Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já myslím že už by u tebe srdíčka mohl vidět, pak uvidíš vždycky na kontrole jak pěkně rostou. Je to paráda to sledovat, já bych na tom utz mohla ležet celý den
.
A s pohybama je to různý, já už je měla skoro před 3 týdny a to jsem byla asi v 18 týdnu. Bylo to jen slabý ale bylo to ono. Cítila jsem jakoby mi tam brňelo a nebo něco plulo nebo tak. Teď je některý den cítím strašně silně a někdy skoro vůbec. Někdy je to úplně vidět, najednou se mi udělá boule na břiše
, mám ho jakoby křivý
a když si na něj šáhnu tak cítím jakoby ťukání. No prostě je to zvláštní, ale krásný
. Dneska asi celý den spí potvůrky! ![]()
Poli tak to je bezva gratulluji k princeznám!!!
To je zvláštní že by byli jednovaječní
Pak komu má člověk věřit že?
Ahoj holky,
bohužel nemůžu moc číst, mám teď nějaké běhání a vyřizování. Jinak se máme dobře, ultrazvuk a poradnu mám příští středu, takže zase posedím půl dne v Podolí. Ale co by člověk neudělal pro mimča…
POLI - chtěla jsem Ti napsat, že s Tvými dvojčátky to může být podobně, jak mi nastínil dr. na ulrazvuku ve 14 tt. Říkal, že jsou dvojvaječní, ale že placenty jsou hodně blízko sebe a pravděpodobně se v budoucnu „slijou“ do jedný, ovšem jen opticky, fungovat bude každá zvlášť. Nicméně pokud Tě tento dr. na velkém UZV viděl teď poprvé, mohlo mezitím dojít k tomu spojení placenty a teď to prostě vypadá jako jedna. Ale teď už se to asi nezjistí takhle pozdě, pokud ovšem není někde napsáno v nějaké Tvé předchozí zprávě, že placenty byly dvě.
Ulrika
hezký večer,
teda Poli, tak to čučim. že by nakonec jednovaječný???? Takže dvě holčičky? To je super, já doufám, že budu mít aspon jednu holčičku taky
Uvidíme. Tak moc moc gratuluji a je dobře, že si tě teď budou víc hlídat. Dneska mi přítel mazal břicho a dostal dva pořádný kopance, i já to cítila, huraaaaaaaaa! Ale to bylo všechno, teď už zase nic ![]()
Tak holky, hlavně se opatrujte, ať nám ta mimča pěkně rostou!
No holky mě je to taky divný, že najednou jednovačný a jedna placenta, on teda Dr. řikal že teď už se to špatně poznává, tak vůbec nevim, jsem z toho celá spletená
. No až tam půjdu za měsíc tak tomu doktorovi mám přinýst ten obrázek z prvního ultrazvuku to jsem byla tak ve 12 tt a on se chce na to ještě podívat. Ale určitě neni na škodu že mě budou víc hlídat.
Morgan no vidíš a je to tady
pohyby
.Ty moje Berušky taky dneska celý den chrňeli
, až asi před hodinkou zase začali řádit. Oni to mají vůbec nějaký obrácený, většinou začínají řádit až navečer a nedají si pokoj až do noci. No třeba se teď, když jsou v bříšku, vyřádí a pak mi budou v noci krásně spinkat
!
Jsem zvědavá jak dopadneš v pondělí, jestli se vám taky ukáže i ten druhej prcek aby jsi věděla co to je. Páreček by byl supr, viď? Já jsem taky moc chtěla i chlapečka, ale 2 cácorky jsou taky supr
!
Krásné ráno holčiny,
Morgan, Poli, to je nádhrea že už prďolky cítíte. Musí to být super. to už se člověk přeci jen bojí o trošku míň když cítí jak se tam prťata vrtí. škoda že nikdo nevymyslel nějakej domácí UTZ, bych je kontrolovala ![]()
Mně ta kontrola u Dr. uklidní vždycky tak na dva dny, dneska už zase začínám plašit, v neděli už budu naprosto nesnesitelná, už aby bylo pondělí.
Pusiku, přesně tak, já bych taky brala ultrazvuk doma
Já už se taky nemůžu pondělí ani dočkat, to je šílený! Ale neboj, bude to v pořádku, hlavně na sebe dávej pozor, ju?
Hlčiny, můžu mít dotázek ,??? Měla jste některá HSS a přesto vám dali emryjka???? A nevíte aby se emryjko(a) chytlo co je proto nejlepší?? Myslím cokoliv, třeba i kolikabuěčná emryjka jsou nejlepší, nebo co vám radili mudrcové ? Co dělat a nedělat? Díky moc ![]()
Čauky dvojčátkový těhulky ![]()
Teda já bych taky brala mít doma nějakej ultrazvuk, třeba jenom malej, ale to bych zase asi nic nedělala a jenom bych pozorovala ty moje kočičky
, ale bylo by to supr
, že jo?
A jak se jinak máte? Dneska je venku strašně hezky, svítí tam sluníčko a je krásný teploučko byla jsem půlku dopoledne venku se psem a je tam fakt krásně. Teď jsem si zasedla k počítači a baštím malou sváču
než začnu něco vařit.
Morgano, v pondělí máme obě velký den . Já jdu hend ráno, Takže bude zpátka brzo , hned se ozvu . V kolik jdeš ty ?
Jinak se šetřím, nic moc nedělám. Jo a od včera je mně bléééé. Manža mi koupil ty lízátka pro těhotný, docela pomáhají.
Tak ať už je to pondělí za náma.
Pusíku v pondělí ti budu držet palečky aby se vám ukázali srdíčka, to hned budeš určitě klidnější, viď? Já jdu v podnělí taky k mojí Dr., ale jen na běžnou prohlídku, ale stejně se už těším až je uvidím
. Jinak já zatím za celý těhotenství naštěstí nezvracela, jen jednou jsem měla na mále, ale to jsem v koupelně rozdýchala. Takže vůbec nevím co to je
. Vlastně mi vadilo když jsem jedla rychle, takže jsem jedla jako šnek
!
Morgy ty nám dej určtě taky vědět jak jsi u doktorky dopadla. Jsem moc zvědavá jestli se vám povedl ten chlapeček!
Poli to je jasný, člověk se pořád bojí ,že se něco pos…
Kontrola u normální doktorky musí být fain . Budu čekat na zprávy co se dozvíš. Je to jako sledovat novinky z budoucnosti. Budu vědět co bude až v tom týdnu budu taky.
Už se na ně moc těším. Taky se těším až mi dají těhu průkazku. Ale nevím kdy se dává
V pondělí pokud bude všechno v pořádku tak jdu do CAR naposledy. Pořád přemýšlím jestli jim mám něco donést, bombošky a kytky, ale zas co když to v pořádku nebude. Bojím abych to tím nezakřikla, taky nevím jestli se to hodí. Nebo má raděj přijít ukázat až narozený miminka a pak něco přinést ? Fakt nevím.
Musím se přiznat, že nejlepší pocit jsem si zažila v CAR na tom UTZ , je společnej jak pro ty co stimulují tak pro ty co jim to vyšlo. Stydím se , ale bylo mně tak nádherně když jsem vyšla z kabinky s fotkou a všechny ty holky co tam seděly na mně zvávistivě koukaly. Nemohla jsem si pomoct, všem to přeju, ale bylo to nádherný tam stát s tou fotkou a vědět že na ni zírají.
Tak to teda vůbec nevim jestli bys jim měla něco přinýst, záleží asi jakej si tam s nima měla vztah. Já tuhle situaci naštěstí řešit nemusela, ale asi bych taky nevěděla. Určitě je potěšíš, ať jim teď něco přineseš nebo né, i tím až jim ty prcky přivezeš ukázat. Ale počkej až tu bude Morgan, ona ti určitě napíše jak to udělala. Jo a já těhoteskou knížku dostala až když jsem tam šla už jako těhulka po druhý. Po prvý mi jen řekli že jsem těhotná a že knížku musí připravit. No ale nakonec jí stejně připravovali až když jsem tam pak přišla. Ale asi to dělá každej Dr. jinak. To jsem ti teda moc neporadila, viď?
To neva,
Byly stašně milý a fain, ale střídalo se u mně spousta dokrotů a sestřiček, takže vlstně ani nevím jak to vyřeši, komu bych to jako mněla předat. Nejvyššímu si netroufnu, vůbec ho tím otravova. On byl takovej zvlášní tak nevím , no uvidím třeba Morgan poradí. Myslím že k nim mám přijít pak ještě na ty tripletesty, tak že bych to třeba nechala na pak.
Poli takže tobě ji daly asi až někdy kolem 12 tt ? nebo se pletu ? Ono prý první trimestr je nejnebezpečnější tak proto tu průkazku asi nedávají hned.
Poli, jestli se nám povedl chlapeček? Chlapečka tam už mám, chci holčičku!!!!!!!
![]()
Já jdu na utz v pondělí až odpoledne, tak musím ještě vydržet. Dneska si jedeme pro postýlky, starší z bazárku, tak už se těším. Taky jsem dneska objednala autosedačky Chicco
![]()
Blani, uvidíš, jak ti porostou folíky po těch injekcích, pak ti všechno řeknou. Já jich nakonec měla 24, docela hodně, říkala dr., že jich je až moc a vidíš, jak to vyšlo a ještě mám 8 sněhuláků v CARU. Pak jsem měla šíleně zvětšený vaječníky, což docela hodně bolelo, ale všechno to přešlo a teď už si skoro vůbec nevzpomenu!