Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mariangel
jsem nečetla všechny tvé příspěvky, jen mě uhodil do očí tvůj tlak. Měla jsem za to, že jsi těhotná teď. No, při tvém zdravotním stavu je obava oprávněná, musíš tu být pro děti, ne riskovat život dalším těhotenstvím. Toť můj názor.
@ivunak píše:
Zajdi na gyndu ať ti doktor napíše doporučení na vyšetření s vysokým tlakem. Pak tě obvodní už tak snadno neodmítne. Pokud by tě i přes to obvoďák odmítl, tak bych mu to pěkně rozmázla. Předepsat prášky na tlak není ruinující ani pro obvoďáka.
Nebo si s doporučením zajdi na internu, gynekolog ti poradí kam.
Ale v tomto případě bych měnila obvoďáka!
no na gynde mi rek ze si mam dojit na internu ale ja nikam nedochazim na internu jen me u obvodni premeruje akorat v tehu jsem byla na kardio a pak jsem mela doma holtra co myslite holky nemela bych se takle odbyt ze? me se to taky nezda i kdyz ted ty tk nejsou tak hrozny ale cim vic bych byla tehu tim horsi a ja nechci aby se neco stalo me nebo miminku
Prave ze jsem tehotna 4tydny a chtela jsem se poradit kdyz selecim tak by to melauhradit preci pojistovna?
Určitě to řeš co nejdřív. Zajdi na tu internu, tam asi ale bude potřeba ta žádanka z gyndy. Rozhodně bych to tak nenechala po takové zkušenosti. V těhu je sice omezený výběr léků na tlak, ale je nutný být pod kontrolou! A pokud vím v těhu se jako hraniční tlak bere 140/90.
@mariangel píše:
Prave ze jsem tehotna 4tydny a chtela jsem se poradit kdyz selecim tak by to melauhradit preci pojistovna?
Samozřejmě, léčba je na pojišťovnu. Obvoďačka tě normálně vykopla, asi bych jí to nenechala jen tak projít. Bere už jenom za to, že tě má v evidenci hezký peníze. Lidi se bohužel lehce nechají odbýt a toho někteří doktoři zneužívají!
Ja tedy nevím, ale nechce zakladatelka na pojišťovnu interrupci? @ivunak
Kdyz ona temi slovami na me mluvila jak pouzvaji lekari ve smyslu jako ze stim nema nic spolecneho ze to neni jako lecba nebo tak neco ale vpondeli tam znovu zajdu oni se tam stridaji 3 lůekari takze je to na prd
@mag píše:
Ja tedy nevím, ale nechce zakladatelka na pojišťovnu interrupci? @ivunak
Tak to mně z jejího příspěvku nenapadlo ![]()
Ale pokud by šíleně vysoký tlak ohrožoval její život, tak dojde k ukončení těhu taky na pojišťovnu.
@ivunak píše:
Určitě to řeš co nejdřív. Zajdi na tu internu, tam asi ale bude potřeba ta žádanka z gyndy. Rozhodně bych to tak nenechala po takové zkušenosti. V těhu je sice omezený výběr léků na tlak, ale je nutný být pod kontrolou! A pokud vím v těhu se jako hraniční tlak bere 140/90.
on mi dal zadanku ale ja sni sla zrovna za obvodni asi moje chyba
@mariangel píše:
Kdyz ona temi slovami na me mluvila jak pouzvaji lekari ve smyslu jako ze stim nema nic spolecneho ze to neni jako lecba nebo tak neco ale vpondeli tam znovu zajdu oni se tam stridaji 3 lůekari takze je to na prd
Tak si zajdi na svoji pojišťovna a zeptej se jak to je. Pokud budeš mít v ruce od nich papír, kde bude napsaný, že léčba tlaku jde na pojišťovna, tak už nemůže nic namítnout. Ale toto mně přijde až neskutečný…
@ivunak píše:
Tak to mně z jejího příspěvku nenapadlo
Ale pokud by šíleně vysoký tlak ohrožoval její život, tak dojde k ukončení těhu taky na pojišťovnu.
nejde oto zda mi to proplati nebo ne stejne mi to gyn nedoporucuje k memu stavu jen jsem o tom cetla kdyz ma nekdo zdravotni stav spatny tak je to na pojistovne tak proc se nezeptat?
@mariangel píše:
on mi dal zadanku ale ja sni sla zrovna za obvodni asi moje chyba
Podívej, já nevím co ti poradit. Zjistila bych si jak to je a pokud by ti doktorka tu léčbu dát musela, tak bych jí to jen tak projít nenechala. A vůbec by mně nezajímalo, jestli je nová nebo ne. Prostě bych na ni podala stížnost a šla bych jinam ( to bych si ale nejdřív od ní vyžádala svoji dokumentaci). Gyndař ti určitě v tomto případě vypíše novou žádanku a zkus tu internu.
@mariangel píše:
nejde oto zda mi to proplati nebo ne stejne mi to gyn nedoporucuje k memu stavu jen jsem o tom cetla kdyz ma nekdo zdravotni stav spatny tak je to na pojistovne tak proc se nezeptat?
Tak teď ti teda fakt nerozumím. Celou dobu jsem myslela, že chceš na pojišťovnu léčbu tlaku, ale už si nejsem jistá, jestli ti fakt nejde o ten potrat… ![]()
@ivunak píše:
Tak si zajdi na svoji pojišťovna a zeptej se jak to je. Pokud budeš mít v ruce od nich papír, kde bude napsaný, že léčba tlaku jde na pojišťovna, tak už nemůže nic namítnout. Ale toto mně přijde až neskutečný…
super napad hned se tam skocim optat jak to je dekuji
@ivunak píše:
Tak teď ti teda fakt nerozumím. Celou dobu jsem myslela, že chceš na pojišťovnu léčbu tlaku, ale už si nejsem jistá, jestli ti fakt nejde o ten potrat…
já tomu rozumím tak, že se jedná o ukončení, nikoliv léčbu hypertenze ![]()