Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Marti budu ti drzet palce. mne je 24.
kdyz sem rekla gyndakovi ze jsem vysadila prasky a ze chci zacit zkouset mimi tak na me koukal jak na ufouna
že pry v praze je prumer poceti prvniho ditete 30-35. co je mi do nějakého průměru že…? ![]()
Fakt jo
no co mi jsme se učili tenkrát ve škole - jsem zdravotní sestřička. Tak první těhotenství by ideálně mělo proběhnout do 28 let. A co vím, tak mojí kámošce napsali už do těhu. knížky že je stará prvorodička - 34 let. ![]()
no on je takovej trosku divnej.
mne rekl ze telo je nejlip pripravene na porod 20-23 let a vzapeti mi dal tu prednasku o prumernem veku. asi to nemyslel spatne, ale obcas ty jeho hlášky tak vyzní ![]()
holky me je 23 a taky se par lidi divilo kam pospicham..no j anejsme zastancem toho mit prvni dite po 30..to uz je dost pozd e akdyz clovek vidi co se porad deje tak se neni cemu divit..no sand uz mi to tentokrat vyjde..docela se bojim dalsi kontroly..to uz by melo byt i srdicko a toho se bojim nejvic ale zase si rikam ze uz musim mit prece stesti..v praci mi kazdym dnem prodlouzi smlouvu a pak si hned necham napsat neschopenku..kdybyb nebylo ty blby smlouvy tak uz jsem od 16. doma ale takhle to musim jeste vydrzet..nastesti uz jdu jen 4krat do prace tak to nejak zvladnu:)
Ahoj holky ![]()
tak Vám musím říct, jaká jsem ostuda
byli jsme včera na chvilku posedět v hospůdce, ale já jsem nepila, jenom přítel trošičku, ale přišli jsme pozdě a já jsem se teprve vyhrabala z postele
a jak pak se máte dneska? Mě stoupla BT, takže mi krásně proběhla ovulka i s tulením, tak uvidíme co přinese nový rok ![]()
Marti vítej mezi námi
držím ti palečky, ať se co nejdříve podaří ![]()
lucienne to mě mrzí, že mrcha nakonec dorazila
ale určitě nefouzej, užij si krásně Vánoce a věřím tomu, že budeš mít krásný novoroční dáreček v bříšku ![]()
Jinak holky, když jste tady rozpotaly tu diskuzi o věku
tak se nebojte, já jsem nejmladší
je mi 21
ale rozhodně si nemyslím, že je na tom něco špatnýho, chtít takhle brzo miminko, vždycky jsem to takhle chtěla, takže z toho, že Vám bude někdo říkat, že je na to čas… žádný takový, když se na to cítíme, tak proč néé ![]()
Kikullka píše:
Ahoj holky
tak Vám musím říct, jaká jsem ostudabyli jsme včera na chvilku posedět v hospůdce, ale já jsem nepila, jenom přítel trošičku, ale přišli jsme pozdě a já jsem se teprve vyhrabala z postele
![]()
a jak pak se máte dneska? Mě stoupla BT, takže mi krásně proběhla ovulka i s tulením, tak uvidíme co přinese nový rok
![]()
Marti vítej mezi námi
držím ti palečky, ať se co nejdříve podaří
lucienne to mě mrzí, že mrcha nakonec dorazila
Jinak holky, když jste tady rozpotaly tu diskuzi o věkuale určitě nefouzej, užij si krásně Vánoce a věřím tomu, že budeš mít krásný novoroční dáreček v bříšku
tak se nebojte, já jsem nejmladší
je mi 21
ale rozhodně si nemyslím, že je na tom něco špatnýho, chtít takhle brzo miminko, vždycky jsem to takhle chtěla, takže z toho, že Vám bude někdo říkat, že je na to čas… žádný takový, když se na to cítíme, tak proč néé
ahojky..tak drzim palecky!! ![]()
no vidis ..to je krasnej vek:)moje segra starsi v mym veku mel auz dve deti..ted ji je 33 a ma syna 12 let ..dceru ktery bude 11 a syna kterymu je 5 no a ted si na „stary kolena“bude uzivat:DD
Alice já tu dnešní modu - první dítě v 35 taky nechapu. treba predstava ze se zacnu snazit a řeknou mi ze uz jsem neplodna, nebo jit na maturitak prvniho ditete az mi bude 60… je to divny, ale kazdemu co jeho jest
a co delas za praci? ty pujdes hned na rizikove? me uz to v praci moc neba. stejne vetsinu casu googluju veci o miminkach a tehotenstvi ![]()
Kikul diky za povzbudiva slova. Ono to snažení je taky docela příjemné trávení volného času ![]()
Taky mi to právě přijde lepší, že je mimčo dřív, i co se týká pak výchovy. Mám spoustu kamarádek, co mají starší rodiče a jejich názory občas fakt nechápu. Moje mamča mě měla v 21 a náš vztah je super, takže to beru i z tohohle pohledu ![]()
Mě teď čeká spousta práce a zařizování, tak doufám, že ani na mimi nebudu teď tolik myslet a pozorovat na sobě příznaky, když se soustředím na něco jinýho a pak budu příjemně překvapená ![]()
Ahojky všem ![]()
Kikulko,tak u nás taky proběhla úspěšně ovulka,tak ted už jen doufat ,že budou // ![]()
Jinak já jsem měla dceru ve 20 letech a syna v 25 letech.A vůbec toho nelituji,že jsem si tak brzy pořídila dítka!!!!Ve středu mi bude 30
jsem tady nejstarší
![]()
Těhulkám gratuluji
![]()
Tak mně je 25 a snažíme se o první mimčo. V tomto věku jsem si to zhruba přála. Jsem čerstvě po vysoké škole, vdala jsem se a máme kde bydlet, takže si to dřív ani představit nedokážu. Ale vůbec se nedivím tomu, co tady psala Lucienne o průměrném věku 30 - 35 let. Touto cestou bych já jít opravdu nechtěla, ale spousta mých spolužaček z vejšky teď ani v dohledné době dítě neplánuje. Buď jeli někam do ciziny prohloubit jazyky, nebo nastoupili do práce (bez praxe samozřejmě na nějaké průměrné místo) a teď si nejdřív udělají kariéru a až pak možná dítě. Já to dost řešila, ale u mě zvítězilo miminko. Kariéru budu řešit až pak. Mám tu výhodu, že už 2 roky pracuji a práci jsem si našla souběžně při škole.
tak mě je 29 a bude to moje první dítě,něják jsem nemohla najít vhodného partnera
,Jinak Marti já mám stejný příznaky jako ty.
me je 27, ale snazit sme se zacli v cerstvych 26, musela jsem pockat na pritele az dostuduje, ja uz mela hotovo
ale taky mam aspon praxi uz 3 roky, takze pohoda.. ja chtela stihnout 2 deti do 30 ![]()
suchar píše:
Ahojky všem
Kikulko,tak u nás taky proběhla úspěšně ovulka,tak ted už jen doufat ,že budou //
Jinak já jsem měla dceru ve 20 letech a syna v 25 letech.A vůbec toho nelituji,že jsem si tak brzy pořídila dítka!!!!Ve středu mi bude 30jsem tady nejstarší
![]()
Těhulkám gratuluji![]()
A kdy budeš testovat?
já bych to chtěla stihnout snad před silvestrem, abych aspoň věděěla ![]()
Kikullka píše:suchar píše:A kdy budeš testovat?
Ahojky všem
Kikulko,tak u nás taky proběhla úspěšně ovulka,tak ted už jen doufat ,že budou //
Jinak já jsem měla dceru ve 20 letech a syna v 25 letech.A vůbec toho nelituji,že jsem si tak brzy pořídila dítka!!!!Ve středu mi bude 30jsem tady nejstarší
![]()
Těhulkám gratuluji![]()
já bych to chtěla stihnout snad před silvestrem, abych aspoň věděěla
Ahojky , já bych zkusila tak 29.12. to už by mohl být aspon dušík!!
I když minule jsem testila 3 dny před ms a nebylo nic jen / !!A pak jsem testila 3 den zpoždění a bylo to tam krásné //!!!
Takže uvidíme jak to bude
nějak cítím,že nebudou // ![]()
suchar píše:Kikullka píše:Ahojky , já bych zkusila tak 29.12. to už by mohl být aspon dušík!!suchar píše:A kdy budeš testovat?
Ahojky všem
![]()
Těhulkám gratuluji![]()
já bych to chtěla stihnout snad před silvestrem, abych aspoň věděěla
I když minule jsem testila 3 dny před ms a nebylo nic jen / !!A pak jsem testila 3 den zpoždění a bylo to tam krásné //!!!
Takže uvidíme jak to budenějak cítím,že nebudou //
Já bych chtěla vydržet aspoň do 30.12. to už budu 12DPO a něco by mohlo být vidět
Proč pak myslíš, že to nevyšlo?