Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6847
15.6.06 18:59

Jee, ahoj mamulky, tak to jsem rada, ze vas tu zase vidim. Stejne je zajimave, jak jsou ty deti jine hned od zacatku, ze? Marketko, myslim, ze male se chce spat, ale jen nevi, jak se sama uspat. Ale jsi dobra, ze s ni takhle cvicis a zpivas ji :-)
Varenko, tobe holcicka krasne roste, je sikulka. Meli jste krest v kostele? Ona byla nahata? :D Tak to se nedivim, ze curala kolem. Asi jak ji dali vodu na celicko, ze? To je takovy impulz pro deti, aby hned curaly :-D

Tak ja to mam s porodnici vyresene. Budu tady. Dostala jsem schvalene pojisteni, takze budu mit vsechno hrazene. Je to pojisteni pro chude a citim se docela blbe, ze jsem o to vubec pozadala, protoze zas tak chudi nejsme, ale jak rika mamka „hloupy, kdo dava, hloupejsi, kdo nebere“. Aspon to mam o neco jednodussi. Tak vam pak budu referovat, jak to chodi v emerickych porodnicich. :-)
Jinak bojuju s nevolnosti, ale uz jsem na to trosku vyzrala, musim casto jist (kazdou 1-2 hodiny) a je mi lip :-D Snad mi to vydrzi. A i za cenu predcasne nabranych kil to stoji :-)

Mejte se krasne, maminky, miminka, snazilky, tehulky i nakukovatelky. Holky, ozvete se, jak to s vama vypada. Zuziku… kde jsi? Sasuko, ty bys taky mohla napsat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
15.6.06 20:59

ZANET:
na křest se chystáme. Zatím jen o tom mluvíme, ale uvidíme…
Myslela jsem to, jak malinká počůrala tatku u paní doktorky, víš :lol:
A co ty naše milovaná tehulinko – jak to vše zvládáš?? Já mám z tebe takovou radost…Ale jak to utíká, to je k nevíře!!
A kil navíc se neboj — věř mi!! Máme 15 dní po porodu a zřejmě už jsem na své původní váze. Nevím – zítra se musím zvážit, ale dnes jsem oblékla v pohodně věci, které jsem nosila před otěhotněním. Od porodu jsem shodila už 12kg (při posledním vážení, což bylo tuším v neděli nebo pondělí)…Takže vůbec si s tím nelam hlavu. Sama vidíš, podle popisků, že po porůdku tě čeká fitness na 3.!! :wink: :D :D :lol: :lol:

Holčinky, přeji vám krásnou dobrou noc.

zatím papa krásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
16.6.06 17:01

Ahoj holky,
dneska byla neuvěřitelná noc - malá spala v kuse 6 hodin! Dala jsem jí v deset spát a probudila se až ve čtvrt na pět. Asi se mi revanšuje za tu minulou probdělou noc :D Nebo jsem ji nakojila ve spánku :twisted: :D

Dopoledne jsme taky byli poprvé v poradně - Varenko trochu zaostáváme za Sašenkou - Viktorka váží o 50g méně :D

Jinak kupodivu dneska celý den spí. Tak doufám, že ten prospaný den nebude znamenat probdělou noc… Dokonce jsem s ní poprvé absolvovala i nákup v Tescu, protože už doma nebylo co jíst a manžel chodí večer z práce poměrně dobitý, takže nemám už to srdce posílat ho nanákupy.

Zanet - No, myslím si, že máš pravdu, že se nedokáže sama uspat. Ale dneska mě sestra v poradně varovala, že jí nemám pořád nosit a uspávat vnáručí, že si na to moc zvykne! Že když je vzhůru, tak na ní mám mluvit, zpívat, ukazovatjí hračky, ale nemám jí přitom držet pořád v náručí. Tak jsem to chtěla vyzkoušet, ale ona má dneska spavý den :D . Jinak s těmi kily navíc má Varenka pravdu. Já jsem už taky na své původní váze (sice jsem v těhotenství přibrala jen 9kg) a mám normálně pocit, že mám lepší postavu, než před těhotenstvím - úplně ploché břicho, rozhodně menší zadek, než jsem měla a velké prsa :twisted: (předtím jsem neměla žádné). V těhotenství jsem se v jídle rozhodně nijak neomezovala! No, ale je pravda, že v Americe je to trochu jiné. Tam mi stačil rok netěhotné a přibrala jsem 15kg!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
16.6.06 17:08

AHOJKY holcinky,
tak i ja se dneska hlasim po vetsi odmlce. Mela jsem volnicko, tak jsem v tom parnu opravdu nemohla sedet u PC, a co je noveho? KOukala jsem jak Vam ty Vase princezny krasne rostou a delaji samou radost!!!! Posilam oboum pusinku na celicka!!!!

ZANETKO - tak jak se mas tehulko? je ti spatne? me nevolnosti pomalu ustupuji, i kdyz to reknu, tak se s radosti zase vrati zpatky, takze zatim jen TUK TUK TUK.

DNeska mi odjela kamaradka do Chorvatska a sefova do Italie a ja jsem v praci a jsem pekne otravena!!!! Ja chci taky nekam k mori!!!!

Oliverek uz je zdravej, tak doufam, ze bude takhle krasne i pristi tyden a ja s malym vyrazime ke kamaradce na SLapy, to by byla pohodicka :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
18.6.06 14:31

Ahoj holcicky, to jsem rada, ze tu jste. Uz jsem se na vas tesila :-) Vcera jsem po chvilkach uklizela a pak zas odpocivala, ale dalo se to prezit. Priznam se, ze jsem trosku zakrikla ten muj recept na nevolnost. Jeden den to funguje, druhy ne. Jeden den je mi lip, jeden hur, ale zacina prevladat dnu, kdy je mi lip, tak jsem rada. Terko , ty me pekne strasis, mam se na co tesit… Ale aspon vim, ze se neco deje a ze to mimi tam je (i kdyz mi pripada, ze je spis v zaludku a pekne me tam kope a boxuje) :-) Terko, co mas z more, Slapy jsou urcite taky super, i kdyz jsem tam jeste nikdy nebyla. Snad vam to teda dnes vyjde. Je fajn, ze maly uz je zdravy, o jednu starost min, ze?

Varenko a Marketko , holcicky, vy mi delate radost. To se hezky posloucha, ze uz jste skoro na puvodni vaze a ze postava je dokonce lepsi. Tak to je super, jste obe sikulky! :-D Ja si ale radeji nedelam zadne iluze, ze by to tak mohlo byt i u me, ale to ted neni dulezite. Holky, chtela jsem se vas zeptat, mazaly jste si briska proti strijim? Cim, jak casto, od ktereho mesice a pomohlo to?
Opatrujte sebe i ty vase princeznicky :D

Marketko, to jsem nevedela, ze tys byla taky v Americe? Aspon vis, jak to tu chodi, ale ja si nastesti porad drzim svou vahu. Mozna proto, ze se spis stravujeme doma, do restaurace chodime tak jednou za tyden a do fast foodu vubec.

Krasnou nedeli, my mame dnes nadherne zamraceno :D Kazda zmena dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
18.6.06 23:08

ahoj holky,
zdravim kratce z CR … dorazili jsme dobre a ted si uzivame babicky a dedy!

Zanet , co clovek, to asi jiny nazor na strije… Ja jsem nemazala, ani nezastipovala, jak nekdo radi a strije jsem nemela. Myslim si, ze je to geneticky dane, jestli je budes mit nebo ne.
Jednou jsem cetla v US casopise pro budouci maminky, ze vsechny ty kremy jsou akorat tak reklamni vymysly farm. a kosm. firem, aby vydelaly penize.
Spis si myslim, ze mazat bricho v tehu je dobre proto, ze vysycha pokozka a bricho pak ke konci hodne svedi (teda me ano), takze nejake telove mleko nebo neco podobnyho je dobry. Ale nemusis podle me utracet za drahe kremy proti strijim, protoze nikde neni dokazano, ze pomuzou …

Market a Varenko, mate krasne princezny a krasne vam rostou …

Zdravim ostatni.
ilona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
19.6.06 17:25

Jeee, Adys , no ja cucim 8O :D To je hezke, ze ses nam ozvala, zvlast, kdyz je tu tak vymeteno. Ilco, ja jsem cetla podobny nazor v knizce co ted ctu (Girlfriend's guide to pregnancy). Strije budes mit, pokud je ma tvoje matka a babicka. Zadne kremy nepomuzou, ale prave na to svedeni je to dobre. (Mne zatim svedi jen prsa.)
Dekuji za radu a uzivej si Cech. :-)

A zbytek? Flakaci, ;-) vsechny vas moc zdravim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
20.6.06 14:23

Ahojda holčinky :! :wink:
Zdravím všechny, zvláště naše zaneprázdněné MATKY… :lol: :lol: :lol:

Nevím jak vy ostatní, ale já už mám toho vedra plné kecky :twisted: Žanet kloubouk dolů před tebou - už chápu co zažíváte na Floridě 8O :roll: :roll: :roll: V noci se mi špatně spí a v klimatizované kanceláři bych nejraději třískla hlavou o stůl a spala a spala… :roll: :?

Holčinky, obracím se na zasloužilé rodičky - jak poznám poslíčky? Dneska mě už dvakrát pobolívalo menstruačně břicho a nevím jestli jsou to poslíčky nebo se něco děje. Jsem z toho trochu vyplašená a chodím se pořád kontrolovat na WC :oops: Na kontrolu jdu až ve čtvrtek, takže ani nevím, jestli poslíčci můžou začít takhle brzo - myslela jsem, že je to záležitost maximálně posledních dvou týdnů a mě jich čeká ještě 8.

Mějte se krásně, Varence a Markétce přeju, ať ty vedra jejich holčičky snášejí v pohodě a těhulkám hodné bříška… :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
20.6.06 15:30

Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím.

Zanet - Já jsem si mazalabřicho od cca 12tt krémem Bonella, který se prodává v lékarně za cca 62 Kč (vypiplala jsem jich asi 7). Ze začátku jednou denně, pak od asi 20tt dvakrát denně, poslední měsíc třikrát. Myslím, že se mi to vyplatilo. Kůži jsem měla opravdutakovou vláčnější a nemám na břichu jedniný náznak strie. Ale je pravda, že jsem přibrala jen 9kg, takže to asi taky mělo vliv. Někde je tady diskuze ohledně těch krémů, ale už nevím kde. Já jsem tam právě vyčetla tu Bonellu.
Jinak co se týče té Ameriky, já jsem tam byla v 15-16ti jako exchange student na rok, a pak jsem tam měla přítele ještě další dva roky, takže jsem tam co dva měsíce jezdila… Ale musím říct, že se mi Amerika hodně zhnusila a jsem ráda, že jsem se vrátila do ČR. Nějak mi nesedli tamní lidi…

Noggie - Jen klid, to se jen děloha připravuje na porod. Ani bych to nepovažovala za poslíčky, prostě jen takové křeče, je to prý normální. Já jsem to měla od 28tt do asi 33tt snad každý den, někdy i v noci, což bylo dost nepříjemné. No a je pravda, že kontrakce u porodu začly stejně, takže proto jsem málem nepoznala, že je to porod :D Snaž se jíst hodně banánů a jiných jídel, které obsahují hořčík, který na tyto křeče zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
21.6.06 13:55

KRASNY PARNY DEN kocicky,
tak jsem zase po volnicku v procesu, jsem z toho cela hin, jelikoz vedro je k padnuti. Do toho jsem jeste mluvila s milackem, takze ten jako pan podnikatel v tom horku proste do prace nesel - to je zivot co!!! Hruza, ale jinak nejsem zavistiva, jen trosku.

Jinak Oli je v naprostem poradku, byli jsme na koupaku, tak jsem cela spalena a to jsem se mazala o 106, ale bylo to super, malej byl nadsenej a ja docela taky i kdyz jsem nevlezla do bazenu, mela jsem takovy spatny pocit, kazdopadne i machani v detskem brouzdalisti bylo fajn, taky jsem co minutku litala pod sprchu.

