Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3504
23.6.06 17:20

Zanet, manželovi jsem rano ukazovala testy (i ten včerejší i ten dnešní) a myslím, že to moc nebere vážně :? nebo mu to možná nedochází :? já fakt nevím. Myslím, že je z toho zmatený více než já :wink: :P , přestože jsme to samozřejmě plánovali :P Jenomže jsou chvíle kdy toho moc nenamluví, takže si těžko domýšlím co se mu honí v hlavě a já bych zrovna teď nějakou jeho pozitivní podporu potřebovala. Oba si to musíme asi nejdříve fakt uvědomit. Zatím mám jenom strašnou radost a současně strach se radovat :P :P
Je to hodně čerstvé, tak uvidíme příští týden :wink: :P

No, já už jsem to měla dostat v úterý, takže jsem první test dělala dva dny po :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
23.6.06 19:22

A jo, takhle je to :-) Ja jsem myslela, ze MS teprve cekas. Tak to jsi v pohode. TAk se raduj jenom potichoucku. Hlad si brisko :-) Vis, ono se tomu strachu, ze se neco muze prihodit neubranis nikdy. To uz je udel matek. Ten strach te ted uz bude provazet naporad, i kdyz uz bude miminko na svete, to se zas budes bat o nej. Ale nesmis se tomu poddavat, radeji si pripoustej jen ty hezke myslenky a bude ti lip. To vis, stat se muze vsechno, to nevi nikdy nikdo, ale zivot bude mnohem veselejsi, kdyz budes optimisticka.

Vis, jaka byla prvni reakce Dannyho? Rekla jsem mu, podivej se na tohle (pozitivni testik) a on rika Ty jsi tehotna? A ja na to… uz to tak vypada. :-) A vis, co udelal? Bylo to jeste rano, lezel v posteli… schoval si hlavu pod perinu :-D Chlapi jsou uplne jini nez my, dochazi jim to pomaleji, mozna, ze prvni reakci je strach… co bude dal? Budu schopny je oba dva uzivit? Zustane ma zena takova, jakou ji znam nebo se zmeni? Proste se tomu svemu nediv. Uvidis, ze i kdyz zrovna ted neskace stestim do stropu, tak bude ten nejlepsi tata na svete :-)

Jo a pak jsme to rikali me mamce. Ja a Danny jsme byli jak pecky, zatimco ona malem skakala do toho stropu, jak byla stestim bez sebe. Nam to tehdy jeste nedochazelo. :-D Tak jak rikam, niceho se neboj, mas pred sebou jeste osm (skoro 9) mesicu, abyste si zvykli na novou roli v zivote a pripravili se. Vsechno bude fajn, uvidis. V pondeli mozna uvidis bublinku :-) To ti zavidim, ja jsem na UTZ jeste nebyla. Tady budu mit jen jeden az ve 20. tydnu. Vlastne jsem jeste nebyla ani na prvni kontrole. Mela jsem stesti, ze jsme byli zrovna v CR, jinak bych si asi taky nebyla nicim jista, ale doktorka mi vzala krev na HCG a bylo to tam :-)

Ceka te spousta zmen, ale niceho se neboj, vsechno to zvladnes, uvidis. ;-) Jsi sikulka.

Holkyyyyy, kdo chcete otehotnet, vsechny sem, tady se dejou zazraky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
23.6.06 19:27

Zanet, jsi zlatíčko :oops: :P děkuju :P

A na tom čtyřlístku něco bude :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
23.6.06 19:31

Zuzi, to vis, ja uz jsem o kousicek dal, tak se mi to ted radi :-D Takze kdybys neco potrebovala, tak jsem tu pro tebe, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
23.6.06 19:32

Jo a vsechno nej k narozkam :-) Ja jsem to mela taky jako darek k narozkam pred mesicem, zajimave, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
23.6.06 19:44

Zanet - mám šátek z www.vatanai.cz. Je pravda, že se v něm Viktorka dost potí, ale myslím, že jí to zas tak nevadí - hlavně že je u mámy :D V únoru to bude úplně v pohodě! Mám ho dlouhý 4,5 metru, aby ho mohl nosit i manžel (ale zatím se toho nějak bojí). Kolébku nepoužívám vůbec - zkusila jsem jí do toho dát a vůbec sejí to nelíbilo. Zkusím to znovu tak za týden. Tak použivám kapsu, ale když jí blbě utáhnu, musím jí držet hlavu. Je to ale jinak hodně pohodlné, akorát mám strach, aby mě z toho nezačaly bolet záda. Jen si ten šátek objednej dostatečně dopředu - mě přišel snad až za šest týdnů poté, co jsem si ho objednala!

Zuzika - chlapi to berou trošku jinak. Oni těhotní nejsou, nemají žádné příznaky a nic, co bytvému těhotenství nasvědčovalo nevidí… Je pro ně asi těžší to proto tak nějak přijmout. Můj manžel se na mimčo hodně těšíl, ale to,že jsem těhotná, začal brát na vědomí až tak po 20tt, když mi začalo růst bříško :D

Holky copak je s Varenkou? Asi jí malá Sašenka dává hodně zabrat, že se tady už několik dnů neukázala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
25.6.06 15:11

Marketko , diky za info, jsem fakt rada, ze je satek tak uspesny, urcite si ho poridim. A s dostatecnym predstihem. :-)

Zuziku , jeste jsem si vzpomnela, my jsme taky upekli mimi pred tim nez jsme odjeli do CR. Ty cestovni pripravy maji neco do sebe :-) A v CR jsme to zjistili, parada.

Preju vsem krasnou nedeli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
26.6.06 07:36

Ahoj holčinky - máte se? Neupekly jste se ještě v těch příšerných vedrech? :wink:

Zuzi zatím všechno OK? Testíky stále pozitivní? :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Nemáte někdo zprávy o Varence? 8O Nějak dlouho se nám tu neobjevila - doufám, že Sašenku něco netrápí a jsou obě v pořádku.

Holčinky, ty vedra s bříškem jsou fakt vysilující, na druhé straně jsem ráda, že ještě není Evka venku a nemusím se starat jestli se cítí špatně a je jí moc horko. Takhle se třeba na půl hodinky naložím do bazénu, pěkně se zchladím a zas je dobře… :wink:

Tento týden je můj poslední v práci, od 11.7. mám oficiálně vypsanou mateřskou. Ještě zvládnu od středy kontrolu ze sociálky a pak už si budu lebedit doma - už se FAKT TĚŠÍÍÍÍÍÍM… :lol: :lol: :lol:

Zatím ahojky, opatrujte se těhulky a maminky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
26.6.06 14:49

Moje zlaté holčinky,
moc moc vás zdravím a omlouvám se, že jsem se zase vypařila na tak dloouhátánskou dobu 8O :oops:

NEJPRVE:

OBŘÍ GRATULACIČKA naší další těhulince - ZUZICE :D :D

Je to pro mě obrovská radůstka - moc moc moc se raduji s tebou a my všechny.

Holčinky, neměla jsem moc čas číst všechny vaše příspěvečky, ale určitě to doženu.

Sashenka roste jako z voděnky a je to mé veliké štěstíčko.

Bohužel se vyskytly nějaké věci a až bude zase klid, ozvu se vám.

Chci, abyste věděly, že na vás stále moc moc myslím a moc pro mne všechny znamenáte.

Vaše Varenka a milovaná dcerunka Sashenka

MYSKO, SASULKO, ZUZIKO, CINQ, ZANET, NOGGIE, MARKETKO, MARTINKO, GABINKO, ADYS, a všechny holčinky - mějte se sluníčkově. Mám vás moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
26.6.06 16:17

Huraa, Varenka, nase ztracena sestra se nam vratila. Diky moc, ze ses aspon kratce ozvala, uz si nam tu moc chybela. At se da vsechno co nejrychleji do poradku, aby ses tu mohla objevit casteji.
Holcicka ti krasne roste. Je nadherna :-) Opatrujte se, holky! A davejte na sebe pozor.

Noggie , tak te Varenka vyslysela :-) Ten bazen, ti zavidim. My jsme se zas k mori nedostali, jsem proste strasne unavena, nic a nikam se mi nechce, nejradsi bych spala a spala a probudila se az na konci :-) Taky vlastne vcera prselo, tak jsme sli jen nakoupit. Jinak vuuubec nic. Az se stydim, ze jsem takova pecka :-)
Gratuluju k materske dovolene. Pekne si to uzivej a odpocivej.

Holcicky, krasny den, mejte se moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
26.6.06 18:46

Ahoj holky,

Varenko, jsme rády, že ses ozvala. :P Děkuji za gratulaci :oops: :P vůbec tomu zatím nemůžu uvěřit :oops:
Určitě toho teď máš hodně, dávejte na sebe pozor a zase nám dej někdy vědět co je nového :wink: . Myslíme na tebe :P .

Noggie a Zanet, já se musím pochlubit :oops: :P Tak jsem byla dneska na ultrazvuk (pro jistotu jsem si ráno dělala ještě jeden test a byly tam dvě „obludky“ :P ). Tak pan doktor říkal… no to je docela brzy… tak uvidíme co uvidíme a když tak vezmeme krev… no a jen kouknul, tak říká: „No jooooooo, je tady :P …“. Tak jsem koukla na monitor a fakt :! Takže mi nebral ani krev. Tak už na to mám papír :wink: :oops: :P
A příští pondělí jdu na ultrazvuk znovu, už by mělo být vidět něco více.

Jediné co mě ničí je to vedro :wink: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
26.6.06 19:02

No vida, Zuziku, hned mas lepsi naladu, ze? Kdyz ti to pan doktor potvrdil. To je super, zes videla miminko. :-) A mas nadherny metrik :-D A ruzovoucky… hm, hm, hm ;-)

S tim vedrem vam holky nezavidim. Tady je sice taky vedro, ale my tu s tim uz umime zit a navic je vsude klimatizace. Tak si aspon poridte vetraky a mokre zinky na krk :-) A zmrzlinku do pusy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
26.6.06 19:07

Zuziku, kdy ti vychazi datum porodu? Jestli jeste v unoru, tak se pridej k nam do diskuze Unor 2007 (zatim nas tam moc neni, tak te urcite berem, i kdyz budes na zacatku brezna). :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
26.6.06 19:11

ahoj holcinky,
dneska jen na skok, protoze za chvilku mizim z prace a letim do lekarny.

ZUZIKU - OBROVSKA GRATULACE - JE TO SUPER ZPRAVICKA!!!!

Dneska jsem se dozvedela, ze se moji kamaradce, ktera ma 4letou holcicku, rocniho chlapecka - 15/06/06 narodila holcicka, ona zije vUSA tak nemela moznost me zatim kontaktovat, tak jsem mluvila s jeji mamcou, je to uzasna zpravicka!!!

Akorat ja zacinam mit trosku trapenicko. Zacina mi tvrdout brisko, tak mazu do lekarny pro Magnesium a uvidime, mam jit na kontrolu az pristi patek, ale jestli budu takhle pokracovat, tak budu muset asi driv, doufam, ze to nic neni, tohl ejsem mela i s Olim od 4 mesice skoro az do porodu, no uvidime, ale mam trosku nerviky.

PRAVE MI PRISLA DALSI SMS - kamaradce se narodil prave chlapecek - ONDRA - uplne mam slzy v ocich :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
26.6.06 19:36

Zanet, to víš že mám lepší náladu :wink: i když vím, že zatím není vyhráno, ale pan doktor říkal: „Odteďka se chovejte jako těhotná :P ", tak teda jo :wink: :P
Termín mi vychází dle různých stránek na netu na 27.2 nebo 28.2.. Váš "únor“ sleduji :wink:, takže jsem trošku v obraze… určitě se k vám přihlásím :P (třeba to zvládnu ještě dneska :P )
Metřík je růžový, ale to mi došlo až jsem ho uviděla v podpisu :P. Každopádně manžel dneska říkal, že by chtěl holku :wink: :P Ono je to jediné co jsem z něj dostala. Jinak se o tom moc nehodlá bavit. Včera dokonce řekl, že by ještě počkal tak dva a půl měsíce 8O :P , tak jsem vytřeštila oči a řekla jsem mu, že se fakt nedokážu chovat jako by se nic nedělo… že prostě mimi čekáme a nemůžu uvažovat tak, že o něj přijdu (naše známá nedávno potratila :( ). Dneska už to zase trošičku více strávil :P a vypadla z něj ta holčička :wink: :P Jo a ještě, že bychom si měli koupit nějakou knížku ať vím co můžu a co nemůžu jíst :wink: :P
Jinak se snažím ho moc netrápit :P

Terri, to se to nějak rozrodilo, že? Jsou to krásné zprávičky. S tím bříškem ti moc neporadím, někde jsem četla, že je to normální… hlavně se tím nenech otrávit a znervóznět.
Co se týče těch rad, tak to se od mě určitě brzy dočkáte… myslím tím žádosti o radu :wink: :P protože jsem absolutní neználek a určitě mě zachvátí brzy panika :P :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová