Tchýně nerespektuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1824
12.9.15 20:16

Jj, taky bych v případě, že si fakt nedá říct, vzala tchýni s sebou k doktorovi (nejlíp nějakému odbornému, pokud má děti v péči, ale klidně i „jen“ dětskému). S doktorem se nejlíp předem domluvit, vysvětlit situaci, ať babku trochu zpucuje. (Moje tchýně má podobnou historku, jak dávala kapky taky jedné nerespektující babičce, která vytrvale diabetickému vnukovi cpala sladkosti.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.9.15 20:16
@Zireael píše:
Je třeba jí říct ne že jim to „nedělá dobře“, ale že je jim po tom zle,

¨To je taky pravda. Prostě to vysvětlit.

Moje kamarádka dělala mlíko ze studniční vody, i když její dcera chtěla, aby je děla z kojenecké. (ale nevysvětlila jí to) Kamarádka to´brala tak, že dcera je zblblá reklamou, že všude píšou, jak je balená voda zbytečná atd. Vždycky zdůraznila, že ji převařuje, tak se nemůže nic stát. Teprve, když jsem jí vysvětlila, jak je to s dusitanama, začala používat poctivě kojeneckou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.15 20:17

Holky, ten doktor, to zkusím, je nějaký specilaista na výživu? Pediatra, ta nic moc, je stará jako babi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
12.9.15 20:19

Zapojila bych manžela třeba to bude umět lépe vysvětlit ;) protože takle jim škodit určitě vědomě nechce jen si myslí, že zas nějaká „moderní nemoc“. U nás bylo téma lipánky a proč né??? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.9.15 20:20

@Petullka82
a fakt jim vadi i jogurt? nas maly nesnese mleko, maslo a smetanu (prujem), ale zakysane vyrobky v pohode (jogurt, zakysanou smetanu, tvarohovy syr atd.). Doktorka rikala, ze to je casto takhle, ze ty zakysane jsou na traveni lehci.

chapu, ze v tom neni jadro pudla, ale tak me to napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Petullka82 píše:
Holky, ten doktor, to zkusím, je nějaký specilaista na výživu? Pediatra, ta nic moc, je stará jako babi.

Jak to tak čtu, tak nemáš tu intoleranci zatím potvrzenou. Nebo se pletu?
Tím bych začala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824

Není to o věku doktora, spíš o přístupu. Pokud diagnostikovala intoleranci, tak by tě mohla (měla) podpořit. Zkus jí popsat situaci a požádat o pomoc, jestli bude ochotná. Jak píšu, moje tchýně v roli takového vysvětlujícího odborníka byla a taky už není mladice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.15 20:25

Nemám ji potvrzenou, jen jsem si vyfotila ty průjmy. Na alergu jim nic nevyšlo, řekli, že jsou zdraví. Takže jsem na exém udělala mastičku na exémky a vyřadili jsme to mlíčko. Nevím, jak jinak se dá intolerance potvrdit.

Příspěvek upraven 12.09.15 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
12.9.15 20:26

@Petullka82 a můžu se zeptat jak byla u Vás diagnostikována? Sestřenky dcera 3m měla průjem, pořád pláč a Dr. řekla bez vyšetření alergie na mlíko předepsala nemléčné a byla s tím hotová. No a teď když je malé 6m na kontrole povídá od roka zkusíme dávat mléčné produkty co to udělá :* zdá se mi to divné myslela jsem, že už je to na furt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
12.9.15 20:28

My byli na gastru, tam staršímu dělali sono a pan doktor říkal, že je na střevech vidět, že má průjem. Tehdy ho měl pořád. Jinak nevadí, že mlíko nemají, je spousta jiného dobrého jídla i pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.9.15 20:29
@Petullka82 píše:
Nemám ji potvrzenou, jen jsem si vyfotila ty průjmy. Na alergu jim nic nevyšlo, řekli, že jsou zdraví. Takže jsem na exém udělala mastičku na exémky a vyřadili jsme to mlíčko. Nevím, jak jinak se dá intolerance potvrdit.Příspěvek upraven 12.09.15 v 20:26

A ty průjmy se vrací, když jim tchyně dá jogurt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.9.15 20:29
@Míša2014 píše:
@Petullka82 a můžu se zeptat jak byla u Vás diagnostikována? Sestřenky dcera 3m měla průjem, pořád pláč a Dr. řekla bez vyšetření alergie na mlíko předepsala nemléčné a byla s tím hotová. No a teď když je malé 6m na kontrole povídá od roka zkusíme dávat mléčné produkty co to udělá :* zdá se mi to divné myslela jsem, že už je to na furt :nevim:

Může se to zlepšit i zmizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.9.15 20:30

@Míša2014
vetsina deti z toho opravdu vyroste. je to spis nesnasenlivost nez klasicka alergie. casto, kdyz travici system vic dozraje, tak uz mleko zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
12.9.15 20:31
@Petullka82 píše:
My byli na gastru, tam staršímu dělali sono a pan doktor říkal, že je na střevech vidět, že má průjem. Tehdy ho měl pořád. Jinak nevadí, že mlíko nemají, je spousta jiného dobrého jídla i pití.

Rekla bych, ze je problem v tom, ze to nemaji potvrzene, ze je to jen tva domnenka. Patrne manzel s ni nesouhlasi, kdyz to s tchyni nesouvisi, je to tak? Ono je spoustu dobreho jidla, jenze kdyz budou u tchyne loudit zakazane ovoce, tak u tchyne uspeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
12.9.15 20:31

@Ali-Ali děkuji za info. Přišlo mi to nějaké divné, že jen tak šup mliko bez a hotovo. Tak snad z toho opravdu vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová