Tchýně která do všeho kecá a komanduje svého syna....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
6.9.14 15:05

Hele nemam to s tchyni. Ale uz ted mam hruzu z zitrejsi oslavy… A ty nedas malému to a proc. A kdyt to muze atd.Kdyt sladke muze…Uz ted me stoji vlasy na hlave… A manzel klasika byt semnou souhlasi tak všude mlci :mrgreen:. Ale proste jsem neoblomna. Svacinu nachystam malému rovnou z domu a nebude se mi tam nicim nacpávat. Hotovo a krupky mu vezmu taky jeho… Diky tomuhle postoji s dcerou bojujem od malicka ovoce a zelenina. Uz je to lepsi ale tvalo to. :cert: A uz si do toho nenecham kecat. A jsem neoblomna a v tom okamziku i bojovna :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
7.9.14 13:49

Ahoj, rozumím Ti. Moje tchyně bydlí za rohem a když vykoukne zpoza rohu, vidí, máme li, nemáme li auta před barákem apod. Cca obden vola, proč máme před barákem jedno auto, když je víkend, proč obě, když je všední den, co je tam to cizí auto… Takže ji dost často neberu telefon… Líbit si to rozhodně nenech, budeš si tím akorát kazit domácí atmosférou, a co důležitější tvoje dítě potřebuje???… Vy jste rodina. Takže vy o svém soukromí, výchově a vůbec všem co se vás týká, rozhodujete… Bud si jistější ve svých kramflecích, tchyně to vycítí a nebude si tolik dovolovat… Pokud ano - na hrubý pytel, hrubá záplata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
7.9.14 14:16

Chytré rady vypouštět druhou stranou ven, trvat jen na podstatných věcech jako je pes atd.,nevysvětlovat, prostě oznámit. Do manželova vztahu s jeho mámou mu nekecat, jeho věc, když se nechá, asi mu to tolik nevadí ;)
A nepěstovat v sobě zbytečnou averzi 8) Mě mamka taky pořád radí, tchýně to samý v bledě modrým, poslechnu si to, odkývu a dělám si po svém. Nebo jen krátce řeknu NE, já to dělám takhle a tečka. Nejspíš nebudeš o dost jiná v jejich věku :twisted: Oni to nemyslí špatně, chtějí pomoct, protože toho zažili víc než my :nevim: (ted nemyslím fůrie, kde je boj, že maminka chce syna rozvést)A my zase máme pocit, že v té moderní, informované době víme všechno nejlípVěř mi, že pro ně jsme taky někdy pěkně otravné, sobecké, panovačné 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
15.9.14 21:13

Heh, moje tchýně je stejná. Všechno ví jako jediná nejlíp a všechno co ona udělá je jediný správný. Od nás vyžaduje abychom ji respektovali a do jejího života ji nekecali - o. k., ale tohle vyžaduji i já, ale ona ne, pořád nám říká co máme dělat, jak mám vychovávat malýho, apod. a když ji řeknu v klidu a bez emocí, že já si to tak nepřeju tak je zle. Malej nesnáší ležet v kočáře, řve jak tur - podle tchýně nechat vyřvat, aspoň si pořádně roztáhne plíce. Když malýmu byli 2 měsíce tak po mě málem řvala že chudáka malýho pouze kojím, musím dávat čaj, protože i ona tenkrát dávala mýmu chlapovi čaj, tak ať si zvykne na lahev. Minule mě odrovnala tím, že když jsem ji řekla zase s klidem a bez emocí že vychovávat malýho budeme tak jak chceme já s mým partnerem, protože my jsme jeho rodiče. Na to mi řekla že se pletu, že to dítě je všech. Co na to chcete říct. Vždycky když máme jet k ní, nebo ona má dojet k nám tak je mi týden fakt zle a otevírá se mi kudla v kapse. I moje máma ji už měla „čest“ poznat a říká že tak falešnýho člověka už dlouho nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.9.14 10:33
@89Luca píše:
Heh, moje tchýně je stejná. Všechno ví jako jediná nejlíp a všechno co ona udělá je jediný správný. Od nás vyžaduje abychom ji respektovali a do jejího života ji nekecali - o. k., ale tohle vyžaduji i já, ale ona ne, pořád nám říká co máme dělat, jak mám vychovávat malýho, apod. a když ji řeknu v klidu a bez emocí, že já si to tak nepřeju tak je zle. Malej nesnáší ležet v kočáře, řve jak tur - podle tchýně nechat vyřvat, aspoň si pořádně roztáhne plíce. Když malýmu byli 2 měsíce tak po mě málem řvala že chudáka malýho pouze kojím, musím dávat čaj, protože i ona tenkrát dávala mýmu chlapovi čaj, tak ať si zvykne na lahev. Minule mě odrovnala tím, že když jsem ji řekla zase s klidem a bez emocí že vychovávat malýho budeme tak jak chceme já s mým partnerem, protože my jsme jeho rodiče. Na to mi řekla že se pletu, že to dítě je všech. Co na to chcete říct. Vždycky když máme jet k ní, nebo ona má dojet k nám tak je mi týden fakt zle a otevírá se mi kudla v kapse. I moje máma ji už měla „čest“ poznat a říká že tak falešnýho člověka už dlouho nepoznala.

Tak se to paň máma asi trošku spletla, protože dítě všech opravdu není :-D je pouze rodičů, ty za něj zodpovídají, jsou to jeho zákoní zástupci. Někdy se fakt nestačim divit, už jen ta věta, že je dítě všech, dítě snad není majetek, nebo nějaká hračka, která by se přehazovala všem jako horkej brambor :nevim: achjoooooo, někdy si tu na emiminu fakt zoufám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
16.9.14 11:05

@Callipo90 no a ještě „sranda“. Malej nesnáší kočár - zkoušeli jsme snad všechno a nepomůže nic a nejsem moc zastánce toho nechat malýho brečet - stejně to nepomůže, tak už jsem to vzdala. Ví o tom celá naše rodina, všeci mě utěšují tím, že až si malej sedne a bude vidět v kočárku tak se mu to určitě bude líbit, jen tchýně to nechápe. Ptala se mě proč malýho nepůjčujeme švagrovi (jako jejímu synovi) tak jsem ji řekla že 1. malej nesnáší kočár a 2. když už občas (ale za těch 5 měsíců se ty procházky dají spočtat na jedný ruce) ven vyjdem tak že může jít s náma - ale to se mu nehodí, páč on je sám a myslí si že na ten kočár sbalí nějakou ženskou. Navíc švagr je nezodpovědná osoba, o malým se vyjadřuje „Dělej s ním něco, ono TO brečí“ nebo „Fůj, TO se po.ralo“ takže opravdu takovýmu člověku svoje dítě nepůjčím asi fakt nikdy - dokud nedostane rozum. Tak jsem si vyslechla půl hodinovou přednášku, jak malýho musím půjčovat, že on má na něj taky právo. Tak jsem se už fakt musela smát, protože každý mimino má 1 mámu a 1 tátu, jen ten náš drobeček má tolik maminek a hlavně tatínků :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.9.14 11:18
@89Luca píše:
@Callipo90 no a ještě „sranda“. Malej nesnáší kočár - zkoušeli jsme snad všechno a nepomůže nic a nejsem moc zastánce toho nechat malýho brečet - stejně to nepomůže, tak už jsem to vzdala. Ví o tom celá naše rodina, všeci mě utěšují tím, že až si malej sedne a bude vidět v kočárku tak se mu to určitě bude líbit, jen tchýně to nechápe. Ptala se mě proč malýho nepůjčujeme švagrovi (jako jejímu synovi) tak jsem ji řekla že 1. malej nesnáší kočár a 2. když už občas (ale za těch 5 měsíců se ty procházky dají spočtat na jedný ruce) ven vyjdem tak že může jít s náma - ale to se mu nehodí, páč on je sám a myslí si že na ten kočár sbalí nějakou ženskou. Navíc švagr je nezodpovědná osoba, o malým se vyjadřuje „Dělej s ním něco, ono TO brečí“ nebo „Fůj, TO se po.ralo“ takže opravdu takovýmu člověku svoje dítě nepůjčím asi fakt nikdy - dokud nedostane rozum. Tak jsem si vyslechla půl hodinovou přednášku, jak malýho musím půjčovat, že on má na něj taky právo. Tak jsem se už fakt musela smát, protože každý mimino má 1 mámu a 1 tátu, jen ten náš drobeček má tolik maminek a hlavně tatínků :pocitac: :zed:

Promiň, ale musíš se obrnit trpělivostí a určitým nadhledem, to však chvíli trvá. Víš co říkám, když mi někdo řekne, že něco MUSÍM??? Že MUSÍM umřít a platit daně a tečka a pěkně rázně, aby pochopil ten dotyčný, že dál se o tom nebudeš bavit. Párkrát jsem takto odvětila i tchýni a ejhle, nezmohla se na nic jiného než na: NO TO JO… Protože nemusíš vůbec nic pokud nechceš ;) jsi dospělá osoba a jsi s manželem za své dítě zodpovědná dle zákona. Rozhodně nemusíš své dítě předávat každému koho si maminka umane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
16.9.14 11:32

@Callipo90 jediný štěstí že bydlí od nás daleko, takže se vidíme jednou za 14 dní na pár hodin - což i tak je možná moc, v tomhle případě, ale vydržet se to dá. Jsem ráda že přítel v tomhle za mnou stojí a maminku si usadí sám, ale už kolikrát využila toho že můj byl v jiné místnosti aby mi řekla co a jak mám dělat - asi si myslela že se ji bojím něco říct, což já se nebojím, neřvu na ni, nejsem arogantní, spíš se snažím být nad věcí a klidně ji řeknu svůj názor. Horší je to, že to v rodině otočí všechno proti nám a ze sebe dělá chudinku - ona se nám snaží pouze poradit a my na ni řvem, nechceme ji malýho půjčovat, nechceme k ní dojet s kočárkem, ona chudinka nemůže vozit apod. Takže pak když tam dojedem tak se na nás dívaj všeci jak na vrahy…ale i tak, nenechám si do toho kecat, ať si o mě kdo chce myslí co chce. Když se prcek narodil tak mi moje máma řekla jestli chci tak mi třeba první týden pomůže s malým, nebo když budu s něčím potřebovat pomoct tak že ji mám zavolat a přijede, tak jsem ji poděkovala ale zvládám to sama. Maximálně mi třeba řekne „Za nás se to dělalo tak a tak, teď se to má dělat jak, co ti řekla doktorka?“ a hotovo, žádný vnucování svých názorů apod. řekla mi že to nesnášela sama když nás vychovávala tak že to ona taky dělat nebude. Tchýně je v tomhle úplně jiná - ta mi zas říká co a jak mám dělat, jaký mastičky na zadeček mám používat, ale nikdy nenabídne sama pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
16.9.14 11:54
@89Luca píše:
@Callipo90 jediný štěstí že bydlí od nás daleko, takže se vidíme jednou za 14 dní na pár hodin - což i tak je možná moc, v tomhle případě, ale vydržet se to dá. Jsem ráda že přítel v tomhle za mnou stojí a maminku si usadí sám, ale už kolikrát využila toho že můj byl v jiné místnosti aby mi řekla co a jak mám dělat - asi si myslela že se ji bojím něco říct, což já se nebojím, neřvu na ni, nejsem arogantní, spíš se snažím být nad věcí a klidně ji řeknu svůj názor. Horší je to, že to v rodině otočí všechno proti nám a ze sebe dělá chudinku - ona se nám snaží pouze poradit a my na ni řvem, nechceme ji malýho půjčovat, nechceme k ní dojet s kočárkem, ona chudinka nemůže vozit apod. Takže pak když tam dojedem tak se na nás dívaj všeci jak na vrahy…ale i tak, nenechám si do toho kecat, ať si o mě kdo chce myslí co chce. Když se prcek narodil tak mi moje máma řekla jestli chci tak mi třeba první týden pomůže s malým, nebo když budu s něčím potřebovat pomoct tak že ji mám zavolat a přijede, tak jsem ji poděkovala ale zvládám to sama. Maximálně mi třeba řekne „Za nás se to dělalo tak a tak, teď se to má dělat jak, co ti řekla doktorka?“ a hotovo, žádný vnucování svých názorů apod. řekla mi že to nesnášela sama když nás vychovávala tak že to ona taky dělat nebude. Tchýně je v tomhle úplně jiná - ta mi zas říká co a jak mám dělat, jaký mastičky na zadeček mám používat, ale nikdy nenabídne sama pomoc.

1 x za 14 dní ujde, to není nic hroznýho, mohlo by to být horší, takže pokud by se to zhoršovala, tak bych prostě eliminovala návštěvy na 1× za měsíc a nebo ať tam jezdí manža sám :) ty si odpočineš, je taky rodič, tak ať se stará a ty tam třeba můžeš páchnout 1× za 2 měsíce aby se neřeklo :) Nevím jak máš staré dítě, tak snad je to proveditelné. A co se týče úzké rodiny, pokud jí věří a hází takovéto pohledy, tak nejsou o moc lepší, ať se do toho nepletou, není to jejich věc a když mají nutkání Vám tahle dávát něco najevo, tak se na to vyprdněte, ono je to přejde :) jsou to jen diváci, dovnitř nevidí.

Klidně napiš SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
16.9.14 12:35

@Callipo90 malej teď bude mít 5 měsíců, takže se od něj ani nehnu. Teď za ní jedem v sobotu, takže už se moooooc těším na neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.11.14 21:33

děkuji :-)

Děkuji všem za reakce, ani jsem si nenašla chvilku napsat dříve. Ale po dnešní návštěvě mé tchýně jsem opravdu už v prd… Dala jsem na vaše rady a pustila vše jedním uchem ven a návštevy u ní měla pod kontrolou… Tchyně si ale zase vzala do hlavy, že musí být s malou sama…ale to já nechci. Nevěřím jí a hlavně mě pořád přesvědčuje, že asi fakt není normální… Byla dnes u nás a opět mě vyrazila dech. Já odejdu udělat kafe, přijdu a má malou vytaženou za ruce ve vzduchu a točí se sní jako, že létá… no mě to fakt nepřijde normální…Malé není ještě ani rok a ona jí dělá tohle…teď mi to vrtá hlavou, a říkám si, aby jí tak ještě poškodila ramena nebo něco. No chce se mi z ní fakt už brečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
7.11.14 12:37

Jen se zeptam - ona prikazuje stylem tu policku poves sem' musis mu dat cepici' musis prijet ve tri? Anebo je to jenom - ja bych tu policku dala jinam' dala byc mu cepici, dojedte co nejdriv, uz se tesim? Protoze ta prvni formulace JE komandovani, ta druha proste jenom nazor, navrh. A na ten ma snad i tchyne pravo.
Za chyby se omlouvam, pisu z tabletu a neumim ho moc ovladat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
10.11.14 13:24

Ty jo tak nám brečel malej taky dost často v kočárku než se naučil sedět ale grády tomu dal ve výtahu :mrgreen: to ho chytil amok :mrgreen:. Normálně býváme v baráku, takže schody pohoda. Ale spousta mojich kamarádek bejvá tak od 5 patra a víc. Radši ani nepočitám jak sem se nachodila a kolkrát sem pletla nohama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jinak tchýně nezávidím. S tou svojí sem v pohodě :hug: a to býváme spolu ba naopak kolikrát si rypne do mojeho, když je na mě protivnej a tak.

Ale od bejvalýho to sem si taky vyslechla. Sem holka z města, tudíž vím h.vno a mám mlčet. Lidi s vesnice sou top všechno ví, všechno znaj. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.20 14:06

Co s ní?

Milé maminky, potřebovala bych se trochu vyzpovídat..
S manželem jsme 7 let. Máme super vztah. Tchýně mě bych řekla- respektuje / toleruje.
Máme 2 děti, tchýně se netají tím že nemá ráda malé děti. Vadí jí jak řvou… chaos a atd. - ok. To beru. Dokud žil tchán tak si děti braly rádi- až teď po jeho smrti jsem zjistila že spíš hlídal on a ona jen tak jako si snima pohrála a to jí stačilo.
Jenže on doby co zemřel tchán tak to je teda peklo. Tchán je po smrti 5 měsíců.. Teď už se netají tím, že naše děti hlídat nechce.. Ok - fajn to beru. Jenže i když jsme u ní tak je na nás hnusná. Na děti řve, je nepříjemná ale v momentě kdy je u ní můj muž tak je milá, děti si bere pusinkuje.. A jakmile jde muž třeba na záchod nebo sekat trávu.. prostě když s náma není tak začne začne tu svoji komedii. Držela jsem 6 let M ale teda v Březnu jsme se šíleně zhádali. Od tý doby spolu mluvíme jen co je nutné. Jenže- minulý týden mluvila s manželem a nevěděla že má nahlas telefon.. řekla manželovi že ( tchán bude mít kvůli tomu korona viru rozloučení až teď) chce aby přijel jen muž, že naší rodinu nedává. Že máme uřvaný, nevychovaný děti.. ( 5 let a 2 roky) a že jiný děti tam ale být můžou proto že ty jí nevadí.. jedná se o děti ve věku od 10-16 let.. jasný. Tak ty si sednou k mobilu a nevíš o nich. Teď jsme se viděli o víkendu. Syna seřvala za to že zavřel bránu ( nevěděl že tam tchýně je a kvůli mladší dceři je naučný že se musí zavírat). No dopadlo to tak, že syn řekl že k babičce jezdit nebude. A ona řekla že by je chtěla vidět až tak za rok.. že si musí od nich odpočinout.. ale o co mi jde.. Můj muž se šprajcnul a prostě s mámou ABSOLUTNĚ vůbec nemluví. Prostě od toho víkendu nic. Řekl že tam za ní ani on sám jezdit nebude, že jsme jeho rodina a že takhle se máma chovat k nám nebude. Mě to ale hodně mrzí. Je to máma se synem. Já vím že on ji má hodně rád. Jenže teď s ním prostě nehnu. Když mu řeknu ať jí napíše nebo zavolá.. Tak řekne že nemá čas :roll: Jsem z toho nešťastná a cítím že tohle bude muset nějak vygradovat.. jak to vnímáte vy? Mám ho nutit? Moji rodiče do mě hučí ať manžela přesvědčim jenže on se prostě blokl a vůbec s ní nereaguje :roll:

• Citovat
  • Upravit
606
10.7.20 14:13

Je to jejich věc a neplet se do toho. A už vůbec nechápu, proč se do toho montujou i vaši :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová