Tchýně je jak male dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
23.12.17 08:29

Tak tchyni, když už bych jí vezla, bych posadila dopředu, aby byla pod dohledem. Plačící mimčo bych jí normálně vzala a vůbec bych s ní nediskutovala. Naše malá při separační úzkosti řvala tak, že se všichni báli na ni podívat natož sahat :-). Přeju ti pevné nervy někdy je to boj komunikovat stále to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
23.12.17 08:30

@terinka4444 ctu a uplne cucim 8o uz sem se lekla, ze budu jedina… jako promin @trubkatrdlo ale nedat povozit na chvili nechapu proc :roll: co se tyce pripoutani ok, to by dodrzovat mela, ale delas z toho kovbojku. Normalne se zastavam mamin, ale ty mi prijdes lehce hystericka a tady zrovna bych rada slysela druhou stranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
23.12.17 08:34

A ad separacka, jak si obecne myslim, ze celou separacku delaj matky, tak u tebe jsem si jista stopro. Jestli jsi takhle hystericka porad, tak se nedivim ze mala breci a je nervni z tebe, pokud ji nedas z ruky a takhle vyvadis…radeji predestiram, ze nemluvim o zadnem vyrvani! Dceru jsem nikdy vyplakat nenechala a hlavne teda ani nemusela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4213
23.12.17 08:46
@terinka4444 píše:
A v autě, sedla bych si s malou dozadu a tchyni nechala sedět vepředu a je po problému. Musím říct, že žasnu, jak si lidi dokáží komplikovat život a vytvářet si problémy, které je stresují. Asi ten nadhled pak přichází až se skutečnýma problémama, jinak si to neumím vysvětlit.

Naprosto výstižné. :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
23.12.17 08:48

@terinka4444 Ale to je čistě její fantazie a výmysly, takže její problém. Nikdy jsem ani nenaznačila že bych jí synka nenechala vídat (samozřejmě pokud by ho nějak ohrožovala na životě nebo na zdraví ale tchyně je v tomhle ohledu až moc opatrná). To že s ní nejsem ochotná klábosit hodiny o ničem po telefonu a že jsem introvert v ní vyvolalo pocit, že jí nemám ráda. Už nevidí druhou stranu, že díky manželovi co jí k nám za synem vozí jí vídám asi čtyřikrát častěji než moje rodiče. Takže ať se bojí když nemusí, kdyby poslouchala co říkám a vnímala co dělám, tak by strach opravdu neměla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.12.17 11:55
@trubkatrdlo píše: Ženy, jsem nekonfliktní povahy. Avsak moje tchyne mi pije krev. Je to takovej ezoterik. Duchovno atd. Co se ma stat, stane se… mela jsem ji rada, ale od doby co je na svete nase dítě, se utvrzuju v tom, ze je blazen. V porodnici jsem dostala pucung za to, ze se divam na pokoji na televizi, bezela ppotichu (doma ani tv nemame, nerada sleduju ty kraviny, radeji sledujeme online co.nas bavi). A takove ty rad jako " nech ji vyrvat", " vsak si protahne plíce" atd. Kdyz jsem vesela pradlo, tak ji mela u sebe a zacala brecet, prochazi ted tim stadiem, kdy na. memudr visi ( je ji 9M). Tak rikam, at mi ji da, at neplace. Pretahovaly jsme se o ni, nechtela mi ji placici dat, ze to vydrží. Tak jsem rekla at toho necha, ze to jw zbytecny ji trapit. Ze tim placem konunikuje a, chce byt proste u me. Naprdla se se slovy " myslela jsem, ze rozmazlivat budou prarodiče a vidim, ze to budes delat ty". Takovehle story stale dokola. Uz ted vi, ze bude disgrafik, levak a ze ji moc casto kojim pry. Na svuj vek je akorat. Prvni vozeni v kocarku orobehlo tak, ze zacala prechazet silnici a z obou stran jela auta. Kdyz ale nebyly ani dva mesice, tak do me na kazde avsteve hucela, ze uz chce hlidat a vvozit. Rekla jaem, ze z to k.tomu bude, rada ji reknu jako prvni. Hucela tak dlouho, ze jsem se zacala kousat a rekla jsem ji at toho necha, nebo ze ji nebude vozit nikdy, ze je jeste skvrne a ze bude vozit, ale az uznam za vhodne. Bala jsem se o tak male mimi. Posledni dobou, ale resim jednu vec, kterou neumim prechazet. Kdyz ji vezem v aute a sednw.si dozadu k male, tak se nechce pripoutat. Tata je záchranář, kamarad se nam nepripoutanej zabil vna autě, cim co ty pasy mohou udelat. A vim, ze nepripoutany clivek v aute, muze pozabijet člověka pred sebou nebo vedle sebe. Rekla, ze vzadu se poutat neumi, s usmevem ji rikam, tak se to naucis. Prej prudim, tak říkám ze prudit budi, a vysvetlila jsem ji v klidu logicke duvody, proc se ma pritoutat, ze kdyby se neco stalo, zabije nekoho svoji vahou, nebo ja dokonce zivita uvidim, jak mi vyletela z auta. A vite co? Stahla si pas a delala, ze je jako pripoutana… tak na ni nevericne koukam, jesrli to. mysli vážně a prosim ji at se pripouta. Rekla mi, ze je u pripoutana, ale.ja neslysela cvaknuti, tak se ohlednu a porad ma.pas jen pretazeny pres telo…s nasranosti a poznamkama se nakonec připoutala. Naposledy jsem jeli, tak rikam, tak se vsichni pridelejte a jedem…co myslite, pretahla si to zase jen na oko…a opetx ze se vzadu nepouta a ze to neumi. Tak ji pripoutal partner a vyjeli jsem. Cestou jsme zastavili na benzine, tak si s ni povidam a kouknu na ni dozadu…normálně se odpoutala za jizdy ???? tak rikam paetnerovi po příchodu do auta, ze se mamka odpoutala…te ji rekl, ze s nama jela naposledy…huba nafoukla… co s tim, je jak male.dite. ja ji poucovat o zakladni bezpecnosti nemuzu porad dokola, citim se jak krava a akorat hazim hrach o zed. Co s tim?

Co s tím. Buď bude dodržovat vaše pravidla ve vašem autě a na návštěvě a nebo se vidat nebudete. Člověk, který neumí respektovat přání matky a nemá základy bezpečného chování v autě nemá v mem byte/autě co dělat. Tady jde o bezpečnost proto bych byla tak rázná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
23.12.17 11:57
@trubkatrdlo píše: Ženy, jsem nekonfliktní povahy. Avsak moje tchyne mi pije krev. Je to takovej ezoterik. Duchovno atd. Co se ma stat, stane se… mela jsem ji rada, ale od doby co je na svete nase dítě, se utvrzuju v tom, ze je blazen. V porodnici jsem dostala pucung za to, ze se divam na pokoji na televizi, bezela ppotichu (doma ani tv nemame, nerada sleduju ty kraviny, radeji sledujeme online co.nas bavi). A takove ty rad jako " nech ji vyrvat", " vsak si protahne plíce" atd. Kdyz jsem vesela pradlo, tak ji mela u sebe a zacala brecet, prochazi ted tim stadiem, kdy na. memudr visi ( je ji 9M). Tak rikam, at mi ji da, at neplace. Pretahovaly jsme se o ni, nechtela mi ji placici dat, ze to vydrží. Tak jsem rekla at toho necha, ze to jw zbytecny ji trapit. Ze tim placem konunikuje a, chce byt proste u me. Naprdla se se slovy " myslela jsem, ze rozmazlivat budou prarodiče a vidim, ze to budes delat ty". Takovehle story stale dokola. Uz ted vi, ze bude disgrafik, levak a ze ji moc casto kojim pry. Na svuj vek je akorat. Prvni vozeni v kocarku orobehlo tak, ze zacala prechazet silnici a z obou stran jela auta. Kdyz ale nebyly ani dva mesice, tak do me na kazde avsteve hucela, ze uz chce hlidat a vvozit. Rekla jaem, ze z to k.tomu bude, rada ji reknu jako prvni. Hucela tak dlouho, ze jsem se zacala kousat a rekla jsem ji at toho necha, nebo ze ji nebude vozit nikdy, ze je jeste skvrne a ze bude vozit, ale az uznam za vhodne. Bala jsem se o tak male mimi. Posledni dobou, ale resim jednu vec, kterou neumim prechazet. Kdyz ji vezem v aute a sednw.si dozadu k male, tak se nechce pripoutat. Tata je záchranář, kamarad se nam nepripoutanej zabil vna autě, cim co ty pasy mohou udelat. A vim, ze nepripoutany clivek v aute, muze pozabijet člověka pred sebou nebo vedle sebe. Rekla, ze vzadu se poutat neumi, s usmevem ji rikam, tak se to naucis. Prej prudim, tak říkám ze prudit budi, a vysvetlila jsem ji v klidu logicke duvody, proc se ma pritoutat, ze kdyby se neco stalo, zabije nekoho svoji vahou, nebo ja dokonce zivita uvidim, jak mi vyletela z auta. A vite co? Stahla si pas a delala, ze je jako pripoutana… tak na ni nevericne koukam, jesrli to. mysli vážně a prosim ji at se pripouta. Rekla mi, ze je u pripoutana, ale.ja neslysela cvaknuti, tak se ohlednu a porad ma.pas jen pretazeny pres telo…s nasranosti a poznamkama se nakonec připoutala. Naposledy jsem jeli, tak rikam, tak se vsichni pridelejte a jedem…co myslite, pretahla si to zase jen na oko…a opetx ze se vzadu nepouta a ze to neumi. Tak ji pripoutal partner a vyjeli jsem. Cestou jsme zastavili na benzine, tak si s ni povidam a kouknu na ni dozadu…normálně se odpoutala za jizdy ???? tak rikam paetnerovi po příchodu do auta, ze se mamka odpoutala…te ji rekl, ze s nama jela naposledy…huba nafoukla… co s tim, je jak male.dite. ja ji poucovat o zakladni bezpecnosti nemuzu porad dokola, citim se jak krava a akorat hazim hrach o zed. Co s tim?

Jsi strašně uzkostlivá a vidíš problémy kde nejsou. Já byla vděčná za to, když si někdo dítě vzal na procházku a bylo mi jedno jestli má měsíc či půl roku. Tchýni buď nevozte nebo si s ní vyměň místo, a sedni si dozadu.
Myslím, že máte mezi sebou žabomyší války, jsou horší starosti na světě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.17 12:03

Kdyz ridim, tak si dozadu nesednu ???? a histericks fakt nejsem. Naopak se porad nsazim na nito hledat to dobré. Jinak malou pujcuji normálně. Tady jsem myslela prvotni nátlak, nez ji vozila poprvé. Ja tenkrat byla.plna hormonu a bala jsem se o ni, coz je normalni, jelikoz ji neverim, kdyz zastava takove nazory, ze by ji nechala vyrvat…a kdyz prechazi silnici, tak si mysli, ze jr pan sveta a auta pred ni budou uhybat… v bezpecnosti jsem nekompromisti, tohle nenije žabomyší válka. Proste chci, aby sr nam nic. nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
23.12.17 12:06

Zakladatelko, máš nervy z ocele.Ja bych dávno vylítla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.12.17 12:32

Jsi trpělivá a to je dobře, ale aby se nestalo, že jednou vybuchneš a bude zle. Požádej manžela ať ji „srovná“ jako syn si může dovolit to co ty ne aniž by se třeba urazila. Od něj to určitě přijme lépe. Asi bych se snažila omezit situace kdy jsi s ní o samotě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
23.12.17 12:40

Tvoje věc, kdy dítě pujcis. Každá jsme nějaká, znam lidi, co nepujci dvoulete, tohle je v pohodě ;).
Poutat se bude, zatím jsi ji k tomu vždy dotlačila. Když ne, zastání mas v muži, to je super. Dle mého ji proste jen štve, ze te má poslechnout, i když to je požadavek logicky.
Dobre rady budou furt. Prechazim to. Něco si z toho vezmu, něco ne. Bydlíme fakt daleko, naše domacnost, naše dítě, naše vychova, naše věc. Střety ohledně výchovy a přístupu tu byly a budou vždy. Čím driv se naučí to neřesti, tím lip. Hele, ono si to sedne časem na všech stranách. Rozhodne bych neříkal, ze bud bude poslouchat nebo se nebudete vídat. Je to nova situace a všichni si musíte zvyknout a nastavit hranice. ;)
Co tchán? Ten není? Nebo jen mlčí? :D

• Citovat
  • Upravit
23.12.17 16:41

Jsou rozvedeni, chapu proc ???? v manzelovi zastani mam, jen nechci delat dusno a tak toza dusim co toje jde. Ale z kazde navstevy mam trosku nervy. Uz je to z me stran pretvarka…jinak bych prave buchla jakjsem kamna. Dekuji za komentare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.12.17 22:00

Tak moje teta, ktera nema vnoucata, taky prechazela s kocarkem tak, ze vystrcila kocar do silnice, kde byla jeste zaparkovana auta. Prostě si to neuvedomila, jinak je moc hodna, na deti myslí a má je ráda. V autě se tedy pripoutava.
Ze prvorodicka plna hormonu neda povozit dvoumesicni miminko, svym zpusobem chápu. Presto bych se to snazila překonat, dítě bych vypravila a poprosila bych, aby se za hodinku vrátili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová