Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Caroll-ka
Místo bydlení s chlapcem nastuduj leták od antikoncepce, jak se vlastně bere. Nejsou to lentilky. A podívej se do učebnice, jak se věty oddělují čárkami.
@Caroll-ka psala si, ze budes rada za KAŽDÝ nazor, či radu,,tak se tady necerti, nejak nechapu co ocekavas, ze ti tu budou vsichni psat
podle tvych reakcí bycj soudila, ze si velmi nevyspela ![]()
@Saatine píše:
Neurčuje se pohlaví až někdy od 15týdne?
Ještě na screeningu řekl doktor, že pohlaví nejde určit, že je moc brzo. Spíš až tak na 20. týdnu. Ale já to vědět nechtěla.
@Saatine píše:
Jen někdy kdysi jsem četla, že od 15tého to začínají odhadovat. Tak dík za upřesnění
Já na 12. týdnu měla chvilku průkazku. Fakt nevěřím, že doktor viděl na 90% kluka. Ale zakladatelka se asi nafoukla. Hrdá a pyšná, že je těhotná a my ji to snad nepŕejem ![]()
Hele, známa to věděla od cca 12. Týdne. Na screeningu jí řekli, že bude mít holku a kámošce na screeningu řekli, že to podle hrbolku je spíš kluk a byl to kluk.
Takže já jsem teď třeba naštvaná, že v 19. Tt nevím vůbec nic ![]()
@Caroll-ka píše:
Ahoj je mi 18 let těhotenství jsem zjistila brzy hned na začátku. Otěhotněla jsem přes antikoncepci. U doktora jsem zjistila že čekám dvojčátka ale po pár týdnech se nakonec vyvinulo jen jedno chlapeček:) Rodina je celkově proti tomu hlavně matka okamžitě jsem dostala peníze na potrat…já jsem zásadně proti tomu i když jsem chvili o tom uvažovala ale to jen kvůli rodině, přijde mi to špatné rozhodnutí. Ale nevím zda vše zvládnem. Jediné co je pozitivní je vlastně přítel od 17let bydlíme spolu jsme teď v pronájmu přítel pracuje a já chodím do školy zatím teď už jsem ve 12tt:) a byla bych moc ráda za každý názor či radu.
Promiň, ale také nechápu na co vlastně ptáš?
Název je potrat nebo těhotenství a pak píšeš, že čekáte chlapečka, kterého si tedy necháte.
Kočko, jestli jsi chtěla podporu a rady maminek v podobné situaci, tak jsi to velmi nešikovně napsala, proto ty reakce tady-navíc ve skupině těhotenství/potrat
Zkus zabrousit do nějaké diskuze mladých maminek, těhotných. Beztak není co řešit, na potrat nechceš, je i pozdě, partnera a bydlení máš, pokud to není smyšlené, jsi na tom lépe, než spousta třicátnic ![]()
@Caroll-ka tak proč píšeš do tématu těhotenství nebo interupce? Co chceš řešit když je pozdě? Jakou tu chceš radu? A zbytek nekomentuji. Musela bych souhlasit se zbytkem o tom že je to pohádka.
Kdyby jsi skutečně měla dítě přes antikoncepci, tak se klepeš strachy a chodíš z vyšetření na vyšetření, zda to dítě nemá mentální či jiné deformace. Kamarádka takto otěhotněla - pojištovna by jí potrat i zaplatila, lékař ji pořád někam posílal, bál se právě těch deformací vlivem hormonů, není to prostě přirozené.
@Caroll-ka bydlíte s přítelem, zvládnout to musíte. Jak kvalitne, to už je otázka. Hlavně, aby té živil, neopustil a nebyli jste na sociálních dávkách po mnoho let.
Holky, mně řekli kluka v 13.tt - Vlašín v Brně a ten se neplete a kluk se narodil
Takže tomu věřím, že pohlaví už ví ![]()
Nekdy se pohlavi pozna uz v cca 12-13tt, pokud dr. chce byt sdilny, pozna to podle uhlu pohlavniho pahorku. Ale take pravdepodobne rekne, ze informaci je nutne brat zatim s rezervou. Nebo, pokud to neni znamy, nerekne radeji nic. Ke zbytku se nevyjadruji ![]()