Tchýně dětem vaří pálivé jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
30.9.24 11:09

@inkakřivák O tom to ale vůbec není :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
30.9.24 11:11

@unuděná ne není. Diskuze je o zle tchýni, co dává deckam pálivé jídlo, protože se jim sackuji na návštěvu. A ona je tam nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.24 11:12
@inkakřivák píše: Více

Ne, chtěla jsem říct, že o tom, co jí chutná nebo ne není účel mého příspěvku. Že je komplet diskuze o něčem jiném, to je nad slunce jasnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6922
30.9.24 11:12

Jednou měla být u tchyně rajská, tak jsem se moc těšila.
No.. Jak to jen pojmenovat. Rudé to bylo, to jo, pálilo to, vcelku to bylo i dobré, ale s „rajskou“, jak ji znám, to nemělo nic společného. Když jsem se zeptala, jestli to je rajská, tchyně mě málem profackovala, že ano, že to takhle dělá léta :mrgreen: A já myslela, že se to nepovedlo.

Příspěvek upraven 30.09.24 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149510
30.9.24 11:14
@aiwwa píše: Více

Sekanou na smetaně jsem viděla poprvé v dospělosti, doma jsme to nikdy nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.24 11:15

@Lojzísek Připomnělo mi to jeden nejmenovaný resort v jižních Čechách, kde jsme si měli dopředu objednat, co chceme na polopenzi za večeře. Už nám bylo trochu divné, že se takhle ptají bez ohledu na to, co si naporoučíme a kolik to bude stát (měli jsme danou cenu předem). Tak jsme si nadiktovali řízek s bramborem, hovězí rajskou s těstovinami a kuře na paprice s knedlíkem. Řízek byl tak tenkej, že přes něj šlo vidět, ale budiž. Hovězí rajská byly čufty, kde 90% objemu „masa“ byla rýže, zbytek lehce mletého hovězího (asi aby se neřeklo). A kuře na paprice byly droby na smetaně :mrgreen: :mrgreen: Brekeke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116613
30.9.24 11:18
@Anna766 píše: Více

Jojo, já to viděla poprvé někdy před asi 10 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6922
30.9.24 11:19
@unuděná píše: Více

Uff…
Já to mám tak, že si pod tradičními jídly představuju takovou tu rozšířenou klasiku. A když si to dám, tak to od toho čekám..
Jinak se nebojím experimentovat a pálivé můžu, ale rajskou čekám slaďoučkou, s hovězím, těstovinou či knedlíkem. Ne nějakou pálivou, slanou.. cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149510
30.9.24 11:21
@aiwwa píše: Více

Já v práci, v lázních. Koukala jsem na to jak zjara. A lidi si to objednávali jako blázni, chlapi i ženský. Z 500 lidí si to dala třeba polovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6922
30.9.24 11:22
@Anna766 píše: Více

Taky jsme to nedělali, ale mám to ráda. Zrovna jako třeba rajskou s plněnou paprikou, tj. mletým masem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.24 11:24

Já osobně sekanou v hospodě nejím, přijde mi to podobné, jako kaťák, prostě tam zpracují, co jim zbývá (nebo aspoň mohou, a já to nehodlám zkoumat) :lol: To si radši udělám doma pěkně od základu, ať vím, co tam je 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149510
30.9.24 11:33
@Lojzísek píše: Více

Tu dělám, s plněnou paprikou i s kuličkama z mletého masa, děti to mají rády. Naše máma to nedělala, ta vařila opravdu jen klasiku, rajská i svíčková s hovězím a knedlíkem, kuře na paprice a tak. Co nesnáším a nedělám, tak cpaní rýže do masa, třeba do plněné papriky, dělám to úplně bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
30.9.24 12:10
@unuděná píše: Více

Takže se do svíčkové nadává hovězí maso a pepř? 8o :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
30.9.24 12:11
@Snorlaxik píše: Více

Beruško, stačí, ano? Už jsi fakt nudná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
30.9.24 12:12

Já to nevarim, neviděla jsem to, ale vím, že se to dělá. Plněné papriky s rajskou ano. I ty cufty znám, z jídelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová