovat
  • Upravit
3767
6.11.15 22:46
@Šarlota4 píše:
Mmm jen kdyby na ni prdela co? To by bylo jak babka nefunguje. Pockej az dcera bude skolou povinna a ty budes chtit volnicko. Se ti na to vyprdne. A ano lze to udelat soudne. Stanovi se dny kdy muze prarodic dite vidat. Ale osobne mi to prijde na hlavu. Za dite zodpovida rodic.Příspěvek upraven 06.11.15 v 22:26

Příbuzné si člověk nevybírá a upřímně si myslím, že by v tomto případě vnučka fakt o nic nepřišla, kdyby na ni babička „prděla“, jak ses hezky vyjádřila. O hlídání takovouto manipulativní a sobeckou osobou bych fakt nestála. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.11.15 22:46

Hustá tchýně, obdivuju tě, že ještě nemám nervy na dranc. já bych už dávno vůbec neotevírala, pokud by se dopředu neohlásila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.11.15 22:47
@Šarlota4 píše:
Mmm jen kdyby na ni prdela co? To by bylo jak babka nefunguje. Pockej az dcera bude skolou povinna a ty budes chtit volnicko. Se ti na to vyprdne. A ano lze to udelat soudne. Stanovi se dny kdy muze prarodic dite vidat. Ale osobne mi to prijde na hlavu. Za dite zodpovida rodic.Příspěvek upraven 06.11.15 v 22:26

se jí na to vyprdne? jen proto, že jí návštěvy od 11:00 d 21:00 přijdou už moc a ozvala se? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
6.11.15 22:47

Tak v tomhle se vidim, jen tchyne zatim nerekla to ze si to vynuti soudem. Je to blbe ale ja uz toho vecneho kazdodeniho navstevovani mela vazne dost. Vetsinou se trefila kdyz jsem uspavala, nebo jsme se chystali nekam jet a ona neohlasene prisla a zkejsla by u nas hodiny. Tak jsem se zacla zamykat, vypla zvonek a delame ue nejsem doma. I kdyz mam auto pred domem tak nejsme jako doma a jsme napr na prochazce. Nastesti se naucila psat pak smsky a ohlasit se. Vzdy napise jestli se muze stavit.ja ji napisu ted ne, mala spi, napisu az se probudi. Mala nikdy nespala dyl jak dve hodiny, ale ja ji rikqm ze spi dalko dyl. Poprvade jsem uz na ni uplne alergicka, na jeji vnucovani se, jeji chytry rady o ktery fakt nestojim. Mala nemela nikdy rada kocarek. Dokud jsme ho meli nq chodbe tak s ni chtela jet nekolikrat denne ven. Proste nepochopila kdyz jsem ji rekla ze v tom kocarku rve a ja ji nenecham. Tak jsem kocatrek uklidila a tchyni jsem nekolikrat nabizela satek, at si ho vyzkousi. takhle chodime kazdy den na prochazky, ale to ona nechce. Ona se chce proste jen predvadet pred sousedama s kocarem. samam nevim co s ni, ale kdyby vyhrozovala soudem, tak ji uz nepustim domu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.15 22:48
@Šarlota4 píše:

možná jo, možná čekala, že když budu na mD, budu hlavně doma a bude se mnou a malou vegetit..já jako chápu, je v důchodu, manžel ještě pracuje, je doma, nudí se, má vnučku a nejraději by tu byla každý den, ale holt..musíme si vyjít vstříc obě no..ale zaase taky jsme si nepořídila miminko, abych ji naplnila jak strávit den..

• Citovat
  • Upravit
13955
6.11.15 22:50
@Anonymní píše:
takže by si vlastně uškodila :Dno já to proberu s manželem, jen jsme chntěla vědět, zda je to fakt možné, přišlo mi to na hlavu..

100% by si uskodila. A naopak ja bych to s ni resila pred nim. Protoze jestli tchyne dela jeste divadla nedala bych ji sanci. To je tezky no… Jako moje mama je ve spolecnosti vnucky jak v tranzu a moje babicka to sami ( k nevire jak se z normalnich zen stanou blaznivky ) :roll:, ja je nechavam at s ni blbakujou, ale posledni slovo mam ja a to plati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
6.11.15 22:52

Já si hlavně nedovedu představit tu situaci, kdy tchýně s tebou sedí u stolu a mluví o tom vymožení soudního styku s vnučkou, to ti jako při návštěvě takhle oznámila a myslela si, že vztah mezi vámi bude i nadále v pohodě? Že si zase příště přijde klíďo píďo jako by se nechumelilo?
Tohle mi baba říct, tak by nemohla nadále počítat s dobrými vztahy se mnou.
Příště jí řekni, že se soudně stanovenými styky souhlasíš, ať si zažádá.
Ta bude čubrnět, jestli se s ní vůbec někdo bude u soudu bavit, když bude moct vnučku vídat jednou týdně na dvě hodiny pod dohledem :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.11.15 22:54
@Anonymní píše:
možná jo, možná čekala, že když budu na mD, budu hlavně doma a bude se mnou a malou vegetit..já jako chápu, je v důchodu, manžel ještě pracuje, je doma, nudí se, má vnučku a nejraději by tu byla každý den, ale holt..musíme si vyjít vstříc obě no..ale zaase taky jsme si nepořídila miminko, abych ji naplnila jak strávit den..

je na čase promluvit si s mužem.. ty jsi příliš hodná a chceš ho chránit, já to chápu, ale čeho je moc, toho je příliš, myslím, že je na čase, aby věděl co ti vadí a proč kor když tchýně vyhrožuje soudy, to by opravdu měl vědět o všem co se děje.. hezky v klidu mu to říct, eventuálně dát přečíst cos psala sem.. at si obrázek udělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.11.15 22:54
@Adrasteia píše:
Příbuzné si člověk nevybírá a upřímně si myslím, že by v tomto případě vnučka fakt o nic nepřišla, kdyby na ni babička „prděla“, jak ses hezky vyjádřila. O hlídání takovouto manipulativní a sobeckou osobou bych fakt nestála. :roll: :roll:

Tak zakladatelka psala, ze byla " normalni " driv. Tak si myslim, ze by se s tim dalo jeste pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.11.15 22:59
@jdukolem píše:
se jí na to vyprdne? jen proto, že jí návštěvy od 11:00 d 21:00 přijdou už moc a ozvala se? :roll:

Asi to ode me bylo mimo, ale to bylo tak ze zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová