Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
HOLČINKY – moc vás všechny zdravím a přeji vám nádherný slučníčkový den.
![]()
Dávám pro vás fotečky do galerky k najuknutí ![]()
Dnes jsme byli poprvé na procházce.
![]()
V noci jsme měly strašnou noc — malinká měla bříško jako kámen a plakala a plakala, hrozné prdíky a prostě síla. Neumím si představit vše bez babičky. Chuděrka - snad už bude dobře.
JAA:
to je nááádherná fotečka
Sárinka je prostě kouzelná princeznička – překrásná
![]()
Holcicky, ahoj, jen vas rychle zdravim, jinak se mnou nic neni. Je mi spatne, boli me zaludek a nejradsi bych porad jen lezela a spala. ![]()
Varenko, princezna je krasna, slusi ji to i v kocarku. Ale ty vypadas, ze ses moc nevyspala. Snaz se to dohnat, kdyz bude spat malicka.
Marti, chudatko Patrik, to muselo byt fakt tezke, ale nemela bys to tak vzdavat. Deti, i kdyz hodne zhubnou, tak to umi hodne rychle dohnat. Takze hlavu vzhuru, vsak si ho zas vykrmis ![]()
Noggie, to je dobry napad, podivat se nejdriv po realitkach, hlavne ze uz se neco deje, ze? ![]()
Marketko, takze tys mela s porodnici docela dobrou zkusenost, ze?
Holky, ja premyslim, ze budu rodit v CR. Vlastne to navrhl Danny. Holky z denicku mi to vsechny vymlouvaji, co si o tom myslite vy?
Ach jo, vic nezvladam. Musim to jit rozdychat a odpocivat. ![]()
Hezky vikend, Z.
ZANET>
ahojky
Jak pak jsi se aklimatizovala zpátky za ošníčkem??
![]()
Máš pravdu – moc nespím. Od včerejší noci malinkou trápí bříško. Celý den byl v poho a zase na večer to začalo zlobit. Ted se probudí a jsem zvědavá, co bude…Je to opravdu veliká starost — nejhorší je vidět ten strašný pláč. V pondělí volám dr., tak se jí zeptám. Ráno jsme mysleli, že jí budeme volat, ale pak to přešlo..tak nevím. Trpí na to.
HOLCINKY – přeji vám nádhernou dobrou noc a moc na vás myslím.
Chudacek Sashenka, ze ji to brisko tak trapi a chudacek Varenka, ze se trapi s ni. Zkousite urcite vsechno, ze? Mne nejvic pomahala masaz, kdyz me bolelo brisko (to uz jsem byla vetsi, tak si to pamatuju). Po smeru hodinovych rucicek, pekne pomaloucku… to si delam i ted posledni tyden ![]()
Snad vam to holky brzo prejde a uz bude jenom veselo. Opatrujte se.
A vsem ostatnim preju krasnou nedeli. Z.
Ahoj berusky,
hlasim se z domova, mam volnicko, tak nemam moc casu psat. Protoze jsme cely den nekde, teda sice Oli marodi, ale spis uz jen dobira leky, tak jsme si dneska v tom krasnem pocasku vyrazili ven. Uz haja, byl uplne k.o. ale myslim, ze mu to jen prospelo, doma by se asi zblaznil a ja taky, kdyz je tak krasne.
Musim se juknout na fotecky!!
ZANET - je mi moc lito, ze ti je spatne, asi te moc neuklidnim, ale me je spatne do ted, nekdy malo nekdy vic, ale proste to tady je porad.
VARENKO - ja jsem mela s Oliverkem strasne velke problemy s vetry prvni tri mesice, nekolikrat jsme byli na pohotovosti, ale porad nic nezabiralo, zadne gely atd. az nam nase pi dr. dala SABSIMPLEX - muzu ti ho vrele doporucit, opravdu pomohl a byl klid, malej nekdy plakal i 6 hodin v kuse, dystak to zkus.
MARKETKO - tak ty mas doma takove zlaticko??? to je paradicka ze to takhle skvele zvladate, uz se moc tesim na fotecky.
Zlaticka, tak ja tady jeste chvilku budu a potom jdu jukat na DVD, mam tady 3.15 ZEMRES, je to pry husty, tak jsem zvedava, jsem tady sama s malim, drahousek zase nekam vybehl, no jo - vikend a kamaradi se nudi, alespon mam klidecek!
Tak se zatim mejte krasne kotatka moje, papa Terra
TERKO, pani, ty uz zacinas 12. tyden, toto leti. No, moc jsi me nepotesila s tou nevolnosti.
Ale na druhou stranu jsem rada, ze mi neni dobre. Aspon mam vetsi sanci, ze bude vse v poradku. Mozna se to tak jen rika…
Varenko, jak je Sashence?
Hezky den, Z.
Ahoj holky,
tak my už jsme včera s malou zvládli i první večerní grilování na zahrádce
Je to fajn, když je venku tak teplo. Akorát fakt nevím, jak moc jí mám oblíkat. Všude píšou, že tak, jako sebe, jenže mě to přijde málo. Takže ji většinou navleču, šoupnu do zavinovačky a ještě zabalím do deky. Tváří se spokojeně. Myslíte, že jí může nějak ublížit, kdyby jí bylo moc teplo? Říkám si, že je to lepší, než kdyby jí bylo zima… Tak nevím. Co byste třeba oblíkly mimču dneska?
Varenko - Držím ti palce, ať vás to bolení bříška rychle přejde. Já jsem to zažila dvakrát v porodnici - jednou plakala snad tři hodiny v kuse. A já s ní
Fakt už jsem nevěděla, co mám dělat. Tam mi ještě pomohly nakonec sestry. Děsím se dne, kdy jí začne bolet bříško doma. Snažím se nejíst nic, z čeho by jí bolet mohlo (řekla bych, že jsem tím až posedlá - od porodu jsem ještě nejedla pečivo…). Ale ono to člověk moc neovlivní. Třeba v té porodnici jí to bříško bolelo tak moc proto, že se přejedla…
Terro - Viktorka je (zatím
) opravdu zlatíčko. Tak jsem zvědavá, jestli to tak zůstane. Moc doufám, že jo ![]()
Zanet - Já jsem stoprocentně spokojená s porodnicí. Na Frýdek jsem už předtím slyšela samou chválu, takže jsem věděla, do čeho jdu… Doporučuju určitě předem si zajít do porodnice, kde plánuješ rodit, abys pak nebyla nepříjemně překvapená!
Marketko, diky moc za komentar, uz jsem ani nedoufala. Chtela jsem se zeptat, musi se do porodnice predem nejak registrovat, myslim, ze jste tu o tom mluvily. Do Frydku bych to mela trochu z ruky, myslela jsem spis na Zlin (ma lepsi povest nez blizsi UH). A kdybych chtela treba nadstandardtni pokoj, kdy jim to musim rict?
Ja bych si s tim oblekanim nedelala takove starosti. Kdyz je mala spokojena, tak ji je asi dobre. Muzes ji taky sahnout vzadu na krcek, kdyz se poti, tak je navlecena moc. Jsi sikulka, ze to tak zvladas. Uz i grilovani.
Jen tak dal.
AHOJ HOLČINKY - mooooc vás všechny zdravím
![]()
MARKETO, TERRI, ZANET
jste moc hodné – malinké bříško zaplat pánbůh přešlo, i když myslím, že na prdíky bude trpět ještě dlouho. Tak to musím opravdu hlídat. Ve čtvrtek jdeme poprvé do poradny a tak se na vše přeptám dr.
Jinak malinká je bojovnice hadr!!!!
MARKETKO, bud ráda, že máte klídeček a andělíčka — naše malinká je opravdu čertice a je tak živá – no zkrátka asi jako maminka. Vlastně si nesednu protože udělám kouštíček práce doma a už musíme uspávat, konejšit, prsíčkem uklidnit (ani nepapá, jen se uklidnuje), říhat atd atd..no známe to všechny. Ale už v porodnici mi říkaly (doktorka i sestříčky), že takovou bojovnici ještě neviděly
No, řeknu vám ---- fitness v trojím vydání!
Ale je to naše radost.
Před chvilkou mi odjela maminka – manžílek jí veze domů. Tak snad to tu zvládneme — musíme!
Hlavně, že už máme za sebou ty nemoce. Myslím, že ty nám daly zabrat z 50 procent.
Holčinky, jdu si na vteřinku sednout, protože za minutku se malinká vzbudí a bude přebalováníčko, krmeníčko, říháníčko, konejšeníčko, uspáváníčko ---a maminka už bude uplné blbeníčko…
![]()
Myslím na vás všechny a až se trošinku zaběhneme, tak se tu zase rozjedu v plné parádičce, no néé
![]()
Holcinky, kdepak se dnes toulate? Vzdycky se rano tesim na vase prispevky a dnes je tu pusto a prazdno
Varenku a Marketku omlouvam, ty maji plne ruce prace s dceruskama, Adys ma na navsteve bratra s detmi a navic se chysta do CR ted v patek, Gabinka je jeste v CR, tak ta si to urcite uziva a moc casu na nas nema........ ale co ten zbytek???
Honem napiste aspon omluvenky ![]()
Krasny den.
AHOJ HOLČINKY,
zdravím vás všechny – ahojky ZANETKO
![]()
V jedné minutce volna (holčinky, jaký čertík Bertík nám dal do kolébky tu naši bojovnici – bůh ví)
píšu…
Dnes se malinká budí každých 15 min. Kojili jsme do odpoledne skoro každou hodinu – ale myslím, že to byla žíža kvůli vedru.
Když ji uložím za 10 min začíná jukat a očka se jí třpytí jako korálky, jako by měla za sebou 10 hodin spánku…Takže vždycky po 5 minutkách jsem stihla vyprat, vyžehlit, pověsit prádlo, něco vypít a sníst a jinak je to vše kolem malinké čertici naší milované.
Takže holčinky — ZANET, TERRI (no, ty jsi zkušená maminka, tak to znáš), CINQ (u tebe to neplatí, neb máš dcerušku už véélikou
), NOGGIE a všechny zbylé tehulinky ---- ODPOČIVEJTE DOKUD TO JDE.
Nikdy nevíte, jestli vám ten dědulka nahoře nepřidělí takového čertíčka jako nám.
![]()
Tak já jdu zase zkontrolovat – STAV
![]()
Bééééé…béééééééé
![]()
P.S. MARKETKO – tak koukám, že vaše Victorka a Myščin Martínek se narodili skutečně v Šípkovém království — upřímná závistička
![]()
AHOJ HOLČINKY, ![]()
hlásím se z domu, kde se týden rekreuji… Z práce mě „vyžduchali“ na týdenní volno, protože mám spoustu dovolené a nestihnu si ji ani do mateřské vybrat.
Včera jsem byla v PL, nakoupila jsem zase spoustu věcí, chci to všechno dorazit ať už mě netrápí ty noční můry o předčasném porodu a miminku zabaleném jen do jedněch dupaček, protože jsem nic víc nestihla…
![]()
Varenko ty si tedy zasportuješ
moc na vás, kočenky, myslím a přeju ať to bříško tolik netrápí. Taky bych v:,–(ila na nějaké kapičky, jak radila Terrka a případně rektální rourku na vyprďánkování - prý dělá divy ![]()
Markétko ty se máš, že máš takového malinkatého spáče
Taky závidím…
![]()
Holčinky od večera se mažu krémem na spáleniny, jsem totiž „vycmrdlá blondýna“ a z včerejší pochůzky po Polsku jsem si přivezla spálené paže pěkně do ruda
Dneska to vidím na pobyt ve stínu a ledové obklady od zápěstí až po ramena…
![]()
Zatím papa, maminkám přeju hodně odpočinku a těhulkám hodná bříška
![]()
Ahoj holcicky, no vida, uz jste tu
To je dobre. Jen tak dal! ![]()
Varenko , no vis, nam je to jasne, ze malicka to ma po tobe tu bojovou povahu, ty jsi prece taky nase bojovnice.
Nevim, kdo jiny by takhle stihal po 10 minutach pracovat a jeste se starat o broucka.
A s tou tvoji radou, opravdu si to beru k srdci, odpocivam kazdou volnou chvilku. Ani si totiz nemuzu nejak vyskakovat, neni mi dobre, takze nejlepsi poloha je zatim porad horizontalni. Vcera mi bylo moc spatne, ale dnes je to zatim docela dobre. (tuk tuk) Takze ja odpocivam a budu odpocivat, dokud to jde. ![]()
Noggie , no konecne ti dali z praci chvilicku pokoj, to jsem rada. Ale ty si taky holka nedas pokoj a hned musis carat v nejvetsich vedrech po Polskych ulicich, ze? Dobre ti tak
Aspon ted budes hezky odpocivat, jak radi Varenka. Ja dnes cucim na ten tvuj metrik, to je silene, jak ti to leti, uz 31. tyden. Mas pravdu, ja uz bych taky zacala vysilovat, ze nemam vsechno pripravene.
Ale ted uz odpocivej, jo?
Jee, ja bych si dala rict hned, sednout si k mamce do zahradky, uzdibovat tresne a jahudky… a mozna uz i maliny, mnaaam, a poslouchat svitoreni a hemzeni… a zatim tu sedim zavrena v dome (venku uz je hnusne horko)
No co, nemuzu mit vsechno. ![]()
Krasny den, holcinky
Zanet
Ahoj holky,
tak naše malá Šípková Růženka se po dvou týdnech probouzí ze spánku
Každý den je celé dopoledne vzhůru a kouká, pobekává, něco chce, ale nevím co
Dneska se takhle dvě hodiny předváděla i v noci. Byla najezená, přebalená, nic jí nebolelo, asi se zřejmě nudila
Problém je, že tak malé miminko nejde moc zabavit. Takže jí už třetí den celé dopoledne nosím a zpívám jí a tancuju
což jediné zabírá, ale ne na dlouho. Pak se zase začne pitvořit a kroutit a ne a ne zavřít oči
Teď odpoledne zase spí jako dudek. Tak doufám, že to tak bude i v noci!
Zanet - Ve Frýdecké porodnici se musíš zaregistrovat mezi 36.-38. týdnem. Po 39.týdnu by tě tam pak tvůj dr. měl předat na kontroly. Ale nevím, jak je to v jiných porodnicích. Jinak o nadstandart se má zažádat hned na příjmu při porodu. No, my jsme na to v tom fofru jaksi zapomněli a vzpomněla jsem si na to až těsně před tím, než mě převáželi na oddělení. Musela jsem si půl dne počkat, ale jsem ráda, že jsem ho měla. Už tak jsem se moc nevyspala, takže si nedokážu představit, že ty drahocenné chvilky spánku by mi rušilo cizí mimčo nebo návštěva.
AHOJ VŠECHNY HOLČINKY,
píšu ve fičáku
– neb za minutku vlítneme na koupáníčko ![]()
Tak máme za sebou 1.poradnu!! ![]()
Vyrostly jsme o 1.5cm a vážíme 3,700kg (o půl kilíčka více)
![]()
Jinak vše v pořádku a máme se objednat na ortopedii na kyčličky a další poradna příští týden.
Tak jsme premiéru zvládli bravůůrně i se křtem – malinká pěkně počůrala taťku !!!
(alespon v něčem je po mamince
)
MARKETKO:
chacha … tak to se musím smát. Tu živější verzi, kterou jsi popsala – u nás platí za velice KLIDNÝ a SPOKOJENÝ stav.
Naše čertička, když to totiž rozbalí, to se klepe dům i v základech ![]()
No, ale aspon se nedá!! Jako maminka
![]()
HOlčinky, zatím papa vám všem. Stále na vás myslím a už ten časový méénežméént zvládám den ode dne lépe, takže věřím, že brzy už nastoupím v plné polní…
![]()
zatím papa Vaše Berušky