Vcera jsme byli u kamaradky, maji domeceka a tak tam mel Oli bazenek, holky to byla pohoda, vubec jsem o nem nevedela!!! Na vikendik jedeme na ty Slapy - uz aby to bylo a uz se nam blizi i dovolena, tak doufam, ze pocasko bude stejne krasne jako do ted, i kdyz je fakt dusno.

Koukam jak krasne rostou vase miminka, to je super, posilam moc pozdravu vsem do toho parneho dne :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.6.06 14:24

Ahoj Noggie, to je urcite uplne normalni. Deloha se pripravuje. I kdyz mas jeste cas. Me nekolikrat za den treba ztvrdlo bricho a i na nekolik minut a za chvili to preslo. A rozhodne to nebyly poslicci.
ALe taky ti to pekne utika. Parno ti teda nezavidim. Chtelo by to nekam na hory.
Ja ted byla s Vitkem u nasich na chate v Krusnych horach a to byla parada. A v noci se spalo jedna basen. V dome bylo dokonce chladno:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
21.6.06 15:45

Všechny vás po delší odmlce zdravím :P
Včera jsme se s manžílkem vrátili z dovolené a málem nás zdejší dusno zabilo. Stále se snažíme nějak aklimatizovat (byli jsme v Egyptě kde bylo kolem 40-ti, ale proti tomuhle to byla parádička) ale moc nám to nejde :? V bytě je nedýchatelno.
Varenko, Markétko, vidím, že mrňousci vám hezky rostou :P to je paráda :P A moc vás obdivuju, že to v tom počasí zvládáte :!
Zanet, koukám, že tobě ten metřík taky pěkně letí, co? :P Člověk se ani nestihne rozkoukat a budeš rodit :wink:
Terri a co ty? Jak roste bříško?

Já se jdu pokusit vyprat ty haldy prádla :roll: a ještě na vás kouknu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
21.6.06 15:48

ahoj ZUZI - ja ti dovcu tak zavidim, ja smrdim v praci a mam pocit, ze kdybych se polila kyblem se studenou vodou tak me to stejne neprobere. Dej bes, akorat jsem snedla zmrzlinku, tak se mi malinko ulevilo, mam hladik, tak asi skocim do polevky i kdyz v tomhle horku to bude neco :roll: :roll: :roll: :roll: a jaka byla dovca? Co strevni potize? Me brisko roste o 106 - az hruza, pousti me v metru sednout a taky mi ve skolce ucitelka rekla, ze mam to brisko tak velke jako bych mela mit dvojcata - dobry ne, tak me malem hrablo, to ze mi kazdej rika, ze na to ze jsem tak cerstve tehu jsem docela nabrala uz neresim, ale dvojcata 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O ? :! :?: :! :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
21.6.06 16:02

Ahoj Terri,
dovolená byla suprová :! (včetně střevních potíží :wink: , ale i ty byly jen takové laškovné :wink: ) ale představa že jdu zítra do práce je dost děsivá :roll: :! :evil:
S tím bříškem si nelam hlavu, myslím že to je dobře :P A kila už vůbec neřeš, koukni na Varenku a Markétku :! A já bych dvojčata klidně brala :wink: , ale zatím nepřichází ani to jedno :( ALE, kdo si počká, ten se dočká, ne? :P Řekla bych, že už jsem se trošku po těch prvních měsících snažení uklidnila a zrovna tento měsíc jsem měla jiných starostí nad hlavu a o dovolené jsem ani neměřila BT :P :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
21.6.06 16:07

ZUZI - je super, ze mas jine starosti, opravdu nejlepsi na psychiku je nemyslet na to, vazne, zni to jako otrepana fraze, ale muzu ti rict, ze u me funguje 100%, ja bych dvojcata brala, me by to nevadilo, ale mame hodne maly byt, takhle dve deti budou mit spolecny pokojicek, a mit tam tri tak fakt nevim kam bych je dala a zatim se nic vetsiho nerysuje. To by snad poznal na minulem UTZ ze tam jsou dve ne? jeste mi naposledy rikal, ze tam je jedno, tak doufam, ze to tak bude :wink: :wink: I kdyz kdyz by se postestilo, tak by to nevadilo :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová