Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Terra nene…metriky jsou porad stejne
akorat ten se jmenem se musi obnovit,nejak nefunguje,ale nevadi,stejne 3 mertiky uz jsou moc ![]()
Varenko - Sašenka se už na vás směje? Nebo se jen tak usmívá a kouká mimo? Viktorka se totiž na nás ještě nějak moc nedívá, spíše nevědomky a taky se tak nějak nevědomky směje. Nemůžu se dočkat, až sezačne smát i na nás
Zuzika - Nechtěla jsem tě strašit
Jinak, my jsme to taky všem řekli až po 12tt. Doktor mě postrašil, že dříve to říkat nemáme, tak to věděli jen asi tři lidi (kolegové z práce ode mě a od manžela). Co se týče hladu, tak ten jsem v některých etapách těhotenství měla přímo vlčí
Někdy jsem ani nemohla dospat do rána, jak mi kručelo v břiše ![]()
CINQ - aha jen jsem postradala to jmeno, tak proto me to asi zmatlo, kdy Vam rekli, ze bude GABRIEL?
Terra rekli mi to ve 21tt,ze to bude kluk a znova mi to potvrdili ve 32tt…ukazal se nam ukazkove
vubec se nestydel
to nema po me…ja se totiz stydim
![]()
No me rekli Olivera nekdy na konci 4 mesice, ten se taky pravda vubec nestydel, ted premyslim, jestli si to mam nechat znovu rict, nebo pockat a nechat se prekvapit. Je to hrozne dilema!!!!
Terra ja se chtela nechat prekvapit,ale nevydrzela jsem to
proste jsem to musela vedet a u dcerky taky
jsem proste slipka zvedava
a pritel to chtel vedet a to bych neprezila kdyby to vedel a ja ne
a on by mi to nerekl ![]()
HOLČINKY – vy tedy jedete, to je nestíhačka
![]()
CINQ a TERRI:
malinká už byla zase taková mrzoutčká, ale bude to asi počasím. Přijde nám to tak…Tak jsem jí dala kousek mokré plínky na čelíčko a spinká jako andílek a mezitím ostříhala nehtíky
- konečně. Má nádherné prsty a nehty (po mamince
), ale rostou jí šíleně a furt se strašně škrábe. Potřebovala by denně tak 10 lazebníčků ![]()
CINQ, tedy to zní náááramně. Jak z románku. Stejně jak jste šmrnclí tou Fráánciií tak vás jako z románku beru - celou rodinku ![]()
MARKETKO:
malinká začala vidět už když jsme přijeli z porodnice i držet hlavičku - já vím, že to zní dost neuvěřitelně, ale tehdy už viděla jako pohyby a otáčela se za nimi. Dnes už vidí, když se na ní smějeme…a nebo ledaže by to poznala, podle zvuku…protože je hodně taková ZVUKOVÁ
, ale dle mého opravdu vidí. Směje se nádherně.
![]()
Varenko - Viktorka taky vidí, rozhlíží se kolem, ale nepodívá se ještě do očí. Takže když senáhodou usměje, ještě to nepatří konkrétnímu člověku. Chápeš, co myslím? Jinak hlavičku taky zvedá hezky a co se týče zvuků, tak třeba na chrastítka a pískací hračky reaguje (ale nepodívá se na ně). Když je nejhůř a má záchvat pláče a nezabírá vůbec nic, mám jeden fígl
- hraju v pop-rockové kapele na akordeon a hrála jsem celé těhotenství (ještě pár hodin před porodem
), no a Viktorie si tu hudbu pamatuje. Takže když je nejhůř, pustím ji naše CD a tančím s ní po obýváku. Většinou už u druhé písníčky spí
Na jinou hudbu tak nereaguje. Zabere to tak v 90% případů.
Marketko - ty jsi ale obr sikulka, takovehle veci ja bych nezvladla, mam totalni hudebni hluch, ale treba zpivam hrozne rada
![]()
CINQ - prave ja si myslim, ze to taky nevydrzim, i kdyz nevim, jestli uz ted neco uvidi, no uvidime, ale chtela bych pomalinku neco nakupovat a v tech neutralnich barvach je hrozne maly vyber, asi juknu do HM, ale uz me to pomalu chyta
![]()
Ahoj holky, mame dalsi krasny den a tech prispevku zas, to mam radost ![]()
Cinq , super fotecka, jsi sexy maminka
Skoda ze zas bez hlavy, je videt, ze pritele vic bere telo ![]()
Moje fotecka, to myslis z UTZ? Tak to si pockas, tady mi budou delat jen jeden UTZ ve 20. tydnu. A ja se jeste nemam cim chvalit
Ale zacne brisko vykukovat, tak se mate na co tesit.
Ja byt tebou, tak bych byla spis rada, ze ti rekli o moznosti cisare. Aspon se na to muzes pripravit a nebyt pak zklamana, ze to neni tak jak sis predstavovala. Budes se divit, ale tady v Americe si zenske za cisare plati, i kdyz ho zdravotne nepotrebuji, proste nechteji si ponicit nebo moc roztahnout vaginu, tak to resi takhle. Sila, co? A doktori si pro pojistovnu vzdycky nejaky duvod najdou. Fakt jsem tomu nejdriv neverila, ale je to tak. Nechapu. Takze bud v klidu, tady bych rekla ze tak 1/3 porodu je cisarem.
Terko , ty jsi pekne zmatena
Ale v tvem stavu je to pochopitelne. S tim zvracenim nestras, me uz je docela dobre. Vybrali jste hezke jmena, no vidis, nebylo to tak slozite.
Zuzi , s tim hladem si nedelej hlavu. Moje teorie je, ze si telo rika samo co potrebuje a ted, kdyz jsi tehotna, tak bys mu mela verit (jindy radsi ne, ono si telo umi pekne vymyslet)
Takze proste poslouchej, co ti rika, kdyz rika, ze chce jist, tak mu dej najist, kdyz rika, ze tohle se mu delat nechce, tak ho nenut. Moje si taky rika o jidlo
A hlavne o odpocinek. Ja jsem ted na gauci pecena varena ![]()
Ja jsem to rekla mamce hned a vyslovne jsem ji zakazala to rikat nekomu dalsimu, ale na druhy den to prede mnou rekla sve kamaradce, rikala, jen tak potichu, at to nezakrikneme…
Ale pak z ni vylezlo, ze je nekdy lepsi to propagovat, ze to pak bude tak jak to rozhlasujes. Takze mam pocit, ze u nas na vesnici uz to vi vsichni
Proste vsichni vi, ze budu mit miminko, tak ho asi mit budu. (Ale radsi to zaklepu.) To jsou babske teorie, co?
![]()
Marketko , no mne uplne spadla brada… ty hrajes v kapele? Wow, tak to je super, to se nedivim, ze na malou muzika zabira, uz to ma v krvi. Jsi borec!!! ![]()
Varenko , uz mi neni spatne, ale reknu ti, nemuzu se dockat toho privalu energie
Rekla bych, ze je to o trosku lepsi kazdy den, ale jde to pomaloucku.
Tak Sashenka uz se usmiva? To je super, ze? Na to se moc tesim. ![]()
Holcinky, mejte se krasne, pokracujte v stebetani
Zanet
ZANET - ahojky tehulko, ja te nechci strasit, taky jsem se tesila, ze to prejde a nic a ten prival energie taky nekde zustal viset, protoze ja pravidelne kolem poledne odpadavam a ted posledni dva dny i v praci a normalne usinam. Hruza, ale jinak mi je fajn, az na to, ze mam taky porad hlad a je mi tady hrozne horko - neni tady klima tak mam pocit ze se asi udusim a to jsem si jeste udelala teple nudle, to bude neco. A jak se mas ty tehulko?
Zanet ono totiz vzdy kdyz mu reknu,ze bych chtela vyfotit pupicek,tak on to vezme doslova a vyfoti pupicek
je to zlatko a ja se nerada fotim ![]()
Jinak samozrejme,ze se tesim na fotecku od tebe a taky pak z UTZ
vsechno musime videt ![]()
Jinak ja bych radeji brala tu moznost to nevedet,nez to vedet dopredu
ja jsem totiz posera v tomto.Jsem totiz moooc premysliva
jak rika pritel,treba kdyz mam problem,tak premyslim i celou noc a nemam potrebu spat…a takhle to muze jit i nekolik dni ![]()
A to jsi me docela prekvapila,ze si u vas zeny za to plati,podle me je to totiz bolestivejsi
a trapis se pak po porodu dele stim,prece jenom nez ta jizva se zahoji
tak to je taky nejaka doba…osobne si nemyslim,ze by se vagina vytahla
to by pak skoro kazda zena v CR mela sexualni problemy ![]()
A jak se citis?Tak si pamatuju,ze v tvem tydnu tehu,uz jsem se nemohla dockat,az budu moct nakupovat
ale vydrzela jsem to az do 22tt…jsem na sebe pysna ![]()
Terra Ja sice cekam kluka a vim to jiste,ze to je kluk a stejne nakupuju barvy takove neutralni,jako je treba oranzova,bila,cervena,zelena a i tu modrou…protoze mam rada barevne veci,prece to nemusi byt vse v modrem nebo v ruzovem ![]()
CINQ - o barvickach to neni, ja jsem spis myslela na to, ze nebudu treba pro holcicku kupovat mikinku s masinkama, a pro kluka saticky, ale jinak mam taky rada pestrost a Oli mel taky mraky barev jinych nez modrych.
![]()
Terra tak to je fakt
nejak mi to nedoslo
protoze sice mam dcerku,ale saty nebo sukni si vezme jenom z donuceni,takze jsem zapomela,ze neco takoveho existuje
to ona proste pokud mozno tricko(jednobarevne),sortky(jednobarevne),tenisky a ksiltofku…to je cela ona…aspon,ze ty dlouhe vlasy si nechava narust
Takze ted ti rozumim ![]()
CINQ - ja vlastne ani nevim co bych chtela, rikam si, ze na klucika skoro vsechno mam, ale zase parecek je parecek, tobe se to krasne podarilo, a myslis ze v tehu plati to, ze se meni krev, takze se meni i pohlavi miminka?