Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petullka82 píše:
My byli na gastru, tam staršímu dělali sono a pan doktor říkal, že je na střevech vidět, že má průjem. Tehdy ho měl pořád. Jinak nevadí, že mlíko nemají, je spousta jiného dobrého jídla i pití.
no je urcite spousta dobreho jidla, ale plne nahradit mlecne vyrobky u malych deti je kumst. a pokud by jogurty snesli, tak by byla skoda jim je nedavat. (ja nevim, jak to mate, treba maji alergii na veskerou mlecnou bilkovinu, jen si myslim, ze je dobre to overit)
@Petullka82 jen me tak napada, maji alergii, nebo laktozovou intoleranci? v tom druhem pripade muzes s klidem koupit normalni jogurt bez laktozy… kde je laktoza jiz natravena na jednoduche cukry, maji to v albertu, rada lactose free,
je to krapet drazsi, ale chut je uplne stejna, zadny rozdil ![]()
Když to není potvrzené, tak bych tchyni zavolala, až budou mít průjem a řeknou, že u ní jedly jogurt - když bydlíte kousíček, ať se přijde přesvědčit
Nenechala bych ji too delat. Asi bych hledala jine hlidani, i placene. Samozrejme pokud by nepomohla domluva a nemohla bych ji uz duverovat. Muj kluk je momentalne na bezlepkove a bezmlecne diete a vsichni to respektuji. A musim tedy rict, ze by respektovali i kdyby byl zcela zdravy a ja proste jen rekla, ze si nepreju, aby mu davali to nebo tamto, proste jenom proto, ze jsem rekla..
No, tatínek to rázně zakáže a babi se urazí ![]()
Jinak ono je to těžké, vrátí se s průjmem, a já se ptám, co papali. Ale je pravda, že čím jsou větší, tím je to lepší, naučili jsme se jinak vařit, do školky můžeme přinést vlastní jídlo a nebo mu mléčné nedávají.
@Svandu píše:
Nenechala bych ji too delat. Asi bych hledala jine hlidani, i placene. Samozrejme pokud by nepomohla domluva a nemohla bych ji uz duverovat. Muj kluk je momentalne na bezlepkove a bezmlecne diete a vsichni to respektuji. A musim tedy rict, ze by respektovali i kdyby byl zcela zdravy a ja proste jen rekla, ze si nepreju, aby mu davali to nebo tamto, proste jenom proto, ze jsem rekla..
A jak jste k tomu došli, vyšlo vám něco v testech?
@Petullka82 Ne. Mame vysazeno preventivne na pul roku. Pak vyhodnotime pokroky, pripadny vliv pri znovuzavadeni. V zasade se ale bez lepku a mleka da zit naprosto v pohode, plnohodnotne a zdrave, takze me zas az tak, jestli to je nebo neni opravdu nutne, nezajima. Ziviny, ktere potrebuje dokazeme zajistit jinym jidlem. Ja sama jsem vysadila mlecne byrobky take a jen mi to prospelo.
@Petullka82 píše:
Nemám ji potvrzenou, jen jsem si vyfotila ty průjmy. Na alergu jim nic nevyšlo, řekli, že jsou zdraví. Takže jsem na exém udělala mastičku na exémky a vyřadili jsme to mlíčko. Nevím, jak jinak se dá intolerance potvrdit.Příspěvek upraven 12.09.15 v 20:26
Na gastru. Měla by vás tam dětská poslat.
@Petullka82 Vadilo by mi to hodně. Starší má mnohem přísnější dietu, kterou jsem mu nasadila jen z vlastního přesvědčení, nic lékařsky potvrzeno nemám, a pokud ho někdo z rodiny hlídá, buďto připravím jídlo pro něj já, případně se zeptají, jestli to či ono může, pokud by si nebyli jistí, prostě by mu to nedali nebo mi zavolali. Je to moje dítě a o tom, co bude jíst, rozhoduji já s manželem. Mladší může všechno, ale věřím, že pokud bych si vyloženě nepřála, aby něco jedl, tak by to respektovali.
Normálně bych babičce okamžitě poté, co se objeví průjem po jogurtu, volala a dožadovala se vysvětlení, jestli jí to stojí za zdravotní potíže dětí. Pokud by to nerespektovala dále, byl by to pro mě důvod jí je na hlídání prostě nedávat.
@Taciras Ale ja take nejsem zadnej radikal, jen proste chci mit duveru v lidi, kteri se v me nepritomnosti staraji o moje dite, protoze kdyz te nerespektujou v mene zavaznych vecech, nedelaji to casto ani v tech zavaznejsich. Ja nejsem zadny radikal, dokud byl syn zdravy, prezila jsem, ze mu obcas soupli neco, co bych mu nikdy nedala. Ale pokud jde jen ciste o me prani, tak je to hlavne pojistka, ze teeba nedaj pulrocnimu miminu cokoladu nebo jiny alergen, jen proto, ze si mysleli, ze to nevadi. Takze u syna se mamka pta, co mu muze dat kvuli jeho omezeni a u dcery (byl ji tdd rok) kvuli tomu, ze je proste jeste mala. Je to jeji babicka a sama nechce, aby pak treba zvracela, nebo ji bolelo brisko.
Jinak mas pravdu, ze babicky chteji prilepsovat. Ja je naucila kupovat ovoce. Moje deti miluji ovoce, preferuji ho pred vsim ostatnim, takze maminka je stastna, ze jim muze kupovat maliny nebo hrozny a oni pak spokojene basti. Vylucnost nastesti nevyzaduje, jako ze bych jim pak ty maliny nemohla koupit ja ![]()
Dala bych babce neco co ji prozene jak blazen ( zas aby ji to teda neublizilo) a rekla, ze takhle je pak detem.
Možná babičky četly tenhle článek: http://relax.lidovky.cz/…/zdravi.aspx?… ![]()
To nemyslím zle. Pokud má dítě prokazatelně po mlíku průjem, je rozumné ho vyřadit. ![]()