Tchýně do všeho mluví!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25189
18.4.17 08:59

A řekla jsi jim to někdy? Normálně, slušně. Že tě to mrzí, že ti takhle říká a že máš pak pocit, že jsi špatná.
Pokud ano a nic se neděje, nezbývá, než ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
18.4.17 09:07

@Aries6
Mojí mamce jsem to řekla (slušně a klidně) a od té doby se s námi nebaví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
18.4.17 09:13

@Eliška N. Víš kolikrát se se mnou máti nebavila? Nechala jsem ji vždy vycukat a pak byl chvíli klid. Zrovna teď je uražená, má pocit, že když mám 4 dny volno, můžu jeden den obětovat na návštěvu u nich. Ale jsem nachlazená, potřebovala jsem pomoct něco chlapovi na stavbě, uklidit, vyprat a hlavně byly velikonoce takže jsme s holkama pekly, vařily, zdobily vajíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
18.4.17 09:47

Áá, také jsme byli na návštěvě u mých rodičů… Babička stále něco vyváří, asi abychom měli na výběr 10 chodů. Když se z výletů vrátíme dle domluvy na oběd - špatně. Další den opět dle domluvy zůstáváme na výletě déle, zase špatně, protože o tom nevěděla :roll:
Nejvtipnější je, když pohrozí našemu 6letému synkovi, že si ho tam nevezme na prázdniny, když bude zlobit. Zatím ho hlídala asi hodinu a půl dosud.

Na pobyty a wellnesy se jezdí po celé republice, jenom k nám je to daleko.

A tak dále. Občas si říkám, že mám vlastně štěstí, že je to máma a ne tchýně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80142
18.4.17 10:00

Pokud si svatbu platíte sami, je to jen a jen na vás. Tchyni na svatbu pozvi a tím to máš vyřešeno. jestli přijde, dobře, jestli ne, taky dobře.
Jiná situace je, jestli vám na svatbu přispívají. Pak vám nezbude než hledat nějaký kompromis - anebo se jejich příspěvků zříci a peníze vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
18.4.17 10:01
@Eliška N. píše:
@Aries6
Mojí mamce jsem to řekla (slušně a klidně) a od té doby se s námi nebaví :nevim:

No to je klasika. Žádná soudnost. Hele, tys to po dobrém zkusila, víc nezmůžeš. Je mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.17 00:48

hodne stesti

Hodne lidi tady napsalo, delej podle sveho a v podstate s tim souhlasim.JEn jde o to, ze to mluveni do veci svatbou jen zacina, ale pockej az se narodi dite, to uz treba do veci budou mluvit i vlastni rodice. Poradit bych chtela toto, sama si urci jak s kym chces vychazet a urcitou strategii, pokud je znas treba uznejakou dobu nebo dlouho, zda se nekdy da najit i spoleccne vychodisko, nebo zda omezit i kontakt na nejakou dobu, nebo zda se s tim clovekem nechces hadat a radsi se ridit jeho radou. Pokud si torchu v klidu rozmyslis cil, jak chces s takovym clovekem vyjit, jak moc se schazet atd. podle toho zvol a drz se sveho chovani. Chapu, ze tohle neni jednoduche, mas treba nekoho rada, nebo s nim musis vyjit kvuli osobe, kterou mas rada a v tu chvili, kdy dojde na nevyzadane rady nebo manipulaci je tezke vymezit jim hranice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
8.5.17 01:31
@lucieluciova píše:
Ahoj všichni, už jednou jsem měla výstup s tchýní a svatbou a teď je to tu znovu. S přítelem se chceme brát 30.8., ale tchýně s tím má problém. Máme už vše zařízené, já šaty, prstýnky, hostinu i tam kde se budeme brát. Ale tchýně chce abychom se brali v kostele, jinak na svatbu nepůjde. Co na to říkáte vy? A prosím odposťte si ty poznámky. Děkuji :)

Udělej si to se svatbou a vůbec s celým svým životem po svém.

Ale měj při tom na zřeteli, že rodinné vztahy jsou nesmírně důležité, aby byly hezké. Na kultuře těch vztahů je založeno štěstí člověka. Často to je těžké, aby vztahy v rodině byly hezké a často se to nepovede. Ale snažit by ses měla. Mít rozum i srdce. Protože mít spory s kýmkoli v rodině se zažírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová