Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neřekla bych, že to moc prožíváš. Jenom chlapi to prostě mají nějak jinak nastavené. Až teda na výjimky, jsou i takoví, kteří by rodilí a kojící kdyby mohli
On má určitě také obavy a těší se a to všechno dohromady, ale zároveň nežije jenom tím těhotenstvím a pak miminími starostmi, s tím bys měla počítat. Buď ráda, že nestrávíš Vánoce v nemocnici a na tchýni se vykašli. To víš, tvoje maminka to má jinak, přece jen jsi dcera, to je bližší vztah. Já to měla kdysi podobně. Tchýně se zajímala jen tak aby se neřeklo, máma u mě byla v nemocnici denně. A nedělej si starosti, teď ty hormony pracují na plno a ještě nějaký čas budou, počkej po porodu ![]()
A proc pro tebe neprijel on, vy spolu nebydlíte? To dítě chtěl?
@JancaS84 nemá auto ale rikal jak přijde vezme tašky a zavolame taxika bohužel nic tak jsem musela volat mamce, bydlíme.. ale nechtěla jsem jít hned ubrecena a docela dost zklamaná domů, dite chtěl prave ze on..
@Anonymní píše: Více
Některé ženy si myslí, že Když otěhotní, tak se z jejich partnera primitiva stane partner roku. Nestane.
Takze on nevi, že pro tebe dojela máma? Trochu mi uniká ta vaše komunikace
Taky nějak nechápu vaši komunikaci. Ty jsi mu říkala, že tě pouští a v kolik má přijet? Byli jste dohodnutí a on nepřijel?
No a proč teda nepřijel? Ty jsi mu znovu volala že na něj čekáš, nebo volal on že nepřijede. Máte asi nějaký problém v komunikaci.
Přítel jelito k ničemu, pětiminutové návštěvy v nemocnici a neschopnost ani vyzvednout a hlavně že chtěl mimíska
. Dobře, že ses u mámy, taky bys mohla po příchodu doma uklízet blitky po psovi, to chceš…a komunikace mezi Vámi je vážně divná, jak dlouho spolu vůbec chodíte a žijete? ![]()
Někteří chlapi to tak mají, že neskáčou kolem ženské tak, jak by si ona přála. Nevidí, že bys na tom byla tak špatně, aby musel pro tebe jezdit a tahat ti tašku. A navštívil tě v nemocnici, navštívil. Ono to prostředí také na chlapa nepůsobí nejlépe. Jseš přecitlivělá.
Asi nechápu. Nějak jsem nepostřehla jestli jsi mu vůbec řekla, že pro tebe má dojet. Mě přijde, že to vzal tak jako, že už jsi dávno domluvená a jenom mu oznamuješ, že jako už nebudeš v Nemocnici. Třeba vůbec nepochopil, že má pro tebe dojet. Spíš máte nějaké šumy v komunikaci. No a to teď nepotřebujete
Vidim to jako chybu v komunikaci. Vi, ze ti vadi, ze te ne navstevoval vic? Byla jsem hospitalizovana nekolikrat a chlapovi jsem rekla, ze fakt nepotrebuju, aby jezdil pres celou Prahu kvuli kratke navsteve. Staci par telefonatu. Ani kdyz jsem tyden lezela po odtoku plodovky v 21. tt, cca 20 minut cesty od domu. On se staral o 20mesicni dceru, ale i kdyby ne, tak bych navstevu nepotrebovala. Nevyhodila bych ho samozrejme, ale fakt mi nevadilo, ze ani jednou za tyden neprijel. Treba to tvuj chlap ma podobne jako ja.
Kdyz jsem potrebovala odvoz, tak to samozrejme prijel. A kdyz jsem doma potrebovala pomoct, tak mi pomohl. Teda nevymyslela jsem si kraviny.
A ze resil psa. Tak asi z toho mel poradny zazitek za celou noc. Nedivim se mu. Tebe pousti domu, tak to asi bere tak, ze jsi na tom lepe nez pred tydnem.
Ohledne odvozu jsi s nim byla domluvena?
Tchyni bych taky neresila. Podle me zas nic tak hrozneho nerekla.
Nepises, v kolikatem jsi tt. Kazdopadne ted je na tobe, abys mu vysvetlila, ze se nesmis namahat, ze potrebujes doma pomoc. A podle jeho reakce uvidis, jestli je to chlap na houby. Ne podle toho, jak to vypadalo posledni tyden.
Příspěvek upraven 23.12.24 v 17:16
Já tedy moc nechápu vaší komunikaci ![]()
Chyba bude zřejmě na obou stranách.
Klid
to bude dobré ![]()
Co se stalo mě:
Do porodnice jsem nakonec jela metrem + pěšky. Chlap přišel o 2h pozdě. V porodnici se sháněl akorat po jídle (ne, že by chtěl krmit mě nebo dítě)
Prostě já chlapy taky nechápu. Dobře, že máma pomáhá, vem jí s sebou i do porodnice. Drž se ![]()
Ahoj prosím potřebuji vás názor pokud je to normální nebo to zbytečně moc prožívám?
a přijdu na pokoj měla jsem zmeskany hovor od partnera a sms že proč to nezvedám tak mu volám, ptá se co a jak a když mu to říkám tak mě pak přeruší s tím že pes celou noc blinkal a zvracel, že mu pozvracel ps5, kabely od televize boty proste vše zeď, něco snědl asi špatného a já mu říkám že to je jako hustý protože sem se snažila nevytočit a on mi řekne tebe to stejně nezajímá viď úplně arogantně, potom volám mamce jestli by pro mě někdo mohl dojet že mě pustili.. a nemohla jsem tahat tašky.. on mi pak vola po 40 minutách a ptá se kde jsou ty dárky pro tchýni? A já říkám nevím balím si vlastní věci. Pak mi vola tchyně a první věc co jí zajímalo bylo co ten pes předváděl vecer
a říkám že nevím že nemam teď čas že se balím domu a ona tebe už pustili? Věděla by to kdyby se prvně zeptala na mě a ne na psa když jsem u toho ani nebyla? No nic mamka pro mě přijela odvezla mě k ní jelikož jsem z toho úplně v háji a smutná, a muž úplně bez zájmu.. bez žádné zprávy nic nezavolal proste úplně ignor.. holky prožívám to moc? 
Celou dobu jsem si myslela že s partnerem je vše v pořádku nějaké hádky samozřejmě byly ale vždy jsme se dokázali dohodnout, ležela jsem týden v nemocnici kvůli předčasnému porodu, byl za mnou jen asi 3 krát na chvilku což dobře nějak jsem chápala, byla jsem na pokoji sama, a přítel byl v práci, pak přišel včera byl tam chvíli a říká že by tu byl déle ale už jsem nebyla na pokoji sama tak prý aby neotravoval přitom jsme seděli na gauci na chodbě no nic, dnes mě pustili s klidový přísným režimem kdykoliv mužů rodit