Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že tady nejde o to, jestli zodpovědná byla nebo ne, ale o to, jak situaci vyřeší a to, že ji řeší, znamená, že zodpovědná je.
Nevím čertíku-bertíku , kolik ti je, ale mluvíš, jako by ti bylo čtyřicet a měla si spoustu životních zkušeností a negativní názor na mladé matky. Co kdyby to někdo bral tak, že nezodpovědné je „plánované rodičovství“ protože když se žena rozhodne pro dítě až ve třiceti a pak zjistí, že nemůže, tak už je pozdě na jakákoli „kdyby“? Všechno má svá pro a proti a rozhodně tady nejde o to někoho kritizovat. Monísek tu napsala pro radu, jak nastalou situaci řešit a ne slyšet moralizování… Takže rozhodně to není tak, že pokud ty tady napíšeš svůj názor, tak je zle, ale spíš o tom, že tady se měly psát názory na to, jak řešit ono těhoteství. Ne na to, jak se to mělo řešit před tím, než to celé nastalo.
Monísku - jsem zvědavá, jak jsi dopadla u Dr. a jak ses teda rozhodla.
Marketa182 píše:
Monísek tu napsala pro radu, jak nastalou situaci řešit a ne slyšet moralizování…
ŽE V JINÝCH DISKUZÍCH A JINÝCH TÉMATECH TO DODRŽUJETE!
Jak jsem pročítala různé diskuze, tak to moralizování a osočování je tam všude až až. Jen tady vám to vadí..... ![]()
certiku necerti se.proste jsi prisla s nespravnou reakci na nespravne forum.to se stane ![]()
ahojky holky
tak ja se bohuzel musim zastat certika bertika, protoze se divim,ze nikdo nereagoval tak jako ona, souhlasim s tim,ze byla Monisek nezodpovedna v dnesni dobe se nechranit,pokud tehotenstvi nebylo planovane.To nechapu a nepochopim nikdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja vzdy uz od te doby co jsem mela partnera,jsem dbala na to, aby jsem nikdy neprisla do jineho stavu,pokud jsem nechtela.To znm ze jsme byla zodpovedna sama za sebe a za sevho partnera.
Myslim, si ze ma kazda z vas tento nazor, jen se ho boji vyslovit nahlas a bohuzel ja a certik bertik jsme to udelali.
Ale uz se stalo,to co se stalo Moniskovi ,a prave ze ted by mela pristupovat zodpovedne k teto dane situaci,ve ktere se bohuzel ocitla ,aniz by chtela. A prave ta zodpovednost je ta dite si nechat, ale je to jen a jen na ni
Monisku: preji ti,aby jsi tvoji situaci vyresila tak ,aby byla co nejlepsi pro tebe, tveho pritele, a tveho rasku co se v tobe klube
) myslim si, ze ja ve 20ti letech nebyla vyzrala,ale neznam tebe tak nemuzu posuzovat.Ted mi je 28 a mame krasnou holcicku a muzu ti rict,ze nikdy bych nemenila co se tyce me vyzralosti,
Ale dite si nenechej vzit pokud to tak citis, tak se stalo asi to tak ma byt ,
je to nejkrasnejsi obdobi zeny, a mela by jsis to uzivat pokud se rozhodnes byt maminkou. Ale ver ,ze to tak snadne nebude,ale pokud te pritel ma rad a chce dite a hlavne BUDE chtene neni se ceho bat, jsou holky ,ktere jsou podstatne v tezsi situaci
Tak hlavu vzhuru urcite to zvladnete, co by daly jine holky ,ktere treba nemuzou mit deti.
Dite je dar tak si toho vaz, zalezi jen a jen na tobe jak se rozhodnes a doufam,ze se rozhodnes spravne. Ja za sebe ti nemuzu radit,protoze nikdy jsem nebyla ve tve situaci a nikdo ti nemuze ani poradit ,musis si to vyresit sama s pritelem.Tak drzim palce
Nejde se mi prihlasit Marketa
holky uz to staci,ne??????????
Proc uz se nad to nepovznest a nechat to byt?
Ja se taky muzu prihlasit jako anonym a podporovat treba sebe samu ale nedelam to.
Je to vec Monisky jak s tim nalozi ale rozhodne sem neprisla aby ji nekdo odsuzoval nebo poucoval a neco vytykal,ne?
Certiku-ty mi pripominas nekoho jmenem Jajinka.No ale je snadne mit vice jmen,ze?
Markéto a čertíku - už jsem se k tomu sice nechtěla vyjadřovat, ale musím. Já souhlasím, že to bylo nezodpovědné a asi s tím souhlasí všichni, ale snažila jsem se napsat, že to, že jí to tady budete psát, nadávat jí a moralizovat - to jí vůbec nepomůže! Ano, počít neplánovaně dítě je nezodpovědné, ale kvůli tomu tato diskuze rozhodně založená nebyla . Tak si to svoje trapné moralizování nechte pro své děti a pokud Monískovi nedovedete dát radu na otázku, na kterou se ptala, tak bežte víte kam. Už mě to fakt namíchlo.
Nevím, jak je to v jiných diskuzích, ale ve většině, ve kterých jsem kdy byla, tak takové drsné moralizování neprobíhalo. Nebo takhle rypete i do holek, které nemůžou otěhotnět, že si za to můžou samy? Nebo do holek, kterým doma brečí mimčo a neví, jak ho utišit - že si ho neměly pořizovat? Nebo do holek, které mají nemocné dítě a ptají se na radu - že za to můžou ony- nezodpovědné matky, že je jejich dítě nemocné?
Když se někdo ptá na radu, tak mu buď poradím, dle svého mínění a pokud poradit neumím, tak mlčím…
Monísku - měla to být tvoje diskuze a trochu se ti tu zvrtla
![]()
Ale neboj, nás stále zajímá, jak ses rozhodla a jak jsi dopadla na kontrole!
Naprosto souhlasim s Marketou182(musela jsme napsat to cislo aby si nekdo nemyslel ze myslim tu anonymni
).
Ja se k tomu taky uz nechtela vyjadrovat ale proste mi nekdo takovy kdo moralizuje a neustale haze vinu na cloveku dokaze hnout zluci.
Taky souhlasim ze nekde jinde by se neco takoveho nestalo!!
MOnisku dej nam urcite vedet jak to dopadlo,ju?Tesime se na zpravy
nevim kde Anonymni prisla na to ze vsechny mame stejny nazor jak ona a bertik
to je dost troufale tvrzeni a jsem vsemi dvaceti proti
to zes nebyla ve 20 vyzrala je mozne,to ale neznamena ze jsou na tom vsechny stejne.a ze dite se musi naplanovat aby to bylo zodpovedne je taky blbost.ja dite neplanovala akorat jsem vedela ze kdyby nahodou tak si ho urcite necham.pac jsem do sebe nechtela ani nechci ladovat zbytecnou chemii(antikoncepci).a treba jsem taky nebyla tenkrat ve 20 vyzrala ale vim ze natali nikdy nic nechybelo.
to ze jsi se sebou ve 28 spokojena je hezke ale to je tvuj osobni pripad a nemuzes podle sebe posuzovat ostatni.to uz bys mohla taky chapat ![]()
nikiki: jde videt, ze jsi to vzala spatne, ja jsem psala ,ze ja osobne jsem nebyla vyzrala ve 20ti letech,ale Moniska neznam tudiz nemuzu ji posoudit
Tak si to znovu precti !!!!!!!
Holky nezlobte se,ale ja ji drzim palce pokud jste to nepochopili a necetli muj komentar!!!!!!! Psala jsem ji i pozitivni veci.
Taminka: soudis asi podle sebe, kdyz si myslis ze se certik bertik sama podporuje a pise anonymne , je to skoda,ale kdyby jses mrkla kolik ma ona prispevku a ja tak to vidis,ze to nemuze byt ona ![]()
holky tak se nezlobte, nechame toho ,a omlouvam se za svuj nazor asi neni demokracie...............
Preji Monyskovi at je z ni dobra maminka a at nam da vedet jak se rozhodla, se svym pritel a doufam,ze spravne pro miminko .
Jeste jednou drzim vam palceky Monisku
a prosim napis jak ti to dopadlo u gynekologa ![]()
Hodne stesti Marketa
Ahojky všem !!! moc vás tady opět všechny zdravím, ani jsem si nepřečetla všechny ty poslední vzkazy, nevím který číst dřív … ¨
No byla jsem u doktorky a na ultrazvuku … na ultrazvuku doktorka viděla malý zárodek říkala že je stárý jen pár dní … že mám přijít za dva týdny a že se mám chovat jako těhotná
radila jsem se s ní o nějakých věcech jestli je to rozumné atd… prostě jsem taky chtěla vědět její názor … tak nějak si to srovnávám v hlavě …
nejhorší je, že půl dne to mám tak že jo že chci .. . a další chvíli jsem totálně zoufalá … je to normální , hrozně se bojím, že pokud si ho nechám, budou tyhle stavy čím dálo častěji je to fakt hrozná depka …
Jinak zatím pááá jdu spát jsem unavená (i to k tomu asi patří, že ? ![]()
Monisku: gratuluji ano unava k tomu patri, podivej nezoufej, ja mela planovane tehotenstvi a ted planujeme dalsi, ale pocity jsou u kazdeho stejne aspon u me to take tak bylo, chvili se radujes a potom se vseho bojis to je normalni , ma to asi kazda tehule,tak si to uzivej a chovej se jako tehulka ![]()
Niceho se neboj , muzes se tesit na prvni pohyby, a na krasne tehotenstvi je to to nekrasnejsi a jednou ti tve ditko vse vynahradi a to laskou k tobe, je to uzasne.Tak se tes,
kasli na to co kdo ti rika, a kdo bude rikat , lide te neznaji a jsem rada ,ze jsi se tak rozhodla ![]()
Nosis v sobe poklad a tak si toho vaz, nech se rozmazlovat pritelem a rodice to pochopi a az to male bude na svete, budou se rozplyvat a na vse se zapomene
Gratuluji a preji ti krasne a zdrave tehotenstvi ![]()
Moni-super zpravy.gratuluji
ty obavy jsou normalni ale ver ze se rozplynou az se miminko narodi. ![]()
Anonymni píše:Taminka: soudis asi podle sebe, kdyz si myslis ze se certik bertik sama podporuje a pise anonymne , je to skoda,ale kdyby jses mrkla kolik ma ona prispevku a ja tak to vidis,ze to nemuze byt ona
holky tak se nezlobte, nechame toho ,a omlouvam se za svuj nazor asi neni demokracie...............
Tak k tomu nemám co víc dodat.
Snad jen, že gratuluji a doufám, že si ho necháš a budeš šťastná máma.