Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Terko , mas krasne metriky, tak ty pocitas s tim, ze tve mimi bude zase kluk?
Oli by byl rad, ze? S tim tvrdnutim briska, nekdo na to trpi, ale spis pozdeji, nemelo by to byt nic vazneho. Asi bych zavolala radeji tomu tvemu dokturkovi. Drzim pesti.
Pane jo, tech miminek, to je krasa, ze? ![]()
Zuzi , super, takze Unor 2007. To je parada. Ja jsem tak premyslela, ze tu vlastne posledni tri mesice vzdycky nekdo otehotnel, ze? Nejdriv Terra, pak ja a ted ty… kdo je na rade? Sasulka nebo Adys? ![]()
Tak vidis, manzel bude jeste zlaticko, bude ti kupovat vitaminky a knizky a nic nerikej nahlas, ale bude z neho ten nejlepsi tata.
Pro rady si klidne napis, od toho jsme tu. A cele zhave se delit o sve zkusenosti ![]()
Žanetko ty jsi jak já - já taky spala jak lední medvěd prvních 12 týdnů…
Pak se to skoro ze dne na den změnilo.
Zuzi to je fajn, že už máš těhu potvrzené ultrazvukem - člověk je hned jistější, že? Hlavně že je vše v pořádku a mimi je v děloze a netoulá se někde kolem ![]()
Holčinky já jsem jak velryba na suchu, všechno mě začíná bolet - asi jak pomalu povolujou vazy a tělo se chystá na porod. Přibrala jsem 10 kg a ta nová zátěž asi taky není to pravé ořechové…
Od 17.7. začínám chodit na srdeční ozvy, naposled mi můj fešácký gyndr řekl, že malá je o 14 dní popředu tak jsem zvědavá jestli se vykulí dřív. Co se týče pohybů nevím, jestli jsem tak necitlivá nebo je Evča lenora líná - ale cítím jen takové pinkání v břichu (asi aby se neřeklo
). Pořádné šťuchance jsem zažila snad jen párkrát a to když se uvelebím na boku - asi mi dává najevo, že tahle teda ne-e!
Budoucí taťka už se na malou moc těší, ze začátku vypadal, že ho to moc nezajímá (až mi to bylo líto) ale čím víc se to blíží, tím častěji o ni mluví a neustále mě kontroluje jestli jsem v pohodě… ![]()
Varenko to jsme rády, že ses ozvala, už jsme si dělaly starosti… Sašenka je moc krásná, ta fotečka u metříku se ti moc povedla! ![]()
Zatím se mějte, kočky, chystám poslední věci na tu kontrolu ze socky ![]()
Noggie , to je fajn, ze tu jsi
Dik za povzbuzeni. Uz se tesim na ten prival energie ![]()
No jo, ty uz mas jen to cekani ted. A napeti, kdy to bude. Ono je to pry normalni, ze telo boli a uz te to pak nebavi byt tehotna. Aspon budes lepe pripravena se te sve zateze zbavit a radsi ji nosit venku
To je super, ze manzel se tak tesi, je to mile. Doufam, ze Zuzika si to precetla hned nekolikrat za sebou, co pises a snad uveri.
Chlapum to trva dyl, nez si zvyknou na novou situaci, ale pak jsou z nich hodni a starostlivi tatkove. ![]()
Noggie, ale zda se mi, ze ti to strasne utika, tobe ne? Dyt si jeste pamatuju tve zacatky. Za chvilku budes mit miminko u sebe
Tak si uzivej posledni tydny odpocinku. Mas nekde fotecku sveho briska?
Holky, hezky den ![]()
Žanet , to víš, že jsem si to přečetla
a musím se fakt usmívat
myslím, že ty první dny jsem z toho byla v šoku já, natož chudák manžel
![]()
Teď se tady nááádherně rozpršelo
To je slejvák
No konečně… už se nedalo ani dýchat
Jak je u vás?
Noggie , já chci taky vidět nějaké fotečky
![]()
Zuzka
Ahoj SLUNÍČKA
moc vás všechny zdravím - TERRI, ZANET, ZUZI, NOGGIE, CINQ (co je s tebou, kde tě máme????
), SASULKO, MYSKO, MARTINKO, GABINKO, ADYS, a všechny všechny . Přeji vám nádhernoučký svěží den.
Jen v rychlosti jsem přelétýlkovala vaše příspěvečky.
Řeknu vám - tolik nádherných metříků - to je radost se JUKAT
![]()
NOGGIE:
zlatíčko naše - tobě se to blíží střemhlav. Jéminkote, derou se mi slzičky do očí
![]()
Je to přesně 4 týdny, co se naše sluníčko Sashenka narodila. Tak to uteklo a ted budeme nedočkavostí okusovat nehtíky a chladit šampáňa pro tebe - vás
![]()
Hughíka popíchni, at se čipera snaží a určí přesně termínek - at nás nenapínáš, jako my se Sashenkou vás
![]()
A jak se jinak cítíš?? Z kilíček si opravdu NIC nedělej. Prolítnou pryč, ani se nestačíš ohlédnout - věř mi. A já přibrala do posledního dne cca 14kg.!! Takže máš spousty rezervy a opravdu pak se nezastavíš a je to hned dole. Navíc nezapomen, že já šla z porodnice právě o 10kg lehčí!! Takže vůbec se neboj, budeš kráska největší a k tomu štastná přeštastná maminečka.
Holčičky moje, jdu teprve do spršky a pak na poštu. Moc na vás myslím a mám ráda.
zatím papa a mějte se nádherně.
Vaše Varenka a její srdíčko přesladké Sashenka ![]()
Ahoj holky,
tak dneska mě malá výjimečně nechává pracovat a sedětu počítače, tak nakukuju i sem. Poslední dny jí občas chytne takový záchvat pláče a nic nepomáhá… Včera to bylo jen večer, ale ten den předtím plakala snad celý den a fakt jsem nemohla přijít na to, proč. Byla najezená, přebalená, nic jí podle mě nebolelo, nosit se nechtěla, ale ležet taky ne… Možná to vedro jí vadilo, ale ty vedra už jsou dlouho, takže nevím… Máte nějaký tip?
Noggie - Naše Viktorka byla taky pěkný lenoch. Někdy jsem měla i dva, tři dny pocit, žese vůbec nehýbe. O nějakém kopání nemohla být řeč. Zůstalo jí to ještě tak dva týdny po porodu (byla hodně spavá), ale už sezačíná projevovat…
Varenko - Vaše Sašenka si vezme dudlíka? Tak to u nás zatím bohužel… Když jí dám dudlík, rozzuří se…
Ostatní - jakpak se všechny máte? Doufám že moc dobře a užíváte si hezkého léta ![]()
Ahoj holcicky, moc vas zdravim. Jak se mate a jak zijete v tom horku, chudinky?
Varenko , no jo, malicka uz ma mesic, toto leti, ze? Za chvilku bude behat ![]()
Marketko , mozna se mala zacina nudit, treba se potrebuje na neco divat, s necim hrat. Pust ji televizi
Ale je taky mozne, ze je to z horka, jak rikas. Proste najednou ji to zacina vadit. My jsme tu tvou princeznu jeste nevidely, fakt nemas aspon jednu fotecku?
Ja mam ted nejaky splin, nevim, co me to chyta, jestli jsou to hormony… a do toho porad ta unava, ach jo, to jsou zmeny… Pristi tyden jdu na prvni kontrolu, tak uz se tesim, konecne. ![]()
Krasny den!
ahoj zlaticka, tak ja se zase hlasim z prace.
Jak se vsechny mate?
VARENKO, MARKETKO - vy se mate ze mate ty svoje pokladky uz doma v postylkach, nas jeste ceka beh na dlouhou trat.
ZANET, ZUZIKU jak se mate tehulky, co delaji briska? Me teda pekne roste, prave resim, kdy je mozne poznat pohlavi, pristi patek jdu na kontrolu, tak doufam, ze bude vse ok, mam opravdu nerviky.
NOGII - tobe musi v tech vedrech byt hrozne vid!!!
Ahoj Terri,
vzhledem k tomu že jsem v 6tt tak u mě nic moc nového. Špatně mi vůbec není, chutě nic moc (spíš nic než moc
) a co týče bříška, tak spíš tělo začíná ukládat zásobu tuků, ale není to snad nic vážného
![]()
V pondělí jdu na UTZ, mělo by jít vidět o něco více, ale vlastně sama nevím, co všechno ![]()
A co ty? Jseš před námi dost napřed
Máš nějaké fotečky?
Terko , bud v klidu, kontrola urcite dopadne dobre. Pohlavi by melo jit poznat uz ted z krve, ale nevim, jestli se takove testy v CR delaji. (Tady normalne taky ne, ale muzes objednat test.) Taky se to pozna z genetickych vysetreni, ale to ti asi delat nebudou. Jinak pak uz jen na UTZ. Vetsinou az v tom 20. tydnu, takze si jeste pockej
Vsimla jsem si, ze mas termin 1.1.2007
Tak doufam, ze to spravne nacasujes ![]()
U nas noveho nic. Ja uz taky pozoruju ty tukove zasoby, jako Zuzika (Zuzi, ale u tebe je to jeste brzo, ne?). Uz je mi lip a dokonce zacinam mit trosicku vic energie, tak jsem rada. Za chvilku si to snad budu uzivat naplno ![]()
Zuzi , bud rada, ze ti nic neni, fakt neni o co stat. A co bys mela videt na UTZ? Koukni sem: http://embryology.med.unsw.edu.au/…s/Stages.htm jsou tam fotky embryjka v kazdem stadiu, rekla bych, ze mimi ma tak 23-24 dni, takze stadium 10 (miminku se vyviji pater, ono to jeste jako mimi moc nevypada, tak se nelekni
, ale za par dni uz bude, neboj).
Holcicky, mejte se hezky. Z.
Ahoj holky,
tak jsme včera dostali nový foťák, tak jsem Vám tu konečně vložila nějakou fotku, najdete ji v galerie Květňátek a červňátek, nebo tady https://www.emimino.cz/modules.php?… . Až přetáhnu fotky ze starého foťáku, tak tady dám nějaké fotky Viktorky, když se narodila.
MARKETKO:
tedy vy jste princezničky - obě dvě!!!
Překrásné holčinky, to je nádhera.
MOC MOC vám to oběma sluší
![]()
HOLČINKY – moc vás všechny zdravím a přeji vám nádherný sluníčkový den ![]()
Za minutku musím krmit a tak jen v rychlosti vás chci pozdravit. Doufám, že večer vyšetřím čásek a odpovím vám všem.
Mějte se zatím moc moc krásně a myslím na vás - STÁLE
![]()
Markétko , vám to fakt sluší
Jsi moc hezká mamča ![]()
Varenko , moc tě zdravím
a těším se na novinky
![]()
Žanet, děkuju za odkaz… neboj, nelekla jsem se
a s těmi tukovými zásobami je to tak, že se člověk fakt začně příšerně pozorovat
a nedokážu to reálně posoudit
![]()
Noggie , co u tebe nového? Jak se cítíš a co mrňousek?
Mějte se hezky ![]()