Těhotenství nebo interupce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13503
19.11.07 15:30

Monisku urcite nechod na interupci..Vzdyt tehotenstvi a pak miminko je snad to nejkrasnejsi v zivote zeny.Nektere cekaji hrozne dlouho na to az otehotni a ty ted tehulka jsi tak neblazni.

A svatba opravdu neni dulezita.A premyslet zda dat penize do svatby nebo investovat do miminka?To snad ne,ze jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
19.11.07 15:36

Ahoj,

Urcite se nedes veku nebo kariery. Kdyz se chce, tak vsechno jde. Kdyz se nam narodila prvni dcera bylo mi 21 a manzelovi 19 let a neplanovali jsme to. Oba jsme chteli na vysokou, atd. Jenze moje mati se marne snazila podruhe otehotnet a pres nekolikere umele oplodneni jsem zustala jako jedinacek. Tahle zkusenost mych rodicu me hnala k tomu, ze jsem nad potratem vubec neuvazovala.

I kdyz to tak nevypada, s detma se da zvladat spousta veci. Muj muz studuje v Londyne, takze o jeho karieru se nebojim. Ja se letos pripravuju na certifikat z anglictiny a pritom jeste ucim pro jazykovku individualni kurzy. Nakonec se nam porizovani deti zalibilo tak, ze v Sarlotinych osmi mesicich jsme se pokusili o druhe a vyslo to hned. Mame dve krasne zdrave holky a v dalsim zivote bych to udelala stejne. Jedine, co me mrzi je, ze manzel studuje tak daleko, ale on v CR nechtel a ja se mu nedivim. Na stredni byl rok v Americe a poznal lepsi styl vyuky. Holky jsou aspon sire orientovane a od malicka slysi anglictinu. Obcas jezdi do Londyna s tatou. Jeste vlastne k tomu tatinkovi. Uz od narozeni Sarloty se o ni umel komplet postarat vcetne prebalovani a delani UM mleka.

Preji, at se rozhodnes spravne…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.07 16:21

Ahoj,ja se primlovam za to male! :P A ze jsi mlada?Moje sestra otehotnela kdyz ji bylo 17.A moje mamka byla v 36!babickou.Lenka

• Citovat
  • Upravit
7374
19.11.07 16:23

Ahoj,

pridavam se k povzbuzeni, protoze toho myslim neni nikdy dost :D
Je mi 21 a podivej na metrik. Jak jsi psala, tak my jsme to taky jen tak parkat zkusili a ja se zacala bat, ze treba nebudu moct mit deti, no a najednou se zadarilo :D Takze planovane/neplanovane. Strach mam taky, jestli to vsechno zvladnu, protoze navic jeste studuji, ale kdyz to tak ctu a vidim kolem sebe, tak se to asi da zvladnout a navic si to s mimcem i uzit a to i kdyz jsme „tak“ mlade :D Nenech se odradit tlakem spolecnosti, ze je jeste moc brzo.
Preji Ti odvahu do rozhodovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
19.11.07 17:05

Tak já bych byla tedy pro svatbu. Nevím, jak jste na tom finančně, ale i hezká a romantická svatba nemusí bejt tak drahá… A třeba vám rodiče přidají. Ono ani miminko nemusí být drahé, pokud netrváš na kočárku za 20 000 apod. Takže si ymslím, že když se chce, tak to jde:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
19.11.07 18:01

Já sem taky pro mimi.. Mě je 17, jsem v 18tt.. Plánované to tedy taky nebylo, dokonce se to nak stalo přez HA 8O přítel mě taky dost podržel..Jsem proti potratum, a teď sem rada ze sem tam nesla(sice se dost bojím toho co bude, ale je to zvláštní cítit jak se hýbe v brusku :lol: )..rikala sem si, ze to sice ještě nežije ale nadruhou stranu takový byl každý..prostě bych tam nedokázala jít.. Studuju SŠ a nemam zatím v plánu přerušovat jí..domluvený mam indiv.studium, tak doufam ze to zvládnu..O dítě se naštěstí postarat umím, mám dva malí sourozence a o ségru sem se starala od 2mesicu i v noci atd.. Mojí kamarádce je 27, ve 20byla na potratu a do dneška toho lituje, protože nemůže otěhotnět (je to smutný koukat na ní jak se slzama v očích říká, že mohla mít sedmileté dítko..) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.11.07 19:48

Monisku a odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.07 19:58

Rozhodně si jej nechej. To miminko za to stojí. Ale přece jen, je to 20, co takhle antikoncepce??????
Mám nejraději, když mladá holka, se pak diví, že je těhotná. Proboha, vždyť dnes je tolik antikoncepce, to je problém zajít na gyndu a poradit se???
Nějak těm mladým chybí zodpovědnost!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
19.11.07 20:33

Ahoj.
Přítel mimčo chce, máte byt, máte práci… Jdi do toho a neboj se!!! :huban: Taky se ti teď bouří hormony, tak přemýšlíš, brečíš… Hele, já mám děti skoro na stará kolena, strašně jsme je chtěli, děti jsou vymodlené, já chtěla mimčo v dvaceti a když jsem otěhotněla, tak mě vždycky přepadl splín, jak že to budu zvládat, jak to dál bude, že už nebudeme s mužem sami dva atd atd… To dělají ty pitomý těhu hormony. :lol:
No a jestli tě měl taťka v 19., tak vám nemá co vyčítat!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
19.11.07 21:17

Čertík-bertík: Rozhodně si jej nechej. To miminko za to stojí. Ale přece jen, je to 20, co takhle antikoncepce??????
Mám nejraději, když mladá holka, se pak diví, že je těhotná. Proboha, vždyť dnes je tolik antikoncepce, to je problém zajít na gyndu a poradit se???
Nějak těm mladým chybí zodpovědnost!!

Antikoncepce?? já jí brala..a jak to dopadlo?? sem v půlce těhotenství, tohle nesnášim, někdo vidí mladou mámu a hned mluví o nezodpovědnosti, i když vůbec neví… a ve dvaceti, no neřekla bych že je to brzo ..brzo jsem možná tak já.. a když pak ve třiceti ženy pláčou doma nad každym testem s jednou čárkou, protože nemůžou otěhotnět?, nadruhou stranu chápu že chtějí mít kariéru atd. ale tu si v této době může člověk udělat kdykoli, ale tělu pak už nic neporučí.. A chápu i to, že HA někdo brát prostě nechce..to je každýho osobní věc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
19.11.07 21:22

Ahoj.taky se primlouvam za miminko,kor v tve,da se rict bezproblemove situaci :)
me bylo 21 kdyz se narodila natali.pritele jsem nemela protoze me nechal kdyz se dovedel ze cekam mimi,bydlet jsem nemela kde tak jsem bydlela chvilku u rodicu a pak ruzne po podnajmech.kdyz byli male necele dva roky,nasla jsem si pritele,od letosniho unora je to muj manzel a ted cekame miminko dalsi :) a k tomu mame kocoura,morce a potkany a vse se stiha :wink:
ja rikam ze vse se da zvladnout kdyz se chce.a az budes mit mimiska i pohled na svet se zmeni a nebudes tolik resit co popri mimcu stihnes.a rodice ti urcite radi pohlidaji a to ze budou mladi stari rodice si to aspon vic uziji 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
19.11.07 22:04

Monísku, toto si opravdu každý musí rozhodnout sám, ale myslím si, že to absolutně není věc rodíčů,ale vás dvou. Takže bych se připravila i s partnerem na možné negativní přijetí od rodičů, ale jinak… máte práci, byt, máte se rádi a rozumíte si..... Co víc chcete????? Rodiče se na býtí prarodiči necítí nikdy. Moje mamka otěhotněla v 17, já ve 24 a když jsem jí to říkala, přišla jsem si jako ta 17letá holka, ale já jsem od ní nic nichtěla, jen jsem ji informovala o budoucím přírůstku. Mamka si také myslela, ať „dělám kariéru“ a podobné „kecy“, že mám na dítě čas… Ale můžu ti říct, že podruhé jsem už opravdu tak snadno neotěhotněla, bylo to opravdu náročná léčba a kdybych předtím žila s tím, že jsem se nechala dobrovolně připravit o mateřství, tak bych to těžko rozdýchávala. Takže bych se na toto níkdy neptala rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.07 22:20

Jen se pridavam k nechani si miminka!!!!!!!!Jsem jedna z tech,ktera otehotnela pres HA a dodnes mi to nikdo neveri.Brala jsem ji presne,ale priroda byla mocnejsi a dnes mame 2 leteho Stepana.Nerikam,ze vsechno bylo a je lehke,ale nikdy na svete bych nemenila!!!!!!! Tehotna jsem byla ve 22…taky nic moc velky vek:)))

• Citovat
  • Upravit
28414
19.11.07 23:44

Ahoj :wink:
Já jsem taky mladá, v květnu mi bude 24 a když se malej narodil, bylo mi 20 (za šest týdnů 21). Na potrat bych asi nešla, každá situace se dá nějak vyřešit a vy máte byt, práci…sami sebe. Na rodiče nedejte, je to vaše miminko a váš život. Jak někdo psal, pokud to nejsou suchaři, vyměknou. Zeptej se taťky, co mu na to řekli v jeho věku rodiče, ať se pochlubí :idea: :D
Mít dítě ja nádherný. To víš, že to není jen procházka růžovým :,-(em, jako celý život. Prostě s dítětem se nenudíš. A až ti řekne „máma“, je to nejhezčí. Víš, co se teď naučil můj syn? Když něco provede a já mu vyhubuju, tak za chvilku přijde a řekne „promiň“ No a to mám slzy na krajíčku, nedělá to pořád, takže vyjímečně krásný :wink:

Držím ti moc palce :wink: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.11.07 07:58

Taky musím zareagovat na odpověď čertíka. Nemyslím si, že by v dnešní době byly nezoodpovědné ženy, právě naopak. Antikoncepce se hodně rozmohla ale přesto žádná není stoprocentní. Neodsuzuj proto mladé maminky že jsou nezoodpovědné, někdy se to prostě podaří i přes antik.
Plně zastávám názor, že první dítě ve 30 nikdy! Jsem sama mladá bude mi 22 a jsem plánovaně těhotná, jsem proto nezodpovědná? Nechtěla bych čekat do 30, vidím kolem sebe takovou spoustu kamarádek ke 30., kterým se prostě nedaří a proč? Jsou plné stresu unavené z neustálých vyšetření a navíc biologické hodiny se opravdu přelstít nedají. Podívejte se kolem sebe jak stále stoupá neplodnost a proč?

Lucík

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí