Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonimní,
jako vtip a ironie je to přímo ukázkové. Jsi lepší než já… ![]()
Milá Anonymní:
1. pokud s někým předělávám bydlení, tak nepřemýšlím o tom, jestli náhodou někoho ještě nepotkám.....přeci investuju do někoho s kým chci být a nebo ne a hotovo
2. když tě děti tak děsí, zarazila mě tvá registrace a počet příspěvků. Podle tvého „vztahu k dětem a tak…“ bych spíš soudila, že se podobným stránkám vyhneš…
3. jestli to není vtip, tak si myslím, že ten vztah k dítěti mít budeš. Neboj to přijde. Mně se děti líbily, pokud byly tak do třech měsíců a spaly. Jinak jsem je taky nemusela. Když mi dali jeden steh na palec tak jsem málem omdlela, natož porod
.
No a teď jsem nějak přišla na to, že mi nevadí uřvaný kojenec, vyhraju si s neteřema a porod je způsob jak mít mimi a už abych taky měla // ![]()
Takže neboj - opravdu si myslím, že se to zlomí
Monisku
no to je perfektni ze to mamka tak skvele prijala..Mam z toho velkou radost.Vidis a tys mela strach.
Jinak si taky myslim ze bezky klidne ale sjezd bych vynechala-muzes spadnout ,nebo do tebe nekdo narazi…
Sati píše:
Závěrem chci říct, že přežít se to dá, chce to hodně úsilí a tolerance.
![]()
Anonymní, tady má tu normální radu, co požaduješ.
Monisku,
gratuluju k rozhodnuti
Preju pohodovy tehotenstvi a radost z prcka ![]()
Monísku,
pár dní jsem tuto diskusi neviděla teď koukám, že už máš rozhodnuto
Až mě to dojalo. Tak držím palce!!!!!!! ![]()
extoska píše:
ahoj já mám dá se říct podobné dilema, protože jsem včera zjistila díky dvou čárkám na testu, ze jsem taky těhotná, ale vůbec nevím, co dál..je mi 23, stavím dum, resp. byt v podkroví cca 170 m2, jako bydlet je kde, přítel mne miluje, ale dětský pláč mě obtěžuje, děti mých kamarádek mne nezajímají, o porodu se bavit nechci, kojeni se mi hnusí, samotny porod mi projde nechutný, jak se toho mam zbavit-myslím toho pocitu? Ještě studuji, tedy dálkově, ale kariéra je pro mě opravdu důležitá, nevím no, co by za to jiní dali,když já jsem asi tak nevděčná, ze…poraďte!!!!
Hele dětský pláč taky zrovna nemusim, mam radši když si děti hezky hrají, smějí se, neřvou, neperou se… Děti kamarádek mě taky zrovna neberou, o porodu už se klidně bavit můžu další neplánuju ale dřív to taky nebylo zrovna fajn téma, kojení bylo nepříjemný a přesto mam dvě děti
Těch pocitů by ses mohla zbavit tak že to celý budeš brát jinak třeba tak že nebudeš přemýšlet že už by tě nikdy nikdo s děckem nechtěl, tak to totiž není… že si tím třeba mládí nezkazíš jak si myslíš. No a k těm penězům ty sou právě podle mě dobrý a jestli to bude někdy jinak tak to bude horší, lepší určo ne…
Monísku: já si myslím že sjezdovka je horší proto že je tam větší šance pádu a toho že to do tebe někdo napálí…
Monisku, moc a moc gratuluju k rozhodnuti!!!
![]()
Pritel i maminka Ti budou uricte velkou oprou a ver, ze i ostatni se casem pridaji. Takovy maly vrnici uzlicek dokaze i ze sebevetsich mrzoutu udelat „sislajici blbecky“
![]()
Tak se hezky opatruj a at vse probiha v pohode!!!
Je super, že jsi se rozhodla pro miminko. Uvidíš, že to vše půjde a bude to v pořádku. Jen doufám, že u výchovy a péče o miminko budeš více zodpovědná a nebudeš dělat takové blobosti.
Monísku, moc gratuluji k rozhodnutí. Ty pocity, kdy nevíš jak to všechno zvládat a co budeš dělat a podobně jsou úplně normální. Já je měla u obou těhotenství a to obě byly plánované - první dítě v devatenácti, druhé ve 23. letech. Vůbec si nemyslím, že bys byla nezodpovědná. Máš podporu v rodičích i u přítele, což je to nejdůležitější. Na budoucí tchánovce se vykašly, je to váš život a oni vám do něj nemají co mluvit. U nás to bylo to samé, moji rodiče byli z obou těhotenství nadšení a tchánovci to rozdýchávají ještě teďka - a to je manžel o deset let starší než já.
Čertíku-bertíku - asi jsi dokonalá a neomylná žena, že? Mně se teda nezdá jako blbost, když mladá holka řeší jestli to všechno zvládne nebo ne. A mimochodem, já otěhotněla i přes antikoncepci v sedmnácti letech - v šestém týdnu jsem potratila. Teď antikoncepci neberu - kojím a gynekolog mi ji nedoporučoval, protože po prvním porodu jsem měla s antikoncepcí problémy. Takže používáme kondom - před dvěma týdny se vloudila chybička - ani prezervativ není dokonalý a dost možná jsem těhotná znova. Chystám se během pár dní testovat. Jsem proto nezodpovědná a dělám blbosti? Docela by mě zajímalo jestli ty máš děti. Ale možná jsi tak zodpovědná, že žiješ jako jeptiška ![]()
AHojky!
Monísku, gratuluju k rozhodnutí… Jako kdybych viděla sebe…
Den před svýma 20 narozeninama jsem zjistila, že jsem těhotná a rovnou v 6 tt , měla jsem rozházenou MS tak mi zpoždění nepřišlo divné. O to větší pak bylo moje překvapení…nejhorší byly mé výčitky z toho, že jsem za těch 6 týnů těhotenství absolvovala asi 3 oslavy (hojně doplněné alkoholem) a kouřila jsem. S přítelem jsme žili necelé 2 roky v 1+kk a celkem nás tato novinka zaskočila - víc mě , přítel byl nadšený, ale já měla pocit, že mi „končí život“, že nezvládnu lid co na mě budou s bubnem koukat jako na mladou a blbou těhulku, šíleně jsem se bála porodu a ještě větší hrůzu jsem měla z toho, co si počnu s miminkem až se narodí.Měla jsem strach, že bude brečet, nebude spát a já to nezvládnu..Ale časem se vše ustálilo, začala jsem si užívat těhotenství (divně koukající lidi mi mohli…), dokonce jsem i těšila na porod a malý byl pro mě jako zázrak.....Sice je fakt, že asi po 2 dnech co se narodil, jsem ho chtěla „vrátit“ a vyspat se, ale takové stavy mají skoro všechny maminky. naučila jsem se starat o dítko, domácnost, s přítelem jsme se letos vzali, stavíme dům, hned po porodu jsem začla dálkově studovat VŠ a všechno to jde…myslím, že mimčo tě v ničem neomezí, teda kromě večerních jízd po hospodách…hlavně v létě je to fajn, s kočárkem můžeš jít i s přáteli posedět do nějaké pěkné zahrádky, dítko si pohraje na čerstvém vzduchu a ty budeš mít radost,že jsi mezi lidma. V zimě se dá taky s mimčem ven nebo do mateřských center, je už i hodně nekuřáckých podniků s dětskými koutky…
když chci někam jet, tak naložím malého a kočárek do auta a jedeme pryč i na celý den.....Všechno se dá zvládnout.
A rodičů se neboj - mamča vzala tvou novinu v pohodě a táta bude taky dobrej. A myslím, že „tchánovci“ nakonec taky „vyměknou“. Vždyt i s dítkem se dá studovat a přítel může i nadále budovat kariéru…
U nás novinku o miminku přijali rodiče celkem šokovaně, ale všichni měli radost, mě mamča měla taky ve 20, takže mi nemohla nic vyčítat
a ted když jde s malým po městě vypadá jak jeho mamka ![]()
Neboj se, všechno zvládneš a hlavně se netrap přemýšlením co a jak bude.....všechno nějak dopadne a těhu hormony jsou mocné čarodějky…
Ja mam dost rozlisny prroblem. Spali jsme spolu s kamaradkou(ja ji mam moc rad a dokazu si predstavit zivot vede teto zeny) ona me ale jen bere jako nejlepsiho kamarada. Stalo se ze jsme si jednou nedali pozor a ted je ve 3 tydnu…Ja jsem ale zasadne proti potratu o kterem ona premysli…nechce si nechat dite jelikoz neveri tomu ze ja jsem ten pravy, ze by jsme nemohli byt ani jeden stastny a ze nam to zkazi nase zivoty. Je pravda ze nase jak zivotni tak financni situace neni nejlepsi ale vsecko se da nejak vyresit a ja se o to male chci postarat jak nejlepe mohu. Michal 26 let (slecne je 30)
Nevim co jak ji presvedcit at na potrat nechodi a zvolime jinou cestu
@Jery0007 tak jí prostě řekni to co jsi sem napsal, že by jsis dokázal s ní být, že ji máš rád, a že nechceš, aby na ten potrat šla. Buď k ní upřímný.
těžko radit.. nemá ona třeba ještě nějaké jiné kamarády na sex? Víš, jestli jsi si jistý, že to čeká s tebou?? Jistota je jistota..
![]()
@Jery0007 ahoj bohužel toto asi ty v rukou nemáš.
Slečně už je dost na to aby se mohla starat o dítě máš už docela čas, ale zase já si nedokážu představit že bych takhle z někým byla.
Pokud ona to necítí ted tak to asi nebude cítit nikdy.
Je to složitá situace.
3tt znamená že je ještě možnost že se to nemusí uchytit a muze odejit z ms když jeste nemá termin ms nebo to brano týden od zpozdení a vís kdy byl primo cyklus.